Yaş maya mı kuru maya mı

parissen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
89
13
3
26
İyi akşamlar kızlar poğaçalarım ya çok kuru oluyor yada içi pişmiyor hamur kalıyor sizce neden ve bide yaş maya mı daha güzel olur kuru maya mı

Maya dan degil bana göre cunku ben her ikisi ile de pastane poğaçası olarak yapıyorum. Tariften kaynaklı derim sizin sorununuz.Hatta yine yapacağım ben misafir gelecek benim de yarın sabah dan yaparım bende.

Maya farketmiyor bence yağ oranını az kullanıyorsunuz yada undan kaynaklı olabilir

Tarifinizi alsam :)
Yalnız unu kontrollü ekleyin fazla ekleyip sert olmasın mayalı olduğu için ele yapışık olacak bir kıvamda olması gerekiyor ki pogacalariniz yumuşak güzel olsun. Deneyin bunu birebir mutlaka.Afiyet olsun.

Eklentiler

• Screenshot_20250210-020018.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_20250210-020003.webp
    41,5 KB · Görüntüleme: 10
İyi akşamlar kızlar poğaçalarım ya çok kuru oluyor yada içi pişmiyor hamur kalıyor sizce neden ve bide yaş maya mı daha güzel olur kuru maya mı
Maya faek etmez.Hamurunuz çok serttir.içi pişmiyorsa fırını çok yüksek derecede mi kullanıyorsunuz acaba? Bu da benim tarifim.Çok şükür hep yaparım çokta güzel olur.Belki işinize yarar

Eklentiler

• IMG_9275.webp
    50,6 KB · Görüntüleme: 9
Hamura kuru yada yas maya fark etmez bence. Ama Yumurta beyazi, ve buraz yag ve sütte koyarim ben hamura pammuk gibi olur.

Maya faek etmez.Hamurunuz çok serttir.içi pişmiyorsa fırını çok yüksek derecede mi kullanıyorsunuz acaba? Bu da benim tarifim.Çok şükür hep yaparım çokta güzel olur.Belki işinize yarar
Aynı birebir tarifle yaptım yine sert oldu birebir aynısına uyuyorum nasıl böyle oluyor acaba fırınımdan mı kaynaklı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…