• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadıklarınız ve çevrenizde ki gerçek olayları (olumlu - olumsuz) anlatır mısınız?

Kızlar, 36 yaşındayım. Hiç evlenmedim. 2 yıldır dul olan 53 yaşında, 3 çocuklu (yaşlar 13, 11, 9) olan biri evlilik amaçlı görüşmek istiyor. (aracı vasıtası ile) Çocuklarına düşkün, bakımlarını tam anlamıyla yapan sadece velayet olarak anneye bırakan sorumluluk sahibi biri. Diğer yönden bişey diyemem herkes iyidir ilk etapta.Yorum yapamayacağım. Sizden istediğim bu tarz evlilik yapıp mutlu olan var mı? Zorlukları nelerdir? Yaş farkı fazla mı? Bende aşk vs. Yok. sadece şunu anladım;; demek ki benim bu tarz kısmetlerim olacak çünkü buna benzerler oldu ve ileride belki sevebilirimde bu tarz birini.Her türlü yaşanmışlık içeren yorumlarınızı, kişisel fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler
yaş farkı çok fazla bir süre sonra çocukların sorumluğu ağır gelebilir neden kendi yaşıtlarıı ve uğraştırmayacak birini istemiyorsun?hem üvey anne olacaksın(annem yaşadı)herkes bir olmaz tabi ama lütfen yapma kendi yaşıtın ya da aranızda az fark olan birini bulursun ,ayrıca karı koca olarakta sorun olacaktır ,üzüldüm onunla ciddi düşünmene ,ilk evlilik heyecanıyla kendini ateşe atma

Ya yaş farkını bir kenara bırakırsak sadece yaşanmışlıkları değerlendirsek bile yeter böyle bir evliliğin mantıklı olmadığını görmeye. Yani hayatlar, deneyimler arasında dağlar kadar fark var; nasıl aynı duygu dünyalarına, hayattan beklentilere, enerjiye filan sahip olabilirler?

Kısacası Ednan Bey hak ettiğini yaşadı, olan zavallı Bihter'e oldu.
Bence de. Bu tipte erkekler paralarına gelen kadına da paragöz muamelesi yapıyorlar. Başka neyine baksınlar??

53 yaş ve 17 yaş fark çok. Ömrünüz yeterse daha gençsiniz bence kabul etmeyin. Daha az yaş farkı olan birilerini mutlaka bulursunuz, bulamazsanız da acelesi mi var canım ? Bekar kalmak hayatınızı yakmanızdan iyidir . Mantıklı hareket edin, amacınız evlenmek değil mutlu olmak olsun çünkü diğer türlüsü çekilmiyor.

Eşiniz tv izlerken ona meyve soymak gibi bir hayaliniz varsa evlenin çünkü yaş farkı çok fazla uyum yakalamak çok zor olur ayrıca 3 çocuk diyip geçmeyin illa ki size gelecek kalacak onlara ayrı bi sorumluluk beslemek zorundasınız ister istemez bunları göze alabiliyor olmanız lazım

Ben illede bununla evleneceğim diye değil de, aslında evlenme fikri de genel olarak yok bende. Şu an işsiz 2 aydır ailemle olduğumdan bu muhabbetler evde döndüğünden, çevremde tanışmak isteyenlerin genelde buna benzer olması sebebi ile genel olarak soruyorum. Genel fikirler ve tecrübeler ne yöndedir diye merak ettim.
kuzum baştan söylesene ne strese sokuyorsun insanı üzüldüm okuyunca ,ailene yaşın ilerlediği için sana akla hayale gelmeyecek insanları önüne getirmemesini söyle lütfen, biraz kıymetinizi bilin

Bence de. Bu tipte erkekler paralarına gelen kadına da paragöz muamelesi yapıyorlar. Başka neyine baksınlar??
Beni sinir eden durumlardan biri de şu; 53 yaşında 3 çocuklu bir kadın, 36 yaşındaki bir adamla evlenmeye kalksa, ohooo var ya, toplum tarafından aforoz edilirdi. Ama büyük olan erkek olunca toplumsal baskılar kalkıyor, bir de ön ayak olmaya çalışıyorlar böyle dengesiz işlere. Çünkü erkekler her şeyi isteme haddine sahip olduklarını sanıyorlar. Kadının gençlik, güzellik, enerji borcu var çünkü. Yahu şeyi de düşünmüyor mu acaba; 3 çocuğum var, onlara ancak yeterim. Çocuksuz biriyle evlenirsem ve o da çocuk isterse, zira en doğal hakkı, ben 4. çocuğa nasıl bakarım? Aman ya...

