Yarın ameliyatım var kızlar tırsıyorum hafiften :/ help me!

Canım nefes alamıyorum bende, ağızdan nefes alıyorum maske takıyorum, geceleride başucumda su bulunduruyorum çünkü ağız açık kaldığından boğazın dudakların ağzının hertarafı inanılmaz kuruyor çölde kalmış gibi diyeyim, dil damak yapışıyor resmen,bende her kavrulmuşluk hisiyle uyandığımda 1 yudum su içip dilimi damağımı yumuşatıyorum uyumaya devam ,hatta düngece elimde bardakla uyumuş kalmışım birdahaki susamada üstüme dökerek uyandım :( nefes almayı ayarlamak çok mühimmiş gerçekten dudaklarada nemlendirici sürüyorum arasıra acayip kutuyorlar.. Onun dışında burnumun bir deliğinden ip kadar diyeyim nefes geçiyor ama beni kurtarmıyor maalesef ağızdan nefes almak zorundayım. Bugün 4 oldu 1 hafta dolunca gel dedi doktor o zöan çıkarır inşallah, off diyorum allah yardım etsin olacaklarada basit sanıyordum zormuş gerçekten, sanada geçmiş olsun canım umarım bendende hafifi geçer ameliyat sonrası etkilerin.

inşallah çok sorunlu geçmez :) 2 gn kaldı ameliyata kendime gelince yazcam bnde neler yaşadığımı :)

silikon tampon varken nefes alınabiliomu kzlar. ya da silikon tampona mı bağlı bazılarının nefes almak için içinde boşlukları varmş heralde. bnde 2 gn sonra olcam inşallah :)

canım bende slikon kalıp gibi birşey var burun üstünde, burun içinde birşey yok ama nefes alamıyorum ha ama hafiften sorun olmayan burun deliğim bir kademe daha hava geçirmeye başladı, temizledikçe açılıyo belkide,ama diğerinde tık yok henüz.bugün daha iyiyim ara ara ağrı oluyor tabi ama ilk günler gibi değil , birde duş yapıp yüzüme suyu değdirmeden saçlarımı yıkadım inanılmaz rahatladım anlatamam,hareketliyim bugün anlayacağınız ama çabuk yoruluyorum yine dinlene dinlene hareket ediyorum :) nefesten sebep oda geçecek inşallah..

kızlar yarın öğlen ameliyatım var vallahi ne yalan söyliyim endişeliyim,sizler bu bir akşam öncesi sürecinde neler yaptınız? nasıl geçirdiniz geceyi? ne tyür hazırlıklarda bulundunuz ? benim gibi korkan endişelenen varmı böyle :(

bnm de 1 günüm kaldı yarım ameliyat oluorum :) sabah kalktığımdan beri bu saatte ameliyattayım şu saatte çıkmşmdr bu saatte kendime gelirim deyp druorum :) öncelikle çantama peçete ıslak mendil dudağm için de krem koydum daha ne lazm olursa kardeşim alıp gelcek artk o kdarını yarın görcem :)

canım bende slikon kalıp gibi birşey var burun üstünde, burun içinde birşey yok ama nefes alamıyorum ha ama hafiften sorun olmayan burun deliğim bir kademe daha hava geçirmeye başladı, temizledikçe açılıyo belkide,ama diğerinde tık yok henüz.bugün daha iyiyim ara ara ağrı oluyor tabi ama ilk günler gibi değil , birde duş yapıp yüzüme suyu değdirmeden saçlarımı yıkadım inanılmaz rahatladım anlatamam,hareketliyim bugün anlayacağınız ama çabuk yoruluyorum yine dinlene dinlene hareket ediyorum :) nefesten sebep oda geçecek inşallah..

yarın ameliyat oluorum gelişmeleri yazarım bnde sana sen bnden daha tecrübelisin :)

Kızlar valla böyle paylaşınca siz, bende heyecanlandim.kendi ameliyatım da hiç endişelenmemistim.heyecan bile yoktu

