Yasamaktan nefret etmek

haytav

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
18
3
286
Konya
Tam olarak ozetim bu.. İntihari kac milyon kere dusundum sirf gunahdan bu dunyada cektim bari orda cekmiyim diye yapmadim,yapamadim. Ama ara ara bileklerim sanki kasiniyor gel beni kes diye oldugumu duaunuyorum ya da intihar etsem nasil edebilirim ilac mi kessem mi assam mi vs..
3 senedir depresyon tedavisi goruyorum her kontrolde durumumda degisiklik yok diyorum ilaclar degisiyor o kadar. Doktor da degistirdim nafile. İlaclarda zaten ne yapacak sihirli degnek degil ki..
Kisisel gelisim kitaplari okuyayim dedim belki bir sey bulurum ama orda da bisi bulamadim.
"Senden kotu olanlar var sabret bu sinav" demeyin bosuna.. 30 yasindayim ve istediginiz en buyuk yemini ederim iyi ki dunyaya gelmisim diyebilecegim tek bir anim yok.. 30 yildir gelmeyen muhtesem hayat bundan sonra da gelmez zerre inancim yok. Ailem asiri baskici universiteye kadar gizli gizli intihar etmeye calismisligim bile var onlar yuzunden. Arkadas cevrem yok. Sevgili ask olaylari zaten yok. İs yok para yok. Secme sansim olsa yok olmak isterdim direk hic var olmamisim gibi..
Basinizi sisirdim, oyle yazmak istedim sadece. belki ilerde bende mehmet piskin gibi video cekersem en azindan anlik bir karar olmadigini bilirler...

Kendinizi Sevin,,kendiniz için yaşamayı bilin..
Bir siz daha yok bu dünyada..
Kendinizi sevmeye başladığınız anda sizi üzen herkes sizin için hiç kimseye dönüşür..
Hiç kimse için nefes almaktan yaşamaktan vazgeçilmez..
Bir insanı kendinden başka kimse daha fazla mutlu edemez,,kendinizin farkına varın

Belli ki çok bunalmişsiniz ama önce bi sakin olun pskolojik tedavi inanin sadece doktorla ilaçlarla olmuyor önce siz olacakasiniz doktorunuz benmde çok zor dönemlerim oldu hala da oluyor ama kendimi bırakmamaya calisiyorum inanki çünkü güçlü olmak zorundayız çünkü yaşıyoruz yani tevekkül etmek lazım böyle bunaldiğimz zamanlarda yoksa hepimiz intihar ederiz canm

internet üzerinden kişiyi intihara teşvik etmek yasal olarak suç, o yüzden size destek olamayacağız. hepimiz nefret ettiğimiz şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz, siz de yaklaşık 45 sene daha idare edin.

insanın kendisini öldürmesi o kadar zor değil. gerçekten bunu isityo olsanız şimdiye yapmıştınız. yapamadınız değil yapmadınız. doğal olaral sizi hayata bağlayan bişey var içinizde. onu bulun.

Zaman zaman birçok insan aynı duyguları yaşıyor. Cnm buradan sana nasıl destek olabiliriz. Anahtar sende...

Aç kollarını dua et... Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Allah'a sığın. Orada huzur bulacaksın emin ol...

Allah'ın verdiği canı Allah alır, öbür dünya da Mutlu olacağın ne malum! Belki pişman olacaksın öldüğüne... Ölüm kurtuluş değil... Unutma...

Depresyon çağımızın en önemli hastalıklarından biridir. 3yıl,5yıl,10yıl hatta hayatı boyunca kronik olarak depresyon yaşayanlar var. Zaman uzadıkça insanlar artık bu sanki bir kişilik özelliğiymiş ve hiç düzelmeyecekler gibi düşünürler. Oysa iyi haber şu ki: depresyonu yenip yeniden doğan insanlar da var. Depresyondayken insanın algıları, beyin kimyası bozulur. O yüzden "şükret, senden daha kötüleri var" gibi laflar boş gelir. Bunun öncelikle ciddi bir hastalık olduğunu ve dünyaya bakışınızı yerle bir ettiğini bilin. Bu algı bozukluğunun yanı sıra hayatınızda sizi mutlu edecek en ufak birşey yoksa o zaman işler daha da sarpa sarar. İlaçlar işe yaramıyor zannetmeyin ancak sadece ilaç kullanımı bu durumlarda yetersizdir. Keşke koşullar uygun olsa da insanlar terapi alabilse ama maalesef yok. Pozitif düşünün vs gibi kişisel gelişim kitapları size yardımcı olmaz böyle durumlarda. Bakın size şu kitabı önereyim David Burns-iyi hissetmek . Bu bir doktorun yazdığı kitaptır. Psikologların sıkça önerdiği bir kitaptır. Lütfen okuyun bunu. Bu depresyonu yenmeye kararlı olun, kendi cehenneminizden çıkın, bir kez bu kısır döngüyü kırdınız mı tamamdır. Yeniden doğmuş gibi olursunuz.

