Yaş almayı kabullenemiyorum ve insanların bakış açısı çok acımasız

Çok doğru dediniz, insanın içinde ne varsa dışına o vuruyor.

İşleri güçleri yok, bir hayatları yok ne zaman girsem burdalar.
Eleştirmek normal ama bazen o kadar kötü yorumlar yapılıyor ki. Saygı çerçevesinde düzgünce yorum yapılsa neyse. Bu sitenin çok faydasını da gördüm. Ama bazen %100 haklı olsan bile linç ediliyorsun.

Eleştirmek normal ama bazen o kadar kötü yorumlar yapılıyor ki. Saygı çerçevesinde düzgünce yorum yapılsa neyse. Bu sitenin çok faydasını da gördüm. Ama bazen %100 haklı olsan bile linç ediliyorsun.
Sitenin, bdv nin amacı bu zaten. Başımız sıkıştığında, yanlış yaptığımızda gelip buradan akıl danışabiliriz, tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Eleştiride tabiki olacak, ama üslup çok önemli.

Bazı üyeler var mesela mimlenmiş, herkesin tanıdığı, gelip saçma sapan konular açıyorlar. Okuyup geçiyorum, cevap yazmıyorum.
Yada verecek bir tavsiyem olmadığındada sadece okuyorum. Bu linç tayfası gibi hakaret edip, kin kusmuyorum

Bir de ne kadar farklı konu açarsan aç hep eski konular üzerinden alakasiz alakasiz göndermeler yapılıyor, dalga geçiliyor.açilan konuyu konuşmayı bilmiyorlar.sürekli sen böyle değil miydin, sen şunu bunu yapmıyor muydun? Sen şununla görüşmüyor muydun? Yavv arkadaş ne alakası var şimdi?

Ben bu yas muhabbetlerini çekmiyorum artık. Yaslandım diye de kimseden utanamayacağım
Cevap mı veriyorsun? Arada çıkıyor öyle densizler.sanki kendisi zaman makinesi bulmuş.ben de büyüdüm biraz kilo aldım.eee 25 yaşın altındaydım cok zayıftım doğal olarak.düşünsene 1.70 e yakın boyun var 50 kilosun.çocuktum yani.kilo almışsın kilo almışsın diye diye bir hâl oldular.arkadaş büyüdüm büyüdüm.akıl edemiyor musunuz bunu? Kim 20 yaşındaki kilosuyla kalıyor? Haa bir de kilo alalı 2 sene oldu bir alışın artık.her seferinde biraz daha kilo almıyorum.bir kere aldım 2 senedir aynıyım.delirttiler beni.

Bir de ne kadar farklı konu açarsan aç hep eski konular üzerinden alakasiz alakasiz göndermeler yapılıyor, dalga geçiliyor.açilan konuyu konuşmayı bilmiyorlar.sürekli sen böyle değil miydin, sen şunu bunu yapmıyor muydun? Sen şununla görüşmüyor muydun? Yavv arkadaş ne alakası var şimdi?

Şu konuda katılmıyorum size. İste benim konum farklı önceki konulara bakip yorum yapılıyor. Bu konuyla ilgilensinler tutumu bana göre doğru değil. Önceki konular, mesajlar burda kişinin yaşamını, düşüncelerini, hayatını gösteriyor bize. Nasıl bağımsız bakılabilir onu anlamıyorum.
Örnek veriyorum biri konu açıyor. Kocasıyla ilgili berbat durumlar var , sürekli sikayetleniyor. Önceki konusuna bakıyorsun hamile kalmaya çalışıyor bir yandan. Bunu yazınca ama konu bu değil onu mu sordum ben oluyor. Kimse kusura bakmasın ama ben o konudan bağımsız bakamam buna mesela.