Çok teşekkürler arkadaşlar bir nefes alsam burundan şekili falan geçtim şu an, burun içini temizlemeye korkuyorum şimdide ya fısfıs verdiler kulak çubuğuyla hafif temizleyim diyorum ama taş gibi burun içi fıffıs bile yukarı ulaşmıyor sıkınca geri akıyor hemen :/

canım ben kulak çubuğu ile temizlemiştim valla hatta sürekli kıvırıp kıvırıp peçete sokuyodum :9::9:
benm ameliyatada 4 gün kaldı bnde de kusma olmaz inşallah vucut dierncine bağlı galiba o anestezinin yan etkisiymiş kiminde oluo kminde olmuo. peki sen de burnunda silikon tampon varken nefes alabildin mi ? bnm dr. da silikon tampon kullanıo ama burundan nefes alamıosun die biliorum ben

bende silikon tampon kullanıldı çok rahat nefes alıyordum ama almak istemiyordum ondan ağzımdan nefes alıyordum . çünkü gece uyurken falan burnumdan nefes aldığım zaman silikon tamponlar arada kaçak yapıyodu hırk hırk ses çıkıyordu bende uyanıyodum :9::9::9:
Canım nefes alamıyorum bende, ağızdan nefes alıyorum maske takıyorum, geceleride başucumda su bulunduruyorum çünkü ağız açık kaldığından boğazın dudakların ağzının hertarafı inanılmaz kuruyor çölde kalmış gibi diyeyim, dil damak yapışıyor resmen,bende her kavrulmuşluk hisiyle uyandığımda 1 yudum su içip dilimi damağımı yumuşatıyorum uyumaya devam ,hatta düngece elimde bardakla uyumuş kalmışım birdahaki susamada üstüme dökerek uyandım :( nefes almayı ayarlamak çok mühimmiş gerçekten dudaklarada nemlendirici sürüyorum arasıra acayip kutuyorlar.. Onun dışında burnumun bir deliğinden ip kadar diyeyim nefes geçiyor ama beni kurtarmıyor maalesef ağızdan nefes almak zorundayım. Bugün 4 oldu 1 hafta dolunca gel dedi doktor o zöan çıkarır inşallah, off diyorum allah yardım etsin olacaklarada basit sanıyordum zormuş gerçekten, sanada geçmiş olsun canım umarım bendende hafifi geçer ameliyat sonrası etkilerin.

aynen canım ya zor olmaz mı ben 2. gün ölüyorum sandım sen var düşün gerisini :1::1: ama senin 1 hafta olmuş neredeyse geçiyodur artık yavaş yavaş
silikon tampon varken nefes alınabiliomu kzlar. ya da silikon tampona mı bağlı bazılarının nefes almak için içinde boşlukları varmş heralde. bnde 2 gn sonra olcam inşallah :)

alınıyor canım ama hırk sesleri duyabilirsin :1::1:

Evet dun bende oldum ve bitti kızlar. Bugun ogleden sonra tamponlarımı çıkardı doktor ama çok berbat vaziyetteyim mosmor oldum ve feci şekilde de şiştim sizlerde de aynı şeyler oldu mu? Birde dr un verdiği fısfısı kullanmaya başladım ama çok hafif şekilde sumkurdum fıfıstan sonra, birşey olmadı ama sanki biraz daha temizlendi gibi hissediyorum. Sizlerde yapıyormusunuz, birde burun ucundaki kan pıhtılarını sildiniz mi, siiniyorsa nasıl temizleyebilirim bunları? Ben eski ve yeni halimin henüz 2. Gun olsada fotoğraflarını koydum özel albüme dileyenler bakabilir.

Evet bende de olmuştu o şişlik ve morluk.hatta neredeyse gözlerimi açamıyordum o derece yani

Aynen işte bende açamıyorum biri kapanmış gece senin dediğin gibi bir tarafa hafiften dönmüş kafam orası da arı sokmuş gibi olmuş. Niye azalmıyor anlamadım bugun 3. gun azalması gerekmezmi? :(