Olumlu olumsuz mesaj yazanlara tesekkurler. Ama kendimden umudum yok hayattan da alinacak nefes sayisi var aliyorum o kadar...dua yi da denedim olmadi. Bir seye tutanayim hedefim olsun dedim hedeflerim olmadi. Umutsuz vakayim galiba. Ama kitap onerisi icin tesekkurler bir deneyecegim..

Aklın var, elin var yani iyi bir şey Yok diyorsun ama bak nelerin var? Bazılarının özendiği ve sende olan şeyler var. !
Ha tabi benim bu dediklerim size bir şey ifade etmez.
Bakın ailem baskıcı diye kendinizi baskılamayın. Elbet onların da kabul edeceği, sizin yapacağınız şeyler vardır. Önce bir psikolojinizi düzeltin, kurslara gidin ücretsiz ya da ne bileyim arkadaş edinin, ailenizle konuşun. 30 yaşında bir kadınsınız nasıl hayattan yaşamaktan nefret edersiniz?
Bir işe girin bir dil öğrenin, alt yazı çevirileri yapın internetten, böyle dostluklar kurar para da kazanırsınız. Ne bileyim ya insanın isteyip de yapamayacağı bir şey yok bana göre!

Senden kötüleri de var demicem, senden çok çok iyi yaşayanlar var. Ama onlar senin gibi yıkılmadıkları için yaşıyolar. Beyaza bakarak hayır bu kara dersen zamanla onu kaplara görürsün ama aslında ne olduğu gerçeğini bi tek sen bilemezsin.

Önce karamsarlığını yenmenin yolunu bulman lazım.
Neden hep mutsuzum? Belkide mutsuz olmak istiyorum!?
Mutlu olmak için ufak bi umut veya çaba gösterdinmi?
Yazını okurken benim bile içim karardı, yıllardır böylesin tek bi olumlu bişey göremiyo musun hayatında?

Tek tek maddelerle hayatını yaz bakalım tarafsız şekilde dışardan bakınca ne kadar kötüymüş bide biz görelim.

Tam olarak ozetim bu.. İntihari kac milyon kere dusundum sirf gunahdan bu dunyada cektim bari orda cekmiyim diye yapmadim,yapamadim. Ama ara ara bileklerim sanki kasiniyor gel beni kes diye oldugumu duaunuyorum ya da intihar etsem nasil edebilirim ilac mi kessem mi assam mi vs..
3 senedir depresyon tedavisi goruyorum her kontrolde durumumda degisiklik yok diyorum ilaclar degisiyor o kadar. Doktor da degistirdim nafile. İlaclarda zaten ne yapacak sihirli degnek degil ki..
Kisisel gelisim kitaplari okuyayim dedim belki bir sey bulurum ama orda da bisi bulamadim.
"Senden kotu olanlar var sabret bu sinav" demeyin bosuna.. 30 yasindayim ve istediginiz en buyuk yemini ederim iyi ki dunyaya gelmisim diyebilecegim tek bir anim yok.. 30 yildir gelmeyen muhtesem hayat bundan sonra da gelmez zerre inancim yok. Ailem asiri baskici universiteye kadar gizli gizli intihar etmeye calismisligim bile var onlar yuzunden. Arkadas cevrem yok. Sevgili ask olaylari zaten yok. İs yok para yok. Secme sansim olsa yok olmak isterdim direk hic var olmamisim gibi..
Basinizi sisirdim, oyle yazmak istedim sadece. belki ilerde bende mehmet piskin gibi video cekersem en azindan anlik bir karar olmadigini bilirler...

