Yaşamış olan var mı?

Uzman arkadaşlar da yazmışlar ama ben de yazayım. Ben bu olayı 3 4 ve 5 yaş çocuklarda çok duydum. Sanırım geçici bir dönem ve sizin sabırla çocuğunuzla ilgilenmeniz gerekiyor.
Ben de bebeğimi 9 aylıkken babannesine bırakıp işe başlayacağım. Çalışma, çocuğun sana ihtiyacı var demek çok kolay. Çalışmama lüksümüz olsa zaten çalışmaz kendi çocuğumuzun başında oluruz.
Bir de şunu söyleyeyim her ne kadar çocuk bakıcısına düşkün olsa da "anne" nin yerini kesinlikle hiç bir şey dolduramaz. Biraz sabır 😇

Uzman arkadaşlar da yazmışlar ama ben de yazayım. Ben bu olayı 3 4 ve 5 yaş çocuklarda çok duydum. Sanırım geçici bir dönem ve sizin sabırla çocuğunuzla ilgilenmeniz gerekiyor.
Ben de bebeğimi 9 aylıkken babannesine bırakıp işe başlayacağım. Çalışma, çocuğun sana ihtiyacı var demek çok kolay. Çalışmama lüksümüz olsa zaten çalışmaz kendi çocuğumuzun başında oluruz.
Bir de şunu söyleyeyim her ne kadar çocuk bakıcısına düşkün olsa da "anne" nin yerini kesinlikle hiç bir şey dolduramaz. Biraz sabır 😇
Bu yorum çok iyi geldi
Evet bende çalışmasam çocuklarıma baksam istemez miyim
Ama şartlar koşullar
Zaten bırakıp çalışmanın vicdanını yaparken birde oğlumun böyle yapması çok üzdü
Mesela dün izinliydim
Babasında durmadı anne beni al dedi
Yada bir yere gitse bile arkasında bakıp ordamıyım diye kontrol etti
Ama tüm gün ayrı kalınca durum bu oluyor

2-3 yaş civarı annemlere her girişimin ardından 10-15 dakika ağlardı.
Beni görünce "Amaaaa" diye başlar dede gelecekti, dayı gelecekti, yumurtacı amca gelecekti demişliği bile var.
Geçti artık, artık hiç sallamıyor dönüşümü 😄
Aramızda problem olduğunu sanmıyorum, duygularını ifade edişleri farklı.

Çocuğa içten içe niye kızıyorsunuz, içten de olsa, dıştan da olsa hisseder bunu.
Abisiyle aynı tepkileri vermesini nasıl beklersiniz bir anne olarak.
Benim oğlum da, babasıyla kaldığında, ki çalışmıyorum, ben geldiğimde, off annem geldi diye koşar kapıya.
Ama ben gelene kadar da sorar annem nerde diye.
Bu kadar anlam yüklemeniz, üstüne icerlemeniz çok ilginç..

Bence normal.
BAzen ço uklar annelerini çok özler ve onları cezalandırmak için bu tür şeyler yaparlar.
Annem çocuk bakarken baktığı çocuk da aynı bu şekilde yapardı kapıyı annesinin yüzüne kapatir git derdi. Kadın çok ağlardı ama sonra annesinin kucağından inmezdi.

Konu hakkında hicbir fikrim yok. Ne kadar tatlı bir dert demeye geldim her sey gönlünüzce olsun

Özeldeyim ve maalesef çalışmak zorundayım
Bu devirde 2 çocuk tek maaş mümkün değil geçinemeyiz

O zaman bakıcı konusuna çözüm bulacaksınız. Tek bir kişi bakacak.

Sizin nezdinizde söylemiyorum yanlış anlamayın
Ama benim yakınlarımda bazı gözlemlerim var izninizle paylaşmak istiyorum. Geçinememek göreceli bir kavram bana göre. Evine gücünün yettiğinin çok üzerinde mobilyalar eşyalar alıp son model telefon teknolojik aletler alıp yıllarca borcunu ödemeye çalışan, daha mütevazi bir evde oturması gerekirken 2 3 kat fazla kira verip ben bu muhitten vazgeçemem diyen bencil insanlar var. Çocukları için Gece gündüz çalıştığını söyleyip sadece pazar günleri çocuğunun yüzünü gören anne. İyi de çocuğun mobilyalar ucuz olsa mutsuz olmayacak ki.. Çocuğun 2 artı 1 evde otursanız evimiz neden küçük demeyecek ki annesi yanında olacak. Çok üzülüyorum. İşte bu gibiler çocuklarının büyük haklarına giriyorlar.

Tekrar ediyorum sizin durumunuzu hiç bilmiyorum yorumum içimde kalan bazı olaylara idi.

Back
X