17 yas cok fazla. Seviyor olsan hadi neyse askin gözü kör derim. Bile bile lades deme. Hayatini mahvedersin. 3 cocuk da cabasi. Üstelik ergenlik cagindalar. Cok büyük olasilikla seni üzmek icin ellerinden geleni yaparlar. Evlenirsen cok pisman olacagini düsünüyorum.

Ben illede bununla evleneceğim diye değil de, aslında evlenme fikri de genel olarak yok bende. Şu an işsiz 2 aydır ailemle olduğumdan bu muhabbetler evde döndüğünden, çevremde tanışmak isteyenlerin genelde buna benzer olması sebebi ile genel olarak soruyorum. Genel fikirler ve tecrübeler ne yöndedir diye merak ettim.
Kuzenim 37 yasinda kendisiyle ayni sartlarda biriyle evlendi. İkisinin de ilk evliligi, ikisi de üni mezunu, aile yapilari benzer vs. Yasin ileri degil ki böyle düsüncelere kapilma.

Allah korusun.
Annemle abimin arasinda 19 yas var. Siz 17 yas buyuk adamla evlenmeye kalkiyorsunuz.
Cok ask olsa yargilamam ama suan ne gerek var?
Hem de 3 cocuk. Yani siz suan bi canta alsaniz adamin eski esi cocuklari sisirebilir. Bir tatile gitseniz diger taraf sorun cikarabilir. Bunun ornegini cok cok gordum.

Ablam da 2 cocukla 33unde bosandi. 36da 39 yasinda hic evlenmemis bi adamla evlendi.
Sizse ayni yasta zorlasak babaniz olacak adami kendinize uygun buluyorsunuz. Yapmayin. Gerekirse daha genclerle hasir nesir olacak ortamlara girin.

Kesinlikle öyle biriyle evlenme tabi ama seni çok iyi anlıyorum. Karşına Bi kaç bu tarz insan çıkınca aile baskısı da olunca insanın özgüveni sarsılıyor. Ben de öyle bir dönemde benim kaderim böylemiş demek diye saçma bir evlilik yaptım. İnşallah karşına sevebileceğin mutlu olacağın biri çıkar ve şu da var ki mutsuz bir evliliğe göre bekar kalmak elli bin kat daha iyidir.

Kızlar, 36 yaşındayım. Hiç evlenmedim. 2 yıldır dul olan 53 yaşında, 3 çocuklu (yaşlar 13, 11, 9) olan biri evlilik amaçlı görüşmek istiyor. (aracı vasıtası ile) Çocuklarına düşkün, bakımlarını tam anlamıyla yapan sadece velayet olarak anneye bırakan sorumluluk sahibi biri. Diğer yönden bişey diyemem herkes iyidir ilk etapta.Yorum yapamayacağım. Sizden istediğim bu tarz evlilik yapıp mutlu olan var mı? Zorlukları nelerdir? Yaş farkı fazla mı? Bende aşk vs. Yok. sadece şunu anladım;; demek ki benim bu tarz kısmetlerim olacak çünkü buna benzerler oldu ve ileride belki sevebilirimde bu tarz birini.Her türlü yaşanmışlık içeren yorumlarınızı, kişisel fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Bunu kendinize neden yaptığınızı sorabilirmiyim ? 36 olunca seçenek bumu oluyor ne değişik bir toplum ya nefret ediyorum artik yıllarca evlenmeyen kadınlara bunu empoze ettiler size tek diyeceğim ömrü billah bekar kalın ama bir amcayla evlenmeyi kendinize layık görmeyin

Bu toplumun kadın ustundeki baskisina dayanamıyorum artık yeteeerr diye bağırasım var. Banlanmak istemiyorum ya ne igrenc zihniyete sahipler öyle size anca sizi böyleleri ister diyenler. Ben 29 yaşındayken 36 yaşında boşanmış birini söylemişlerdi. Çocuğu da yoktu ama ona bile sinir olmuştum çünkü yaşımdan sebep soyleyebildiklerini düşünüyorlar neden acaba 25 yaşındayken böyle teklifler gelmiyor. Insani yıldırıyorlar zorla yanlış evliliğe sürüklüyorlar. Sonra mutsuz kadın mutsuz anne... off yeter kadınları rahat bırakın. Erkekleriniz bizden üstün değilll.

