Selam kızlar.Hepinizin kadir gecesi mübarek olsun.Daha önce isimle istediyse alakalı birkaç konu acmistim.Dis ticaret mezunuyum bir gümrük firmasında sekreterlik yapıyorum.Bu ucuncu isyerim daha önceki iki işyerimde de sekreterlik yaptım bu sene üç aylık bir ön muhasebe kursuna gittim ama muhasebeyi sevemedim benim yapabileceğim bir iş değil.Annem ablam kendini geliştir sekreter olarak mı kalacaksın dediler bazen kendimi sorguluyorum ne zamana kadar bu işi yapabilirim diye olanlarda bile 25-35 yaş arasını standart olarak belirtiyorlar.Bir de daha önce hangi işle ilgili tecrübemizle varsa bir dahaki işte o yönde oluyor öbür türlü imkansız gibi.Sekreterligin avantajı bazen abuk sabuk işlerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz ama diğerleri çalışırken telefon olmadığı müşteri gelmediği zaman sakinlik oluyor oturuyorum diğerleri evraklarla bilgisayarda bir yanda telefonda firmalarla görüşüyorlar.Yani diğerlerine göre iş yoğunluğu açısından bir nebze daha rahatım o yüzden gözüm kesmiyor muhasebe ya da ithalat ihracat bölümünde cakismayi.Sizce sekreterlik belli bir yaşa kadar mi yapılır mı bir de sekreter diye hiç bir iş yapmıyorlar gibi bir izlenim oluyor başkaları tarafından