Sabretmeyin, harekete geçin. 30 sene neredeyse ömrün yarısı eder. Yarısını kötü geçirdiyseniz kalan yarıyı iyi geçirmek için çaba gösterin. Hedeflere ulaşamadıysanız kendinize uygun daha gerçekçi hedefler seçin.
Bir diğer seçenek, baskıcı aileye başkaldırmak. Ölmek mi isyan mı derseniz, isyan kuşkusuz daha kolaydır. Allah korusun siz ölürseniz aileniz, vah kızımız gitti, keşke isteklerini kabul etseydik diyecekler. Siz sağken o isteklerinizi yapın, varsın size kızsınlar. Belki bir süre konuşmazlar ama sizi kaybetmelerinden iyidir. Korkmayın, hayatınızın iplerini elinize alın. Bulunduğunuz şehirden ayrılın, başka bir alanda iş arayın, hatta evlilik düşünün.

Son düzenleme:
Canim sakın. İntihar falan düşünme. Senin durumunda olup hatta intiharı denemiş başarılı olamamis sonrasında düzelmiş çok kişi tanıyorum. Görüşmek isterim işin bilmem ama aynı şehirde olsaydık ben seninle görüşmek isterdim. Doktorlar fayda etmediyse başka doktorlara git. Psikolog psikolojik danışman, lütfen yapma boyle

Yazilanlari okuyunca sadece sikayet ediyorum gibi olmus. Tabi hakli olarak been eksik anlattim. İki universite bitirdim yuksek lisans yaptim kpss drn guzel bir puan aldim mulakatta elediler 6 kez ucundan dondum. Aileme ozellikle ergenlikte "ben ozgur olmak istiyorum" diye kac kere kavga ettim sayisini hatirlamiyorum normal bagirma cagirma da degil. Bi keresinde annemin cevabi su oldu "e tatile gittik ya daha ne" ozgurlukten kasiti ailenin dibinde yasamak. 17.00 da eve geliyorsam okuldan cikip abartmiyorum 17.01 de balkonda bakiyor olur yanimda arkadasim varsa kim o ne konusuyordunuz ne dedi diye mutlaka sorar tamam devir kotu de her zaman boyleydi ve hic arkadasim olmadi bu yuzden. Bu sadece birkac olay bunun gibi nice kavga oldu en sonunda baktim kendim iyice hasta oliyorum he he dedim gectim. Sevgilim olsun evleneyim dedim sevilmedim. zaten acikcasi umidim yok ben erkek olsam boyle aileyle istemezdim. Yine de belli etmemeye calistim dertlerimi olmadi yanlis insanlardi belki. Yani ugrasiyorum devam et diyorum kendime ha gayret diyorum ama ben tam bitise yaklasirken sanki camdan bi kapi cikiyor. Yolumu degistireyim diyorum yine ayni.
Birde dikkat cekmek beni sevin sevkat gosterin diye yazmadim bunlari. Gercekten hissettiklerim bu. İster inanin ister inanmayin ona bile gucum yok zira..

Bence bulunduğun çevreyi değiştir
sana iyi gelecektir sağlıklısın beden olarak elinkolun ayağın var
positif şeyler düşün negatifte yoğunlaşma

Be
bende kendimi bildim bileli doğru gülecek mutlu edecek birşeyim olmadı..ama yinede sizin gibi hayattan nefret ediyorum ölmek intihar gibi şeytanın oyununa vesvesesine düşmedim ilaça falanda vermedim kendimi sabır ettim dua ettim allaha sığındım...unutma bu yaşadıklarımız hepsi birer imtihan ve geçici...bence sorun çevrende ve hayatında değil kendinde...ve o sorunu bulunca kendi kendini mutlu etmeyi düşünmeye başlarsan inanırsan ki en önemlisi bu herşey sana vız gelir ve güçlü olursun. Unutma gülmek için mutlu olmak için sebep aramıcaksın kendin yaratacaksın;) allah yardımcın olsun cnm inşallah bir an önce hayırlısıyla kendini bulur mutlu olursun:)

Yakın bir arkadaşım intihar etmişti bana göre basit bir sebep ama onda travma yaratmıştı. Hâlâ pisi pisine derim. Hiç kimse için değmez

Mehmet pişkin hayatı güzelmiş ve paşarılı maddi sıkıntısı olmayan biriymiş yaptığı eylem için bir bebeği suçluyordu sanki video dan öyle anladım size gelince hayatınıza yeni insanlar sokun sosyalleşin düşünmeye vaktiniz olmasın insanın yaşama Sevinci nin bitmesi nedir iyi bilirim aslında buna geçirdiğimiz travmalar sebep oluyor.

