YARIN GECE DÜĞÜNÜMDÜ BAKIN NOLDU:(

rosalinda23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2015
126
97
48
39
Arkadaslar her genc kiz gibi hayallerim vardi bundan 6 ay once.Bembeyaz gelinligi giyip davul zurnayla evimden cikip elleri kinali bir gelin olmakti hayalim ama nasip olmadi.10 gin once nisan attim evet ben cikardim yuzugu ama karsimda beni kopek gibi seviyorum sen yoksan intihar ederim diyen adam tek bir itirazda bulunmadi.Ne bir aile büyüğü girdi yapma etmeyin dedi ne umurlarina getirip noldu size diyen oldu.Gecenin bu saatinde yüreği bembeyaz gelinligi giyemeden kendini evde dört duvara hapseden 10 gundur ah eden gozyaslarini hem icine hem dışa akitan bir cirpinisin sesidir bu ses.İzmir bilir ya şu sokaklar bilir ya ne cok sevdigimi onunla İzmir'in her kosesine gittigimdeki anilarimin nasil hancer gibi bagrima saplandigini bilir bu sehir.Su an gözü yaşlı olarak bunlari yaziyorum Rabbim hayirli bir kapı acsin istiyorum çünkü yavas yavas ölüyorum sevdadan.Nisan atma sebebim aile agizli bir adam olmasi,bir erkek ailesi olarak gelinleri olucaktim sonucta elaleme karşı ama bir düğün alisverisine cikmak teklif edilmezmi?Düğünüme 5 gun kalmis nikah islemlerine basladik erkek tarafi aileme gelip ne takilari getirdi ne hediye aldilar nisanlima sordugumda da ne var bunda azla idare et diyerek bağırdı. Idare et dedigi sey de sadece nisanda gelen sandık oldu.Sandikta da bir geline alinmasi gereken hicbisey yoktu yeminle.6 aylık surecimizde tek bir gun yemege bile hadi gel cikalim demedi ama lafta seviyorum diyordu.Biriktirdi hep icinde tuttugumuz salona kadar aldigimiz beyaz esyaya kadar hepsini ayrildigim gun ailesinin tembihiyle bu kadar pahali salon tuttum yok bu kadar beyaz esyaya verdim vs.daha neler neler.Oysa carsilarda hic yüzüme vurmamisti meger biriktirip aileyle konusuyolarmis.O kadar sevdimki yuregim öyle aciyorki daha ayrildigimizin 10.gununde de arkadad grubuyla tura ciktigini ogreniyorum.Bu insan ayriliktan sonra tek mucadele etmedi.Ailesini gondermedi.Ayni gunun aksami abisini gonderip esyalarini aldirdi.Daha ne diyeyim aciliyim artik hayalim tek umudum yok evlilik sayfam kapandi cunku guven kalmadi dostlarim noluyosa bayana oluyomuş anladim artık

Iyide sen ayrilmissin adam da napacakti yani kapinda mi yatsaydi demekki oda raziymis blöf yapmak istemissin ama keske yapmasaydin ... bir karar aliyosan arkasinda duracaksin net olacaksin seni senden iyi kimse bilmez bu kadar uzulecegini tahmin etmis olman lazimdi keske ayrilmasaydin ... sorunlariniza gelince benim arkadasim evlendi kiz nikahtan gitti kina gecesi bile yarim yamalakti ev desen kendi dosedi oglanin isi yok napsin aile olmak icin sikti disini oturdu suan cok mutlular cocuk kendine is acti vs vs emek olmadan yemek olmuyor nisan bohcasi hediyesi altini vs mutluluk icin ayrilmak icin bahane olmamaliymis ... Allah yolunu bahtini acik etsin insallah ...

En çok zoruma giden de ben gunlerdir yemedim icmedim 3 kilo vermisim aglamaktan şişti gözlerim. Onun da sevdigini sanmistim seven eyvallah demezdi ayni gun esyalari aldirtmazdi.Bir defacik msj atar arardi aile büyüğü gonderirdi yapmadigi gibi bunlari ben onun icin helak olurken o tatile gidiyo hem de her yere ilan eder gibi.Benimle kurdugu hayaller bu kadar boş muydu kör muydum ben goremedim sevmemis hic.Meslek hayatim bile mahvoldu.Izinliyim şu an ama nasil işe baslicam bilmiyorum herkes sorucak herkesle tanisti iş cevremden el eleydik hep simdi ne cvp vericem ne diyicem

Düğün tarihine kadar ailesiyle nasıl olduğunu mutlaka biliyor sunuz dur neden daha hiçbir şey yokken ayrilmayip son dakika ayrılıp kendinizi bu kadar üzüyor sunuz anlamıyorum