Sizin eski konularınızı pek bilmem ama son abla konusunda insanlar eski konularınızla birlestirdi. Çünkü yasam tarzınız sebebiyle adamın yanlış anlamayın diye abla diyebileceğini yorumladilar. Bu da eski konularınızın size referans olması sebebiyleydi. O konuları bilmeyen biri böyle bir çıkarım yapamazdı mesela.

Ayakkabı önerisi isteseydiniz. Sen zaten böyle yaşıyorsun diye yorum alsaydınız o zaman saçma olurdu iste.

Şu konuda katılmıyorum size. İste benim konum farklı önceki konulara bakip yorum yapılıyor. Bu konuyla ilgilensinler tutumu bana göre doğru değil. Önceki konular, mesajlar burda kişinin yaşamını, düşüncelerini, hayatını gösteriyor bize. Nasıl bağımsız bakılabilir onu anlamıyorum.
Örnek veriyorum biri konu açıyor. Kocasıyla ilgili berbat durumlar var , sürekli sikayetleniyor. Önceki konusuna bakıyorsun hamile kalmaya çalışıyor bir yandan. Bunu yazınca ama konu bu değil onu mu sordum ben oluyor. Kimse kusura bakmasın ama ben o konudan bağımsız bakamam buna mesela.

Sizin eski konularınızı pek bilmem ama son abla konusunda insanlar eski konularınızla birlestirdi. Çünkü yasam tarzınız sebebiyle adamın yanlış anlamayın diye abla diyebileceğini yorumladilar. Bu da eski konularınızın size referans olması sebebiyleydi. O konuları bilmeyen biri böyle bir çıkarım yapamazdı mesela.

Ayakkabı önerisi isteseydiniz. Sen zaten böyle yaşıyorsun diye yorum alsaydınız o zaman saçma olurdu iste.
Ben neyi kastettiğimi biliyorum.direkt saldırmak, dalga geçmek için yapılıyor.hepimiz kadınız bunu hissedebilecek seviyedeyiz.
Bir de o konuya da yorum yapacağım.arkadaşların hayat algisı çok olağanüstü geliyor bana.köy mü burası arkadaş? Kim kimi niye konuşsun? O anca ergenlikte olur.Hadi konuştu diyelim ben bunun için yazan, iletişime geçen adamı anlayamayacak kadar seviyesiz ya da aptal biri miyim? Tek eşli olmayan herkes sokaktaki at hırsızı tiplerle takıliyormuş gibi kabul ediyorlar.kafalarındaki şablon neyse tereddüt etmeden sadece ona inanıyorlar.şu yazdıklarımdan bile eğitimli, belli bir seviyede biri olduğum anlaşılıyordur.ben ne yaşadığı biliyorum.imkanım olsaydı da taniştırsaydım yani ne diyeyim.

Son düzenleme:

Son dediğini yapan da var bu arada 😁

Sitenin, bdv nin amacı bu zaten. Başımız sıkıştığında, yanlış yaptığımızda gelip buradan akıl danışabiliriz, tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Eleştiride tabiki olacak, ama üslup çok önemli.

Bazı üyeler var mesela mimlenmiş, herkesin tanıdığı, gelip saçma sapan konular açıyorlar. Okuyup geçiyorum, cevap yazmıyorum.
Yada verecek bir tavsiyem olmadığındada sadece okuyorum. Bu linç tayfası gibi hakaret edip, kin kusmuyorum
Konu sahibi devamlı ötanazi de ötanazi yazdığı için. Bana yaptığı yoruma sadece sen bilirsin yazdım. İntihara ötanaziye vs asla kimseyi yönlendirmem. Sağlıklı ruh halinde olmadığı belli zaten. Yaş almayı kabullenemiyor. Hepimiz de var yaşlanma korkusu. Tonla krem Retinol peptid vs kullanıyorum ben de mesela. Yaşımın güzeliyim. Ama o gençlerdeki ışıltı olamaz ne yapsam da. Gençliğin yıl yıl gideceğini ama hayatın güzel olduğunu, anın tadını çıkarmamız gerektiğini psikolog , psikiyatr anlatmalı bu konu sahibine. Gidiyorum yazdı inanmadım. Düzenli gitse yol alırdı. Keşke doğru yerlerden destek alsa. Henüz çok genç . Geç de değil.

