bak kankeytom ister kız ,ister alın, ama doğru konuşacağım ;
sen biraz problem bi karısın,herkes evinde problemler yaşıyo,ama onlar eşinin ailesi ve sen onlarla beraber yaşıyorsun(evin ayrılsada mesafe yakın)
eğer biraz ılımlı olsan ,saygıyla gönüllerini alsan hiç böle problemlerin olmıcak...
tamam herkes aynı düşüncede olamaz ama sende accık anlayışlı ol,
benim eşimin ailesi de 4-4 lük değil ama ben ve onların özverileri sayesinde saygıyla mutlu bir hayat sürüyoruz
insan ayna misali canım nasıl görünürsen öyle yansır,
sen kalkıp hem konuşmıcan,hem gitmicen onlarda gelip seni poh pohlıcaklar bu ancak rüyada olur canım,,,
bak sana ne anlatıcam ;
2 sene kadar önce ben kocamla şakalaşırken kayınpederim duydu ve yanlış anladı onun hakkında konuşuyoz znnetti
bi kavga bi kıyamet koptu gidiyor ben haklı olduğum halde gittim durumu anlattımm sonra geldim kocamla konuştum kocam babasıyla barışmadı beni eve indirecekti(köydeydik)
ben ağladım kızdım kocama ikna ettim o akşam köyde kaldık sabah herkes suçunu anlamıştı,eğer ben kocamı orda kalmaya ikna etmesedim(eşim katır gibi inatçıdır)bir daaha asla babasıyla görüşmicekti,kayınpederim suçunu anladı başını eğdi yüzümüze bakamadı ve ben haklı olduğum halde ortamı bozmadığım için daha da saygı kazandımm,,
belki herkes böyle yapamaz insanların karakterleri farklı ama çare olmuyor bazen
ya bu deveyi güdecen yada gidecen.....
lafın özeti kankacımm;sen ne kadar aksi davranıyosan sana da o davranışlarla karşılık veriyolar...
biraz uysal ol,iyilikle kak kafalarına mesela çay içerken sor kaynanna bana evimi yerleşttririrken niye yardım etmediniz de ,,ne biliiim yada görümcene söle ben iş yaoarken bi çay bile getirmedin de ,,,,
kendini bozma ama lafını da söyle kin gütmenin bi anlamı yok canımm
neyse benim çok işim var sonra devam ederim sana ders vermeye kankammmm