Evet dun bende oldum ve bitti kızlar. Bugun ogleden sonra tamponlarımı çıkardı doktor ama çok berbat vaziyetteyim mosmor oldum ve feci şekilde de şiştim sizlerde de aynı şeyler oldu mu? Birde dr un verdiği fısfısı kullanmaya başladım ama çok hafif şekilde sumkurdum fıfıstan sonra, birşey olmadı ama sanki biraz daha temizlendi gibi hissediyorum. Sizlerde yapıyormusunuz, birde burun ucundaki kan pıhtılarını sildiniz mi, siiniyorsa nasıl temizleyebilirim bunları? Ben eski ve yeni halimin henüz 2. Gun olsada fotoğraflarını koydum özel albüme dileyenler bakabilir.
canım öncelikle geçmiş olsun burnunu temizleyebiliyorsan sümkürerek ne mutlu sana ama çok elleme çünkü yeni ameliyatlısın mazallah bir şey olmasın . şişliğin ve morluğun normal gün be gün daha da azalacaktır. o burnun sürekli dolu olduğu hissi gerçekten çok bervat ben 20. günüme kadar sümkürememiştim . burnunun ucunu elleyebiliyorsan kan pıhtılarını azıcık temizlemeye çalış ama ben hissizlikten hemde ağrıdan dolayı 5. günün sonunda falan temizleyebilmiştim . doktorun sana kullanman için vereceği tuzlu/okyanus suyu/ yada izotonik sodyum klorür olarak geçen bir serum suyu yani bunlara benzer bir şey önermiş olması lazım onlarla temizlerken burnunu kan pıhtıların yumuşar zaten . ama o suyu çok sık yapmaya özen göster. fotoğrafına bakıcaktım fakat sanırım özel albüm ondan bakamadım. şimdiden hayırlı olsun burnun. eklemeden geçemeyeceğim bak ben ameliyat olalı 1 ayı yeni geçti ama hala burnuma çok dokunamıyorum acıyor . dikkat et kendine:54:
Aynen işte bende açamıyorum biri kapanmış gece senin dediğin gibi bir tarafa hafiften dönmüş kafam orası da arı sokmuş gibi olmuş. Niye azalmıyor anlamadım bugun 3. gun azalması gerekmezmi? :(

ancak azalır canım yavaş yavaş

canım öncelikle geçmiş olsun burnunu temizleyebiliyorsan sümkürerek ne mutlu sana ama çok elleme çünkü yeni ameliyatlısın mazallah bir şey olmasın . şişliğin ve morluğun normal gün be gün daha da azalacaktır. o burnun sürekli dolu olduğu hissi gerçekten çok bervat ben 20. günüme kadar sümkürememiştim . burnunun ucunu elleyebiliyorsan kan pıhtılarını azıcık temizlemeye çalış ama ben hissizlikten hemde ağrıdan dolayı 5. günün sonunda falan temizleyebilmiştim . doktorun sana kullanman için vereceği tuzlu/okyanus suyu/ yada izotonik sodyum klorür olarak geçen bir serum suyu yani bunlara benzer bir şey önermiş olması lazım onlarla temizlerken burnunu kan pıhtıların yumuşar zaten . ama o suyu çok sık yapmaya özen göster. fotoğrafına bakıcaktım fakat sanırım özel albüm ondan bakamadım. şimdiden hayırlı olsun burnun. eklemeden geçemeyeceğim bak ben ameliyat olalı 1 ayı yeni geçti ama hala burnuma çok dokunamıyorum acıyor . dikkat et kendine:54:

ancak azalır canım yavaş yavaş

Çok çok teşekkur ederim verdiğin bilgiler için :) Çok mutlu oldum. Artık vazgececeğim sanırım ben de, temizlemeye çalıştıkça kan geliyor tedirgin oldum. Ama ne rahatsız edici birşey ya burnumun içi dolu hem akacak gibi hem akmıyor öyle duruyor hakkaten çok berbat bir his. O sularıda kullanıyorum ama sulandırıp askıda bırakmaktan başka işe yaramıyorlar sanki. Yok elleyemiyorum bende kutuk gibi olmuş ucu, sanki benim değil dokunsam düşecek. Deniz suyunun üzerine eczanede gunde uc kez yazılmış ben onu 2 saat arayla yapıyor abartıyormuyum acaba, zarar vermez değil mi? Çok mu soru sordum acaba :) Seni ekliyorum, sanırım burnum alçı çıktıktan sonra inecek ve hiç kalkıklık kalmayacak gibi ne dersin?

