Yaşlandım galiba benn :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi hanne
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
0
Diğer
Arkadaşlar yeni bir okula atandım.Öğretmenim.Öğretmenlikte ilk yılım.83 doğumluyum.Nişanlıyım.Atanmak için epey zamandır bekliyorum.Şanssızlıklar falan filan derken atanmam biraz zaman aldı.Atandığım yer doğunun bir ilçesi.Atandığım okulda geçen yıldan kalan bir kaç tane öğretmen var.Gerisi 10 kadar öğretmen onların da ilk yılları ve 86-87-88 doğumlular.Geçen yıldan kalan öğretmenler 85 86 doğumlu daha küçükleri de varmı bilmiyorum ama en büyük tek bir erkek hocamız 84 doğumlu.O da zaten yeni dğeil önce atanmış.Buraya kadar birşey yok.Ama sürekli yaş muhabbeti geçmeye başladı 84 doğumlu erkek hocayla birbirlerini tanıdıklalrı için sürekli şakalaşıp duruyorlar ve yaşlı olduğunu bunak olduğunu vs. söylüyorlar birbirleriyle şakalaşıp duruyorlar ben yaşımı söylemedim hatta 84lü olduğumu söylüyorum yaşımı göstermiyorum da hangimiz daha büyük desem kesinlikle 86-87 doğumlu olduklarını söyleyen arkadaşların daha büyük olduğunu söylersiniz. Benden daha büyük duruyorlar.Artık bu muhabbetten sıkılmaya başladım.Hergün aynı şakalar aynı muhabbet acaba benim doğum tarihimi öğrenmiş olma gibi bir durumları var mı.Gerçekten kötü bir durum. 83 doğumlu olmak yaşlanmış iş işten geçmiş anlamına gelmiyor sonuçta ben de yaza evleneceğim Allah kısmet ederse ama bu sene ilk yılım olması dolayısıyla aa niye bu kadar zaman atanamadın,kaç sene bekledin,benim ablam abim seninle yaşıt benden şu kadar büyüksün,aa hiç göstermiyorsun.vs.. böyle devam eden tepkilerle karşılaşmak istemiyorum.İşime bakmak istiyorum.Bu cıvık cıvık muhabbetlerden sıkıldım.Bir de kendimi gerçekten kötü hissetmeye başladım.Çok geç kalmışım gibi herşey için.Böyle durumlar yaşayan var mı benim gibi

Canım bence takma kafanı yahu,o muhabetti açanlarında canlarımı sıkılıyo başka dertlerimi yok? Eğer devam ediyolarsa hala uyarabilirsin bu konuda

Ben bir kötülük göremedim o muhabbetlerde. Sonuçta ülkenin bir ucunda hepiniz ailenize hasret görev için gitmişsiniz. Biraz şakalaşmanın ne sakıncası var. Siz bu konuda aşırı hassas davranmışsınız bence. Neresi cıvık ki bu muhabbetin? Hem herhangi bir evrakta doğumyılınızı biri görürse yalan söylemiş durumuna düşeceksiniz.

işlemler iiçin doğum tarihinizi yazmışsanız..müdür falan demiş olabilir ..yani öğrenmiş olabilirler..rahatsız oluyorsanız söyleyebilirsiniz...bide hiç bir sey için geç değildir...sallayın boşverin:)))) hayırlı olsun bu arada.

canım onlar aralarında şakalaşıyorlardır. Sizden daha önce oraya gelmişlerse aralarında bir arkadaşlık bağı olmuştur ve birbirlerini yanlış anlamıyorlardır bence sen çok alıngan ve önyargılısın neden seninle dalga geçsinler ki geç kalmışsın diye. Bende 83 doğumluyum daha 28 yaşındayız bunun neresi yaşlı Allahaşkına. Yalan söylemek daha mı doğru birşey. Siz doğruyu söylersiniz bir iki söylerler çok mu kızdınız bunu belli edersiniz bir daha size o tür şakalar yapmazlar. Sizde bariz yaş kompleksi var sanırım. Kimsenin haddine değil birinin yaşına laf etmek. Bence doğruyu söyleyin sonra öğrenirlerse yalancı durma düşmek çok daha kötü.

canım onlar aralarında şakalaşıyorlardır. Sizden daha önce oraya gelmişlerse aralarında bir arkadaşlık bağı olmuştur ve birbirlerini yanlış anlamıyorlardır bence sen çok alıngan ve önyargılısın neden seninle dalga geçsinler ki geç kalmışsın diye. Bende 83 doğumluyum daha 28 yaşındayız bunun neresi yaşlı Allahaşkına. Yalan söylemek daha mı doğru birşey. Siz doğruyu söylersiniz bir iki söylerler çok mu kızdınız bunu belli edersiniz bir daha size o tür şakalar yapmazlar. Sizde bariz yaş kompleksi var sanırım. Kimsenin haddine değil birinin yaşına laf etmek. Bence doğruyu söyleyin sonra öğrenirlerse yalancı durma düşmek çok daha kötü.

benle dalga geçmiyorlar tabiki.sadece ipin ucu bana değiyor.farkında değiller.evt yaş kompleksim var tabiki.sağım solum 86 87 hatta 88 doğumlu hocalarımla dolu.yaş kompleksi olmiycak da ne olucak bu durumda.

83 Doğumlular yaşlımı oluyor :53:

Bir yaşıma daha girdim :27:

Şakadır siz hassasınız sanırım bu konuda.

Nasıl yaşlısın diye şaka yapılıyorsa çocuksun diyede yapılıyor yani bunda bişey yok

Daha çook gençsiniz

Ben 81 Kasım doğumluyum.Ve Üniversiteden beri özel kolej-kurumlarda çalıştım.Yani 12 senelik deneyimli, yurtdışındaki kolejlerde bile çalışmış birisiyim.1,5 senelik evliyim.Evlenmeden önce yurtdışı gezileri, kariyer, para, pul derken şimdi evime, eşime ve sonraki dönemlerde çocuğuma yetebilecek, kendime bile zaman ayırabileceğim bir iş olsun diye devlete atanmayı istiyorum.Yani özetle 30 yaşında kpss'ye hazırlanan bir ingilizce öğretmeniyim.Atandığımda devlet öğretmenliğimde ilk, toplamda 12 senemi doldurmuş olacağım.Yani işin özeti; herkes 23 yaşında devlette öğretmenliğe başlamak zorunda değil.

Siz de yaşınızı küçük söylemek yerine direkt söylersiniz, ve bu atanmadığınız dönemde devleti düşünmediğiniz için uzun yıllar başka işlerde çalıştığınızı, kendi alanınızda gene de deneyimli olduğunuzu belirtirsiniz.

Yaşlanmak konusuna gelince; malesef yapılacak bir şey yok.Yakın geçmişte bir derste konuşma aktivitesi yapıyorum öğrencilerle.Birisine sordum: "İlkokula ne zaman başladın? ve ilk günün nasıldı?" diye.Öğrenci başladı : "1999da başladım".Sayıları falan da öğreteli çok olmuş ama dedim bu karıştırdı, bir daha sordum, bir daha derken, öğrenci ingilizceyi bırakıp: "Ya hocam 99'da başladım işte, 92'de doğdum" deyince, ben direkt "ya bir insan 99'da nasıl ilkokula başlar? Ben o dönem üniversiteye başlamıştım" dedim. :1: Sanki herkes 81'de doğmalı ve 99'da üniversiteye başlamalıymış gibi. :1: O zaman kendime dedim" winstonlight, sen epey moruklaşmışsın, ilerde 99da doğmuş öğrencilerin olacak, sen "ama nayır nolamaz, ben o sıra üniversiteye başlamıştım" diye onlara da uzaylı görmüş masum köylü gibi bakacaksın" dedim :1:

Özetle; evet yaşlanıyoruz.Yaşlarımızı küçültmeye çalışmak yerine, hayatın bize kattıklarını deneyimlerimizle yoğurup, yeni nesillere ışık tutmalı, boş muhabbetli arkadaşlarla araya mesafe koymalı, ve malesef 99'lu doğum tarihlerine de alışmalıyız :1:

Bence siz yaşınızı kendiniz takıntı haline getirmişsiniz.

bende 88 doğumluyum,83 doğumlu arkadaşlarım misal daha evlenmediler bile,

hatta aralarında ünive devam edenler bile var...

