Yaşam motivasyonunu kaybetme

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Aslında terapi alıyorum ama bence bir faydası yok. Sorunum uzun dönem işsizlik. Bu işsizlik sürecinde hem serbest çalıştım hem bir sınava hazırlandım. Olmadı, elimden de onca sene gitti. 30lu yaşların üstünde kariyersiz, öyle sap kaldım. Kpss'ye hazırlanmayı düşündüm. 0,2 ile atanamamak da var. Yeni bir işe başladım, elimdeki eş işle iyi para kazanacağım. Evden olması sıkıcı sadece ve çağrı merkezi. Buna da bir bahane bulamayacağım ama mutsuzum. Tuvalete çıkış saatlerini hesaplıyorlar. Hastalanmayın diyorlar. Kim ister ki?

Diğer konum buydu

Otuzlu yaşlarda kariyer Yapıp kenara 8bin Euro ederinde para biriktirememis olan da çok insan var.yine iyi durumdasın bence:)
Ben de biraz senin gibiyim , 30 yaşındayım, çok düzenli işlerim olmadı hiç, girdim çıktım girdim çıktım farklı farklı alanlarda
Şu an yine işsizim. Kenarda altında dolarda epey bir param var.
Ben de ne yapayım, seyehat falan edip akıl sağlığımi korumaya çalışıyorum:))
Yeni istifa edince vizesiz komşu bir ülkeye gitmistim, birkaç hafta sonra da vizesiz az uzak bir yere gideceğim...yazın zaten kamp mamp...kendimi eyliyorum. Çalıştım,biriktirdim..azıcık da çalışmasam hakkım bence :)
Sana da şu an için bunu öneririm.8 bin euron varmış, buradan bir şekilde Trabzon,oradan 65 liraya Batum,oradan günlük 150 liraya oteller, 65 liraya şehirler arası trenler falan, git bir hafta tek başına tatil yap, yeni insanlarla tanış, kafanı dağıt... Ucuzundan bir tatil planla.
Dönüşte yine düşünürsün ne yapacağını :)
Bu fikirlerin iki adım ötesi depresyon, depresyona girdikten sonra hepten zor olur hayatın. O yüzden azıcık kendini mutlu etmeye odaklan, derim ben.
Ayrıca yabancı dilin varsa turizmde çalışamaz misin? Çoğu işte eğitim falan aramıyorlar. İstanbuldaysan özel arabayla havaalanından müşterileri alıp (karton tutuyolar ya) arabada eşlik edip otele yerlestirmek bile bir iş. Bunu bile yapıp para kazanabilirsin (bir benzerinde part time olarak yapmıştım). Ya da yazlık yerde dönemsel işlerde, turlarda, otel resepsiyonlarinda çalışabilirsin. Hem keyifli olur hem cevren gelişir, sana da iyi gelir .
Bir düşün derim böyle seyleri

Yabancılar senin cinsellik yaşamak istemeyeceğini düşünemiyor çünkü, öyle bir algı yok kafalarında. Biriyle ilişkiye başlıyorsan cinsellik doğal olarak yaşanıyor onların dünyalarında. Bu yüzden sorma gereği duymuyorlar. Türk erkeği türk kadınının cinsellik yaşamama ihtimalini düşünebildiği için baştan soruyor. Bunda bir anormallik yok. İstekleriniz uyuşmuyorsa baştan öğrenip zaman kaybetmemek mantıklı olan.

Otuzlu yaşlarda kariyer Yapıp kenara 8bin Euro ederinde para biriktirememis olan da çok insan var.yine iyi durumdasın bence:)
Ben de biraz senin gibiyim , 30 yaşındayım, çok düzenli işlerim olmadı hiç, girdim çıktım girdim çıktım farklı farklı alanlarda
Yeni istifa edince vizesiz komşu bir ülkeye gitmistim, birkaç hafta sonra da vizesiz az uzak bir yere gideceğim...yazın zaten kamp mamp...kendimi eyliyorum. Çalıştım,biriktirdim..azıcık da çalışmasam hakkım bence :)
Sana da şu an için bunu öneririm.8 bin euron varmış, buradan bir şekilde Trabzon,oradan 65 liraya Batum,oradan günlük 150 liraya oteller, 65 liraya şehirler arası trenler falan, git bir hafta tek başına tatil yap, yeni insanlarla tanış, kafanı dağıt... Ucuzundan bir tatil planla.
Bu fikirlerin iki adım ötesi depresyon, depresyona girdikten sonra hepten zor olur hayatın. O yüzden azıcık kendini mutlu etmeye odaklan, derim ben.
Ayrıca yabancı dilin varsa turizmde çalışamaz misin? Çoğu işte eğitim falan aramıyorlar. İstanbuldaysan özel arabayla havaalanından müşterileri alıp (karton tutuyolar ya) arabada eşlik edip otele yerlestirmek bile bir iş. Bunu bile yapıp para kazanabilirsin (bir benzerinde part time olarak yapmıştım). Ya da yazlık yerde dönemsel işlerde, turlarda, otel resepsiyonlarinda çalışabilirsin. Hem keyifli olur hem cevren gelişir, sana da iyi gelir .
Çok yerle görüştüm. Asgari, üstünü elden verelim gibi çok saçma tekliflerdi. Bu diğerlerine göre karlı ama evden olması, sosyal ortamın olmaması beni üzüyor ve gelecek kaygısı. Sürekli çok çalışayım, ek iş yapayım, ya yine işsiz kalırsam derdi var. Yani özel sektör çok acımasız.