bende cuma günü oluyorum ve korkum gerçekten çok fazla, bir tedirginlik var üzerimde bir türlü atamıyorum, giripte çıkamamakta var. doktorum tamponsuz ameliyat yapıyor ama her 20 hastasının birinde tampon kullandığını, ameliyattan çıktığımda tampon görünce şaşırmamam gerektiğini dile getirdi, tabiki o yüzdelik banada vurabilir ki inşallah vurmaz diyim. bu ameliyatı yıllardır bekliyordum nihayet gerçekleşiyor ama neyden korktuğumu da bilmiyorum hiç rahat değilim :43:

geçmiş olsun herkse:) bende Nazmi Bayçın a ameliyat olmştm.
tampon konusunda korkunuz olmasn :) ameliyat sonrasnda da ağrı zaten ağrı kesiciyle çabucak geçiyor. iz vs kalmıyor hiç
rahat olabilirsiniz :) tabi doktorunuzu iyi seçin en baştan söyliym :))

Selam kızlar ameliyat olan ve olacak herkese geçmiş olsun, dün gittim kontrole yani 7. Günde slikon kalıbı çıkarıp temizleyip bant yatıştırdı , bantlamadan önce baktım aynadan, burnum küçük bir patates gibi diyebilirim :) şu an tam değil ama sanırım çok şirin oldu gibi . Bant yapıştırmayada aslında pek gerek yok ama 5 gün kalsın dedi doktor , insanlar dikkat etsin çarpma felan olmasın birazda göz alışsın diye. Şu an ilaçları bıraktım ağrı kesicimi değiştirdim önceki baya ağırdı yan etki yaptı mideme , doktor mideye dokunmayan bir ağrı kesici yazdı onu kullanıyorum sızım oldukça ; ağrı sızı arada oluyor çok değil ama. Birde kaşıntı ve alerjik his için anti alerjik ilaç aldım eczaneden , çünkü ikide bir hapşurup duruyordum akşam yatarken içtim çok rahat uyudum, burun temizliği içinde okyanus suyu aldım ona başladım bugün ilk kullanımda hık diye açıverdi tıkalı olan tarafı, birde temizleyim derken çok uğraşıp tahriş etmiştim burun deliği girişlerini oralarada bepantenin cilt için olanını kullan dedi doktorun , yine tabi kulak çubuğu ile hafif hafif.. Onun dışında yüzünimde çok kuruyan yerler vardı oralarada sürüyorum aynı merhemi . Morluk olarakta sadece 1 göz kapağımda kaldı onlarda 3-5 güne kalmaz umarım, dikişlerim burun içinde sanırım kapalı teknik yapmışlar sormadım ama burun dışında dikiş falan yok. Bugünlük bu kadar canlar bantları çıkarınca foto koyacağım bakarsınız , herkese ağrısız acısız mutlu Mesut günler :)

Selam kızlar ameliyat olan ve olacak herkese geçmiş olsun, dün gittim kontrole yani 7. Günde slikon kalıbı çıkarıp temizleyip bant yatıştırdı , bantlamadan önce baktım aynadan, burnum küçük bir patates gibi diyebilirim :) şu an tam değil ama sanırım çok şirin oldu gibi . Bant yapıştırmayada aslında pek gerek yok ama 5 gün kalsın dedi doktor , insanlar dikkat etsin çarpma felan olmasın birazda göz alışsın diye. Şu an ilaçları bıraktım ağrı kesicimi değiştirdim önceki baya ağırdı yan etki yaptı mideme , doktor mideye dokunmayan bir ağrı kesici yazdı onu kullanıyorum sızım oldukça ; ağrı sızı arada oluyor çok değil ama. Birde kaşıntı ve alerjik his için anti alerjik ilaç aldım eczaneden , çünkü ikide bir hapşurup duruyordum akşam yatarken içtim çok rahat uyudum, burun temizliği içinde okyanus suyu aldım ona başladım bugün ilk kullanımda hık diye açıverdi tıkalı olan tarafı, birde temizleyim derken çok uğraşıp tahriş etmiştim burun deliği girişlerini oralarada bepantenin cilt için olanını kullan dedi doktorun , yine tabi kulak çubuğu ile hafif hafif.. Onun dışında yüzünimde çok kuruyan yerler vardı oralarada sürüyorum aynı merhemi . Morluk olarakta sadece 1 göz kapağımda kaldı onlarda 3-5 güne kalmaz umarım, dikişlerim burun içinde sanırım kapalı teknik yapmışlar sormadım ama burun dışında dikiş falan yok. Bugünlük bu kadar canlar bantları çıkarınca foto koyacağım bakarsınız , herkese ağrısız acısız mutlu Mesut günler :)