Yazilanlari okuyunca sadece sikayet ediyorum gibi olmus. Tabi hakli olarak been eksik anlattim. İki universite bitirdim yuksek lisans yaptim kpss drn guzel bir puan aldim mulakatta elediler 6 kez ucundan dondum. Aileme ozellikle ergenlikte "ben ozgur olmak istiyorum" diye kac kere kavga ettim sayisini hatirlamiyorum normal bagirma cagirma da degil. Bi keresinde annemin cevabi su oldu "e tatile gittik ya daha ne" ozgurlukten kasiti ailenin dibinde yasamak. 17.00 da eve geliyorsam okuldan cikip abartmiyorum 17.01 de balkonda bakiyor olur yanimda arkadasim varsa kim o ne konusuyordunuz ne dedi diye mutlaka sorar tamam devir kotu de her zaman boyleydi ve hic arkadasim olmadi bu yuzden. Bu sadece birkac olay bunun gibi nice kavga oldu en sonunda baktim kendim iyice hasta oliyorum he he dedim gectim. Sevgilim olsun evleneyim dedim sevilmedim. zaten acikcasi umidim yok ben erkek olsam boyle aileyle istemezdim. Yine de belli etmemeye calistim dertlerimi olmadi yanlis insanlardi belki. Yani ugrasiyorum devam et diyorum kendime ha gayret diyorum ama ben tam bitise yaklasirken sanki camdan bi kapi cikiyor. Yolumu degistireyim diyorum yine ayni.
Birde dikkat cekmek beni sevin sevkat gosterin diye yazmadim bunlari. Gercekten hissettiklerim bu. İster inanin ister inanmayin ona bile gucum yok zira..

Ben özgür olmak istiyorum demek yetmez.
Özgür olmak istediğiniz konuyu bizzat uygulayacaksıniz. Eve vaktinde gitmeyip gec gidin. En fazla ne olabilir?
Dayak.. Ölüm isteyen birine vız gelir.
Bir yap iki yap üç yap derken pes eden ailen olacak. Herkes evladını istediği gibi yapabiliyor mu ? Sonunda bu da böyle oldu deyip vazgeciyorlar. Ama siz de vazgeçen taraf belli. Demek o kadar da istediğiniz bir şey değil özgürlük.
Ülkede bir yere alninin teri ile gelmek zor kabul. Hepimiz benzer engelleri aşmak zorunda kaldık. Engelleri aşan bile mutlu olamıyor bazen. Mutluluk olanda mi olmayanda mı belli olmuyor.
Bu aile ile kimse evlenmek istemez deyince güldüm :)
Benim eşimin ailesi varken benim gibi biri onunla evlenmişse ohoooo hiç umutsuz olma.

Ben özgür olmak istiyorum demek yetmez.
Özgür olmak istediğiniz konuyu bizzat uygulayacaksıniz. Eve vaktinde gitmeyip gec gidin. En fazla ne olabilir?
Dayak.. Ölüm isteyen birine vız gelir.
Bir yap iki yap üç yap derken pes eden ailen olacak. Herkes evladını istediği gibi yapabiliyor mu ? Sonunda bu da böyle oldu deyip vazgeciyorlar. Ama siz de vazgeçen taraf belli. Demek o kadar da istediğiniz bir şey değil özgürlük.
Ülkede bir yere alninin teri ile gelmek zor kabul. Hepimiz benzer engelleri aşmak zorunda kaldık. Engelleri aşan bile mutlu olamıyor bazen. Mutluluk olanda mi olmayanda mı belli olmuyor.
Bu aile ile kimse evlenmek istemez deyince güldüm :)
Benim eşimin ailesi varken benim gibi biri onunla evlenmişse ohoooo hiç umutsuz olma.

Yok dayak degil de sinirsel hastaliklar aile yuksek tansiyon hastasindan felcli hep. Gec gidecem sanane ben 30 yasimdayim diyecem felc gecircekler vebali ustume kalacak kendi vicdanim el vermiyor.

Back
X