Yarın boşanmak için avukata gidiyoruz

maya86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
173
7
38
Trabzon
15 ayda tartışmalarımız öyle bir hal aldıki ben yaşadığım bu şehirden de eşimin ailesinden de nefret ediyorum, eşimle boşanınca da en çok buna sevineceğim onları bir daha görmek zorunda kalmayacağıma eşimin iğnelemelerinden suratsızlıklarından kurtulacağıma seviniyorum.. O da benim ailemden haz etmiyor sırf benim ailesiyle sıkıntılarım var diye..
Artık tartışmalarımız yerini şiddete bıraktı benim vücudum da onunkine göre daha ağır hasarlar var.. Halen aynı evdeyiz çok zor gitmiyor bu ev sadece senin değil diyor.. Tamam benim değil de ailem burda olsa zaten bir dk kalmazdım yada bir dostum olsa.. sen neden gitmiyorsun gördükçe kinleniyorum daha da büyüyor sorunlar..
Yarın gidelim avukata diye karar aldık anlaşmalı boşalırsak tek avukat işimizi halleder mi?
Ben bir an önce boşanmak istiyorum huyuna mı gitmeliyim anlaşmalı boşanmak için..
Ailemin haberi yok bu noktada olduğumuzdan eşimin ailesine de söylemiycem sorunu çözmek yerine daha da çözülmez hale getiriyorlar..
Bana biraz cesaret verin nolur :(

Son düzenleme:
tam olarak sorununuz nedir yani bir sebep vardır mutlaka sizi bu noktaya getiren biraz daha deneseniz,yani kolay değil evlilik herkesin problemleri var 15 ay çok yeni daha evliliğinzn oturması için daha uzun yıllar gerekiyor,boşanmak yerine bir süre sen ailenin yanına gitsn belki biraz uzaklaşmak iyi gelir,onada sanada,kendinizi dinlersiniz,doğruyu yanlışı seçersiniz,güzel zamanlarınızın hatrına 1 denemeyi daha haketmezmi sence bu evlilik.çünkü boşandktn sonra geri dönüşü yok biliyorsun :(

Ne zamandan beri böyleseniz?Aşk evliliği mi yaptınız yoksa mantık evliliği mi?Bu kadar nefret etmenizin birbirinizden temel sebeplerini bulsanız yine deneseniz hiç olmayacak gibi mi?

Oooo şiddet varmış ben orayı es geçmişim.. /: yazık yani gerçekten şu şiddet olayına akıl sır erdiremiyorum

tam olarak sorununuz nedir yani bir sebep vardır mutlaka sizi bu noktaya getiren biraz daha deneseniz,yani kolay değil evlilik herkesin problemleri var 15 ay çok yeni daha evliliğinzn oturması için daha uzun yıllar gerekiyor,boşanmak yerine bir süre sen ailenin yanına gitsn belki biraz uzaklaşmak iyi gelir,onada sanada,kendinizi dinlersiniz,doğruyu yanlışı seçersiniz,güzel zamanlarınızın hatrına 1 denemeyi daha haketmezmi sence bu evlilik.çünkü boşandktn sonra geri dönüşü yok biliyorsun :(

İşim gereği gidemiyorum maalesef ve iş yerimdekilerin bunu öğrenmemesi lazım yani özel hayatımın ortalıkta konu edilmesini istemiyorum 10 gün gittim bir ay önce, birbirimizi hiç aramadık aileme bile anlatmadım hoş onlar anladılar ya.. Gelince evlilik terapistine gidelim dedim kesinlikle karşı çıktı belli seni doldurup yollamışlar dedi.. Kendi ailesi ve kendisi sütten çıkma ben ve benim ailem kötü niyetli.. Bişey yapmış olsalar canım yanmaz annem babam inanın kendi çocukları gibi sevdi hatta nazladılar eşimi.. Onlar da istediler ki eşimin ailesi bana ailemin yokluğunu hissettirmesinler..
Eşim hatasını asla kabullenmeyen biri gönül almak falan asla yok.. Affediyorum kendi kendime, yeniden başlıyoruz gene bişeyler aklıma geldikçe kinleniyorum soğuyorum.. Olmuyor maalesef.. Daha da rezil olmadan konu komşuya şiddet daha da artmadan bitsin istiyorum

Son düzenleme:
Ne zamandan beri böyleseniz?Aşk evliliği mi yaptınız yoksa mantık evliliği mi?Bu kadar nefret etmenizin birbirinizden temel sebeplerini bulsanız yine deneseniz hiç olmayacak gibi mi?

