Yarış atımıyım ben?

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Merhaba

Hanımlar çok yorgunum...manevi anlamda daha çok yorgunum.
Iki çocuğum var, biri 2 buçuk yaşında diğeri 6 aylık.
Büyük oğlan hep aktif enerjisi çok bir çocuk. Yani rahatca oturup yemek yiyelim çay icelim..hatırlayamam...kendisi yiyebilmesine ragmen masada atraksiyon eksik olmaz..aman ye hemen kalk diyorum kendime...

Avrupada yaşıyorum ve buradaki insanlardan görüp beğendigim şeyleri uyguluyorum, mesela rutinler, taviz vermemek vs. Telefon tablet vs yok. Tv izlemeyi ayarında tutmaya çalışıyorum(keşke hiç olmasa).
Elimden geldiğince ikisiylede ilgileniyorum..gün oluyor iyi geçiyor(yani ağlamadığım gün) ama genellikle perişan oluyorum. Büyüğü henüz konuşamadığından bağırîyo bebegi uyandiriyo veya huzursuz ediyor...kapıya dayanıp dısarı gitmek istiyor. Temiz hava iyidir parkta oynasin diye gidiyoruzda ama bazen evde huzurla oturup cocuklarla oynamak istiyorum, yorgun oluyorum yürümeye mecalim kalmiyor...bi benimki mi böyle? Bi yere gidene kadar zamanında hazirlanmamiza ragmen ikisi aglamaktan catlar kan ter icinde kalirim, kendi tipimden bahsetmek istemiyorum bile...yani nedir allah askina savastan mi kaciyoruz..sinirlerim dayanmiyor ben bu kadar zor olacagini ön göremedim...eşimle agiz tadiyla oturup tv izleyip cay icmek yok..hep bi aksiyon doyur yatir yatana kadar uykum geliyor aninda komalik oluyorum..

Arkadaslarimin cocuklarida benimkilerle yasit veya yaslari yakin, ama masallah uysalca evde oynuyorlar...kiz erkek fark etmiyo yani...

Sizin 2 küçük cocukla gününüz nasi geciyo? Ya kosturmaktan oturup insan gibi kahvalti/ yemek yiyemiyorum...hata mi yapıyorum yada kendimden mi çok veriyorum anlamadim...
Kusura bakmayin karisik yazdim ama saat burada henüz 2 bucuk olmasina ragmen benim pil bitti:KK43:

2. için biraz daha bekleseydin keşke, bu kadar çok bunalmazdın

Bazi çocuklar fazla enerjik oluyor ne yazık ki ama bunlar geçici şeyler bugünlerin sonu gelecek büyüyecek çocuklarınız o zaman rahat edeceksiniz :)

Her çocuk farklı digerlerinin çocuğu uysal benimki niye böyle demek doğru bi düşünce değil. Daha zor bi çocuğunuz varken ikinci çocuğu yaptığınıza göre kendinize güvenmişsiniz bence bu kadar sızlanmamalısınız. İmkanınız varsa bakıcı tutabilirsiniz yada kreşe gönderebilirsiniz

canim anlasilan seninde benim gibi kimin kimsen yok yakininda yardimci olup kafani dagitabilecegin. benim 1 oglum var allahim can sagligi versin. benim de kimsem yok ailem uzakta ayda birkez anca gelebliyorlar yada ben gidebliyorum 2 3 ayda birkez..ben bile mahvoluyorum tek cocukla benim bebegimde 1 bucuk yasinda ama cok fena hareketli. evin isi camasir bulasik utu extra oglumla ilgilenmem vs... daha neler neler bikirsin ev islerini.... ustelik yemek konusu dersen . allahiiiimm . ben 55 kilodan 44 kiloya dustum. cok ac kaldim . bende artik yer sofrasi kuruyorum betaber oglusumla doke saca vura kira yiyoruz :KK70:anlayacaginiz annelik cok zor. birde sizin iki cocuk. cok normal bunlari yasamaniz. esiniz biraz destek olursa azda olsa kurtarirsiniz. booool enerji yapacak seyler tuketmeye calisin elinize gectigi anlarda. cocuklarinin yas araliginda cok fark olmasi iyi degil zaten. simdi zor olur ama ilerde cok rahat edersiniz. ben bunlara ragmen oglusum emmeyi biraksa 3 yasinda yine hamile kalmak isterim

Daha ilki bebekken ikinci bebegi yapmissin o da kıskanıyor olabilir ve 2 bucuk yasinda hic konusamiyor mu?

