Yaş araları yakın bebekleri olan anneler bi bakın lütfen! !

ozfagu33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
93
28
28
Arkadaşlar 22 aylık bi kızım var ve 33 haftalık hamileyim kısmetse ikinci kızım doğduğunda araları 2 yas olacak durum şu ki 22 aylık kızım park.yatakla yanımızda yatyr hala odayı ayrmayı düşündüğümüz bu aralar 2 yaş sendromu baş gösterdi ve gece sebepsiz uyanıp ağlamalar başladı şu durumda odayı ayiramdik. sorum şu kızımla beraber yeni doğacak bebeğimiz aynı odada yatsa nasıl olur olurmu bu şekilde çocuğunu büyütmüş olan varmı acaba bunu yapıp da sorun sıkıntı yaşadılar mi yada ne gibi sorunlar yaşadılar tecrübelerinze ihtiyacım var. dipnot :bu arada görev icabi yaşadığımz yerdeyiz evimiz lojman ayrı bi oda imkanı çok yok açıkçası vs

Arkadaşlar 22 aylık bi kızım var ve 33 haftalık hamileyim kısmetse ikinci kızım doğduğunda araları 2 yas olacak durum şu ki 22 aylık kızım park.yatakla yanımızda yatyr hala odayı ayrmayı düşündüğümüz bu aralar 2 yaş sendromu baş gösterdi ve gece sebepsiz uyanıp ağlamalar başladı şu durumda odayı ayiramdik. sorum şu kızımla beraber yeni doğacak bebeğimiz aynı odada yatsa nasıl olur olurmu bu şekilde çocuğunu büyütmüş olan varmı acaba bunu yapıp da sorun sıkıntı yaşadılar mi yada ne gibi sorunlar yaşadılar tecrübelerinze ihtiyacım var. dipnot :bu arada görev icabi yaşadığımz yerdeyiz evimiz lojman ayrı bi oda imkanı çok yok açıkçası vs
Bebegine saglikla kavuşmani dilerim.
Benim büyük kızım 4 yaş 4 aylıkken kardeşi doğdu. Sabiha paktuna keskin in çocuk davranışlarında korkuyu tanımak ve korkuyla başetmek kitabından öğrendiğim bilgiye göre davraniyorum. Yani yetişkin mantığıyla değil çocuğumun mantığıyla. Yeni gelen kardesle "acaba annem hâlâ benim de annem mi?" soruları zihninde dolaşan yavrumu ilk zamanlar bebekle aynı odada yatirdim. Yetişkin mantığına göre gece sık sık uyanan bebek nedeniyle uykusunu alamamış olsa da, annem benim de yanimda yatıyor şeklinde düşündüğü için ruhen oldukça mutluydu. Eger bebeğe yaptigim birseyi kendisi için de yapmamı isterse onu da yaptım. Mesela tay tay yuruttum, bebeği sevdiğim ses tonu ve aynı cumlelerle onu da sevdim, biberon emzik talebini hiç alaya almadan karşıladım, eger altının bezlenmesini isteseydi onu da yapacaktım (ama istemedi ;) ).
Şimdi 9 aylik bebegim, büyük kuzum da 5 yaşında. Halen isterse bebekle aynı odada yatıyor. Ama artık ilk günlerdeki gibi değil.

Korkma, büyük bebeğin senden ne beklediğini sana belli edecektir, sen de başkalarının ne diyeceğini boşverip büyük bebeginin ihtiyaçlarını karsilayacaksin.

Bu arada tebrik ederim. İki kız annesi olmak muhteşem guzel

Bebegine saglikla kavuşmani dilerim.
Benim büyük kızım 4 yaş 4 aylıkken kardeşi doğdu. Sabiha paktuna keskin in çocuk davranışlarında korkuyu tanımak ve korkuyla başetmek kitabından öğrendiğim bilgiye göre davraniyorum. Yani yetişkin mantığıyla değil çocuğumun mantığıyla. Yeni gelen kardesle "acaba annem hâlâ benim de annem mi?" soruları zihninde dolaşan yavrumu ilk zamanlar bebekle aynı odada yatirdim. Yetişkin mantığına göre gece sık sık uyanan bebek nedeniyle uykusunu alamamış olsa da, annem benim de yanimda yatıyor şeklinde düşündüğü için ruhen oldukça mutluydu. Eger bebeğe yaptigim birseyi kendisi için de yapmamı isterse onu da yaptım. Mesela tay tay yuruttum, bebeği sevdiğim ses tonu ve aynı cumlelerle onu da sevdim, biberon emzik talebini hiç alaya almadan karşıladım, eger altının bezlenmesini isteseydi onu da yapacaktım (ama istemedi :KK66: ).
Şimdi 9 aylik bebegim, büyük kuzum da 5 yaşında. Halen isterse bebekle aynı odada yatıyor. Ama artık ilk günlerdeki gibi değil.

Korkma, büyük bebeğin senden ne beklediğini sana belli edecektir, sen de başkalarının ne diyeceğini boşverip büyük bebeginin ihtiyaçlarını karsilayacaksin.

Bu arada tebrik ederim. İki kız annesi olmak muhteşem guzel
Ciddi anlamda teşekkür ediyorum çok kaygılarım var bu konuda bu mesajınız biraz da olsa berraklastrdi düşüncelerimi yani ben tamamen içgüdülerime ve dolayisiyls bebeklerimin sesine bırakmaliyim kendimi bakımlari konusunda bunu anlıyorum.

Ciddi anlamda teşekkür ediyorum çok kaygılarım var bu konuda bu mesajınız biraz da olsa berraklastrdi düşüncelerimi yani ben tamamen içgüdülerime ve dolayisiyls bebeklerimin sesine bırakmaliyim kendimi bakımlari konusunda bunu anlıyorum.
Sabiha paktuna keskin davranışlara söz geçirmek kitabını kesinlikle okumani tavsiye ederim. Zira icgudulerimiz de en nihayetinde yetişkin mantığının gölgesinde... Çocuk davranışlarının altında yatan anlami bir uzman tecrübesinden öğrenmemiz bir anne için şart. Panik yok. Çocuklarımızı anlamaya çalışmalıyız elden geldiğince...

Back
X