Yarin eve gelmişsin ve ben yokum Sevgili Kocam..

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
Selam herkese,

İlk defa bu dereceye kadar geldik..
Dün bayramlaşmaya kv'mlere gittiğimizde olanlar oldu.

Herşey eşimin ben görmeden küs olan kardeşine el vermemekle başladı. Eşim görümcemle hiç anlaşamaz bide bizim aramız sorunlu olduğundan beri hiç konuşmadılar birbirleriyle.. En son çare konuşmamaktı onuda uyguladık.

Hiç bir iyi vaziyetle yazmıyorum bu olanları sizlere.. Hastaneye gideceğim o dereceyim. Ama kızlar bana bir çıkar yol değil de akıl verin. Benim artık vücudumla beynim yorgun bitkin..

Biz kv'dedeyiz bayramlaşmaya gittik.. Eşim kardeşime el vermemiş. Kardeşi babasını çağırdı "abim gelsin bana neden el vermemiş hesap versin" diye.. Eşim giti yanına ben tabii oturma odasındayım kv'yle bunlar konuşuyor abisi de "senle konuşmuyorum, sen artık benim için bittin" demiş.. "Bittim mi? Tamam, arama sorma artık o zaman" demiş.. Oda tamam diyip odadan çıkmış.. (Ben yoktum konuşulanlardan yazıyorum..)

Asıl konu burda başladı;
Görümcem olacak o şahsiyet, bu zamana kadar hiç bir şekilde kendisiyle muhattap değildim.. Oturma odasına bir hışımla girdi ve aynen şöyle konuşmaya başladı ama sinirli ve gergin bi o kadarda saygısızca bir giriş yaparak "anne o tlfnu kapat çabuk! Çabuk! (Kv telefondaydı) sonra bana dogrutarak şimdiii sen keseceksin sesini.. Ben abimle konuşacağım yoksa ağzına s'''.. Abi sen benim nişanlıma anneme iki kötü söz söyledi diye laf ediyorsun konuşmuyorsun ama senin karın da anneme hakaret etmişti, kavga etmişti? Bir tabak da kaldırmıyor zaten evde.. Annem o konuların hiç birini unutmadı!!!!!!!! (Kavga etmeden önce annesine odaya çağırmış OdunHatun tabak kaldırdı mı diye sormuş kv'demde yardım edebildiği kadar etti demiş)

Ve bu konuşmalar itişli kakışlı. Ben artık dayanamayıp "haddini bil" dedim.. Kocam kalktı eşim fln ya bildiğiniz kavga gürültü bir ona bir bana laf geçirmeye çalışan kp.. kızına öyle mön mön bakan kv.. "Ya diyorum Kv benle sorunun mu var? Tabağı mı kaldırmadım diye? Söylesene yapmadım mı şimdiye kadar hiç birşeyini? Diye sorduğumdada yok kızım biz senden memnunuz dediler..

Sonra görümcem haddini ileri derecede aştığında eşim hadi kalkalım biz dedi.. Kalkıyorduk görümcen çıktı gitti annesi de oturun dedi oturuldu.. Vee o evlendiğimiz ilk gün kü dava açıldı. Düğün cdsine kadar açıldı izlendi ben takı davasında "hırsız" demişmiyim dememişmiyim diye. Allahtan ki eşimde ortada öyle birşey olmadığını kardeşi orkestrayla laubali olduğunu anladı.. Ama olaylar sarpa sardı. Kp üzerime yürüdü lafını bana geçiremeyince dövmeye bile ramak kalmıştıııı!!!! Eşim anca bana "bi sus babam konuşsun" diyip durdu. Ben kendimi ifade etmeye çalıştıkca sesini yükseltti.. Bende artık sus sus sus dayanamadığım için sesimi yükselttim.. Sadıcmız yengem di dayımla birlikte.. Yok neymiş efendim kv sepeti istemişte yengemde dur OdunHatun gelsin de veriyim dediği için eşim yengen orus''dur dedi.. Bende senin kardeşin öyledir dedim! Bana görüşemiceksin dayınla artık bitti dedi bende sende kardeşinle görüşemezsin dedim.. O anda kp kalktı babanı ara alsınlar seni dedi. Eşim bana tokat attı.. Kv zaten ortalığı alevlendiren kendisi. Cd açmalar eski konuları tekrar yaşatıp özellikle benim ailemi eşime kötülemeler..
Babamı aradım geldi.. Ben babamla gidiyordum kv'm kapıdan içeriye aldı beni zorla gel diye..

