45 olarak napsam assam mı kendimi ne çok takan var bu yaşlanma işine çok ilginç hiç mi başka dertleri yok cidden
Bu dönemin gencleri (hos bende onlardanim ama birkac sene farkla yasayabildigim guzel yillarim var) hicbir degisik tecrubeyi edinemedigi icin boyleler.
90'lara kadar genc olanlar rahatlikla is buluyordu, maddi ozgurluklerine daha -gorece- kolay kavusuyorlardi.
Rahatlikla disari cikiyorlardi, cunku sokaklar guvenliydi.
Uniye geldiklerinde sehir disinda okumak problem degildi, bir emekli rahatca cocugunu sehir disinda okutabiliyordu hem maddi hem manevi olarak kolaydi. Simdi insanlar cocuklarini kapi onune çıkarsa masraf cikarmasa cocuklar sıkılıyor.
Yurtdisi deneyimi cok dusuk maliyetliydi, benim yaşıtlarımin cok sayida yurtdisi gezisi olabiliyordu, en azindan 1 kez olsun cikabilmislerdi.
Kitap okumak, sinemaya gitmek, tiyatro seyredebilmek cok maliyetsiz sayilacak kadar ucuzdu, ornegin su an Tarkan'in konser bileti olmus 35 bin lira (2 kez Tarkan konserine gidebilmistim mesela ben, ilkinde 15 yasindaydim hatta ailece gitmistik)
Ben hiç unutmuyorum unideyken work & travel yapmistim 2100 dolardi maliyeti, Turk parasiyla 2500 lira gibi bir meblag tutmustu, dondugumde cebimde 12 bin dolarim vardi, Abd'de arac almis geri satmistim, 6-7 hafta calistiktan sonra tamamen gezmistim, gitmedigim konser vs kalmamisti, gectigimiz yaz yegenim gitti Abd'ye ayni programla 600 bin lira eksi ile dondu, kara kara dusunuyor, bende cocugu gazlayip gitmesine vesile olduguma hem sevindim (cunku asiri asosyaldi) hemde uzuldum.
Uni son senesinde 10 gun kadar interrail yaptik 130 -150 euro gibi bir maliyeti olmustu totalde. 7 yıl kadar once su meshurrrr Dogu ekspresine binmiştik esimle biletleri 120-130 lira gibi birsey tutmustu, az evvel baktim tur sirketi satiyor 20 bin kusur lira.
Eee bu cocuklar is bulamiyor, sokaga cikamiyor, gezip tozamiyor, burunlarini dahi çıkartmıyorlar evlerinden, ulkenin iklimi bile bozuldu, normal bunalima girmeleri bir de isin kotusu z kusaginin hicbir seyede enerjisi yok, haliyle hadi bi kalkip silkeleneyimde diyemiyorlar, nasil kurtulacaklar bilmiyorum. Bu sebeple 30 yasima geldim, hicbir sey yasamadim demelerine hic ama hic sasirmiyorum, sasirdigim ve uzuldugum kisim hicbir seye enerjilerinin olmamasi. Biz boyle degildik, bin kere duser bin kere kalkardik.