yarın ilk tecrübemi yaşıycam, çok stresli ve heyecanlıyım...

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
............₺:₺:₺):))::₺;₺;₺&,

Son düzenleme:
İyi akşamlar arkadaşım bana soracak olursan ailen haklı tabi sende haklısın çalışmak istersin iş saatesi 8-15 olacak ve sen 16 da ders başlıycaksın ikinci ögretimde okuyorsun aldıgın burs kesilmesin bence hep harçlarınız pahalı hemde ders çalışman için sana vakit kalması gerek benim fikrim bu işe girme derim çünkü sen zorlanacaksın

İyi akşamlar arkadaşım bana soracak olursan ailen haklı tabi sende haklısın çalışmak istersin iş saatesi 8-15 olacak ve sen 16 da ders başlıycaksın ikinci ögretimde okuyorsun aldıgın burs kesilmesin bence hep harçlarınız pahalı hemde ders çalışman için sana vakit kalması gerek benim fikrim bu işe girme derim çünkü sen zorlanacaksın

çok teşekkür ederim. düşündükçe düşündükçe hevesim kaçtı zaten ama söz verdiğim için yarın mecburen gidip bi deniycem bakalım ama napcağımı bilmiyorum

mesela çocuklarla sadece ingilizce mi konuşmalıyım yoksa sıkılırlar mı sizce:26: off vallahi çok tuhaf duygular içersindeyim

Yarın gidin bence,zaten adı üstünde deneme.
Eğer çok zevk alırsanız devam edersiniz.

Diğer sorunuza gelince benim 3 yaşında bir oğlum var eğer onunla sadece ingilizce konuşsanız eminim hiç dikkatini çekmezdi.

O yaş aralığındaki çocuklara sevdikleri çizgi film kahramanlarının kukla bebekleriyle ingilizce sayı saydırabilir,renkleri sıralatabilirsiniz.

Daha fazlası fazla gelir.

Yarın gidin bence,zaten adı üstünde deneme.
Eğer çok zevk alırsanız devam edersiniz.

Diğer sorunuza gelince benim 3 yaşında bir oğlum var eğer onunla sadece ingilizce konuşsanız eminim hiç dikkatini çekmezdi.

O yaş aralığındaki çocuklara sevdikleri çizgi film kahramanlarının kukla bebekleriyle ingilizce sayı saydırabilir,renkleri sıralatabilirsiniz.

Daha fazlası fazla gelir.

mesela ingilizce sayı saymaya çalışcaz diyelim bunu şarkıyla oyunla falan yapmayı düşünüyorum. geri kalan zamanlarda çocuklarla diyaloğa girerken türkçe konuşayım diyorum nasıl?

Allah canını almasın bu nasıl başlık :1:
şaka bi yana hakkında hayırlısı olsun kendine güveniyosan eğlenceli bi deneyim olabilir

mesela ingilizce sayı saymaya çalışcaz diyelim bunu şarkıyla oyunla falan yapmayı düşünüyorum. geri kalan zamanlarda çocuklarla diyaloğa girerken türkçe konuşayım diyorum nasıl?

Tabi ki türkçe konuşun,önce sizi sevsinler.
Sonra dediğim gibi sayılar,renkler,şekiller ingilizce söylenir vs..
Kolay gelsin.

sizce yarın ne öğretmeli bu çocuklara hangi konu ilk olarak uygun olurki?

tabiki türkçe konuşun çocuklarla
günaydın, iyi akşamlar, afiyet olsun, geçmiş olsun, teşekkür ederim
gibi kalıplaşmış kelimleri öğretseniz yeter..
okul öncesinde belli başlı kavramlar vardır
o kavramların ingilizcelerini öğretirsiniz
sayıların, renklerin, mevsimlerin ve ayların vs...
ingilizce kolay anlaşılabilir şarkılar
bu şarkılarla hazırlayabileceğniz oyun ve müzik etkinlikleri yaptırabilirsiniz...