Yapacak birsey yok.
Daha birincisi bebekken ikincisini dogurmussun.

Sakin kazayla oldu deme;)

2 sene daha boyle gidee sonra rahatlarsin.

Su an 2 tane bebegin var cunku;)

Benim kızlarımın biri 2 diğeri 3 yaşında. Hiç yerinde durmuyorlar ama zamanla İşler yoluna giriyor. Küçük biraz daha büyüsün daha rahat olacaksınız. Allah kolaylık versin insallah

Merhaba

Hanımlar çok yorgunum...manevi anlamda daha çok yorgunum.
Iki çocuğum var, biri 2 buçuk yaşında diğeri 6 aylık.
Büyük oğlan hep aktif enerjisi çok bir çocuk. Yani rahatca oturup yemek yiyelim çay icelim..hatırlayamam...kendisi yiyebilmesine ragmen masada atraksiyon eksik olmaz..aman ye hemen kalk diyorum kendime...

Avrupada yaşıyorum ve buradaki insanlardan görüp beğendigim şeyleri uyguluyorum, mesela rutinler, taviz vermemek vs. Telefon tablet vs yok. Tv izlemeyi ayarında tutmaya çalışıyorum(keşke hiç olmasa).
Elimden geldiğince ikisiylede ilgileniyorum..gün oluyor iyi geçiyor(yani ağlamadığım gün) ama genellikle perişan oluyorum. Büyüğü henüz konuşamadığından bağırîyo bebegi uyandiriyo veya huzursuz ediyor...kapıya dayanıp dısarı gitmek istiyor. Temiz hava iyidir parkta oynasin diye gidiyoruzda ama bazen evde huzurla oturup cocuklarla oynamak istiyorum, yorgun oluyorum yürümeye mecalim kalmiyor...bi benimki mi böyle? Bi yere gidene kadar zamanında hazirlanmamiza ragmen ikisi aglamaktan catlar kan ter icinde kalirim, kendi tipimden bahsetmek istemiyorum bile...yani nedir allah askina savastan mi kaciyoruz..sinirlerim dayanmiyor ben bu kadar zor olacagini ön göremedim...eşimle agiz tadiyla oturup tv izleyip cay icmek yok..hep bi aksiyon doyur yatir yatana kadar uykum geliyor aninda komalik oluyorum..

Arkadaslarimin cocuklarida benimkilerle yasit veya yaslari yakin, ama masallah uysalca evde oynuyorlar...kiz erkek fark etmiyo yani...

Sizin 2 küçük cocukla gününüz nasi geciyo? Ya kosturmaktan oturup insan gibi kahvalti/ yemek yiyemiyorum...hata mi yapıyorum yada kendimden mi çok veriyorum anlamadim...
Kusura bakmayin karisik yazdim ama saat burada henüz 2 bucuk olmasina ragmen benim pil bitti:KK43:
İkisi de çocukların çok küçük perişan olmanız çok normal elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz belli ki,bence bu kadar şeye kafa yorup hala çabalıyorsanız bence cok güzel bi annesiniz kendinize zaman verin,her gün biraz daha kolaylaşıcak durumunuz.

Benimkilerin arasi 3 yas.
Oglumu 2,5 yasinda krese baslattim, kizim doguncaya kadar iyice alismisti krese, cok sorun yasamadim oyuzden.
2 yas fark az, 6 ay bile cok farkediyor cocuk gelisiminde.
Disinizi sIkmaktan baska yapacak bisey yok, zamanla duzene girer.