Çok yerle görüştüm. Asgari, üstünü elden verelim gibi çok saçma tekliflerdi. Bu diğerlerine göre karlı ama evden olması, sosyal ortamın olmaması beni üzüyor ve gelecek kaygısı. Sürekli çok çalışayım, ek iş yapayım, ya yine işsiz kalırsam derdi var. Yani özel sektör çok acımasız.
Benim bu konuda ne işim var?

Yorumunu okuyunca ben keyiflendim mesela.. Ne güzel öneriler sunmuşsun.. Ben bile kendime düşündüm yazdıklarını.. Çok güzel bir enerjiniz var..

Aslında terapi alıyorum ama bence bir faydası yok. Sorunum uzun dönem işsizlik. Bu işsizlik sürecinde hem serbest çalıştım hem bir sınava hazırlandım. Olmadı, elimden de onca sene gitti. 30lu yaşların üstünde kariyersiz, öyle sap kaldım. Kpss'ye hazırlanmayı düşündüm. 0,2 ile atanamamak da var. Yeni bir işe başladım, elimdeki eş işle iyi para kazanacağım. Evden olması sıkıcı sadece ve çağrı merkezi. Buna da bir bahane bulamayacağım ama mutsuzum. Tuvalete çıkış saatlerini hesaplıyorlar. Hastalanmayın diyorlar. Kim ister ki?

Diğer konum buydu
0.2 puanla atanamamak biraz bahane olmuş. Kpss ye gercekten emek vererek çalışın gerisini o zaman düşünürsünüz, ya oyle atanamazsam diye düşünme şeklinizi hayatınızın geneline yansıtıyorsanız icinde bulunduğunuz durumun mimarı sizsiniz.

29 yaşındayım, düzenli işim, yavaş da olsa ilerleyen kariyerim var kenarda 8 bin euro param yok :D bir tık daha azı var. bence iyi birikim yapmışsın neden bu kadar takıyorsun ki? senin problemin düzensiz iş durumun. yani belli bir kariyer çizgin yok. kariyer yapabileceğin işleri tercih etmelisin, bir uzmanlık geliştirmen lazım. tam anlamıyla hakim olduğun bir konu olmalı, o doğrultuda ilerlemelisin. çağrı merkezinde bu zor ama freelance olarak yaptığın işte kariyer durumu nedir? freelance da olsa bir deneyim elde ettin sonuçta.

kpss için bişey diyemiyorum bunu kurtuluş olarak gören çok insan var. 0.2 ile kaçırmak gibi şeylere takılmak biraz kötümser bir yaklaşım olmuş. 0.2 ile kazanmak da var sonuçta? neden bu açıdan bakmıyorsun? belki 1 soru yaptın diye kazanacaksın, atanacaksın ne biliyorsun? sadece şu noktada bir karar vermen lazım, kpss mi yoksa özelden devam etmek mi? ikisini bir arada yürütmek zor olur. birinden birini seç ve ona odaklan. arada kalanlar genelde her ikisini de tam anlamıyla yapamadığı için başarısız oluyor. ben kpss kafasına hiiiç girmediğim için özeli seçtim ve devam ediyorum. kpss'yi seçersen bir denersin iki denersin üçüncüde en azından olur bişeyler.

bak S showingnoemotions , kesinlikle doğru söylüyor. bir tık ötesi depresyon. depresyon çukuruna düşersen çıkman daha da zor olur. baktın kafayı fazla takıyorsun, biraz kafayı dağıtmak, odağı değiştirmek gerekiyor. çok düşünmek çözüm getirmiyor. seyahatten örnek vermiş ama seyahat durumun yoksa ufak tefek farklı aktivitelerle de kendini eğlendirebilirsin. burada önemli olan senin kendine minik de olsa ödül verebilmen. biraz bu konulardan uzaklaşabilmen. kendini mutlu edecek bişeyler yap. baktın bi konu seni darlıyor, biraz uzaklaş o konudan, meseleden. mesela benim de bu aralar ilişki durumlarım berbat, kafaya taktıkça taktım ve şu an bu açıdan mutsuzum. kimseyi beğenmeyen, kimseyle anlaşamayan, kimseyle uyumlanamayan ve var olan enerjisini de yitiren, hevesini zaten kaybeden odun birine dönüşür oldum. o yüzden uzaklaşmaya çalışıyorum mesela ben de bu konudan. üstüne gittikçe daha kötü oluyor çünkü. tanışmıyorum yeni kimseyle :D bi es verelim, başka şeylere odaklanalım. imkan varsa biraz uzaklaşalım.