Yani hani aranızda uçurum yaş farkı yokken bunu sorun yapmanıza hiç gerek yok bence.

Espiri yapıyor olabilirler,üzerinize alınmayın...40 yaşında değilsiniz ya.

Onlar hayata erken atılmış,işleri yolunda gitmiştir.

Sizin hayatınızda da aksılıkler olmustur geç başlamışsınızdır.

Sonuç ise;diğerleriyle aynı konumdasınız.

Son düzenleme:
tşkler yaşlı değilim tabiki de sizle de bi muhabbet yapılmıyor yahu kendiniz olsanız kafa göz yaracaksınız herhalde kafa dağıtmaya giriyoruz davul olup çıkıyoruz şurdan.hemen yargılamaya başlamayın yahu.

bence çok gençsinn onalr arlarında şakalaşıyodurr bence takıntılı olmayın dogal bir süreç yaşlanmakkk

tabii onlardan olgunsunuz ama yaşlı degilsiniz kesinlikle:)bende 83lüyüm ekim 13dede 19 gircem:):65:

Bence siz yaşınızı kendiniz takıntı haline getirmişsiniz.

bende 88 doğumluyum,83 doğumlu arkadaşlarım misal daha evlenmediler bile,

hatta aralarında ünive devam edenler bile var...

Yani hani aranızda uçurum yaş farkı yokken bunu sorun yapmanıza hiç gerek yok bence.

Espiri yapıyor olabilirler,üzerinize alınmayın...40 yaşında değilsiniz ya.

Onlar hayata erken atılmış,işleri yolunda gitmiştir.

Sizin hayatınızda da aksılıkler olmustur geç başlamışsınızdır.

Sonuç ise;diğerleriyle aynı konumdasınız.

tşkler zaten biliyo olsalar sanmıyorum bu muhabbeti etmezler işte bi tuhaf hissettim kendimi

bence siz hala yaşınızın olgunluğunu alamamışsınız ne var yani 83,84,85 ne farkeder ki boşverin siz eğitiminize bakınnn...

Bence işinize bakın...

Bu kompleksi anlamış değilim...

Farzedelim öğrenmişler nolacak yani çokda tınnnn...

Bu memlekette yaşları sizden daha ilerlemiş atanmayan birçok öğretmen adayı varken orda böyle bir konunun şakası bile saçma geldi bana...

Boşverin hem yaşınız hemde öğrencilerinize verecekleriniz büyük olsun...

canım anlamadım ki neye üzüldün. 82sonunda doğdum ben de. aslında 28im resmi olarak ama 3senedir 30 oldum ben diye dolanıyom.bzaen 28im bazen 29um çıkyıo ağzımdan. 28-29-30... aynı. 40yaşında arkadaşım da var 25 yaşında da....yani çevrendikilerle yaş farkın 3-5 sene ise ee?? kocamla aramda7.5-8yaş var. onla da akranım. hani hepsi 15 olur sen 28 olursun da kendini en yaşlıları hissedersin bi derece. amann allah aşkına 3 yaş 5 yaşı biz çocukken büyük zannederdik. kuzenim de 90 lı kolkola girip gezmeye gidiyorum. 30 yaşındaki halinle 20 yaşındaki halin arasında fark olmuyor insanda artık.

küçük kızlar ergenler, aa o yaştamısın sen hiç kırışığın yok demişti bi kere. ne gülmüştüm. 30una gelince kırışacaklar sanıyorlar heralde diye. ama senin böyle takman yersiz canım benim.

siz hepiniz akranmışsınız. şaka yapılıyor tabiki. boşverrr.

canım anlamadım ki neye üzüldün. 82sonunda doğdum ben de. aslında 28im resmi olarak ama 3senedir 30 oldum ben diye dolanıyom.bzaen 28im bazen 29um çıkyıo ağzımdan. 28-29-30... aynı. 40yaşında arkadaşım da var 25 yaşında da....yani çevrendikilerle yaş farkın 3-5 sene ise ee?? kocamla aramda7.5-8yaş var. onla da akranım. hani hepsi 15 olur sen 28 olursun da kendini en yaşlıları hissedersin bi derece. amann allah aşkına 3 yaş 5 yaşı biz çocukken büyük zannederdik. kuzenim de 90 lı kolkola girip gezmeye gidiyorum. 30 yaşındaki halinle 20 yaşındaki halin arasında fark olmuyor insanda artık.

küçük kızlar ergenler, aa o yaştamısın sen hiç kırışığın yok demişti bi kere. ne gülmüştüm. 30una gelince kırışacaklar sanıyorlar heralde diye. ama senin böyle takman yersiz canım benim.

siz hepiniz akranmışsınız. şaka yapılıyor tabiki. boşverrr.

tşkler rahatladım valla biraz.söyledikleri hitap tarzı öyle rencide edici ki hemen her ders arası konusu geçiyor ben doğduğumda sen araba kullanıyordun falan 84lü arkadaş yanlış birşey söylüyor yaşlandın çok normal bunadın ama sürekli oluyor seneler sonra atandığım için rahatsız oluyorum tabiki de.

tşkler rahatladım valla biraz.söyledikleri hitap tarzı öyle rencide edici ki hemen her ders arası konusu geçiyor ben doğduğumda sen araba kullanıyordun falan 84lü arkadaş yanlış birşey söylüyor yaşlandın çok normal bunadın ama sürekli oluyor seneler sonra atandığım için rahatsız oluyorum tabiki de.

canım geç atandığın için hassassın. yakında geçer. sen 79lu birine "ayy bunadın" dersen şaka için dersin.

ya bak kocama ben derim "aşkım ya sen üniye başladığında ben ilkokuldaydım" ki öyle valla :) eşim de "ee ben uyanığım çıtır aldım" der. küssün mü şimdi? "ee kocacığım yaşlandın artık bi gözün toprağa bakıyo" da dediğim oldu. gülüyoruz birlikte.

he eşim 70 yaşında olur o zaman şakası bile yapılmaz çünkü gerçeklik payı var.

bak babam 54 yaşında. ben şaka yapıyorum "baba ya sen de kaç yaşına geldin artık ohooo yaşlandın kocadın" babam da "he sen de yarın gel at üstüme toğrağı" diyor ve gülüyoruz. 54 yaşında hayatın baharında adam. babam mahsus diyo ki "buffy ya şurda ne yazıyo okusana ben artık kocadım bugün gözler yarın nereler gider" sonra da ben eskilerden bişey hatırlayıp anlatınca "sen de benim doğumumu anlatacan yakında" diyor. "beşiğimi de salladı benim kızım"....

zaten hani ihtimali bile olmayan şeyin esprisi yapılır canım benim. çok güzel arkadşaına "aman da ne çirkinsin" demek gibi. kız da sen de dünya alem de biliyo güzel... he hakikaten kusuru olur denmez o zaman ki üstüne alınmasın.

o çocuğa da öyle espri yapıyolar. belki de başka ortak konuşulacak mevzu bulunamadı daha. yakında birlikte gülersiniz herşeye.

Bence bu konuda hassas olmayı bırak ve hayatını yaşamaya bak.Hala genç konumundasın ve 50 60 yaş üzerilere göre çocuksun bile belki.Etrafındaki bi kaç kişiye bakarak gençliğini zehir etme bence:) Aranızda sadece 2-3 yaş var 15-20 yaş yok ya . Gençsin sağlığın yerinde daha ne tadına bak işte.60 - 70 yaşındakiler napsın güçleri bitmiş yaşamaya güçleri kalmamış sağlıkları gitgide bozuluyor hasta yatağında ölümü bekleyenler var kendinden 2-3 yaş küçükleri ( yaşıtlarını ) takıntı yapmaktansa senden
30-40 yaş büyükleri düşünsen daha mutlu olursun bence.Bak benim bi edebiyat hocam var 58-60 civarı. Diğer hocalar hep 26-35 civarı o napsın dimi ama:)

benle dalga geçmiyorlar tabiki.sadece ipin ucu bana değiyor.farkında değiller.evt yaş kompleksim var tabiki.sağım solum 86 87 hatta 88 doğumlu hocalarımla dolu.yaş kompleksi olmiycak da ne olucak bu durumda.

