Hamileyim ve pasif içiciyim .yeminli mali müşavirin yanında çalışıyorum . Sevgili patronum burası benim özel bürom diyerek sigarasını purosunu tüttürüo . Müdür ve diğer elemanlarda aynı şekilde.Herkes bi yerden yakıo .Eskiden kahvehanelerde olan dumanlı ve pis kokulu hava şuan benim çalıştığım işyerini sarmış durumda.Sürekli camı kapıyı açıp havalandırmk istesekte fayda etmiyor .Bir kişi dudak tiryakisi birini söndürmeden diğerni yakıo . İnsanlar kesinlikle çok ama çok bencil.Kimsenin sigara içerek kendine zarar vermesi beni ilgilendirmez .Herkes özgürdür içebilri ama içmeyen insanlarada saygı göstermeleri gerekiyor.hamile olmadan önce bu kadar problem etmiyordum ama şimdi doğmamş bebeğime zarar veriyorlar resmen .
Dumansız hava sahası istiyorum![]()
Senin için çok üzüldüm.
Yok artık ya, nasıl hamileyken sen; bu kadar duyarsız olabiliyorlar?
Terbiyesizler cidden

bizim ülkemiz böyle menfaat ülkesi olduktan sonra daha neler görücezz
sigaradan nefret ediyorum insan sağlığına zarardan başka bişey değil
içenlere saygı duyuyorum ama onlar içmeyenlere duymuyolar malesef
ben bu sigaraya okadar taktımki erkek arkadaşıma içirmiyorum saatlerce
ilk başta zorlandı mırın kırın etti içiyim 1 tane falan diye neolursa olsun içemezsin dedim
bazen 5 saat beraber oluyoruz 1 tane bile içirmiyorum ohh canıma değsinn
sayemde sigarayı azalttı sizde deneyin![]()
Umarım bir gün bıraktırırsın canım

Yok hayatım asla yanlış anlamadım . çok doğru ve güzel bir konu açmışsın.. diyorum ya bende içen biri olarak raahtsız oluyorum mekanların açıkhava adı altında yapmış oldukları faaliyete.. krizim tuttuysa çıkar dışarda bir tane içer girerim. çunki dumanaltı gerçekten çok ama çok iğrençç oluyor.. garsonlar görmemezlikten geliyor, şömineli yerler şömine içine attırıyor külleri izmaritleri sözümona masada kül tablası koymayarak kurala uyuyorlar.![]()
Bunu bir sigara içenden duymak çok güzel...

Umarım bir gün sigarayı bırakırsın canım. :92:
bi anda olmaz arkadaslar yavas yavas olacak....
eskiden otobuslerde devlet dairelerinde içilirdi...bunu aştık sıra bunda..unutmayalım biz gelenek göreneklerine baglı bir toplumuz bir anda kopamayız(!)
İnşallah :13:
valla ben ofiste asla izin vermiyorum misafirlere bile, hatta bazıları bu yüzden ayağını kesti, keserse kessin, taze sigara içmiş biri ofise girince bile gözlerim yaşarıyo benim, dokunuyo bana, sağlığımdan önemli değil
canım cam dibi bi yere otursan en azından camı aralarsan temiz havada girer
hadi patron içti, elemanlara ne oluyor yahu
İyi yapıyosun az bile öylesine

cezai yaptırım gerektiği gibi uygulanmadığı için bir çok mekan kuralları sallamıyor malesef.
İstanbulda Bağdat caddesi gibi güya ortalamanın üzerinde zengin , ortalamanın üzerinde eğitimler almış dolayısı ile daha bilinçli olurlar güngörmüş olurlar diye umduğunuz insanlar dahi uymuyor, uymak istemiyor.
sigara yasağının özgürlüklerine kısıtlama getirdiğini ve haksızlık yarattığını savunan insanlar da gördüm ne diyeceksin.
şikayet hattı da var ama sigara yasağı konusunda çok takıntılı bir arkadaşım dahi pes etti aramaktan. yasak ilk çıktığında devamlı arayıp şikayet ediyor sonra ne durumda diye sormak için tekrar tekrar arıyordu. sizin bahsettiginiz mekanın tam adresini alalım , polisler bulalamamış filan yerini diyorlarmış , ki yerini bulamadıkları mekanlar da Bağdat caddesi üzerinde kocaman tabelalı yerler.
Fenerbahcedeki mekanlar ayrı efsane , yasağın ilk cıktıgı zamanlardı , gittik birine , adamlar ilk katta sigara icebilirsiniz , ikinci katta nargile , icimden diyorum üçe cıksak ne vericeksiniz yani
gene de umudumu kaybetmiyorum , nasıl eski filmlere bakıp da otobüste ucakta sigara icen insanları görüp nasıl da izin veriyorlarmıs böyle bir seye diyoruz ya aynısı insallah tüm kapalı mekanlar icin olur.
baska dayanamadıgım bir nokta da ufacık bebelerinin , cocuklarının yanında icen anne babalar, hic mi insafları yok , o kücücük cigerlere o pis havayı solutuyorlar.
İnanamıyorum ya... O zaman şikayet etmesek de olur bu ne böyle :95:
Fenerbahçe'de çok ünlü bir mekanı ben de şikayet ettim vaktiyle ama sonuç vermedi.
Neymiş para yediriyorlarmış yetkili mercilere, oradan sonuç çıkmazmış