Hanımlar mesajlarınız icin çok tşk ederim. Evet yaş farki cok az. Nası kendime güvendim yaptım bende bilmiyorum..oglum huysuz olmadigi icin böyle rahatca devam eder sandim. Bunun büyüme ataklari var 2 yaş sendorumu var, varda var yani:/

Adem Günesi tavsiye ederim .Alısılagelmis pedagojik tavsiyelerin dısında yaklaşımları var .
İki kücük cocukla sadece karnınızı doyurup gzl vakit gecirmeye odaklanın .Hicbirsey yetismesin .Bu günler geri gelmeyecek ve imza atarım altına özleyeceksiniz ve keskeleriniz olacak .Tadını çıkarın .Kolaylıklar

2 çocuklu nasıl bilmiyorum ama tek çocukta çoook kolay değil. Mızırdama, saldırma, atraksiyon olmamasına rağmen sadece oyun oynamak, ilgilenmek bile çok yorucu. Çok fazla talep var. Ama şöyle düşüyorum. Tek çocuğa biraz daha ek yaparak 2 insan yetiştiriyorsunuz.

Oyunlardan zevk almaya bakın. Görev değil, sizin içinde eğlence olsun. Başka türlü mutlu olunamaz. Sürekli birilerini tatmin etmek için yaşıyor hissi doğar içinizde. Çok güzel kafeler var oyun parklı. Orada da vardır inşallah. Oyun ablaları oluyor yanlarında. Bi nefes alırsınız en azından büyüğü oynarken.

Benim oglum 2 yasinda digeri yaklasik iki aylik. Isimiz zor. Ama bir cogunu kendimiz de zorlastiriyoruz gibi geliyor bana. Biz annelere olan beklentiler hep cok oluyor. Ev düzenli olacak mesela, cocuklar hep cok uslu, hem onlarla egitici oyunlar oynuyoruz hem bunu yaparken 4/4 görünüyoruz. Tabi li de hic sinirlenmiyoruz. Hep güleryüz ile yemekleri hazirliyoruz felanda filanda. Senim yasadigin durumu bende az cok yasiyorum/yasadim. Sana verebilecegim tavsiyeler: Sadelesmen. Ben evimi sadelestirmeye basladim ilk önce. Temizligi ve düzenli tutmasi daha kolay olsun diye. Ogluma kendince oynamasina firsat veriyorum. Devamli onlarla oynamak gerektigi dogru degil. Kendilerini de oyaliyabilmeliler. Günde bir kere beraber disari cikin. Uygun ikisine göre bebek araban yoksa kangeru ile bebegi alip büyük oglunu arabada cikart. Ve en önemlisi: kendini baski altina alma. Bir süre sonra isler yerine oturuyor. Yemegi hep beraber yiyin. Cocuklar yattiktan sonra esinizle yine sohbet edin. Haftasonlari esiniz cocuklara biraz baksin sizde kendiniz icin birseyler yapin. Cok sükür cocuklarimiz saglikli. Bunu hep göz önünde tutmak lazim. Komay gelsin :)

2 çocuğu olup hayat mükemmel gidiyor diyenlere inanmıyorum :süslü:
Herşey gayet olması gerektiği gibi bence

Ablamin büyük oğlu 34 aylık küçüğü ise 7 aylık..
Hem bakıcı hem anneanne var..
Ancak bakıyorlar.. büyük aşırı hareketli ve kardeşini istemiyor..
Gurur duyun kendinizle zor işiniz tek başınıza..

Benim miniklerimin biri 17 aylık diğeri 3.5 aylık ellerinizden öperler.. benimde günüm hep bir koşturmaca kan şekerim düşünce yemek yemeyi unuttuğumu anlıyorum . İkiside cok huysuz hele büyük olan okadar huysuz ki.. her gün ağlıyorum sinirden, yorgunluktan.. ama bu günler geçecek, onlar büyüyecek biz bu günleri onların bebek kokusunu agularını çok özleyeceğizz ...

Back
X