Belli bi yaştan sonra yüz oturuyor. Ve daha güzel oluyoruz olgunlastikca. Ben de 20 yaşımdayken daha cirkindim mesela. Ama şimdi 25im ve kendimi daha güzel hissediyorum.
Gençlik ışıltısı gidiyor falan diyorlar ama bana da tam tersi oldu valla.25 yaşına kadar yüzüme bakan yoktu.ondan sonra tam tersi oldu.kiminle buluşacağım şaşırıyordum artık.hatta tanımadan reddetmek zorunda kaldığım da çok kişi oldu. Ya da ben de ters işledi artık bilmiyorum.herkesin zamanı kendine göre diye boşuna demiyorlar.
Ya da batıl inanç olduğunu biliyorum ama zamanında çok acı çektim bu konuda diye Allah ya da kader ne derseniz halime acıdı da istemediğim kadar verdi diye düşünüyorum. Lisede üniversitede çok acı çektim çünkü.herkes sevgilisiyle takılıyor sevişiyor.ne hayallerle gidiyorsun koskoca yılların boşa geçiyor.bir de üstüne etrafındakiler.bir de o dönemler insanlar hava atmayı seviyor o konularda.ne geceler ağladığımı bilirim.hiç mi bir allahın kulu ilgilenmez.internetten saçma sapan tipler bile yazmazdı.yolda yürürken karşı kaldırıma geçeceklerdi neredeyse 😁 öyle de tuhaf bir dönemdi.allahtan 25 ve sonrasını kurtardım.yoksa ben öyle kader kısmet ne yapalım amann diyebilecek bir tip de değildim.

Son düzenleme:
Gülup gecemiyorum iste. Biri abla deyince oturup aglayasim geliyo. Şimdiden abla diyolar 30 olunca teyze derler heralde
Bence yetiskinlik istemiyorsunuz icinizdeki kiz cocugu direniyor ama hayatim siz cok gencsiniz 30 da genc 40ta ,disaridan bagimsiz kendi ic dunyanizda bunu kabul edin ki yetiskin bir kadin olarak gencliginiz degil kadinliginiz tadini cikarin ki buda disarida aranmaz kendi bakis acinizi degistirin ve diger insanlarin garip bakis acilariyla ilgilenmeyin

Gençlik ışıltısı gidiyor falan diyorlar ama bana da tam tersi oldu valla.25 yaşına kadar yüzüme bakan yoktu.ondan sonra tam tersi oldu.kiminle buluşacağım şaşırıyordum artık.hatta tanımadan reddetmek zorunda kaldığım da çok kişi oldu. Ya da ben de ters işledi artık bilmiyorum.herkesin zamanı kendine göre diye boşuna demiyorlar.
Ya da batıl inanç olduğunu biliyorum ama zamanında çok acı çektim bu konuda diye Allah ya da kader ne derseniz halime acıdı da istemediğim kadar verdi diye düşünüyorum. Lisede üniversitede çok acı çektim çünkü.herkes sevgilisiyle takılıyor sevişiyor.ne hayallerle gidiyorsun koskoca yılların boşa geçiyor.bir de üstüne etrafındakiler.bir de o dönemler insanlar hava atmayı seviyor o konularda.ne geceler ağladığımı bilirim.hiç mi bir allahın kulu ilgilenmez.internetten saçma sapan tipler bile yazmazdı.yolda yürürken karşı kaldırıma geçeceklerdi neredeyse 😁 öyle de tuhaf bir dönemdi.allahtan 25 ve sonrasını kurtardım.yoksa ben öyle kader kısmet ne yapalım amann diyebilecek bir tip de değildim.
Bunu ben söyledim mesele güzellik değil bu kızın derdide güzellik değil gençlik istiyor. Israrla 30um güzelim 40ım güzelim vs demenin anlamı yok, olmayacak bir şeyi istiyor. Kusura bakma ama gerçek bu 30lardan 40lardan sonra taş bebek gibide olabilirsin ama 25ine kadar taşıdığın gençliği yüzünde taşımazsın. Güzellik her yaşta var 70 yaşında bile çok güzel kadınlar var, dinç kadınlar var, sırtında çanta fit fit gezenler var bu başka, konu sahibinin takıntı yaptığı şey bambaşka.
Sen 25ten sonra güzel olduğunu hissettiğin için böyle düşünüyosun. 35-40 yaşında taş gibi kadına dönüp aa ne güzel genç kızsın sen denilebilir mi iltifat değil ama gerçek olarak 😄 ne güzel kadınsın taş gibisin vs denir yaşından daha küçük duruyosun denir. Gençlik ışıltısı dediğim şey bu.

