- 6 Mart 2017
- 1.649
- 3.481
- 133
- Konu Sahibi ChocolateCookie
Iyi aksamlar Hanimlar ..
Sizinle Anneannemin Hayat Hikayesini paylasmak istiyorum .. gercekten Hikaye degil roman resmen ..
17 yasinda sevdigiyle evlenmis, orda burda baskalarinin isinde calistirmislar .. kendi Annesinin cenazesine bile gidememis cünkü Annesi defnedildikten sonra haber vermisler hemde neden tarlada isi gücü birakir da Annesinin yanina gider diye haber vermemisler ..
6 cocugu olmus hepsi arka arkaya Melek olmus göcmüs gitmis .. Esini 10 yillik bir evlilikten sonra kaybetmis üzerine traktör devrilmesiyle vefat etmis ... ve kayinvalidesi kendisini kücük kayiniyla evlendirmek istemis eger evlenmezse 6. cocuguyla evden cekip gitmesini söylemis .. anneannem evlenmemis daha cocuk olan kayniyla ve evden atilmis ..
Babasina siginmis kucaginda bebegiyle Babasi kizini eve almamis evde üvey anne istememis Anneannemi .. bari demis bebege biraz süt verseniz ac sütümde yok demis .. ve oradan ayrilmis bi kulübe gibi biryere siginmis .. kucaginda Bebegi uykusunda ölmüs .. 6. bebeginide böyle kaybetmis
Gidecek sadece bir ablasi varmis ondada uzun süre kalamamis .. kimin isinde calisarak anca karnini doyururmus .. bir kis günü kulübede üsümüs ve kücük kibrit parcasi gibi bisey bulmus sunu yakayimda isinayim diye düsünmüs oda dinamitmis ve yakmasiyla patlamasi bir olmus .. elleri yüzü dagilmis oraciga bayilmis .. biraz zaman sonra ayilmis ve yardim istemis ameliyatlar olmus .. gel zaman git zaman 3 sene böyle idare edebilmis hayatini canim Anneannem .. dedem o aralar ilk esini kaybetmis .. dedeme Anneannem tavsiye edilmis „itle köpekle gecinir bu kadin“ demisler ve Anneannem mecburen kabul edip evlenmis .. iki üvey evlatla karsilasmis onlara bakmis Annelik etmis ve sonra kendi cocuklari olmus .. Dedemde cok aksidir onuda yillarca cekmis halada cekiyor ..
Bilmiyorum bunu neden sizinle paylasmak istedigimi ama gercekten bazen halimize sükretmemiz gerektigini düsünüyorum .. Insanlar neler neler yasiyormus ve yasamis .. tam ibretlik bir Hayat ..
Bir de Allahtan korkan halis muhlis müslüman bir ülkeyiz çok şükür. Şeytan bile şapka çıkartır bu kv lere ve onlara uyan ogulcuklarina. Allah Bundan sonra hayırlı bir ömür versin anneannenize.