Ve olayın en özetlenmiş hali bu. Eşim uyumadan işe gitti..

Arkadaşlar benim en büyük hatam haksızlığa gelememek. Kendimi ifade edemememk/etmeye engellemmek.

Eşim evet tokatı attı ama onun öncesinde görümceme karşi beni savundu Allah var bunu inkar edemem.. Ama ben o hepsinin üzerime gelmesiyle gerilen sinirlerimi belki de kontrol altına alamayıp kp'e bağırmışımdır. Ama kendisi haddini aşan cümlelerde de bulundu. "Bu eve geldiysen bu kurallara uyulacak " -senin kızın uydu mu "o uymasada olur"

"Senin eşin kılıbık, seni böyle alıştırmış baştan o yüzden değiştirmeye çalışıyoruz artık" sustum.

Eve geldik benim kısa çaplı yüz verci geçirmem mi dersiniz..

Eşim'e tek sorum ; bana vurdun babanın yanında, hoşuna gitti mi bu? Babanın istediği erkek oldun mu dedim?

Hayır, pişmanım. O sırada susmanı rica ettim bin defa susmadım artık saygı dereceni aştın dedi (inkar etmiyorum, karşımdaki ağzıma girecek kadar bağırdı, bende sinirlendim bende bağırdım)

Ve gece fenalaştığımda eşimin o bana merhameti, kafamda herşeyi allak bullak etti..

Bir tarafım eşim işten gelene kadar evi toplayıp mektup yazıp o lanet olası altın kasasının anahtarlarını da koyup annemin evine çekip git diyor..

Diğer tarafım eşim annesigilin yanında "o benim eşim, ezdirmem" demeleri o kardeşine karşı bana laf düşürmemesi aklıma geliyor.. Dayan diyor.

Lütfen medeni bir şekilde bana yardımcı olmanıza çok ama çok ihtiyacım var.
İyi ki de varsınız.. İçimi dökecek hiç bir yerim yok.. (Var da bu şeyleri değil)

Teşekkürler

Aah ahh allah yardımcı olsun.kendi Derdimden sana yardım edemiyrm geçi benzer sorunlar bnm.de eşim evden gitti ggelmiyor annesi de bn bağırdı telde allah aşkına ben.de koyuyum yaa sen de kotusun bayram günü.biraz tparlaniyim akıl vermeye clisicam daha yeni üye oldum

Eski konularını hatırlıyorum.. Ama siz sürekli başa geri dönüyosunuz her kavganızda..
Önce onu çözüceksiniz. Bu duruma gelince de bence sen eşinin ailesi ile kesinlikle görüşme. Ve eşin bu durumu kabul edip seni zorla görüştürmeye kalkmasın..

Bence de bi sure gorusme kesinlikle çünkü ben de senin gibi hakliyken hakkını savunamayan kendini ifde edemeyen ve sürekli ezilen bi insanım.bi sure kús il gorusme sonra da ne yap biliyo musun ben de yapicam ins.ama hemen diiil.küstkten üzerine zaman geçsin sacimi boyicam yeni kıyafetler alicam onları kalmadığını gösterilen ve cemkirerek bağırarak dranmcm

belliki herkes sinir krizi geçirmiş birbirine saldırmış.ne tuhaf bi aile.biride susun koca koca insanlarsınız dememiş.eşine de kızamıyorum bu durumda.çünkü herkesin sinirle bağırıp çağırdığı birbirinin üstüne yürüdüğü bi ortam.al birini vur ötekine herkes ayrı ayrı hatalı burda benim için.önceki konularınızı bilmiyorum bu arada okumadım.