Bunu ben söyledim mesele güzellik değil bu kızın derdide güzellik değil gençlik istiyor. Israrla 30um güzelim 40ım güzelim vs demenin anlamı yok, olmayacak bir şeyi istiyor. Kusura bakma ama gerçek bu 30lardan 40lardan sonra taş bebek gibide olabilirsin ama 25ine kadar taşıdığın gençliği yüzünde taşımazsın. Güzellik her yaşta var 70 yaşında bile çok güzel kadınlar var, dinç kadınlar var, sırtında çanta fit fit gezenler var bu başka, konu sahibinin takıntı yaptığı şey bambaşka.
Sen 25ten sonra güzel olduğunu hissettiğin için böyle düşünüyosun. 35-40 yaşında taş gibi kadına dönüp aa ne güzel genç kızsın sen denilebilir mi iltifat değil ama gerçek olarak 😄 ne güzel kadınsın taş gibisin vs denir yaşından daha küçük duruyosun denir. Gençlik ışıltısı dediğim şey bu.
Evet haklısın.herkes yaşını gösteriyor ne yaparsan yap.bakışlar bile değişiyor.

Evet haklısın.herkes yaşını gösteriyor ne yaparsan yap.bakışlar bile değişiyor.
Herşeyi niye erkeklere bağlıyorsun kuzum? Çoğumuzun umrunda değiller. Ben şahsen kendim için ve diğer kadınlar iyi görsün diye bakım yapıyorum, giyiniyorum. Yaş elbette saklanamaz ne yaparsan yap. Bazı insanlar genetik şanslıdır ama. Bunu bakımla da desteklerlerse bir 8 9 yıl küçük görünebilirler. Ama asla genç kız olunmaz bakımla , estetikle botoksla vs.Bu arada erkek milletinin çoğu, özellikle de ülkemiz de , az eli yüzü düzgün her kadın biraz pas verse, ona yönelirler. Bu çok beğendikleri ya da ciddi düşündükleri anlamına da gelmez. Kolay ulaşılabilirlik sadece . Kendin için yaşamayı öğren az. Böylece içindeki savaşta bitecek emin ol.

Herşeyi niye erkeklere bağlıyorsun kuzum? Çoğumuzun umrunda değiller. Ben şahsen kendim için ve diğer kadınlar iyi görsün diye bakım yapıyorum, giyiniyorum. Yaş elbette saklanamaz ne yaparsan yap. Bazı insanlar genetik şanslıdır ama. Bunu bakımla da desteklerlerse bir 8 9 yıl küçük görünebilirler. Ama asla genç kız olunmaz bakımla , estetikle botoksla vs.Bu arada erkek milletinin çoğu, özellikle de ülkemiz de , az eli yüzü düzgün her kadın biraz pas verse, ona yönelirler. Bu çok beğendikleri ya da ciddi düşündükleri anlamına da gelmez. Kolay ulaşılabilirlik sadece . Kendin için yaşamayı öğren az. Böylece içindeki savaşta bitecek emin ol.
Bakışlar derken kendi bakışlarımı kastettim.gençken daha saf, masum bakıyorsun şimdi daha başka.😁

