Yaşlı teyze kapıdan ayrılmıyor...

Tavırlarından bana da hasta gibi geldi tabi bu hastalık tehlikeli de olabilirdi haklısın.Kendimi senin yerine koyunca aman yaşlı teyze ne yapacak diye düşünecek bir durum değil.Acaba başka apartmanlara da girdimi ki öyle dolaşıyorsa illa ki polise haber veren başkaları da olacaktır.

Bilmiyorum, olmuştur belki başka haber veren... Kadının aklı başında olup da sadece yanlış gelmesi mümkün değil. Oturduğumuz bina 3-4 yıllık. Biz 2 yıl önce taşındık, o zamana kadar da boşmuş. Yani aradığı kişilerin burada oturması mümkün değil, apartmanda da biz ve 1 daire hariç herkesin kendi evi, onlarda da yok öyle birileri...

Kötü niyetliyse Allah ıslah etsin, değilse de Allah yardım etsin...

Benimde olsa yüregime inerdi,gecmiş olsun.Babamın köyünde yaşlı komşularının fındıklarını çalmaya gelmişler cuma vakti.
Erkekler namazda,kadınlar kur'anda oluyor diye.Teyze rahatsız olduğu için evdeymiş.
Kamyoneti iyice kapıya çekmişler.Teyzenin kime gücü yeter,akıl etmişte,adaam,misafir geldi galiba,dışarı baksana,diye seslenince eşi evdeymiş gibi,binip kaçmışlar.Böyle böyle paranoyak oluyoruz işte:KK34:

Teşekkür ederim. Bu olaydan sonra evdeyken bile kapının arkasina masa vs gibi şeyler çekiyorum. kapiyi açsalar bile ona çarpsın da ses duyulsun biraz da engel olsun diye. Yıllar geçti bu arada üzerinden hâlâ korkarım

Son düzenleme:
Arkadaşlar 1 saattir yaşlı bir teyze ile uğraşıyorum. Önce apartman girişinden zili çaldı, kim o diyorum açın ben sevim yengeniz dedi. Yanlış bastınız teyzecim dedim, bi daha bastı yine aynı diyalog...

10 dk geçti, yine aşağıdan zile bastı. Kimsiniz, aç artık aç diyor. Yanlış basıyorsunuz dedim, bağırdı açsana yaa diyeo_O

Yanlış basanlara da açmam kapıyı, apartmana çok hırsız girdiğini duydum 2 yılda. Bizim de ayakkabılar çalındı kaç kere...

Bu sefer apartman boşluğundan ses oldu, dürbünden baktım teyze bizim kapıyı karşı kapıyı inceledi, yukarı çıktı. Ben en üstteyim, merdiven çatı boşluğuna çıkıyor. 10-15 dk inmedi orada ne yaptıysa...

Sonra indi, karşı zili ve bizim zili çaldı. Kime baktınız dedim kapıyı açmadan, açsana diyor. Sizi tanımıyorum kimi arıyorsunuz dedim, Perihanı arıyorum diyor, Şükrü dayının evi değil mi burası diyor. Değil diyorum, aç bi gözümle göreyim diyor. Şükrü dayının evi burası diyor. Hayır teyzecim, bu apartmanda öyle birileri oturmuyor diyorum aç diyor ısrarla. Sonra ne biçim kadınsın, hiç insaf yok deyip aşağı indi. Aşağı katta duruyor. Ses var mı diye kapıyı açıp dinledim, hala perihan diye sesleniyor...:KK43:

Alzheimer olduğunu düşünüp polisi aradım, polis de gelmedi. Kadının üstü başı düzgün ama korkuyorum yine de kapıyı açıp eve almaya. Başka ne yapabilirim polisi beklemek dışında, eve alsam mı kaybolmaması için:KK17:
acma apartmanda baska biri saklaniyor olabilir vallla daliverirler iceri Allah korusun...

Back
X