tabiki türkçe konuşun çocuklarla
günaydın, iyi akşamlar, afiyet olsun, geçmiş olsun, teşekkür ederim
gibi kalıplaşmış kelimleri öğretseniz yeter..
okul öncesinde belli başlı kavramlar vardır
o kavramların ingilizcelerini öğretirsiniz
sayıların, renklerin, mevsimlerin ve ayların vs...
ingilizce kolay anlaşılabilir şarkılar
bu şarkılarla hazırlayabileceğniz oyun ve müzik etkinlikleri yaptırabilirsiniz...

anladım ben de böyle şeyler düşünüyorum teşekkür ederim

Canım benim ablam lisede çocuk gelişimi okudu ve 2-3 yıl boyunca bi kreşte çalıştı. Şimdi ona sordum böyle böyle bi durum var, arkadaş nasıl davransın dedim.
Mesela bi nesnenin ingilizcesini söyleyeceksin ya onu eline alıp, sevimli, sevecen,sıcak bi şekilde ve güler yüzle söyleyecekmişsin.
Çocuk anlamadığı zaman kesinlikle offlayıp pofflama. Sabırla başa al ve tekrar öğretmeye çalış.
Tabi gider gitmez pat diye derse başlama. Önce kendini tanıt, çocuklara ismini sor bi kaç tatlı bişey söyle sonra konuya gir. :34:
Ablamdan gelen mesaj şimdilik bu kadar. Devamı gelirse ve sen istersen söylerim sana. :34:

Canım benim ablam lisede çocuk gelişimi okudu ve 2-3 yıl boyunca bi kreşte çalıştı. Şimdi ona sordum böyle böyle bi durum var, arkadaş nasıl davransın dedim.
Mesela bi nesnenin ingilizcesini söyleyeceksin ya onu eline alıp, sevimli, sevecen,sıcak bi şekilde ve güler yüzle söyleyecekmişsin.
Çocuk anlamadığı zaman kesinlikle offlayıp pofflama. Sabırla başa al ve tekrar öğretmeye çalış.
Tabi gider gitmez pat diye derse başlama. Önce kendini tanıt, çocuklara ismini sor bi kaç tatlı bişey söyle sonra konuya gir. :34:
Ablamdan gelen mesaj şimdilik bu kadar. Devamı gelirse ve sen istersen söylerim sana. :34:

çooook teşekkür ederim bu ilgin için. devamı varsa tabiki isterim söylemeni çok sağol ya

cocuklarimizaingilizce.com/cocuklar-icin-ingilizce-egitici-videolar/ingilizce-alfabe-harfleri-ogreten-video

Umarım sana yardımcı olur.

gireceğiniz sınıfların öğretmenleriyle konuşup bir program hazırlayın derim. çocuklar hangi kavramları öğrenmişler öncelikle bunu sorun. kaça kadar saymasını, gün isimlerini, renkleri, şekilleri biliyorlar mı bunları öğrenin. cevaplar doğrultusunda program hazırlayın. 3-4 yaş grubundaki çocuklar için kelime öğretmek yeterlidir 5 yaş grubuna isim sorma-söyleme gibi basit kalıpları da öğretebilirsiniz. öğretme şekliniz kesinlikle somut olmalıdır çünkü okul öncesi çocuk soyut kavramları algılayamaz. örneğin, kırmızı rengini öğretmeden önce elinize kırmızı bir nesne alıp ne renk olduğunu sorun, türkçe cevaplasınlar daha sonra ingilizcesini öğretin. öğrettiğiniz kavram hakkında çalışma sayfaları dağıtın, evde tekrar yapsınlar. mesela kırmızı rengini öğrettiyseniz çalışma sayfasına, yılan, çiçek, böcek ve elma resimleri ekleyip '' kırmızı renkli olanı bul boya ve ailene kırmızı rengin ingilizcesini söyle'' gibi bi not düşebilirsin.

kolaydan-zora doğru gidersen çok rahat öğretirsin. öncelikle sayılarla başlamanı tavsiye ederim daha sonra renklere geçebilirsin. konu sonlarında konuyla ilgili basit ingilizce şarkılar öğretebilirsin. işin içine oyunu mutlaka katmalısın. mesela 5 e kadar saymasını öğrettin diyelim. şöyle bi oyun oynatabilirsin; çocukları rastgele kaldırıp sınıf içinden 3 oyuncak iste, 5 oyuncak iste. belirlediğin rakamı ingilizce olarak söyle. onlar söylediğin rakam kadar oyuncak getirsin gibi. bunu çeşitlendirmek senin yaratıcılığına bağlı.

zorlandığın durumlarda okul müdüründen ya da öğretmenlerden yardım iste. hayırlı uğurlu olsun.