Aşk evliliği maalesef, keşke azıcık da mantığım çalışsaydı.. Bir yıl boyunca ayaklarım yerden kesilmiş meğerse, ne zaman evlilik hazırlıkları başladı bir yandan eltim tarafından dolduruldum bir yandan görümcem tarafından kullanılmaya çalışıldım, benden yaşça büyükler bu arada, neye uğradığımı şaşırdım. ben ailesinin isteklerine uymayınca belli ölçüde mesafe koyunca sorunların başlamasına neden oldu..

Son düzenleme:
Oooo şiddet varmış ben orayı es geçmişim.. /: yazık yani gerçekten şu şiddet olayına akıl sır erdiremiyorum

Şiddeti biraz daha açayım ben onu sarstıkça o beni itiyor tabi erkek gücü olunca kollarımı sıkması bile morarmaya neden oluyor.. Yakında tokat falan yerim ama gidişat o yönde :(((

kaç yaşındasınız eşin ve sen? erkekler biraz geç olgunlaşıyorlar sende gençsen bu tarz tartşmalarnz olası.birde kaynpedernze yada kaynvaldenze anlatsnız hangisini yakn hissediyrsanz kendinize belki oğlunu çeker köşeye biraz akıl verir ya bir evliliğin bitmesi çok kötü birşey çünkü :(

15 ayda tartışmalarımız öyle bir hal aldıki ben yaşadığım bu şehirden de eşimin ailesinden de nefret ediyorum, eşimle boşanınca da en çok buna sevineceğim onları bir daha görmek zorunda kalmayacağıma eşimin iğnelemelerinden suratsızlıklarından kurtulacağıma seviniyorum.. O da benim ailemden haz etmiyor sırf benim ailesiyle sıkıntılarım var diye..
Artık tartışmalarımız yerini şiddete bıraktı benim vücudum da onunkine göre daha ağır hasarlar var.. Halen aynı evdeyiz çok zor gitmiyor bu ev sadece senin değil diyor.. Tamam benim değil de ailem burda olsa zaten bir dk kalmazdım yada bir dostum olsa.. sen neden gitmiyorsun gördükçe kinleniyorum daha da büyüyor sorunlar..
Yarın gidelim avukata diye karar aldık anlaşmalı boşalırsak tek avukat işimizi halleder mi?
Ben bir an önce boşanmak istiyorum huyuna mı gitmeliyim anlaşmalı boşanmak için..
Ailemin haberi yok bu noktada olduğumuzdan eşimin ailesine de söylemiycem sorunu çözmek yerine daha da çözülmez hale getiriyorlar..
Bana biraz cesaret verin nolur :(

Allah yardim etsin canim hakkinda hayirlisi neyse o olsun, bu gidisle biz de calicaz o kapiyi galiba :43:

kaç yaşındasınız eşin ve sen? erkekler biraz geç olgunlaşıyorlar sende gençsen bu tarz tartşmalarnz olası.birde kaynpedernze yada kaynvaldenze anlatsnız hangisini yakn hissediyrsanz kendinize belki oğlunu çeker köşeye biraz akıl verir ya bir evliliğin bitmesi çok kötü birşey çünkü :(

Saygıyı kaybettik dikkat ediyorum birbirimizden özür de dilesek sonraki en ufak tartışmamızda aşağılayıcı sözler, küfürler hemen kendiliğinden dökülüyor ağzımızdan tahammülümüz kalmamış birbirimize.. Kendime saygım kalmadı bu yüzden o hayatına devam edebilse de ben edemiyorum ikimizde 27 yaşındayız.. Eşimin ailesi tamam elalem ne der diye düşünürler ayrılmamızı istemezler fakat oğlum sen de hatalısın demiyorlar.. Hep bana diyorlarki sabret alttan al niye hep ben? bakış açımız farklı özellikle de kp ile..

Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum ben evimi çok sevdim eşyalarımıza öyle çok özendim ki nasıl hayaller kurdum bu evde hep mutlu olucaz sandım, hepsini tek tek ben seçtim.. Evleneceğim günü iple çektim.. Tekrar nasıl düzen kurarım işim gereği bu şehirden ayrılamıycam yalnız nasıl yaparım hiç bilmiyorum...

cnm çok iyi anlıyorum seni kolay değil yaşadıkların heleki tüm sabrın senden beklenmesi hoş değil ama şu bir gerçekki biizm toplumuzda sabreden hep kadın olmak zorunda buna uymak zorunda olmak bile insanın canını sıkıyor biliyorum ama en azından elimden geleni yaptım demek için biraz daha denesen çünkü bu ülkede ve bizim aile yapılarımızda dul kadın olmakta hiç kolay değil.

cnm çok iyi anlıyorum seni kolay değil yaşadıkların heleki tüm sabrın senden beklenmesi hoş değil ama şu bir gerçekki biizm toplumuzda sabreden hep kadın olmak zorunda buna uymak zorunda olmak bile insanın canını sıkıyor biliyorum ama en azından elimden geleni yaptım demek için biraz daha denesen çünkü bu ülkede ve bizim aile yapılarımızda dul kadın olmakta hiç kolay değil.

