Yaşadığım bir olay. .Siz olsanız üzülür müydünüz?

Mrsduygusl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
1.347
1.878
83
Arkadaslar merhabalar size bugun basimdan gecen bir olayi anlatacagim Allah hepimizin evladini bagislasin benimde 2 yasinda bir kizim var bugun degisiklik olsun diye kizimi parka goturmustum neyse kaydiraklarda kizimdan buyuk cocuklar oynuyordu kizimda merdivenlerinden inip cikiyordu yanindaydim bende kiz cocuklarindan birisi ayy yazik cocuga vs diyordu meger benim kizima diyormus neden oyle diyorsun ablacim o sizden kucuk daha dedim tipi kotu biraz dedi niye boyle olmus anlamadim filan dedi digeri de yoo cok tatli Allah vergisi boyle olmus filan dedi ne bileyim daha once hic basima boyle birsey gelmemisti elbetteki o da cocuk buna mi takiliyorsunuz diyeceksiniz ama cok uzuldum ne bileyim siz olsaniz sizde uzulur muydunuz sizinlede paylasmak istedim

Çocuklar bazen çok acımasız yorumlar yapabilirler. Ben olsam da bunu biraz takabilir üzülürdüm belki ama. Siz üzülmeyin lütfen. Onların bakış açısını anlamak biraz zor. Yetiştirilme tarzı da etkili olabiliyor ailesi çevresi etkilidir.
Evladinizda inşallah herhangi bir sağlık sorunu yoktur eğer öyleyse gerisini takmayın🧡🤲

Birde hamileyim ondan mi cok uzuldum ne bileyim aglayarak baska bir parka goturdum kizimi okula gitse ya da kizim soylediklerini anlayabilecek kadar olsa onlarla oynamak istese ayrimcilik yapip aralarina almayacaklar mi gibisinden dusundum saclarini filan kestirmistim yeni ondan mi dediler ki insanin evladi soz konusu olunca basit birsey de olsa birinin olumsuz birsey demesi insani cok uzuyormus onu anladim 😔

Ben de geçen kızımı parka götürdüğümde kızımla oynayan bir kız vardı yaklaşık 5 yaşında sonra kaydırağın merdivenlerine Suriyeli çocuklar geldi ve kızımla oynayan kız benim kızıma dedi ki onlar Suriyeli oynama oynama onlarla dedi ağzım açık kaldı ve kıza dedim hayır onlar da arkadaş onlarla da oynayın dedim. Küçük yaşta ailesi tarafından ırkçılığı öğrenmeye başlamış aynı Amerika'da siyahi ve beyazların ayrımcılığın yapıldığı gibi. Siz üzülmeyin geçmişte de bu şekilde dışlama vardı şimdi de var. Yıllar önce kardeşim ilkokulda iken sınıfındaki zengin çocuklar diğer maddi anlamda kötü olan çocukları dışlıyorlardı bizzat şahit oldum. Yaklaşık bir 10 yıl önce idi küçük çocukların ellerinde lüks lüks telefonlar bir keresinde Müdür bir toplantıda benim elimde olmayan telefonlar çocuklarda var demişti. İşte maalesef dışlanma güzel-çirkin, zengin-fakir diye her yerde her dönemde var. Güzellik aslında karşıdakinin gördüğü ile alakalıdır. Bakan gözdedir. Önceden dışarıda lösemili çocuklar yahut herhangi bir nedenle maske takan insanlara tuhaf tuhaf bakıyorlardı işte şimdi hepimiz maskeliyiz.

Haklısınız bu dışlama ayrımcılık her yerde var ve olmaya da devam edecek ne yazık ki..

Son düzenleme:
Arkadaslar merhabalar size bugun basimdan gecen bir olayi anlatacagim Allah hepimizin evladini bagislasin benimde 2 yasinda bir kizim var bugun degisiklik olsun diye kizimi parka goturmustum neyse kaydiraklarda kizimdan buyuk cocuklar oynuyordu kizimda merdivenlerinden inip cikiyordu yanindaydim bende kiz cocuklarindan birisi ayy yazik cocuga vs diyordu meger benim kizima diyormus neden oyle diyorsun ablacim o sizden kucuk daha dedim tipi kotu biraz dedi niye boyle olmus anlamadim filan dedi digeri de yoo cok tatli Allah vergisi boyle olmus filan dedi ne bileyim daha once hic basima boyle birsey gelmemisti elbetteki o da cocuk buna mi takiliyorsunuz diyeceksiniz ama cok uzuldum ne bileyim siz olsaniz sizde uzulur muydunuz sizinlede paylasmak istedim
Parka her zaman gelen 10 yaşlarında kizlar geliyor hergun. Bunlar nerde 2 yaş çocuk varsa alıp gezdirmek istiyolar bı tane tanidigin oğlunu hiç biri alıp gezdirmiyor çocuklara sevimli gelmiyor anladığımız kadarıyla. Ama cocukta çok yakışıklı olacağı belli. Üzülmeyin böyle bı durumdur. Hem ben küçükken çok cirkindim şimdi ortalama guzellikteyim🤭 hatta bı akraba bu ne biçim çocuk demişti bahanem rahmetli çok kızmış annemin anlattigina göre. Dislanmaz hiccc merak etmeyin

O dışlanmaya bende çocukken maruz kalmıştım ilkokulda nedeni ise müslüman bir Türk olmamdan dolayı Almanya'da bir ırkçı babanın küçük kızı bizimle oynarken geldi kızını kolundan çekiştire ,çekiştire götürmüştü ve kızına bağırıyordu bir daha burda seni görürsen döverim diyerek ağlayan kızını bizden uzaklaştırdı, babası zengin çiftçiydi
Bir daha da onunla oynayamadık , bu olay hafızamda kalmış , üzüldüğümden dolayı,
Bir defasında da ortaokula gidiyordum
Tam 14 yaşında bisiklet sürdüğünde o cadde den geçmeme söylediler bende inat edip geçince suratıma yumruk yemiştim sırf Türk ve müslüman olduğum için sonra babam durumumu görünce gözüm, yüzüm şişmişti polise gidip şikayette bulunduk onlarda ırkçı ailenin oğluydu

O dışlanmaya bende çocukken maruz kalmıştım ilkokulda nedeni ise müslüman bir Türk olmamdan dolayı Almanya'da bir ırkçı babanın küçük kızı bizimle oynarken geldi kızını kolundan çekiştire ,çekiştire götürmüştü ve kızına bağırıyordu bir daha burda seni görürsen döverim diyerek ağlayan kızını bizden uzaklaştırdı, babası zengin çiftçiydi
Bir daha da onunla oynayamadık , bu olay hafızamda kalmış , üzüldüğümden dolayı,
Bir defasında da ortaokula gidiyordum
Tam 14 yaşında bisiklet sürdüğünde o cadde den geçmeme söylediler bende inat edip geçince suratıma yumruk yemiştim sırf Türk ve müslüman olduğum için sonra babam durumumu görünce gözüm, yüzüm şişmişti polise gidip şikayette bulunduk onlarda ırkçı ailenin oğluydu
Iste boyle seyler unutulmuyor malesef insanin hayatinda onemli bir yer ediniyor ve kisiligini etkiliyor .

Back
X