yarın ameliyat olucam :((

Vaveyla_90

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
392
185
323
merhaba arkadaşlar yarın ameliyat olucam ama korkuyorum aslında küçük bi operasyon sayılır 20 lik dişim gömülü ve yatık onu ameliyatla alıcaklar ama ben korkmaya başladım iğne çok acıtır diye bide dişlerim yatık olduğu için acaba kesip kesipmi alıcaklar bide ağzıma neşterin girmesine nasıl izin vericem diye düşünüyorum daha önce bu amelyatı olan varmı birde üniversiteye gidiyorum devamsızlıkta yapmak istemiyorum haftaya çarşamba çok önemli dersimiz var acaba o zamana kadar iyileşirmiyim birde devlet hastahanesi pek güvenemiiyorumda :43::43::43:

çoook çoook gemiş olsun...
iğne çoook çoook az acıtıyor ve hemen acısı geçiyor..dişinin yatık olması falan o kadar önemli değil..sonuç olarak uyuşuyor..sakin ol...
neşteri farketmiyorsun hatta kesik atıldığını bile farketmiyorsun merak etme.. eğer ameliyattan sonra dişçinin söylediklerini uygularsan 1 haftaya kadar iyileşirsin..buz kompresini yaparsan yanağın çok az şişer..ben uyguladım ve çok şükür çook az şişmişti..
Allah yardımcın olsun,acil şifalar versin,çok gmiş olsun..

Öncelikle geçmiş olsun.Sizin durumunuzu bende yaşadım.Korkmanıza gerek yok iğne acısı bir anlık sonrasında da hiçbirşey hissetmiyorsunuz.Soğukkanlı olmaya çalışın kendinizi kasmayın.Kasınca bile insanın hiç canı acımayacaksa acıyor resmen.

çoook çoook gemiş olsun...
iğne çoook çoook az acıtıyor ve hemen acısı geçiyor..dişinin yatık olması falan o kadar önemli değil..sonuç olarak uyuşuyor..sakin ol...
neşteri farketmiyorsun hatta kesik atıldığını bile farketmiyorsun merak etme.. eğer ameliyattan sonra dişçinin söylediklerini uygularsan 1 haftaya kadar iyileşirsin..buz kompresini yaparsan yanağın çok az şişer..ben uyguladım ve çok şükür çook az şişmişti..
Allah yardımcın olsun,acil şifalar versin,çok gmiş olsun..

çok teşekkür ederim inş dediğiniz gibi kolay olur

Geçmiş olsun, ben de oldum. Ufak bir ameliyat diye önemsememiştim ama benimki problemli geçti.
İlk iğneden sonra acıyı hissedince ikinci iğne vuruldu, çene kemiğine yakınmış dişlerim önce nispeten uzak olan sağ tarafı yapmak istedi. Ameliyat sırasında ağzımın kenarı yırtıldı kanadı yara oldu falan...İçeride parça kaldı tekrar uğraştılar, saatler sürdü yani. Normalde rapor falan vermiyorlarmış ama doktor bana 5 gün rapor yazdı mecburen. Diğer dişimi yapamayacağını söyledi beni de korkuttu:26: Konuşamadım yiyemedim 3 gün boyunca.Pipetle ve çorba ile beslendim uzun süre:9: Yanağımın şişinin inmesi bir haftadan fazla sürdü, morluklar ise uzun süre benimle kaldı:52:
Umarım kolay geçer senin ameliyatın

Geçmiş olsun, ben de oldum. Ufak bir ameliyat diye önemsememiştim ama benimki problemli geçti.
İlk iğneden sonra acıyı hissedince ikinci iğne vuruldu, çene kemiğine yakınmış dişlerim önce nispeten uzak olan sağ tarafı yapmak istedi. Ameliyat sırasında ağzımın kenarı yırtıldı kanadı yara oldu falan...İçeride parça kaldı tekrar uğraştılar, saatler sürdü yani. Normalde rapor falan vermiyorlarmış ama doktor bana 5 gün rapor yazdı mecburen. Diğer dişimi yapamayacağını söyledi beni de korkuttu:26: Konuşamadım yiyemedim 3 gün boyunca.Pipetle ve çorba ile beslendim uzun süre:9: Yanağımın şişinin inmesi bir haftadan fazla sürdü, morluklar ise uzun süre benimle kaldı:52:
Umarım kolay geçer senin ameliyatın

korktum şimdi ama :53::53: inş benimki kolay geçer daha 3 ameliyatım daha var rapor nasıl vermiyolar ameliyat yani okulum var benim :44:

geçen yıl aynı şekilde bende ameliyat oldum hemde ayrı ayrı iki taraflı

iğnelerin kokulacak birşeyi yok,gayet normal geçti benim ki ama sonrası kişiden kişiye değişir benim yüzüm komple şişmişti okula gidemeyebilirsiniz