Bence bu kadar olaydan sonra bu işin olur tarafı yok. Kocam ne olursa olsun bana tokat atarsa hele hele bunu sevmediğim,tartışmalı olduğum ailesinin yanında yaparsa asla affetmem. Bence sizde affetmeyin. Bazı kadınları anlayamıyorum. Az çok neler olabileceğini biliyorsunuz ve konuyu uzatıp illa o tokadı yiyorsunuz, kavga başladığı anda hiç kimseyle muhatap olmadan çekip gitseydiniz o evden şimdi eşinizle evliliğinize güvenle devam ederdiniz. Ama eminim jiç birşey olmamış gibi bu evlilik devam eder ve üstüne nurtopu gibi bebişler yaparsiniz. Allah yardım etsin.

Canım herşeyi geç senin yaşadıklarin sağlığını etkiliyor. Böylelerinin yanında sinir hastası olunur.
Kimse senin gideceğini düşünmüyor galiba blöf yapmışlar babanı cagir diye giderken de durdurmuslar. Gerçekten git de görsünler günlerini, altınlarını da bırakma kimseye senin onlar.
Bi süre onların aramalarına falan cevap verme sakin kafayla düşün ne yapacağını. Ama giderken bütün gemileri yakmış gibi git. Doneceksen de iyice burunlarını sürtmeden dönme.
Şunu da soyleyeyim sana ayrıl demiyorum ama ben olsam ayrilirdim.

anlattıklarına gore senın haklı oldugun bı konuda,
senı sakınlestırmek ve kendını sınırle ıfade edemedıgını gorunce sana destek olmak yerıne,
aılesıne net tavır koymak yerıne
herkesın gozu onunde, senden son derece memnunıyetsız olduklarını soyleyenlerın ıcınde en yakının esın sana tokat atıyor
bu tokat , benım karım ıcın ne dıyorsanız dogru , bende sızın gıbı dusunuyorum, bu kız haddını astı demek.
sen ne kadar sesını yukseltırsen yukselt mubarek bayramda yapılanlara karsı benım sesım neremden cıkardı bellı olmaz
ne olursa olsun o tokat atılmasaydı elınden tutup senı o evden cıkarsaydı busuru önerı vardı.
suan tek gordugum o soyadından kurtulman gerektıgı

Gerçekten çok berbat bir bayram. .
çok üzücü şeyler olanlar . .
Eşin de gidelim bile dememiş . .
pek toparlanır yanı yok ..
Hakkınızda hayırlısı olsun. .

Merhaba kızlar,

Bundan aylar önce konular yağdırıyordum buraya.. Daha sonrasında düzelme oldu ikimiz tarafından. En azından her kavga ettiğimizde şiddete yönelmiyorduk.

Şimdi ki konumuz, aslında fındık kabuğunu doldurmayacak kadar basitti.

Bilenleriniz bilir, bilmeyenler eski konularımı rica ediyorum ön bilgi icin okusunlar;
Düğünde bazi sebeplerden ötürü, görümcemle hala konuşmuyorum. O zamana kadar bu bana sorun olarak yansımıyordu. Herkes kendi hayatında, kendi derdindeydi. Eşim veya ailesi bana baskıda yapmıyordu, barışmamız için.

Gel gelelim sorunumuza;
Görümcem ocakta nışanlısıyla ayrıldı. Ve şimdi bu hafta içerisinde başka kişi tarafından istenilecekmiş. Birbirlerini seviyorlarmış (hangi ara ayrıldın, hangi ara yenisini buldun der gibisiniz). Bende aynı şekilde düşündüm ama dile getirmedim tabii. Eşim geldi bana, annem seni istemeye davet edicek gelirsin demi dedi. Bende gelirim, senin ve annen için gelirim dedim. Ama birşeye yardım etmem, hizmet etmem dedim. (Ne yaparsam yapıyım en ufak sebepten ötürü görümcem alınabiliyor ve babasını yani kp'mi bana karşı doldurabiliyor). Herneyse eşimde tamam ben anneme söylerim sen deme dedi. Bende tamam dedim, öptü beni. Ve dışarı çıkacağız diye hazırlanmaya gitti.

