Yasak aşk

aşkın yasağı yoktur
yasak oluyorsa o aşk değil kaçamaktır
sonu mutlu biten yasak aşk hikayesi diye bir şey mümkün değil zaten
yasaklar cezbettiği için başlar devam eder ve yasak ortadan kalktığında aşktan eser kalmaz
ve bir avuç pişmanlıkla bakarsın kaybettiklerine ama ne çare gitti giden...

gerçekten belki de mantığını kullanamayan insanlar yaşıyor bunu, o güne dek kazandıklarını yitirdiklerinin farkında olmadan...

gerçekten belki de mantığını kullanamayan insanlar yaşıyor bunu, o güne dek kazandıklarını yitirdiklerinin farkında olmadan...

mutsuzlukta bahaneleri oluyor
madem mutsuzsun o zaman bir başkısını niye dahil ediyorsun bu mutsuzluk üçgenine
aslında birde şu açıdan düşünmek gerek
ahlaki açıdan çok karşı çıktığım bir olay bu
benim ahlak değerlerimin arasında böyle bir şeye yer yok
bunu yapanlarda böyle düşünse ve sağlam değer yargılarına sahip olsalar belki bunlar yaşanmayacak

madem mutsuzsun o zaman bir başkısını niye dahil ediyorsun bu mutsuzluk üçgenine
bunu yapanlarda böyle düşünse ve sağlam değer yargılarına sahip olsalar belki bunlar yaşanmayacak

ahlak ve vicdan...

Acaba arayışmı mutluluk arayışı değilde ne bileyim heyecan tutku tabiki mutsuzluk getirir önce kendini kandırıyorsun sonra herkesi nasıl mutlu olacaksın bir yalanın içinde ama insanlarda var bu hep erkekler yapar bilinir ama evli olupda kocasını aldatan kadın sayısı yok denemeyecek kadar çok belki daha fazla erkekler heyecan arıyor kadınlar ne arıyor iltifat güzel söz bunlarmı acaba yokmu yürekli biri ben yaşadım deyip itiraf edecek.. ama korkar linç ederiz adamı ama bursaı sanal belki bulunur:oklava:

Acaba arayışmı mutluluk arayışı değilde ne bileyim heyecan tutku tabiki mutsuzluk getirir önce kendini kandırıyorsun sonra herkesi nasıl mutlu olacaksın bir yalanın içinde ama insanlarda var bu hep erkekler yapar bilinir ama evli olupda kocasını aldatan kadın sayısı yok denemeyecek kadar çok belki daha fazla erkekler heyecan arıyor kadınlar ne arıyor iltifat güzel söz bunlarmı acaba yokmu yürekli biri ben yaşadım deyip itiraf edecek.. ama korkar linç ederiz adamı ama bursaı sanal belki bulunur:oklava:

bulunmaz canım bulunmaz
bunu yapacak kadar cesur olan biri açıklayacak kadar cesur değildir
sanal reel fark etmez
zaten böyle bir açıklama yapılsa bu topik anında karantinaya alınır -tatlicadiarzu-
boşver kimse açıklamasın bizimde sinirlerimiz zıplamasın

Benimde bir tanıdığım vardı. Kadın evliydi ve çocuğu vardı. Adam boşanmıştı ve kadını ümitsizce bekliyordu. Gerçekten şahit olduğum hakiki bir aşktı. Ama yasak olması mı cazip geliyordu tabi orasını bilemiyorum. Kadın çocuğu ve çevre baskısı yüzünden ayrılamadı eşinden. Ama aşkını bunlara aldırmadan yaşadı.
Sonu mu ne oldu? Sonunda çok acı çektiler ve ayrılmak zorunda kaldılar. İkisine de ara ara rastlıyorum. İkiside bitkisel hayatta sanki. İkiside artık çocukları için yaşıyorlarmış. Bayan tedavi görmeyi düşünüyormuş.
.

Bilmiyorum acımakmı lazım, kınamak mı ama bana çok ters. Adatmak kendini kandırmaktır, kendine saygısızlıktır. Kimsenin mutsuzluğu üstüne de mutluluk kurulamaz diye düşünüyorum.