Maalesef... :95:Ben de bu merete fena halde bağımlı biri olarak yasaktan dolayı mutsuzum. Güzel bir mekanda kahvemin yanında tüttürememek acaip şekilde sinirlerime dokunuyor![]()
güzel ülkemde hangi yasağa/yasaya uyuyorlar ki buna uyulsun:94:
her şeyi işlerine geldiği gibi yapıyorlar![]()
Of of zhebanim... :44:
Teşekkür ederim canım ama biz dışlanan kısımız bu toplumda, yasaklara uyuyoruz çünküHayyal:Hatta bu yasayı neden uygulamadıklarını dile getirirken insanların 'öff nelerle uğraşıyor' bakışlarına maruz kaldım.
Seni tebrik ediyorum canim duyarligin icin dogru olani yapmissin olsun cok ses getiremedigini düsünsen bile yavas yavas insanlarda cesaret edicektir zamanla
Iste bizim insanimiz maalesef böyle bu gibi konularda bencil ve duyarsiz
Avrupada en basit örnek: aksine yere cöp atani gören uyarmadan asla gecmez toplum bilinci vardir bilmeyeni bilinclendiriyorlar böyle, öylede olmasi gerek Herkes kendini Sorumlu hissetse bu gibi ve benzer sorunlarda kalkicaktirama bizde aksinedir özel hayat da herkes son derece hassasdir duyarlidir
ama toplulukda bananecidir
![]()

Bilemiyorum ama bu çok ciddi bir sorun çözümü bulunmazsa nolacak bilemiyorum, dışarı çıkmak artık fobi oldu.Bu yasa ilk cıktıgında en cok ben sevinmiştim. Alerjik bronşitim var bu yıl cok ilerledi ve çok rahatsız oluyorum, zaten oldum olası kokusunu da hiç sevmem .. Ama eksik bırakıldığını düşünüyorum, ben yurtta kalıyorum ve sigara içen arkadaşlarım var. Memurlarımız gündüz dışarda kapının önünde idare ediyor akşamda evlerinde kimse onlara bakmıyor. Ama yurtta kalan sigara içen öğrenciler için eziyet başlıyor türlü formüller arıyorlar. Onların gidebileceği bir yer yokki, bi gün kalkıp sen artık burada sigara içemezsin diyor. Ne yapsın o insan, kesinlikle nefret ediyorum içmesinden ama içiyor ve o yurt onun evi, ne yapsın? Kar kış gece gündüz orada. Kimi gün sabahlara kadar ders çalışıyor.. Kimi gün ortak yaşamdan bunalıyor..
Bu arada hiçbir arkadaşım ne yasaktan önce ne sonra odada, koridorda sigara içmedi. Mutlaka odada içen ve etrafındakileri rahatsız edenlerde vardır onlara bişey diyemem. Ama etrafındakileri rahatsız etmek istemeyen insanların da varlıgını kabul edip belli mekanlar ayrılmalı diye düşünüyorum.
Saçlarımı koklayıp sigara kokusunu almaktan gına geldi of

Çok tiksiniyorum kapalı alanlarda sigara içilmesinden.Artık herşeyin doğalına dönüş varken havanın mis gibi kimyasal olmaması taraftarıyım.Malesef evde iş yerinde cafelerde her ortamda duman altına mahkumuz...
Olmak zorundayız artık sanırım... :44: