Selam Kızlar,
Sopamı hazırladım geldim ))
Şimdi öncelikle bazı anektodlara göz atalım birlikte...
Diyet yaptığımız süre içerisinde başarılı olmamızın sebepleri neydi?
* Birlik vardı, herkes birbirini eleştirebiliyordu rahatça...
* Kimse kaçamak yapmıyordu çünkü topikteki arkadaşlarına karşı sorumluluk duyuyordu...
* Hedef vardı, hedefler her ne kadar ulaşılmaz gözükse de aslında çok zor olmadığını her geçen gün görebiliyorduk...
* Heyecan vardı, herkes birbirini motive ediyordu, düştüğü zaman elinden tutup kaldırıyordu...
* Araştırma vardı, yeni bir şey denenecekse herkes bunun ne derece yararlı/zararlı olduğunu araştırıyordu...
* Reis vardı (ben))))))), müritleri vardı (siz ))))))))))), herkes reisten korkuyordu (hep öyle söyleniyordu ya, hala gülüyorum )))))))))))
Diyete ara verince başarısızlığa düşme sebeplerimize bakalım bir de...
* Kişisel diyete başladığımız dönemde, 1 kilo aldığımızda önemsemedik... 2 kilo olduğunda da "nasıl olsa veririm" düşüncesiyle hareket ettik...
* Eleştirilere kulaklarımızı tıkadık... Öyle ya, o kadar kilo verdik, 1-2 kilo ne ki bizim için değil mi?
* Kaçamak yaparken aslında sınırlı yediğimizi sandık, sadece bir kase puding yada sadece bir dilim pasta yedik diye baktık duruma... Oysa gerçekte yediğimiz 1 paket margarindi... Yani aylarca vücudumuzdan atmaya çalıştığımız onlarca, yüzlerce margarin paketinden sadece 1 tanesi... Bunu neden yaptık? Gerek varmıydı?
* Heyecan hala var ama eskisi gibi değil... Şu anda ki heyecan daha hızlı kilo vermeye duyulan heyecan... Eğer daha hızlı kilo vermek istiyorsanız beni uğraştırmayın hiç )) Baştan anlaşalım, benim kurallarımı biliyorsunuz ))
* Yeni bir şey denemeden önce düşünmedik... Hala yeni zayıflama yöntemleri deneyenler var (başka topikleri hala okuyorum ben )) Vücudumuza ne zarar verir diye bakmadan bir çok şeyi yiyip içiyor insanlar... Bizim diyetimizde kimsenin hiç bir yerine birşey olmadı... Hatırlarsanız ben diyet sonrası tüm kan testlerimi, böbrek testlerimi yaptırdım.. Diyetten zarar görüp görmediğimi merak etmiştim, ve tüm testlerim tertemiz çıkmıştı.. Doktorum bile diyet listemi istedi...
* Reisiniz yoktu )))) Yani size kızacak, ceza verecek, yaptığınızı açık ve sert bir dille eleştirecek biri yoktu... Yanınızdaki insanlar genelde şunu söyler hep, "aman canım ye bi tane ne olacak, zaten o kadar zayıfladın, şu minnacık şey mi şişmanlatacak seni? yarın 10 dakka fazla yürürsün/az yersin eritirsin sen bunu... Maşallah sende o irade var" Duyduğunuz hep bu değil mi? Oysa ki o insanlar size "Bence yeme, bu kadar kilo verdin, bir kaç kilo daha ver ondan sonra az az yersin" dese daha iyi olurdu... Ama öyle deseler de siz gene yerdiniz ))))))) Size benim gibi biri lazım )))))))))
Kısacası; 
Ekmek yememek kilo vermenize yardımcı olmaz... Ekmek mutlaka yemelisiniz (insirah) Günde 2 dilim ekmek kan, bağışıklık sistemi ve zayıflamanız için size yardımcı bir besindir.. Akşam yemekleri hariç ekmek yiyin... Tabi tam buğday yada çavdar olmak şartıyla ))
acıkmadan yemek yemeyeceğim demek size kilo verdirmez... (yasemin) Kahvaltıyı atlamayacaksınız, acıkmasanız bile kahvaltı yapılacak ! kahvaltı sizi güne hazırlayan, metabolizmanızı çalıştıran birşey... acıkmadım deyip yemezseniz metabolizmanızda bekler durur... akşama doğru zaten metabolizma yavaşlayacak, o saatte yediğin herşey yağ olacak...
vücut kış dönemlerinde yediğiniz herşeyi şekere ve yağa dönüştürür... çünkü kendisini ısıtacak enerjiye ihtiyaç duyar... o yüzden kışın yediklerimize biraz daha dikkat edip, biraz daha fazla spor yapmalıyız... çünkü biz üzerimizdeki sanayağı paketlerinden kurtulmaya çalışıyoruz, eklemeye değil )) 
Su içmeyi ihmal etmeyin... Ilık su içebilirsiniz, içine bir kaç damla limon sıkabilirsiniz.. Hem limon ciğer ve solunum yollarınızı da temizler... Günde 2 litreyi geçmesin !
Spor hiç bir zaman ihmal edilmeyecek, bahane kabul etmem söyleyeyim... Sonra yazıp durursunuz "neden kilo veremiyorum" diye... Bakınız yukardaki madde "kış döneminde vücut her yediğinizi şeker ve yağa dönüştürür"
Ve bilin ki, siz istedikten sonra tüm o yağ paketleri tek tek vücudunuzdan uzaklaşacaklar ! Daha önce uzaklaştıkları gibi ))
Şimdilik bu kadar, aklıma geldikçe yazıcam
Öptüm çok ))