- Buraya kadar herşey yoldundaydı -
Kahvaltıdaydık o esnadı, bende kahvaltı masasını toplamaya başladım. Oturdum. (Oturmamın sebebide, o hazırlansın ben daha sonra hazırlanırımdı). Bir hışımla geldi odaya, birazda eşim kompleksli, bu surat ne. Neden asiyorsun, hallettik iste. Hala giyinmiyorsun, kalk cabuk giyin. Neyse ya gelmezsen gelme diye bagirdi bana.. Bende ne surati ne diyosun sen ya tamam sen git gelmiyorum o halde dedim. Elimi kaldirdim yani git gibisinden, bu elime vurdu. Babanin evine git sende o zaman dedi. Ne diyosun demeye kalmadi, küfürler havada ucustu (bende susmadim tabii, o söyledi ben söyledim) sonra beni itekledi.. O bana vurdukca ben ona vurdum. Biliyorum erkek gücüyle kadin gücü ayni degil. Biliyorum siddet iyi birsey degil. Biliyorum, biliyorum.. Ama görümcemin davasi yüzünden evliligimin 15. gününde dayak yemis bir insanim. Biliyorum hala ne geziyorsun bu adamla diceksiniz. Ama dedim ya, bende söylüyorum, bende vuruyorum. Herneyse, bu artik bitti dedi. Istemiyorum seni dedi ailelerimizi aradi, bize geldiler. (Aslinda her kavgada bosaniyoruz, aileleri ariyorum diyen oydu. Herzaman dur arama napiyosun ya diyip caydiran bendim. Herzamanda iyi ki durdurdun beni diyen oydu.)

- Aileler geldi -
Oğlu: bıktım bundan, baba senle bile konuşsam ardından birşey arıyor. Aileside gelip almadı bunu zaten (babam onun ailesinden biraz geç geldi) sktrsin gitsin, istemiyorum ya. Daha iyisini bulurum.
Babası: gerçekten "yazargiderim" sorunmu yapıyorsun benimle konuşmalarına? (Yakıştıramadım bakışı)
Ben: baba o balayından sonraki olay yüzünden, ister istemez düşünüyorum. Acaba yine olacakmı öyle şeyler diye. (Eşim annesi babası tarafından, kolay dolduruşa gelir)
Oğlu: hırs bile yapıyor. Yok annenlerdeydik bütün hafta, bu hafta annemlere gitmicezmi diyor.
Ben: bütün hafta sizde olup, haftaya bir kerede annemlere gidelim demem hırssa hırs yapıyorum evet.
- böyle sorgu sual devam eder -
Babam geldi..
Babam: e hadi anlaşamıyorsunuz kızım toparlan gidelim. (O sırada oğulları babama bağıra bağıra benim yapmış olduğum hataları sıralıyor) Babamda bıktık. Sizin kavgalarınızdan annengilde bıktı bizde. Yeter artık. Dedi.. Ben kalktım ve eşyalarımı topluyorum.. Arkadan babasının sesi hala geliyor; "buraya geldiniz, kaçtınız. Aslında söylenecek çok şey var diyor ( kaçtık dediğide evlerinden 5km uzaklığa taşındık diye) Herneyse bu koltuğundan kalkmıyor, ailesiyle keşke yapmasaydım ama ellerini öpmüş bulundum o babamın elini bile öpmeden kalkmadan yerinden o evden ayrıldık.
Şimdi ben salı gününden beri Annemlerdeyim. Dün eşime mesaj attım; "bir kaç eşya alacağım evden haberin olsun", diye. (Bana evin anahtarını bile vermiyordu elimden almaya çalıştı, eşyalarım var diyip elinden çektim almıştım). Eşimde aynen şunu yazdı: "Nasıl istersen. O ev hala senin, istediğin zaman girersin çıkarsın. Yakışmadı bize olanlar. Üzgünüm" diye. Bunu okur okumaz sen ağlamı, ağla. Bir saat sonra eşyaları topladıktan sonra, hepsini değil bir kaçını. Ona "laptopuda aldım okul için, geçice süreliğine" yazdım hiç geride dönmedi. Arkadaşıyla gezmelere gitmiş diye duydum. Arkadasinin sevgilisinden. Hala annemlerdeyim, ve o hala annesigilde. Çok zoruma gidiyor. Salak gibi dolaşıyorum etrafta. Şiddet tamam var, ama galiba bizde şiddeti seviyoruz. (Psikopatlık olcak ama)