26 yaşındayım 10bine yakın gelirim varsa 20 bin kredi borcum( ailemden kuruş istememek için gerek özelde çalışırken gerek atanmisksn bir sürü masraf yaptım pişman değilim:dondurma: )20 binden fazla KYK borcum var. Kenarda tek kuruş birikimim yok inşallah önümüzdeki seneye kaldı birikim hayallerim. Benim sosyal çevremdeki hiç kimse iş ortamından değil onlar da çok iyi çok hoş insanlar ama hep iş ortamı hep iş konusu beni bayıyor dışarıda görüşmüyoruz. Arkadaşlarım hep gittiğim kurslardan sosyal faaliyetlerden farklı meslek gruplarından. Bence sizin yapacağınız şey evden çalışmayı avantaja çevirmek. Çünkü bir iş yerinde bile çalışsanız genede kafaniza göre kalkıp wcye gidemeyeceksiniz ustelik yol masrafı, yemek masrafı, kıyafet masrafı da olacak,belki amiriniz baskıcı belki çalışma arkadaslariniz dedikoducu kötü olacak. İş dışında hayatınızı nasıl degerlendirebilirsiniz onunla ilgilenin.
Ayrıca belirteyim geçen sene bu zamanlar çok sevdiğim bir şehirde şu ankinin 3 de 1 i bir gelirle çok güzel bir yaşantım vardı. 2 katı çalışıp yarısı kadar kazanmiyordum ama çok mutluydum işimi çok seviyordum. Tek yaşamama rağmen gayet gecinebiliyordum. Özel sektör her zaman çok kötü ıy pis kaka değildir.

29 yaşındayım, düzenli işim, yavaş da olsa ilerleyen kariyerim var kenarda 8 bin euro param yok :KK70: bir tık daha azı var. bence iyi birikim yapmışsın neden bu kadar takıyorsun ki? senin problemin düzensiz iş durumun. yani belli bir kariyer çizgin yok. kariyer yapabileceğin işleri tercih etmelisin, bir uzmanlık geliştirmen lazım. tam anlamıyla hakim olduğun bir konu olmalı, o doğrultuda ilerlemelisin. çağrı merkezinde bu zor ama freelance olarak yaptığın işte kariyer durumu nedir? freelance da olsa bir deneyim elde ettin sonuçta.

kpss için bişey diyemiyorum bunu kurtuluş olarak gören çok insan var. 0.2 ile kaçırmak gibi şeylere takılmak biraz kötümser bir yaklaşım olmuş. 0.2 ile kazanmak da var sonuçta? neden bu açıdan bakmıyorsun? belki 1 soru yaptın diye kazanacaksın, atanacaksın ne biliyorsun? sadece şu noktada bir karar vermen lazım, kpss mi yoksa özelden devam etmek mi? ikisini bir arada yürütmek zor olur. birinden birini seç ve ona odaklan. arada kalanlar genelde her ikisini de tam anlamıyla yapamadığı için başarısız oluyor. ben kpss kafasına hiiiç girmediğim için özeli seçtim ve devam ediyorum. kpss'yi seçersen bir denersin iki denersin üçüncüde en azından olur bişeyler.
Yaşım 34 wustria, geleceğim konusunda endişeliyim. Çağrı merkezinde yabancı dilde konuşacağım. Artısı bu. Freelance işte kariyer durumu yok. Kafam rahat sadece. Tuvalete çıkma, hasta olma diyen yok. Özelden anlatmıştım galiba.

Yaşım 34 wustria, geleceğim konusunda endişeliyim. Çağrı merkezinde yabancı dilde konuşacağım. Artısı bu. Freelance işte kariyer durumu yok. Kafam rahat sadece. Tuvalete çıkma, hasta olma diyen yok. Özelden anlatmıştım galiba.
yok, özelden bişey konuştuğumuzu hatırlamıyorum.
hayırlısı olsun

Diğer konum buydu
Olaylara hep negatif taraftan bakıyorsunuz bence bu durumu önce çözün.

65 liraya batum mu ?
Çok iyi ya
Diğer gideceğin komşu ülke neresi ?

Konu sahibi bence de bu yorumu dikkate al

Yani pek çok alanda tecrübeye ya da eğitime bakmıyorlar
Çağrı merkezi , eğitim danışmanlığı vs pek çok iş bulabilirsin.

65 liraya batum mu ?
Çok iyi ya
Diğer gideceğin komşu ülke neresi ?

Konu sahibi bence de bu yorumu dikkate al

Yani pek çok alanda tecrübeye ya da eğitime bakmıyorlar
Çağrı merkezi , eğitim danışmanlığı vs pek çok iş bulabilirsin.
Çağrı merkezinde buldum ben de işte, sevmedim.

Back
X