A çok guzel çok sevindim senin adına, ilk görüşte aşkı bende yaşamak istiyorum burnumla inşallah :) Kime ameliyat olmuştun? Aa fotoğraf bantlı mantlı koysaydın keşke bizim için de çok iyi olurdu..

Hayır üç gün de erken.sabırlı ol geçecek hatta gün içinde bile değişebilir benim sabah kine göre akşam daha az oluyordu şişlik sürekli kafam yüksekte olduğu için gün içinde.bi haftaya ancak geçmişti.hatta Bandaj varken bi tarafa yatmisim o taraf tekrar şişmişti

hadi hayırlısı canım hafifi geçer inşallah :)

eveet ameliyat sonrasına geldik:) öncelikle heycanımı bastrmaya çalıştım ameliyata grmeden önce . sonra bni hazırlayacaklarını söyledilerr ve girdim ameliyathaneye. anestezi uzman o her zamnki sorularını sordu bnde araya o en çok korktuğum şeyi sıkıştrdım :) kusmamam için ilaç verebilirmisinz dedm tamam dedi konuşmamaız bitti bn etrafa bakınıyodum sonrasını hatrlamıorum :) uyandığımda titremekten kendimi kontrol edemiyodum donmuştum resmen sonra bnm uyandğımı görünce odama götrdüler beni uyandğm andan itibaren herşeyi hatrladım bazılaarının uyandıktan sonra da hatrlamama sorunu oluomş ya da uyumaya devam ediolarmş .ilk gün kanama çok oldu ve sürekli ağzımdan nefes aldığm için ilk gün hiç uyuyamadım . ağızdan nefes almak o kadar kötü ki dişlerinz bile hassaslaşıo . . bugün 3. günüm tampon hala duruyo yarın aldrmaya gtcem ve büyüüük bi rahatlama hissetceğime eminim o derece skıldım :) alçım da salı günü alıncak sonraki gelişmelerden haberdr ederim

bende cuma günü oluyorum ve korkum gerçekten çok fazla, bir tedirginlik var üzerimde bir türlü atamıyorum, giripte çıkamamakta var. doktorum tamponsuz ameliyat yapıyor ama her 20 hastasının birinde tampon kullandığını, ameliyattan çıktığımda tampon görünce şaşırmamam gerektiğini dile getirdi, tabiki o yüzdelik banada vurabilir ki inşallah vurmaz diyim. bu ameliyatı yıllardır bekliyordum nihayet gerçekleşiyor ama neyden korktuğumu da bilmiyorum hiç rahat değilim :43:

Haklısın ameliyat olmak kolay bir şey değil, her zaman için ufak da olsa bir risk var. Ama dışarı çıktığımızda da eve döneceğimizin garantisi yok sonuçta, bir de doktoruna güveniyorsan hiç düşünmemeye çalış o kısımları. Ben uyumaya gideceğim diye kandırdım kendimi o gün, başlasa da uyusam diyordum çok erken kalktığım için :) Bir de o ameliyat anını kafada kurdukça stres artıyor, muhtemelen orayı bile görmeden uykuya dalmış olacaksın ve inan gözünü kırpmak gibi bir şey. Hop uyuyorsun hop uyanıyorsun ve her şey bitmiş oluyor. Hiç sıkma kendini, sonrasını düşün yıllardır beklediğin burna kavuşacaksın. Pozitif ol. Şimdiden geçmiş olsun :)

Back
X