Aklımın ucuna gelmezdi, kocamdan dayak yiyorum ama ondan ayrılmak istemiyorum diyeceğim. Büyük konuşmamak lazımmış. Uyuyamıyorum. Hep ya başkasıylaysa diyorum? Ya bensiz daha mutluysa, ama o mesajı niye atsın? Bilemedim, bilemiyorum. Aileme karşı soğuktu son zamanlarda. Ailem özellikle annem çok seviyordu onu. Her kavgada haklı haksız. Beni yollardı onun bildiği var diye. O bile asla olmaz vermem seni artık diyor. Babam bana bağıra bağıra nasıl konuşur o diyor.

Telefonunu kurcalamam kayınpederime battı. Anlattımı bilmiyorum. Herşey bi yana ben eşimi seviyorum ama şu çocuk gibi kavgada aileler arayıp, haklısın demeleri için çırpınması. Onlarıda dahil etmesi.. Çelişkilii bir durumdayım. Nolur bana akıl verin ya.

Uzun oldu, kızlar kusura bakmayın.
Öpüyorum sizi, şimdiden teşekkürler

Karar:
4. Gün ayrılmamızın;
3 gündür eşim bana durmadan whatsapp'da yazıyor. Eve gelmemi evde konuşup halletmemizi vs.. Hatasını konuşmamıza rağmen anlamasını..

Ben bu tür kavgalr olmayacak bidaha diyemiyorum. Ona güvenemiyorum bu konuda.. Aileleri yine öfkesine yenilip cağıracağındanda eminim.

Ama sonların sonu bir şans vermek istiyorum. Öylede dul kalırım böylede. Ama hiç değilse acaba düzelirmiydi diye keşkekerle boğulmam. Tabii kii kendi ayaklarımla gitmicem. Kendi gelip ailemden özür dileyerek alcak beni. Bide psikoloğa gidicez. Onada dicem bavulum köşede dursun ne olur ne olmaz diye. Heran gidebilirim korkusu olsun..

Sizcede en iyi çözüm değilmi?
Son kez akıl versin lütfen..

Bu bir konunuz, kırmızıyla işaretlediğim yerler şiddet içerikli.

Bir sürü konunuzda var, sizi yaka paça arabadan atması, tokatlaması, arkadaşlarınızın yanında bileğinizi sıkması, siz öyle dediniz diye görümcenizi dövmesi, balayının 15. gününde sizi dövmesi...

Yanlış anlamayın ama Anadolu'da tokadı hayvanları terbiye etmek için kullanırlar (ki bu da yanlıştır); sus deyince susmayan insanları değil.

Eşiniz öfkesine bir kereliğine hâkim olamamış sevgi dolu koca değil ne yazık ki; eşiniz bir maganda ama siz bunu kabul etmek istemiyorsunuz.

Aman ben de başlıktan yola çıkarak güçlü gururlu bir kadın göreceğim sandım. Okudum boşuna o kadar çıkkss. Bize okutacak yazdıracak sonra da eşim şöyle iyidir böyle iyidir. Beş tokat şansı daha verdim falan diyeceksin. Şöyle konular niye buraya yazılır bilmem. Daha tokat yedi diye ayrılan yüreklisi yok.

Medeni bir şekilde cevap vermek istiyorum.
Kendini seviyorsan, kişiliğini karakterini iyice kaybetmek istemiyorsan ya net tavır içerisinde olacaksın yada herkes kendi yoluna arkadaşım..
Kp ses yükseltmek vs hoş olmayan şeyler belki ama ailesinin yanında sana vurması demek o ailenin gözünde sen bir hiçsin anlamına geliyor artık.
Oğullarına güvenip senin arkandan bir sürü atıp tutacaklar.
Çok üzüldüm ya, aklım almıyor nasıl şiddet gösteriyor bu erkekler ve biz kadınlar bunu nasıl KABULLENİYORUZ?
Allahım Rabbim büyük sözüme tövbe sen bizi iyi insanlarla karşılaştır.
İçinde merhamet olan Allah korkusu olan insanlarla..

X