Sorun şu ki erkekler fazla özgüvenli yetiştiriliyor sanki dünya etraflarında dönüyormuş gibi. Ve yaşları kaç olursa olsun, 20'li yaşlarda kadın istediğini açık açık söyleyen çok erkek var. İstisnalar da var tabi ki, yaş ayrımcılığı yapmayan erkek bulan şanslı kadınlar da var ama ayrımcılık yapan da çok yani. Atıyorum 30 yaşında erkek 23'lük kızla evlenmek istiyor, 35'lik erkek kız 25'lik olsun diyor vs. vs. bu böyle gidiyor belli bir yaştan sonra bulmak gerçekten kolay değil çünkü dengin erkekler hep evli oluyor. Yabancı erkekler daha vicdanlı bu konuda. 40 yaşında arkadaşım tatilde tanışıp aşk yaşadığı 34 yaşında İtalyan erkekle evlendi ve hemen de ikiz doğurdu evlenir evlenmez. İtalyan hiç hık mık etmedi yaşın 40 demedi delikanlı gibi aşık oldu bastı nikahı.

Bir eve girip adamin her turlu hizmetini gormek, belki cocuklarina bakmak evlilik değil ama işte?
Toplum icinde adin evlendi olur başka da bisey degişmez.
O yaşta adam sana ne verecek? Aranizda aşk yok, sevgi yok 53 yasinda adamin cinselliği de bilemicem artik...

Evet erkekler kendilerinden kucuk kadinlara yoneliyorlar hepsi olmasa da ama 17 yaş fark olani hiç gormedim kendi etrafimda, bu kadar farkla evlenmiyor herkes. En yaygin 5-10 yaş fark oluyor olsa olsa. Benim de eşimle aramda 8 yaş var.

O kişi sizinle, kendine ve gerekirse cocuklarina baktirmak, evinin işlerini gordurmek, ihtiyaclarini karsilamak için evlenmek istiyor başka birsey degil, ne sevgi var ne aşk.
Hayatinizin kalanini mahvedersiniz, illa yaşit olmasina gerek yok ama 17 yaşta çok benim annemle aramda 20 yaş var. 🙄

Hepinize teşekkürederim. Bunların tek sebebi benim özgürlüğüne düşkün, salgın öncesine kadar iyi bir işi olan tek başına yaşayan bir kadın olmamla alakalı. Malumunuz 2 aydır ailemle beraberim. Didik didik oldum 2 aydır, annem bu özgürlüğümden fazla rahatsız. Kavgacı bir tutumu yok fakat iğneleyici sözleri oldu. Ben bir keresinde apartman arasında sigara içerken (herkes kapılarda) muhabbet ortamında dedim ki, aslında evlenmeden bir kaç ay nikah olmadan aynı evde yaşamak lazım gibi bir söz ettim. Bu benim için bir teori dedim. Bu da beni çok farklı görmelerine neden oldu.Komşular bu kız fazla başıboş gibi konuşmalar yapmış. Ya işte anlarsınız. Sadece samimi olmak istedim sohbette. Aslen evlenmiş olmak için evlenecek kapasitede bir insan değilim. Sadece sizlerle konuşmak istedim. Fikirlere ihtiyacım oldu bir an.

Hepinize teşekkürederim. Bunların tek sebebi benim özgürlüğüne düşkün, salgın öncesine kadar iyi bir işi olan tek başına yaşayan bir kadın olmamla alakalı. Malumunuz 2 aydır ailemle beraberim. Didik didik oldum 2 aydır, annem bu özgürlüğümden fazla rahatsız. Kavgacı bir tutumu yok fakat iğneleyici sözleri oldu. Ben bir keresinde apartman arasında sigara içerken (herkes kapılarda) muhabbet ortamında dedim ki, aslında evlenmeden bir kaç ay nikah olmadan aynı evde yaşamak lazım gibi bir söz ettim. Bu benim için bir teori dedim. Bu da beni çok farklı görmelerine neden oldu.Komşular bu kız fazla başıboş gibi konuşmalar yapmış. Ya işte anlarsınız. Sadece samimi olmak istedim sohbette. Aslen evlenmiş olmak için evlenecek kapasitede bir insan değilim. Sadece sizlerle konuşmak istedim. Fikirlere ihtiyacım oldu bir an.

Tam komşularla yapilacak muhabbeti bulmuşsun yani. 😂😂😂

Back
X