Yaşadıklarıma rağmen olgunlaşamadığımı hissediyorum.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Obor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Önce duruşunu düzelt fiziksel olarak dik yürü özgüvenin ilk anahtarı.
Kendini affet artık yaptığın her şey için kendini bağışla. O zaman durumlar öyleydi o yaptıkların doğru geliyordu.
Sonra da çevreni affet.
Çok teşekkür ederim

Herkes hayatta belli zorluklar yaşayarak bulunduğu konuma geliyor, hayat görüşü oluşuyor ve karakteri oturuyor. Herkes gibi ben de hayatım boyunca zorluklar yaşadım. Yasadığım zorluklar beni geliştirmek yerine karamsar bir kişilik yaptı. Bu da gelişmemin önüne geçti. Mesela insanlarla konuşurken bile korkak biriyim. Eziliyorum, sesim öyle kısık çıkıyor ki ve kekeliyorum. İnsanlardan korkuyorum. Kişiliğim sessiz. Özgüvenim hiç gelişmedi. Aksine öyle yanlışlar yaptım ki kendime artık hiç saygı duymuyorum. Ama her şeyin acısını ben çekiyorum. Ne yaptıysam kendime yaptım diyerek kendimi teskin etmeye çalışıyorum. Hayatta fikirlerini, düşüncelerini ifade edemeyen biriyim. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Sağlam duruşlu, fikirlerini ifade edebilen, mantıklı fikirleri olan biri olmak istiyorum. Karamsarlıktan kurtulmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Tavsiye verebilir misiniz?
Öncelikle hatalarını kabul et ki etmişsin zaten. 50 yaşına da gelsen hata yapacaksın. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama insanlar olgunlaştıklarında da hata yapar, bunu unutma. Mesele aynı hataya tekrar tekrar düşmemek. Kendini kabul et ve sev. Koca dünyada en yanlış insan sen misin? Hayır! Okuyorsan kendini bilgiyle donat. Bu senin özgüvenini artırır. Çalışıyorsan yine aynı. Insan bilgisi ve deneyimi arttıkça kendine güven duyar, çevresiyle paylaşımları artar ve sosyal korkukarını zamanla yener. Kendini sev, her ne yapıyorsan onu iyi yap. Sen değerlisin.

Back