çok geçmiş olsun

korktum şimdi ama :53::53: inş benimki kolay geçer daha 3 ameliyatım daha var rapor nasıl vermiyolar ameliyat yani okulum var benim :44:

O gün için alıyorsun ama sonrası için işini engelleyecek bir durum olmadığından basit bir ameliyat olduğundan rapora gerek yok demişti doktor. Sonrasında halimi görünce ben istemeden yazdı mecburen...
Hiç korkmana gerek yok ben korkmamıştım genelde çok basit bir ameliyatmış ama dişlerim büyük ve kökleri baya uzun olduğundan böyle olmuş...

geçen yıl aynı şekilde bende ameliyat oldum hemde ayrı ayrı iki taraflı

iğnelerin kokulacak birşeyi yok,gayet normal geçti benim ki ama sonrası kişiden kişiye değişir benim yüzüm komple şişmişti okula gidemeyebilirsiniz

çok geçmiş olsun

nasıl ikisini birden aldılarki siz kaç günde iyileştiniz :41:

nasıl ikisini birden aldılarki siz kaç günde iyileştiniz :41:

ikisini aynı anda almadılar birini aldılar bir ay sonrada diğerini aldılar.iki ayı siz bana sorun nasıl geçti

yüzüm fazla şişti benim ağzım açılmıyodu dudağımın yanları yara olmustu malesef

kesinlikle ameliyattan çıkınca soğuk su veyaz buz koyun sürekli yoksa benim gibi gözünüz açılmıycak hale gelir

Benim de yan ve kökleri sinirlerin arasında diye doktorlar yanaşmıyo almaya dudağımla dilimin aynı iğne yapılmış gibi uyuşuk kalma ihtimali varmış. Anca kağıt imzalarsam yapabilirlermiş. En son doktorum çözüm bulmak zorunda kaldı çünkü diğer dişlerimi ittiriyodu. Çözüm olarak da 20lik yanındaki en sondaki sağlam dişimi çekti. O çekilince 5-6 ayda yan yatık 20lik düz döndü ve normal bi'diş gibi çıktı:1: Diğer tarafta da yan bi'20liğim var ama bekletiyorum biraz daha ağrım sızım hiç bi'şeyim yok:44:

Bi'de sakın Google'dan aratıp izleme:31:

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar yarın ameliyat olucam ama korkuyorum aslında küçük bi operasyon sayılır 20 lik dişim gömülü ve yatık onu ameliyatla alıcaklar ama ben korkmaya başladım iğne çok acıtır diye bide dişlerim yatık olduğu için acaba kesip kesipmi alıcaklar bide ağzıma neşterin girmesine nasıl izin vericem diye düşünüyorum daha önce bu amelyatı olan varmı birde üniversiteye gidiyorum devamsızlıkta yapmak istemiyorum haftaya çarşamba çok önemli dersimiz var acaba o zamana kadar iyileşirmiyim birde devlet hastahanesi pek güvenemiiyorumda :43::43::43:

hiiiiiç korkma:55: ben üç tane 20 lik diş ameliyatı oldum, ikisi gömüktü kesip aldılar. ben korkudan ölmek üzereydim ameliyattan önce, ama inan 10 dk da nasıl çıktım anlamadım:) sen hiç düşünme kescekler mi neşter nasıl gircek bilmem ne. sen bi oturcaksın sonra da kalkcaksın o kadar :) iğne zaten incecik bişey, hafif bir sinek ısırması gibi oluyor, sonra hiçbir acı duymuyorsun. ben diğer dişimde biraz çıtırdı duydum sadece, bütün olarak alamadı doktor, kırarak almak zorunda kaldı sanırım, onun çıtırtısını duydum:)) ameliyat zor değil, sonrası biraz sıkıntılıydı benim için. yanağım çok şişti ve bir hafta zor yemek yedim, ağzımı açamıyodum. ama hayatta her şey geçiyor, hiç korkma. şimdiden geçmiş olsun:114:

aynı amleiyatı bende oldum, hem de alttaki iki dişimden. benim de bi dişim aşağıdan yukarı dogru degilde arkadan öne dogru cıkıyodu, hatta yanındaki sağlam dişimi sıkıştırıp çürütmüştü. 5 iğneyle anca uyuştu, dikişli falan oldu. ama inan diğer 20likler sorun yaratsa bi dk düşünmeden gider yaptırırım. geceler boyu diş ağrısı çekmeme değmezmiş yani...

ki ben o kadar ödlek biriyimdir ki, günlerce acıyı çektim, ağlaya ağlaya gittim doktora, doktor bi saat teselli etti, anlattı, öyle ameliyata ikna oldum, hiç korkma yani, daha önce olsaymışım keşke diyeceksin:34:

Back
X