Yaşama motivasyonunuz nedir?

Özellikle bekar, çocuksuz ve 25+ bireylerin cevaplarını merak ediyorum. Benim için eskiden bu seyahat etmek iken şimdilerde para kazanmaya dönüştü ama altı boş bir motivasyonmuş gibi geliyor bazen ve yaşama şevkimi kaybediyorum. Sizinkiler nedir merak ediyorum
Dünyalık menfaatler hep gelip geçici hevesler bence.Bir zaman sonra alışıyorsun doyurmuyor ,mutlu etmiyor seni.Benim en kuvvetli yanım ,maneviyatım; Allaha olan inancım.Gerisi boş...

Dünyalık menfaatler hep gelip geçici hevesler bence.Bir zaman sonra alışıyorsun doyurmuyor ,mutlu etmiyor seni.Benim en kuvvetli yanım ,maneviyatım; Allaha olan inancım.Gerisi boş...
Elhamdülillah, benim de inancım beni hayata bağlayan beni diri tutan şey. Ama ben biraz daha fazlasını istiyorum

O yas grubundayken, bende de ayni bikkinlik vardi. Yasama motivasyonum da suydu. "Senin canin kiymetli, canina kiyamayacagina gore mecbur yasayacaksin. Keyfine bak"

Özellikle bekar, çocuksuz ve 25+ bireylerin cevaplarını merak ediyorum. Benim için eskiden bu seyahat etmek iken şimdilerde para kazanmaya dönüştü ama altı boş bir motivasyonmuş gibi geliyor bazen ve yaşama şevkimi kaybediyorum. Sizinkiler nedir merak ediyorum
Kendinizi sevin. Hayatınızı farklı hobilerle doldurun hedef koyun. Mesela spora başlayıp kendinizi hedef bi kilo vücut koyun ona ulaşmak hem çaba ister hemde eğlenceli bi süreç. Evcil hayvan sahiplenebilirsin seviyorsan eğer o d insanı hayata bağlar bi amaca hizmet etmek insana iyi geliyor. Ya da araç almak için birikim yapın hedef koyun varsa eğer değiştirmek için çabalayın. Yani tamamen bu söylediklerim sizin psikolojik durumunuzla alakalı aslında para kazanma motivasyonu o parayla birşeyler yapma hayali bile insana heyecan mutluluk verir.

Bence benimki tatile gitmek. Her yer değil ama merak ettiğim yerler, yeni bir ev, araba değiştirmek, ufak tefek alışverişler gibi materyalist şeyler

Anne konusunda hepimizde var sanırım. Ama ben de çok takmiyorum kafaya ,artık görmüyorum bile.o da oyle görmüş vs diye dusunuyorum. Gercekten bazı şeyleri bilmiyor.

Neyse siz kendiniz için kilo vermeye calisin. Kilo verirken mutlu olacaksiniz.
Ve gezmek beni de çok mutlu ediyor. Madem bakarsınız ,maddi durum el veriyorsa yilda iki kere tura katılın. Normalde tur tercih etmem ama tekseniz daha iyi, hem yeni insanlarla tanisma imkanı olabilir.

Amaçsızdım bu hayatta yaşadıklarıma dayanamıyordum dine yöneldim daha iyiyim hayatımdaki sorunlara karşı güç buldum daha iyi ilerliyor hayatım umutsuzluk şeytan işidir diye bir şey okumuştum gerçekten öyle şeytan beynimle oynayıp asla bir gücüm olmadıgını hayatımın berbat gideceğine inandırmıstı beni şimdi iyiyim

Hayat motivasyonunuzu kaybettiyseniz eğer terapi öneririm. Şöyle bir durup hayatınıza dışarıdan bakmanızı sağlar.

Benim annemde öyleydi tam kapıdan çıkıcam ıyy ne iğrenç olmuş üzerindekiler derdi dönüp değiştirirdim en basitinden. Şimdi öyle değilim tabi sallamıyorum.
Canim bu elestiri degil psikolojik siddet

Sevmek sevilmek, beğenildiğini hissetmek önemli.bana kalırsa hayatın 1 tane amacı ve motivasyonu olmaz herşeyden ihtiyacımız olduğu kadar olmalı.biri tamamen sıfirsa diğerleri bu açığı kapatamaz ki.maddi manevi ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılayabilen biri illa amaç da amaç diye düşünmez zaten.

Yaşamayı seviyorum aslında, sadece doyum hissi yok, bir şeyler eksik sanki. Böyle çok güzel görünümlü ama tadı hiç olmayan bir çilek yiyormuşum gibi. Hani görüntü güzel ama ben tadını alamadığım için bir anlam ifade etmiyor
Eksik olan birşey var mı hayatında?

Back
X