yaş kaç olursaolsun fikir verin

Merhaba arkadaslar. Konuyu nerede paylasacagimi bulamadim. Neyse ben lise sona gidiyorum. Bu yil ygs lys var. Meslek lisesi kimya bolumu okuyorum. Anestezi dusunuyorum internette arastirdim yorumlar beni olumsuz yone cekti. Lutfen buyuklerim veya benim gibi universite dusunecek olanlar bana fikir verin. Kimyayla ilgili universite de hangi bolumleri secebilirim. Arastirdim ancak kafamda soru isaretleri var. Bu arada 4 yillik kazanacagimdan hic emin deilim. Kimyayla ilgili tecrubesi olanlar yazsin

Polimer muhendisligi derim, biraz arastirma yaparsan tekstil sanayiden , otomotive kadar birsuru uygulama alani var. Turkiyede nerelerde var bilmiyorum ama bence gelecegin mesleklerinden biri.

Elime kitabi aldigimda calisasim gelmiyor bi soruyu cozdugum zaman anlamayinca sinirlenip kitabi kapatiyorum. Bunun icin ne onerirsiniz
En çok hangi konuda yanlışın çıkıyorsa ona çalış. Pes etme. Anlamadigin her soruyu sor. En onemlisi de kendine bir hedef belirle bunalinca o hedefi düşün kendini motive et.

Imkanlar zorlastikca zorlasiyor. Mobilya bolumunu secseydim mimarlik okurdum son pismanlik neye yarar
Bak benim senin yasinda bir yegenim var. Dersleri pek iyi degildi. Ben ona hep yaparsin basarirsin senin kimseden bir eksigin yok dedim surekli. Ve takdir ile gecti lise 3u. Simdiden universite sinavina da calisiyor. Insallah onu da basaracak.
Istedikten sonra yapmayacagin sey yok. Yeter ki iste.. yapicam de.

Peki ben bu sene sinava girsem mesela. Istedigim bolum ya da universite cikmadi. Dondurup seneye tekrar sinava girebilirmiyim?
Kayıt olup dondurursun 2 yıllık kendi alanını kazanirsan seneye okul puanında düşmez.
4 yıllık yada alan dışı olursa düşer.

Bak benim senin yasinda bir yegenim var. Dersleri pek iyi degildi. Ben ona hep yaparsin basarirsin senin kimseden bir eksigin yok dedim surekli. Ve takdir ile gecti lise 3u. Simdiden universite sinavina da calisiyor. Insallah onu da basaracak.
Istedikten sonra yapmayacagin sey yok. Yeter ki iste.. yapicam de.
Tesekkur ederim gercekten. Bende bu sene.lisede ilk defa tesekkur aldim hirs yaptim cunku. Umarim bu konudada ayni sekilde olurum. Yarin ilk isim internetten konu anlatimli ders videolari izlemek olucak

Polimer muhendisligi derim, biraz arastirma yaparsan tekstil sanayiden , otomotive kadar birsuru uygulama alani var. Turkiyede nerelerde var bilmiyorum ama bence gelecegin mesleklerinden biri.
Bu bolume baktim ancak meslegin istedigi ozellikler bana gore deil.

Dersini de gormussun okuduğum yorumlara göre. Ayrıca önü de çok açık bir meslek Is sağlığı ve güvenliği bölümü oneririm. Gerçekten geleceği parlak bir meslek olarak degerlendiriliyor. Inşallah en hayırlısı hangi okul hangi bölüm ise onu kazanır ve okursun. Güzel telaşlar.

Tesekkur ederim gercekten. Bende bu sene.lisede ilk defa tesekkur aldim hirs yaptim cunku. Umarim bu konudada ayni sekilde olurum. Yarin ilk isim internetten konu anlatimli ders videolari izlemek olucak

Aynen canim elinin altinda nimet var. Kendini motive et. Gecmis senelerin sinavlarinin ciktisini al defalarca çöz gerekirse ezberle. Her seyi yap. Bence yaparsin. Istedigini kazanirsin insallah ;)

Dersini de gormussun okuduğum yorumlara göre. Ayrıca önü de çok açık bir meslek Is sağlığı ve güvenliği bölümü oneririm. Gerçekten geleceği parlak bir meslek olarak degerlendiriliyor. Inşallah en hayırlısı hangi okul hangi bölüm ise onu kazanır ve okursun. Güzel telaşlar.
Aminn. Cok tesekkur ederim guzel fikriniz icin

Bir de aynı zamanda ygs dil anlatım testlerinde (dil anlatım diye geçiyordu heralde hatirlamiyorum) paragraf sorularini cozmemde çok kitap okuyor olmamin faydası olmuştu. şimdi dersleri bırak kitap oku demem ama dil anlatım için bol bol paragraf soruları çöz. süre tut. bakalım ne kadar sürede yapabiliyorsun. Çünkü o uzun sorular zaman alır. Ben sözel cikisliydim ama matematikte de şıklardan deneyerek bazı matematik sorularını çözebilmistim. Tecrubelerim bunlar. Inşallah çok güzel puanlar alirsin

Back
X