çooook teşekkür ederim bu ilgin için. devamı varsa tabiki isterim söylemeni çok sağol ya

Aradı şimdi, aynen şunları söyledi:

Sınıfa girerken gülümseyerek, mutlu bi şekilde girsin.
Çocuklara kendini tanıtsın ama kesinlikle sevecen bi tarzda.
Sonra mesela eline kalemi alsın çocuklara sorsun "Çocuklar bu nedir" diye. Eğer cevap verirlerse "Aferiinn, peki kalemin ingilizcesini bilen var mı?" diye sorsun, büyük ihtimalle yoktur. :)
O zaman da " Kalem ingilizcede pencil demek tamam mı" diyerek öğretmeye çalışsın, daha sonra çocuklara sorsun "Kalemin ingilizcesi neydi?" diye.
Daha sonra mesela renkleri öğretecek ya mesela kırmızı renkte bi nesne alsın. Önce nesnenin adını sorsun sonra rengini ve en sonra rengin ingilizcesini söylesin. Diyelim ki kırmızı bi balon olsun ve "Çocuklar bu elimde tuttuğum şey neydi acaba" diye, sanki bilmiyormuş gibi mimiklerini kullanarak sorsun. Çocuklar cevabını verdiğinde "Aferiinn, peki bu balonun rengi ne?" diye sorsun ve son olarak kırmızının ingilizcesini söylesin. Sonra tekrar kendisi bilmiyormuş gibi kırmızının ingilizcesini sorsun. Büyük ihtimalle anlamayacak olan çocuk olacaktır, kesinlikle sabırlı davransın. Ne sözlerinde, ne mimiklerinde sıkıldığna dair hiç bir belirti olmasın. Hep gülümsesin ve çocuklara olan sevgisini belli etsin.

İşte bu kadar canım. Umarım işine yarar bu bilgiler. Sana şimdiden kolay gelsin.

ihtiyacın yoksa ve sadece zevk için yapacaksan boşver. öğrenciliğin tadını çıkar. zaten 58 yaşına kadar çalışacaksın:) 5 senelik öğretmen olarak söylüyorum bunları

canım ben anasınıfı öğretmeniyim.çocuklara çok abartmadan birazcık ingilizce öğretiyorum.sayılar şekiller renkler,hayvan isimleri ,kalıplaşmış cümleler falan.öncelikle o yaşta çocuklar görselle tamamlamadan, yaşamadan hiçbirşey öğrenemez.mesela yarın günaydın hoşçakal gibi kelimelerle başla.canlandıracaksın.her çocuk sınıfa yeni gelmiş gibi yapcak.hepsine tek tek günaydın diyeceksin.bütün sınıf da hep beraber diyecek.sonra hoşçakalı öğretirken de aynı yöntem.nasılsın öğretilirken de mesela misafirliğe gelmiş gibi yapılır,gelene nasılsın denir.böyle işte .
hayvan isimleri gibi şeylerde de resimlerini kullanarak yapıcaksın mutlaka.yalnız hepsini bir anda öğretme o zaman kafaları karışıyor öğrenemiyorlar.
çalışma konusuna da gelince ,gerçekten çok yorulursun.yarın anlarsın bence.insanın okuldan çıkınca ayakta duracak hali,nefesi kalmıyor.ordan derse nasıl gideceksin.yarın kararını iyi ver.

çok teşekkür ederim cevap veren herkese söylediklerinizden de faydalanarak bişiyler yapmaya çalışcam artık. allah yüzümü kara çıkarmasın çok heyecanlıyım

Back
X