çalıştığım şirkette yaşanmış böyle bir hikaye..
kadın evli çocuk yok..muhasebe müdür..
adam evli çocuk yok..paz.müdürü..
baya uzun süre birlikte takılmışlar..bütüm şirkette duyulmuş..bizim burası çok fazla insanların özel hayatına müdahale etmez..işini düzgün yapsın mantıgındalar..o yusden öle büyük tepkilerle karşılaşmamışlar , ben o dönem burda değildi..
tabi takdir eden filan da yok bu arada yanlış anlaşılma olmasın..
bir süre böyle devam etmiş.
Kadının kocası öğrenmiş ilk..Sonrada adamın karısı..
kavga kıyamet ..bir sürü sorun problem..
derken ikiside boşanmış eşlerinden..
evliler şimdi..2-3 sene ancak olmuş..
birde kısları var..
ikisininde ilk çocuğu..
mutlu son :)

yanımda oturan çalışma arkadaşım..ve karşımda olan diğer çalışma arkadaşım..
iksiide evli..
ikisininde çocuğu var..
ama birlikteler..
gizli bir aşk var ..
bir çok insanın gözünden kaçmayan ama onlar tarafından inkar edilen..
bakalım..
sonalrı ne oluck nasıl olucak bilemiyorum..
ama iksine de öfkeyle bakıyorum..
büyük saygısızlık..

baya uzun süre birlikte takılmışlar..bütüm şirkette duyulmuş..bizim burası çok fazla insanların özel hayatına müdahale etmez..işini düzgün yapsın mantıgındalar..o yusden öle büyük tepkilerle karşılaşmamışlar , ben o dönem burda değildi..
birde kısları var..
ikisininde ilk çocuğu..

şimdi mutlu olabilirler ama sonlarının mutlu bitmeyeceğinden adım gibi eminim...

insanların mutluluk anlayışları değişebiliyor demek ki, başkalarının mutsuzluğu üzerine kurulan mutlulukla nereye kadar içi acımadan yaşayabilir insan.

birde kısları var..
ikisininde ilk çocuğu..
çocukları olmadığı için belki gerçekten mutlu olabilirle bir hata yapmışlar emnim bedelini de en çok onlar ödemişlerdir mutlu olsun herkes ama diğer tarafı da var unutmuşum ilk eşleri çok mutsuz olmuşdur inşallah onlarda mutlu olurlar unuturlar yinede onların tarafından bakınca çok kötü amannnkaydirigubbakcemile3 herkes mutlu olsun

insanların mutluluk anlayışları değişebiliyor demek ki, başkalarının mutsuzluğu üzerine kurulan mutlulukla nereye kadar içi acımadan yaşayabilir insan.

başkalarının mutsuzluğu diyosun ya tuçem çiçem ,
bide şöyle bakalım olaya , aldatan taraf ,kadın yada erkek farketmez..
başka birinden etkilendiği , aşık olduğu , artık hayatında başka birini istediği için gidiyor..
sırf '' başkasını mutsuz etmemek '' adına , sevmediğin ..artık gözden çıkardığın..yanına yattığında başkasını hayal ettiğini bir evliliği devam ettirmek çok mu sağlıklı?
beynen ömrü billah aldatacağı birine sayılarak yalanlarla oyalamak çok mu ahlaklı?

ihanet benim miğdemi bulandırır!! bunların hatası bence biri devam ederken diğerini sürdürmek..
yada başkasını düşünebilmek bile büyük hata..
ama düşünmeye başladıktan sonra göz göre göre salak yerine koymak ve konmakta çok anlamsız..

çocukları olmadığı için belki gerçekten mutlu olabilirle bir hata yapmışlar emnim bedelini de en çok onlar ödemişlerdir mutlu olsun herkes ama diğer tarafı da var unutmuşum ilk eşleri çok mutsuz olmuşdur inşallah onlarda mutlu olurlar unuturlar yinede onların tarafından bakınca çok kötü amannnkaydirigubbakcemile3 herkes mutlu olsun

ya mazlum taraf olarak gördüğümüz içn diğer tarafı ona sahip çıkıyoruz..
onu koruyoruz..
kalbini dinleyene höyt kes sesini bilmem ne ahlaksız edepsiz vs yapıştıyoruz hemen yaftayı..

hiç kimse aldatılmayı kabul etmez ve haketmez ..
heleki kadınsa.. hakkı asla ödenmez ve onu zaten allah bırakmaz..
ama ..
yine de ben gideninde gerekçelerini görmek gerektiğini düşünüyorum..

