Yaş 29, sanki yeni ergenim :(

Ha bir de doktora gidene kadar Hülya Kayhan’ın aromaterapisinden yararlanın bence benim sivilcelerime iyi gelmişti. Yeni sivilce çıkmasını engellemez ama var olanları çabuk kurutur ve izi geçirir.
Doktora gidin ikinci kez söylüyorum

Arkadaşlar merhaba :)
29 yaşındayim. Yüzüm ve boyunlarımda sivilceler var. Diş macunu yumurta aki yaş maya ne varsa denedim bana mısın demiyor. Evliyken sivilce 1 ya da 2 tane cikardi. Boşanali 5 yil oldu. 5 yildir azdı bu sivilceler.
Cildiye diyeceksiniz biliyorum :) perikardit(kalp rahatsizligi) gecirdiğim için, ilaç felan kullanmak istemiyorum. Çünkü majezik bile kullansam carpinti basliyor. Psikolojikde olabilir bilmiyorum :KK43:
Şimdi 2 sorum var size, bu yaşta bu sivilcelerden bitkisel bisekilde nasıl kurtulabilirim? Bir de kışın dermapen yaptirmayi dusunuyorum, hem sivilceler hemde izleri geçirir diye :KK43:
Konu hakkinda bilgisi olan, ya da uzman arkadaslarimiz varsa bana bi yardimci olabilirmisiniz? Sizin sivilceleriniz nasıl geçti?
Bir de bu benim için gercekten dert, lütfen konumu taşımayin ;(
Karaciğer enzimlerinize baktırmanızı tavsiye ederim.

O kadar yoğun sivilce akne rozasea falan olabilir doktora gidin anlattığınız boyuttaki sivilcenin tedavisi evdeki bitkisel şeylerle geçmez.

29 yaşındayim. Yüzüm ve boyunlarımda sivilceler var. Diş macunu yumurta aki yaş maya ne varsa denedim bana mısın demiyor. Evliyken sivilce 1 ya da 2 tane cikardi. Boşanali 5 yil oldu. 5 yildir azdı bu sivilceler.
Cildiye diyeceksiniz biliyorum :) perikardit(kalp rahatsizligi) gecirdiğim için, ilaç felan kullanmak istemiyorum. Çünkü majezik bile kullansam carpinti basliyor. Psikolojikde olabilir bilmiyorum :KK43:
Şimdi 2 sorum var size, bu yaşta bu sivilcelerden bitkisel bisekilde nasıl kurtulabilirim? Bir de kışın dermapen yaptirmayi dusunuyorum, hem sivilceler hemde izleri geçirir diye :KK43:
Konu hakkinda bilgisi olan, ya da uzman arkadaslarimiz varsa bana bi yardimci olabilirmisiniz? Sizin sivilceleriniz nasıl geçti?
Size özel mesaj attım, ben de sivilcelerden çok çektim belki yardımcı olabilirim

Elinize ne geçtiyse yüzünüze sürmüşsünüz, cildinizin sağlıklı kalması mucize olurdu.
Katılıyorum cildin nem bariyeri diye bir şey kalmamış olmalı. Sirke, limon, diş macunu, ne idüğü belirsiz asitler cilde asla sürülmemeli :( Temizleyip nemlendirince zaten toparlıyor

Sorununuz bence psikolojik
Kafaya taktığınız şeyler var muhtemelen
Psikoloğa gitmeyi düşündünüz mü?

Sivilce izleri için dermapen yaptırdım, hem de 4 seans. Çok acılı, pahali ve zahmetli bir uygulama. Ama keşke bi faydası olsaydı... Ne izleri hafifletti, ne de cildime herhangi bir faydası oldu.

Otacı kükürt katran sabunu önermişti biri aynı sikintiyi yaşayana araştırın isterseniz

Cildiye ve kadın doğum uzmanına mutlaka gidin.kan tahlili, ultrason, hormon testi bunlara hemen bakılması gerek.
Geciktirmeyin lütfen.
Sirke, maya, macun, ot, limon , bal falan filan bunları boşverin sizi sadece günlük olarak oyalar.
Belliki ergenlik sivilcesi değil sizinki ileri yaşta dahi çıktığına göre.
Dermapeni yüzünüzde aktif sivilce varken sakın ha yaptırmayın. Dermapen temiz cilde ufak yaralar açarak doku iyileşmesi yapan bir olaydır. Ama sizin aktif sivilceye yaparsanız o açılan yaralardan içeri bakteriler tekrardan girecek ve daha büyük ölçüde yayılacak demektir.
Bu tarz işlemleride mutlaka dermatoloğun olduğu kliniklerde yaptırın.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Dediğim gibi cildiyeye gideceğim
Konumu kapatabilirsiniz kimi etiketlicem bilmiuorum ama, yardimci olursaniz sevinirim :)

Aktif sivilceli yüze derapen yapılmaz. Bu bilgiyi vereyim de yine siz karar verin.

Back
X