2 3 Ay once 27 yasima girdim ve sanirim en krizli yaşım oldu şimdiden. 27 yaş toplumun algisi bakimindan bir eşik galiba, yani 27den küçüksen genç kiz deniliyor 27den itibaren yetişkin, olgun kadın olarak algilaniyor. Bunlari takmamaya calisiyorum ama intwrnette herhangi bir sayfada 27 yaşında hala evlenmediysek geç kalmisiz, 27 yas ve ustundekilere 30 yaşındakiler bile bakmazmış artık kartlaşmışlar vsvsvs. Şu düsünceler travmam oldu cidden. Evlenmek gibi bir dusuncem yok ama insanlarin bu şekilde bir bakış acisi olmasi cok rahatsiz ediyor. Yani 27de boyleyse 30 oldugum zaman yaşayacagim krizi dusunmek bile istemiyorum. Zaten kendimi hic bu yaşlara da ait hissetmiyorum. Ne ara 25 oldum ne ara bu yaşa geldim ne ara 30 olcam hiçbir şey anlamadim. 23 24 yaşıma kadar sınav peşinde koşturup 25te ise başladim tam gezip tozmaya baslayacagim yillarda gençligim bitti. Hayattan bir gram bile zevk alamiyorum. 3 yıl sonra 20lere veda edecek olmak içime sıkıntılar bastırıyor. Bir de insanlara yaşımı söyledigim zaman inanamiyorlar ay kucukmussun diyorlar demek ki daha büyük duruyorum bu da canımı sıkıyor. (Bana kucukmussun diyen de 30 yaşında yani pek fark yok) keşke kimse kimseye yas falan sormasa sonrasında verilen tepkiler tatsız oluyor çünkü. Hayat 30larda başlıyor falan deniliyor ama kim ne derse desin 20lerdeki o tazelik freshlik genclik hissi olmuyor bence bu bir gercek. Yüze bile bir olgunluk geliyor.
Bir de ben evlenmeyi dusunmuyorum ailemle yaşasam 30 yasındaki birinin aileyle yasamasi da tuhaf bulunuyor. 30 da 27 gibi bir eşik sanki, 29da aileyle yaşasan tuhaf olmaz ama 30 olunca butun algi degisiyor. Ve butun bunlarla nasil bas edicem bilmiyorum, 30 yasimi gormek istemiyorum
27'de ben de bir yaş krizine girmiştim, 30 kabus gibi geliyordu ama 30'dan itibaren en güzel zamanlarım başladı; kendimi bulduğum, sınır çekmeyi öğrendiğim, dersler çıkardığım, hayatta ne istediğimi iyi bildiğim yaşlar oldu 30 ve sonrası. 35'te 2.kez evlendim, şükür çok mutluyum, 36'yım ve max 25 hissediyorum. Yani 20ler gencecik, çok tatlı yaşlar görünürde ama yanlış evlilik, boşanma ve sonrasındaki psikoloji derken, benim için çok sancılı geçti.

Herkesin zamanı, kaderi, nasibi bambaşka. Kendimizi zorlamadan, hırpalamadan, akışta kalarak, mümkün mertebe hayata katılarak, sevdiğimiz şeyleri yaparak, ihtiyaç hâlinde destek alarak, asla ümitsiz olmayarak devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu süreçte de kendimize karşı şefkatli olmalı, acele etmemeliyiz; iniş çıkışlar çok normal çünkü. Bi şeyi çok zorlamak, özellikle kendini zorlamak hiçbir zaman iyi değil.

Back
X