Bebegine saglikla kavuşmani dilerim.
Benim büyük kızım 4 yaş 4 aylıkken kardeşi doğdu. Sabiha paktuna keskin in çocuk davranışlarında korkuyu tanımak ve korkuyla başetmek kitabından öğrendiğim bilgiye göre davraniyorum. Yani yetişkin mantığıyla değil çocuğumun mantığıyla. Yeni gelen kardesle "acaba annem hâlâ benim de annem mi?" soruları zihninde dolaşan yavrumu ilk zamanlar bebekle aynı odada yatirdim. Yetişkin mantığına göre gece sık sık uyanan bebek nedeniyle uykusunu alamamış olsa da, annem benim de yanimda yatıyor şeklinde düşündüğü için ruhen oldukça mutluydu. Eger bebeğe yaptigim birseyi kendisi için de yapmamı isterse onu da yaptım. Mesela tay tay yuruttum, bebeği sevdiğim ses tonu ve aynı cumlelerle onu da sevdim, biberon emzik talebini hiç alaya almadan karşıladım, eger altının bezlenmesini isteseydi onu da yapacaktım (ama istemedi
).
Şimdi 9 aylik bebegim, büyük kuzum da 5 yaşında. Halen isterse bebekle aynı odada yatıyor. Ama artık ilk günlerdeki gibi değil.
Korkma, büyük bebeğin senden ne beklediğini sana belli edecektir, sen de başkalarının ne diyeceğini boşverip büyük bebeginin ihtiyaçlarını karsilayacaksin.
Bu arada tebrik ederim. İki kız annesi olmak muhteşem guzel