funnydaa evet mazlumdan yana oluyoruz hep yerine koyuyoruz doğru katılıyorum.
evlilik bu insan eşine yani kadın diyemez genelde ben başkasına aşık oldum "boşanalım" diyemez kolay kolay erkekde istisnalar hariç birlikte olduğu kadını evlenilecek kadın gibi görmez çoğu kez , kadın aptal gibi devam eder öteki adamla ilişkisine çünkü gözü kör olur erkek hevesini alıncaya kadar sonunda üzülen her halukarda kadın olur. kocası duymuşsa damgalanır duymamışsa hayatına devam etmeye çalışır. düşünsenize niye boşanıyorsunuz başkasına aşık olmuş karım böyle diyen adamı duydunuz mu hiç?o yüzden kadın saklar ve erkekde aldatma olur adı "AŞK" olmaz ama gayrımeşrudur çünkü..

başkalarının mutsuzluğu diyosun ya tuçem çiçem ,
bide şöyle bakalım olaya , aldatan taraf ,kadın yada erkek farketmez..
başka birinden etkilendiği , aşık olduğu , artık hayatında başka birini istediği için gidiyor..
sırf '' başkasını mutsuz etmemek '' adına , sevmediğin ..artık gözden çıkardığın..yanına yattığında başkasını hayal ettiğini bir evliliği devam ettirmek çok mu sağlıklı?
beynen ömrü billah aldatacağı birine sayılarak yalanlarla oyalamak çok mu ahlaklı?

ihanet benim miğdemi bulandırır!! bunların hatası bence biri devam ederken diğerini sürdürmek..
yada başkasını düşünebilmek bile büyük hata..
ama düşünmeye başladıktan sonra göz göre göre salak yerine koymak ve konmakta çok anlamsız..

zaten ilk söylediğin şey ne ahlaka ne de vicdana sığıyor. o zaman -klasik olacağı üzere- önce ayrılırsın, başkasıyla sonra ilişki kurarsın, ki o da zaten yasak aşk olmaktan çıkmıştır funnydam.

zaten ilk söylediğin şey ne ahlaka ne de vicdana sığıyor. o zaman -klasik olacağı üzere- önce ayrılırsın, başkasıyla sonra ilişki kurarsın, ki o da zaten yasak aşk olmaktan çıkmıştır funnydam.

işte insan ben aşık olacam dur bir ayrılayım diyemiyorlarki evlilik şirket gibi bitmesin idye çabalıyor insan en son noktada da aldatıp mecburen boşanıyor yani bizim örfümüzde ben soğudum boşanıcam diye birşey yok ki.O yüzden yürütmeye çalışılıyor sonra bu durum gümm.. boşanma genelde böyle tabi erkek yada kadın sineye çekenler ve devam edenler de var.. aldatma adı bile soğuk ama hayatın gerçeği...

eski işyerimde oda arkadaşım,yan odamızdaki beyfendiye aşık olmuştu. adamın geçici görevle başka bir binaya tayini çıktı. bizimki bir ağlıyor bir ağlıyor resmen kanlı gözyaşı döktüsırnaşık şey tabi o zamanlar ben bu düşüncemden çok emin olmadığım için içten içe kendimi yiyip bitiriyorum. yan odadan telefonlar açılıp aşk şarkıları dinletiliyor, birbirlerine zuzummm diye hitap ediliyor, ha bu arada "ben kocama çok aşığım" yalanı da atılıyor arada,biz salağız ya yememiz için :jeyyar: neyse...
velhasılı kelam bunlar artık mesai saatlerinde birbirlerine masaj yapmaya başladılar. arkadaşlık ayağına tabi...ne alaka oldum artık tutamadım çenemi, ben ne diye bir erkek arkadasıma masaj yapayım ya?? kimse bana bunu arkadaşlık olarak yutturamaz dedim, meğer hepsi de pek bir doluymuş, herkes kendince şahit olduğu bir sürü hikaye anlattı. iyice emin olduk. ben o işyerinden ayrıldım ama hala bu şekilde devam ediyormuş arkadaşlıkları(!). bu arada kadının kocası aynı kurumda çalışıyor, kadın öğlenleri bu adamı evine götürüyordu, gel bu öğlen bizde yemek yiyelim diye delikafadulden

Evet aslında benim şahit olduklarım hep hüsranla bitti.Eşlerinden boşanıp yasak aşk yaşadıklarıyla evlenenler istisnasız boşandı.ılahi adalet mi?beddualar mı?vicdan azapları mı?bilmiyorum ama hep sonu hüsran.

Back
X