yarin bosanmak icin basvurmaya gidicem ama icim bi garip...

n1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
137
2
96
39
Kocaeli
Yarin bosanmak icin artik basvurucam..daha oncede yazmistim. esimin psikolojik problemleri var. Herseye hemen sinirleniyor.. 4 yilim 2 gun iyi 3 gun kotuyle kavgaylam sabrettim cocugum var dedim...sabret sans ver vs.. dedim yok olmuyor..ama icimde sanki iki insan var biri yeter artik bitti vericeksin diyor..digeri o kadar yasanmislik var alistin bitirm ek zor diyor.. ama artik gidicem yoruldum..hep cocuklugumda buyunce mahallede ailem icin gurur kaynagi oldum..davranis saygi kariyer hepsi tamdi..ama bu sefer olmadi...off offf...ama ailemde kararimda arkamda bu beni sevindiriyor..evim var allaha sukur meslegim var cocuguma gul gibide bakarim...ama yarin dilekceyi vermek bosanmak korkutuyor beni..

Arkadasim oncelikle cok uzuldugumu dile getirmek istiyorum.
Soyle bir oneri de bulunabilirim, eger gercekten ikilemde isen, yani gel-git ler yasiyorsan, bu gece istihare namazi kilip yatmani oneririm.
Hakkinda hayirli olup olmadigini gorebilmek adina ama tabi eger ona karsi hicbir hissiyatin kalmadi ise, sonrasinda sadece cocugum var diye sevgisiz devam edebilir misin?
Buna da ancak sen karar verebilirsin.
Hakkinda hayirlisi olsun..

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun arkadaşım. Eğer "bu adamla hayat devam etmez" diyorsan başvurunu yap. "Çözüm bulabiliriz" diyorsan bekle. Olmuyorsa olmuyordur, davayı açmakla cinayet işlemiyorsun ama evet insanın içi acıyor nedense ;bilirim. Gelgitler yaşamak da çok normal, bir süre devam edecek. O zaman sor kendine "Bu adamla hayat devam etse nasıl olurdu?" diye. Böylece daha tereddütsüz adımlar atarsın.

ikilem yaşıyosanız bana göre biraz daha zaman verin kendinize..

boşanmayı düşünmek yada uygulamaya geçirmek için içinizde ikilem olmamalı bence...

bende sizin gibi yıllarca ikilemde kaldım olurmu olmazmı nasıl olur vs..

fakat bitti dediğim an asla tereddütüm ve ikilemim olmadı..

ailemiz haricinde çok değerli kişiler ikna etmeye çalıştı beni 1 yıla yakın ayrı yaşadık ama asla kararımdan dönmedim..

şayet gerçekten bittiyse içinizde herşey çocuklarım ne olur gibi bir düşünce bile olmuyor kafanızda..

Hakkınızda hayırlısı olsun çok zor bir süreç Allahım kolaylık versin..

kolay değil tabi...
sonradan pişman olacaksan,keşke diyeceksen biraz daha bekle...
en kötü evlilik bile biterken zor gelir insana...
allah yardım etsin..
inşallah en hayırlısı olur hakkında...

Boşanmış bi anne babanın çocuğuyum. Annemle babamın her günleri kavgayla geçerdi. Babam annemi patlatana kadar uğraşır sonra geçer kenarda annemin o çileden çıkmış halini izlerdi. Hiç unutmam ben 3 yaşındayken daha annem benim kucağıma yatıp ağlardı. O kadarcıkken daha ben teselli ederdim annemi. Sonuçta ben 11 yaşımdayken boşandılar. Ben babamın rolüne büründüm. Annemin herşeyi olmaya çabaladım ve 16 yaşında depresyona girdim. Şuan 23 yaşındayım ve annem babama hala deli gibi aşık. Bence aşıksan düzelicene inanıyosan inan çocuğun için senin moralin daha önemli olacak. Düzelicene inanıyosan sakın boşanma.

Sizin gibi 7 senenin sonunda iki çocukla boşanma kararı aldım ve arkama bile bakmadan tek celsede (avukat sayesinde) boşandım, öfke kontrolsüz bir yaşamın insana neler yaşatabileceğini, sokakta yürürken bile her an patlayacak modda olmayı, sesler çıkmasın diye sessiz hıçkırıkları az yaşamadım...