Tuuba890 arkadaşım inanki benim davam maddi seyler degildi düğüne cok az gun kalmis ailesi ne aradi ne evimize girdi Rabbim şahit. Hep sordum o da sustu.Meger biriktirmiş aşırı cimriler etraftan sonra duyduk.Peki demissin ya blof yapmissin hadi diyelim yaptim o nasil hemen kabullendi iste onun sevgisini ogrenmis oldum bi yandan hayirli oldu diyorum ama ayni masada oturduk hep evimize geldiginde ailem yemeksiz kaldirmadi ayni tastan su ictik boyle sırt dönülür mü?

nisamelek once ailemle yok ya bisey yoktur dedik.Elalem hep sordu takılar felan geldimi diye alisverisi bile ailemle yaptim Allah sahit.Son anda bu karari alma nedenim ailesinin benden ailemden adim adim kactigini anlamam oldu.Biz beraber girdik borca ama herseyi adan zye bize ailesi yukleyince ailem karsi cikti bunlar ne yiyip icicekler biraz el atın siz de dediler iste o gun bunlar değişti. İzmirde en basit yerlere goturduler burdan alin iste felan eşyaları dediler biz kendimiz ödememize ragmen ya insaf

Üzülme sebebim şu cok sevdim o da seviyo sandim.Yuzugu çıkarsam bile sen sana olan sevgimi biliyosun ama ailene kirginim dedim olamayiz dedim o da ailem hicbisey yapmadi sen haksizsin dedi cekip gitti neden razı geldi gönlü hemen basbasa konusamadan bitti ve simdi tatillerde

Tuuba890 arkadaşım inanki benim davam maddi seyler degildi düğüne cok az gun kalmis ailesi ne aradi ne evimize girdi Rabbim şahit. Hep sordum o da sustu.Meger biriktirmiş aşırı cimriler etraftan sonra duyduk.Peki demissin ya blof yapmissin hadi diyelim yaptim o nasil hemen kabullendi iste onun sevgisini ogrenmis oldum bi yandan hayirli oldu diyorum ama ayni masada oturduk hep evimize geldiginde ailem yemeksiz kaldirmadi ayni tastan su ictik boyle sırt dönülür mü?
Ya canim madem oyle ya bu deveyi gudecektin ya bu diyardan gidecektin sen en dogru karari vermissin ve gitmissin peki o zaman neden uzuluyorsun ki negatifle dolduruyorsun kendini... bu kadar yipratma kendi kendine diceksin ben istedim ben def ettim kendimi yeni aska yeni bir hayata aciyorum tum sevgileri kabul ediyorum kendi kendine yelkin yapicaksin dua ediceksin ... ama suan senin yaptigin cok sacma hem ayril hem dovun ...

Rabbim kizlariniza kardesinize sizlere yasatmasin oyle agirima gidiyoki konu komşu hic mi gelmedi büyükler diyolar hep agliyorum.Annem kardeslerim de mahvoldular elimden

nisamelek once ailemle yok ya bisey yoktur dedik.Elalem hep sordu takılar felan geldimi diye alisverisi bile ailemle yaptim Allah sahit.Son anda bu karari alma nedenim ailesinin benden ailemden adim adim kactigini anlamam oldu.Biz beraber girdik borca ama herseyi adan zye bize ailesi yukleyince ailem karsi cikti bunlar ne yiyip icicekler biraz el atın siz de dediler iste o gun bunlar değişti. İzmirde en basit yerlere goturduler burdan alin iste felan eşyaları dediler biz kendimiz ödememize ragmen ya insaf
Ozaman acı çekme arkadaşım kurtuldum die dua et bence

Keşke yapabilsem hayata yeniden tutunsam.Ailesine seviyorum hemen gidip esyalari almayin diyemedi bir kere aramadi.Gun geldiginde acaba pisman olup yazik oldu bize demez mi acaba nolur diyin ne zaman gozundeki perde kalkar ne zaman ben kurtulurum bu aşkın enkazindan.Artik hayalim yok umudum yok evlilik planlari yapamiyorum.O ise beni insanlara hesaplar yapip ne diyicem derdine düşürdü vicdan bu mu

Cimri bir adam kendine tatil satın alabiliyorsa bırak tek yönlü gidiş bileti alsın.

Şimdi söylenenler tatmin etmez seni, bilirim. Canın yanar; gelip o canını yakan sarsın istersin. Ama soğuyunca dönüp arkana bakınca "iyi ki" diyeceksin.

Düşün ki bir insan bu hayatta anne babasının ölümünden sonra bile devam edebiliyor. Dahası var mı? Elbet geçicek... tıka kulakları sen.

Herkes kurtuldum de diyo gunlerdir bir gun diyicek miyim acaba?Artik hangi duayi okuyacagimi da bilmiyorum. Nişan atma durumu basina gelen arkadaslarim nolur anlatin nasil yenicem bunu nasil hayata donucem evden cikmak bile istemiyorum artik

Keşke yapabilsem hayata yeniden tutunsam.Ailesine seviyorum hemen gidip esyalari almayin diyemedi bir kere aramadi.Gun geldiginde acaba pisman olup yazik oldu bize demez mi acaba nolur diyin ne zaman gozundeki perde kalkar ne zaman ben kurtulurum bu aşkın enkazindan.Artik hayalim yok umudum yok evlilik planlari yapamiyorum.O ise beni insanlara hesaplar yapip ne diyicem derdine düşürdü vicdan bu mu
O dusurmedi bu duruma seni once bunu kabullen sen istedin ... sonra zaten perde kalkar gozunden ... sen 10 gun kala cikarirsan yuzugunu boyle olur tahmin etmeliydin bunlarin olacagini ... annesi ailesine de gun olmus senin ayriligin sevindirmissin onlari da ... aman iyi ki de ayrilmissin zaten sonra yazardin buraya kv sorunu kp sorunu esim ailesinin agzina bakio vidi vidi emin ol yasam karsina daha iyilerini cikaracak ve sen tesekkur ederken bulacaksin kendini ...silkelen kendine gel..

rosalinda canim öncelikle cok gecmis olsun üzüldüm, hic bi genc kiz bunu haketnmez.. ama bence sen maddi konulari önemsemissin, carsi falan diyorsun altiinlar diyorsun, disari yemek falan.. bence bunlardan cok sikayetci oldugun icin, nisanlisin sana belli etmesede cok sIKILMIS.. üzerinde dügün telasi streside eklenince senden sogumus.. bi cok cift dügün öncesi ayriliyor lar bu stresslerden.. bence yüzügü cikarmak pek iyi olmamis, düügünden sonra o da sakinlescekti..ve yolunuza bakcaktiniz

Bi süre kafanı dinlendir zaten evde.
Kimseyle görüşme, izlediğin şeyleri izle.
Aileni bile kafan kaldırmaz zaten, iletişimimi minimum tut.
Telefondan mümkün olduğunca uzak dur.
Sana en iyi gelen, hissettiren duayı oku. Bana Kenzül Aşr iyi gelir mesela. Ayetel Kürsi oku mutlaka. Esmaül Hüsnaların olsun.
Dua ederken de geri dönsün diye etme; hayırlısını eyle hayırlısını da gönlüme razı eyle diye dua et.
İşe dönünce zaten bu kafa dinlemenin yerini meşguliyet alıcaktır, sorulara cevap vermen için toplanman lazım.
Bu da senin hayatın kimseye de hesap vermek zorunda değilsin, istemediğini cevaplama, bu da bi seçenek sonuçta.

Ayrilmissin iyi yapmıssınn... Bu adamla bu aileyle evlensen basina daha neler gelirdi. Ne dertler açilırdi...
Gelirdin burda bize kv kp vs onların esinin derdini anlatirdin...
Ve bizde sana derdikki daha genceciksin yol yakınkem dönn... Üzülme kardesım evlelik iki gunluk birsey degi. Isin icine yasam mucadelesi girince hersey dahada zor oluyor. Sen bir ömür bu adamım derdini tasiyacaktın. Hersey daha zor olacaktı. Simdi en azından belli bir zaman sonra unutursun. Allah yardımcın olsun... Yaşadıkların çok zor biliyorum.. kendini eve kapatma. Ailenide düsün biraz onlarda üzülüyordur. Bu cocuk (adam diyemiyorum) boyle karaktersizce seni hemen sildi diye üzülme hepsi böyle degil erkeklerin... ADAM GIBI ADAMlarda var... umarım tez vakitte atlatirsin...

Cimri bir adam kendine tatil satın alabiliyorsa bırak tek yönlü gidiş bileti alsın.

Şimdi söylenenler tatmin etmez seni, bilirim. Canın yanar; gelip o canını yakan sarsın istersin. Ama soğuyunca dönüp arkana bakınca "iyi ki" diyeceksin.

Düşün ki bir insan bu hayatta anne babasının ölümünden sonra bile devam edebiliyor. Dahası var mı? Elbet geçicek... tıka kulakları sen.
İşe basladigimda bilirsiniz insanlari ne kadar laf duyucam nasil atlaticam bilmiyorum.O tatilde bense neden hemen kabullendi diye kendimi yiyorum.Eger onunla devam etseydim en ufak bi ailesiyle sorun olsa arkamda durmicakti

Back
X