Onlar kendi aralarında şakalaşıyorlar sizde yaşınızın baya geçkin olduğunu düşündüğünüz için alnıyorsunuz işte. Yaş kompeksi olmas için arada baya uçurumlar olması lazım ama o da yok. Tabii ki çalışma ortamında her yaştan insan olacak. O okulda hiç mi yaşını başını almış insan yok yanii. Mesel müdürünüz ve yardımcısı çok mu genç. Yani kadro hep bunlardan mı olşuyor tüm okulun sanmıyorum öyle olduğunu aa varsayın ki öyle. Yani bunlar çok küçük konular, siz bir eğitmensiniz artık hani bunu diyen bir öğrenci olur, birkaç sene sınıfta kalmıştır sıınftaki öğrencileriaa sınıfta kalmış diye dalga geçer ve öğrenci de buna alınır ağlar buna dönmüş sizin konunuz.Peki böyle bir öğrenci ile karşılaştığınızda sizinde benzer takıntınız varken nasıl böyle bir öğrenciye destek olacaksınız ve bunun saçma olduğunu anlatabileceksiniz. Her ortamda her yaştan insan var. Siz hayatınızı başkalarının sizin hakkında düşündüklerine göre mi yürütüyorsunuz. Başkaları için yaşayarak çok büyük hata yapıyorsunuz. Elalem konuşur şakalaşır siz herzaman doğru olun birşey derlerse evet ben sizden olgunum ablanız sayılırım saygı duymanız gerekir bana deyip sizde dalga geçin. Daha ciddi durup onlardan farklı davranın. Böylece size şaka yapamazlar. Hele hele dalha geçecekler diye yaşınızı küçük söylemeniz hiç yakışık alacak bir davranış değil. Sizin bir öğretmen olarak örnek olmanız lazım. Benim çok arkadaşım var 28 yaşında daha evlenmemiş. Ben br yaşıma daha girdim 28 yaş yaşlı cümlesini okuyunca artık zamanımızda 40 yaş orta yaş sayılıyor hanımefendi bence kendinizi savunmasını bilin ve her yaşın ayrı bir güzelliğii olduğunu unutmayın.. Bende çalışıyorum üniversitede gelen öğrenciler hep 92-93 doğumlu. Bende minyonum küçük gösteriyorum yaşıt sanıyorlar ama yaşımı söylüyorum abla diyorlar valla hoşuma gidiyor..

Bence bu konuda hassas olmayı bırak ve hayatını yaşamaya bak.Hala genç konumundasın ve 50 60 yaş üzerilere göre çocuksun bile belki.Etrafındaki bi kaç kişiye bakarak gençliğini zehir etme bence:) Aranızda sadece 2-3 yaş var 15-20 yaş yok ya . Gençsin sağlığın yerinde daha ne tadına bak işte.60 - 70 yaşındakiler napsın güçleri bitmiş yaşamaya güçleri kalmamış sağlıkları gitgide bozuluyor hasta yatağında ölümü bekleyenler var kendinden 2-3 yaş küçükleri ( yaşıtlarını ) takıntı yapmaktansa senden
30-40 yaş büyükleri düşünsen daha mutlu olursun bence.Bak benim bi edebiyat hocam var 58-60 civarı. Diğer hocalar hep 26-35 civarı o napsın dimi ama:)

Aynen aynen, bi 83lüyle 86lı arasında kaç yaş farkı var Allah aşkına.Hepiniz aynı nesilsiniz.

Back
X