İşin ilginç yanı dışarıdan sizi görenler konduramıyorlar, çünkü siz her şey iyi görünsün istiyorsunuz, rezil olmamak adına ses çıkartmıyorsunuz, içiniz yanıyor, acıyor susuyorsunuz arabayla bir yere gitmeye kalkasanız binbir paranoya oluyor, yolda önünüze başka bir araba geçmesin diye dualar ediyorsunuz, sonu kavga çünkü... Zor arkadaşım ama şunu da belirtmem gerek ki tek başına yaşamak da kolay değil. Çocuğa bunu anlatmak da zor, anlıyorlar zamanla. Dengeleri kuruyorsunuz, babası ile sürekli görüşüyorlar vs vs... Bir şekilde aşılıyor.. Boşanalı 4 ay oldu sanırım, bu 4 ay da benim hayatımda çok şey değişti kendime araba aldım, evimi düzenledim, işimde daha rahatım, kafam rahat... Ek olarak ex. eş çok değişti, sinirden eser kalmadı, öfke tedavisi görüyor (yıllardır yalvarmıştım oysaki..), beni tekrar kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırmış vs vs.. aynı nehirde iki kere yıkanılır mı, tekrar aynı şeyleri yaşarım korkusuyla yanaşmıyorum ama çocuklarım için aklımda hep acabası var?

Hakkınızda hayırlı olsun, kararlıysanız yapamayacağınızı hissediyorsanız, sizin içiniz acıyorsa tutun bir avukat sizin için her şeyi halletsin inanın harcağıdınız 2-3'e acımıyorsunuz, kafanız rahat oluyor...

Bugün bi kaç avukata gittim görüşmek için..birisi baya bişeyler saydı bana güven vermedi ama..şu kadar para bu kadar para vs. dedi..neyse bi avukatta baya babacan geldi bu işi halleder derdimi anlatabilirim dedim..nitekim konuştum anlattım..anlaşmalı bide çekişmeli dava çeşitlerinin olduğunu söyledi...anlaşmalıya eşim yanaşmaz biliyorum. o yüzden çekişmeli olucak dedim..neyse derdimi anlattım..eşimle geçimsizliğimiz var sürekli tartışıyoruz...eşim çok agresif 2 gün iyiysek 3 .gün kötüyüz dedim...artık kendi sağlığım elden gidicek ..ailem çok yıprandı.. dedim anlattım bana dediki...ben bu davayı alamam çünkü sizin anlattıklarınıza bakarak biz bu davayı %90 kaybederiz dedi..neymiş dayak varsa, aldatma varsa, maddi yönden eve para getirmiyorsa, ailesi bana kötü muamele ettiyse vs. nedenlerden boşanırsınız onun dışında hakim sizi boşamaz..bunlar geçerli sebepler değil..nasıl geçerli sebep olmaz anlamıyorum..evde evlendiğimden beri huzur yok...eşim sürekli bağırış çağırış içinde..bide avukat diyorki boşamaz..bu sistemi anlamadım ben..avukat sizce doğrumu söyledi..boşanan arkadaşlardan yardım istiyorum..evladımda etkileniyor artık..ailem desen perişan..ben her kavga edişimde nefes darlığı çekiyorum sanki boğulcakmışım gibi...o zaman nerde bu adalet... offf off

bide sorum şu eşimin ikna olmayacağını biliyorum..ama olaki ikna edersem..cocuk bende kalır mı nafaka bağlanır mı?..biliyorum eşim inadına bunlara istemediğim cevaplar vericek..arkadaşlar yardım lütfen...

çekişmeli davada bahsettiğiniz sorunları şahitler öne sürerek ispatlarsanız (aile bireyleri de olur) davayı kazanabilirsiniz. bir de o avukat halt yemiş, işi almak istememiş, benim de başıma gelmişti. sonra başka bir avukata verdim işi, gayet yolunda gidiyor şimdilik....

inşallah dediğin gibi olur justitia.. ya öyle duyunca başımdan kaynar sular aktı sanki ben bu adamla yaşamak zorundamıyım diye...anlaşmalıda ya cocuğu alamazsam kabul etmezse boşanmayı falan filan....ya şöyle olursa ya böyle olursa derken moralim bozuldu..zaten bi tanıdıkla gittim..bana yanımda cesaret versin diye ben zaten zor bela cesaret gidiyorum...biliyorum boşanmam gerek devam etsem bile maçın uzatmaları gibi olur...ömür boyu bu ilişki devam etmez...kolay bir durum değil oda öyle deyince moralim bozuldu..