Of of o kısmı zaten daha zor gelenekçi bir yer burası boşanınca insanların bakışlarını tahmin edebiliyorum.. En büyük korkum da babam işi bırak gel diyecek bana, kamuda çalışıyorum bu işe girebilmek için emek harcadım 3yıl dağ başında yaşadım 2 yıldır şehirde çalışıyorum 15saat mesafe var memleketimle bu kadar emek vermişsen babamın eline nasıl bakarım

Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum ben evimi çok sevdim eşyalarımıza öyle çok özendim ki nasıl hayaller kurdum bu evde hep mutlu olucaz sandım, hepsini tek tek ben seçtim.. Evleneceğim günü iple çektim.. Tekrar nasıl düzen kurarım işim gereği bu şehirden ayrılamıycam yalnız nasıl yaparım hiç bilmiyorum...

işi biraz duygusala bağlasan,yani bize bu söylediklerini eşine söylesen mesela ona güzel günlerinizdn bahsetsn evlenrken olan heyecnınızdn bahsetsen daha çok birbirnize sabretmeyi teklif etsen öfkelendiğinizde kontrol alabilmeye çalışmayı ilk aklınıza geleni söylememeyi biraz daha düşünüp konuşmayı söylesen,cnm anlattığına göre evet zor bir duruma gelmişsiniz ama hala bir şansınız var ve eski günlerinizin hatrına denemeye değer.

işi biraz duygusala bağlasan,yani bize bu söylediklerini eşine söylesen mesela ona güzel günlerinizdn bahsetsn evlenrken olan heyecnınızdn bahsetsen daha çok birbirnize sabretmeyi teklif etsen öfkelendiğinizde kontrol alabilmeye çalışmayı ilk aklınıza geleni söylememeyi biraz daha düşünüp konuşmayı söylesen,cnm anlattığına göre evet zor bir duruma gelmişsiniz ama hala bir şansınız var ve eski günlerinizin hatrına denemeye değer.

Eşim ciddiye almaz hı hıı der geçer bilmiyorum artık bana başka gözle bakıyor sanki.. Çok konuştuk ikimizde değişmiyoruz ben haksızım deyip alttan aldıkça o kendini hep haklı görmeye başladı oysa o da hatalarını farkedip dile getirseydi ben onu affederdim gönlümü almadı hiç kalbim çok kırıldı o yüzden de hiç bir şey düzelmiyor..

Bu yazdiklarinizi ilk ben düsûnüyordum çünkü bende esimle evlenmeden önce bunlari hayal ediyordum tam 3 yil evlenmek için direndim ailemi karsima aldim ama evlendikten sonra hersey degisti senin yasadiklarinin aynisi ben yasadim esimden siddet gördüm horlandim hep susuyordum alttan aliyordum ama taaa ki basit bir sorunla beni resmen evden kovdu oysa çözümü vardi bende herseyimi toplayip baba evine döndüm.. Anladim ki hersey bosunaymis. Sadece seni kendime yakin hissettigim için bunlari dedim beni yanlis anlama.. Seni çok iyi anliyorum onun için senin için ne iyi geliyorsa onu yap diyorum..

bu kadar kötüyse cnm sen bilirsin,kendine ne iyi gelecekse onu yapmaya çalış doğru kararlar ver ileride keşke dememek için çok iyi düşün...

Cesaret istiyorum ağlamadan kendimi daha da hırpalamadan bitirmek.. Boşanıp da mutlu olan yok mu hiç lütfen cesaret verin bana..
Geçen ay adet olduğum ilk gün normalde çok az olur reglim öyle çok geldiki kay kaybından ölücem sandim artık bu durumu bile yaşadığım strese veriyorum yakında sağlığımdan olucam çekeyim derken..

canım kardeşim şiddeti uygulayan sadece eşin değil

sen de kavga ederken hakaret şiddet kullanıyorsun

gücün yetse sen onu döveceksin

böyle hızlı karar verme

bak daha önce aileni dinlememişsin şimdi de kafana göre hareket ediyorsun

hiçdeğilse annene anlat bir büyüğünün fikrini al mutlaka.

herşeyden önce işinden olma neler çekmişsin sahip olmak için

öfkeyle kalkan zarar ile oturur

iyi düşün boşanınca seni harika bir hayat beklemiyor

biraz sakinleş bir süre konuşmayın eşinle sinirlerine hakim ol eski konuları deşme

birikim yapmaya çalış

evliliğin en zor yılları ilk birkaç yılıdır

Allah hayırlısını versin

Back
X