• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşlanmaktan korkmak

tombilibaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
1.393
1.161
53
39
evet korkuyorum.gencligime doyamamaktan.gencken zaten icim gecmis gibi yasamaktan..ben dis goruntumun yaslanmasindan da korkuyorum.yuzumde cokmeler var.alnimda yanaklarimda..bu beni rahatsiz ediyor.yaslanmak istemiyorum.var mi ettafinizda kirk yasinda olup kirk hic gostermeyen hep yirmilerinde kalmayi basarabilmis kadinlar.bi özge ulusoy geliyor aklima genc kalmis.cagla sikel de hic fena degil ama bunlarin da makyajsiz halleini dogal hallerini bilmiyorum tani.otuzluk bi arkadasim var ciddi iyi durumda cildi.ama daha otuz tabi.var mi etrafinizda genc kalabilmis kadinlar ve ne uygulamalar yaptirdilr

Ben varim 35 im 25 saniyorlar, ama bizde genetik annem de 57 yasinda en fazla 40 gosteriyor, yuzunde bir cizgi yok, 60 kilo, genc kiz gibi fizigi var.
Ama ne fayda icim geciyor artik cabuk yoruluyorum, alemlere akamiyorum uzun sure yuksek sesli muzigi kafam kaldirmiyor. Biraz fazla yesem, sporu ihmal etsem gobegim cikiyor (zayifim) kaporta saglam olsa da ic aksam bozuluyor yani kacinilmaz :)

Korktuğun eninde sonunda başına gelecek biliyorsun değil mi?

Valla en radikal örnek annem var. 70'ini sürüyor gören 50-55 diyor. Maşallah diyelim. Öyle bakım yapan bir kadın değildir. Bi arko kremi var gençliğinden beri yüzüne sürdüğü, bir de aşırı makyaj yapan bir kadın olmamış hiç, onun etkisidir.

Allah sağlıklı ömür versin de kırışıklık sorun değil.

Korktuğun eninde sonunda başına gelecek biliyorsun değil mi?

Valla en radikal örnek annem var. 70'ini sürüyor gören 50-55 diyor. Maşallah diyelim. Öyle bakım yapan bir kadın değildir. Bi arko kremi var gençliğinden beri yüzüne sürdüğü, bir de aşırı makyaj yapan bir kadın olmamış hiç, onun etkisidir.

Allah sağlıklı ömür versin de kırışıklık sorun değil.
ellerinden operim teyzemizin

Ben varim 35 im 25 saniyorlar, ama bizde genetik annem de 57 yasinda en fazla 40 gosteriyor, yuzunde bir cizgi yok, 60 kilo, genc kiz gibi fizigi var.
Ama ne fayda icim geciyor artik cabuk yoruluyorum, alemlere akamiyorum uzun sure yuksek sesli muzigi kafam kaldirmiyor. Biraz fazla yesem, sporu ihmal etsem gobegim cikiyor (zayifim) kaporta saglam olsa da ic aksam bozuluyor yani kacinilmaz :)
spor yapiyorsunuz sanirim baska neler yapiyorsunuz

spor yapiyorsunuz sanirim baska neler yapiyorsunuz

sağlıklı besleniyorum, spor yapıyorum, kiloma dikkat ediyorum, bir de cilt temizliğimi ve bakımımı hiç ihmal etmem, aşırı makyaj yapmam, fondoten gibi cildi yoran ürünler kullanmam.
ama dediğim gibi en önemlisi genetik, cildiniz ne kadar iyi olursa olsun yüz ifadeniz olgunsa olgun görünüyorsunuz.

Kırışıklıklar yaşlılık belirtileri belki azaltılabilir ama ifade yaşlı olur yine.Küçük göstermekte genetikle ilgili.26 yaşındayım ama 18 sananlar oluyor mesela.Bir teyze en fazla 20sin demişti.Bu durum ileride avantaj olur diyorlar ama şu da var yaş 50 olduktan sonra genç göstermekte pek önemli değil gibi geliyor.O yaşa gelince bu düşüncem degişir muhtemelen orasi ayrı.Bir de eğer kullanıyorsan sigara insanı çökertiyor kendimden de farkındayım.

50 yaşındyım geçenlerde bir teyze oğluna istedi ,örnek çok benimle aşıt olanlar kızım diyor aslında beni bu durumlar sıkıyor ,güzellik iyide tabi millete yaşını açıklamak itici oluyor tabi saç bembeyaz boyuyorum onun dışınd çok fzla bir şey yapmam,genlerle alakalı annem arakdaşım gibi torunuma annesine benziyor iyorlar yani bana birde kilo a olunca genç gzüküyorsun kilo aldımı yaş belli oluyor tabi .şuda varki nekadar genç durursn dur gençlik başkaa kendimdeki farkın gayet farkındayım ben

Yaşlanmaktan niye korkuyorsunuz ki? Sağlıklı yaşandıktan sonra yüzünüzde kırışıklık olması, saçlarınızın beyazlaması dert olmamalı, 45 yaşına geldim, yüzümde mimik çizgileri, saçlarımda beyaz var ama ruhum en fazla 20, 33 yaşında bir kadın hayat enerjisiyle dolup taşmalı, bence sorun kırışıklıklar olması değil ruhunuzu yaşlanmış hissediyor olmanız gibi geliyor.

Ya bu işler sırf kendine iyi bakmakla olmuyor, biraz da genetik ikramiyesini kazanmış olmak lazım :)

Size yemin ederim 56 yaşında olup 35 gösteren birini tanıyorum. Tesadüf annesini de tanıdım, başta ablası sandım. Meğersem genetikmiş.

Back
X