bu zamanda artık kımsenın zora geldıgı yok esım cok sınırlı bosanıyorum esım yemek secıyor bosanıyorum bu lafları sık sık duymaya basladım eskı annelerımız babaannelerımız napsınmıs cekmışler he ben sıze cekın demıyorm esınızın psıkoljık sorunları varsa tedavı ettırın canım,benim babam olur olmadık her seye sınırlenıyordu evde cekırdek yenmesıne bıle karısıyordu annem aldı nörolojı bölümüne götürdü gerekli tedaviyı oldu ılaçlarını kullanıyor sımdı cok sukur hersey cok ıyı he teshıs ne mı cıktı kısılık bozuklugu yapmayın esınızın tedavıye ıhtıyacı varsa destek olun..

olmaya yanaşsa yardımcı olurum herhalde..ama istemeyince boynundan bağlayıp götürememki...sürekli teklif ettim sürekli güzelde öyledim..ciddide söyledim olmadı..dışardan davulun sesi hoş geliyor..ama yaşayan biri olarak kolay olmadığını belirtmek isterim...

Son düzenleme:

cocuk olmasa bosanın gıtsın bağlayan bıse yok ama kıyamam kı cocugunuz bı orda bı orda buyuyecek bende taraf deglım husursuz evde cocugun buyutulmesınde o cocugun ruh halı nasıl olur tartısılır ama eger olur yolu varsa pes etme tedavıyse destek ol ınankı bende cocukken babam husursuz du annemın yemegını begenemzdı al dıyıp tabagı ıttırdı halamlar geldıgınde sorma gıtsın dediğim gıbı doktora gıttıler ıste 1 ay olmadı anı degısım var dıyor kı babam eskıden herkese gıcık oluyordum özguvenım olmadıgı ıcın satasıyordum dıyor ama sımdı aklımda tek dusunce bıle yok dıyor evde huzur var suan ınsalah rabbım senıde feraha cıkarsın

ahh keşke dediğiniz gibi olsa ama yanaşmıyor..şans deseniz çocuğum için kendimide bıraktıp artık..çok verdim ama yok yokk iste anlamıyor....zor arkadaşım anlayacağın..çocuğumunda etkilenmesini istemiyorum...

cok haklısın esının aılesı ne dıyor bu duruma

O avukat halt yemiş demek istiyorum :)) Daha iyi bir avukat aramaya devam edin. Benim avukata ben de ilk görüşmemde benden boşanmaz anlaşmalıya ikna olmaz çekişmeli olacak demiştim oda sakince güldü sen bir söylediklerimi yap gidişhatta neler değişir bilemeyiz demişti...Sorduğu sorular;

1. Dışarıda kavga ettiniz mi? Gören var mı?
2. Komşularınız hiç kavganızı duydu mu? Şahitlik ederler mi?
3. ailenize hakaret etti mi? Direk aileniz muhattap olmak zorunda kaldı mı?
4. size şiddet uyguladı mı? dayak olması gerekmez, itme kakma vs...
5. Küfür/hakaret/onur kırıcı hareketlerde bulundu mu, buna şahitlik edecekler var mı?

Her yaşadığın günü not al demişti unutmamak adına... Son olarak da anlaşmalıya ikna edeceğiz ama beni dinleyeceksin hemen bugün dava açmıyoruz her gün boşanmak istediğini konuşacaksın, tamam dediği anda protokolü beraber mi hazırlayalım yoksa ben hazırlarsam imzalar mısın de demişti ve ben bunun aynısını yaşadım boş anında imzaladı sonra da mahkemede de öfkesine yenik düşüp yine boşandı. bu şekilde de tek celsede bitti avukat mahkemede dönerse ilk turda sorduğum sorulara döneceğiz demişti uzun sürer belki ama 1. sene de yine de boşanırsın demişti davayı açtıktan sonra da evden taşınmamı istemişti.

bende senin yöntemini deneyeyim...canım inşallah olur..

bahsetmiştim ispat çok önemli. ha en kötüsü ne olur? Dava açılır, evi terk edersin, dava red ile sonuçlanır, sonrasında da 3 yıl boyunca eşinle ayrı evlerde devam edersiniz hayatınıza.3 yılın sonunda tek bir dava ve celse ile (ortak hayatın 3 yıl boyunca kurulamadığı sebebi ile) iş biter. bu da en kötü senaryo... kimse kimseyi istemediği bir evliliği yaşamaya zorlayamaz yani...

inşallah en kötüsüne gerek kalmadan şu işi bitiririm..yoruldum çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…