• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yaşlılık , evlat , adalet ...

yula

heptekhepyek
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2018
355
213
103
Bu hafta ' Müge Anlı' haber programında Manisa da gelininden dayak yiyen evde eziyet gören 88 yaşında bir hanım konuydu. Darp anlarını video ile belgeleyen küçük gelin sayesinde kamu tesadüfen bunu öğrendi. Eğer o videoları izlemediyseniz hiç izlemeyin... o minicik kadın tokat yerken o kadar minik, o kadar korunmasız, o kadar saf tokatlayana bakıyor ki , bebekleşmiş sesiyle öyle acı çığlıklar atıyor ki , kabus olur çöker üstünüze ; yaşlıya bakmak zordur, yetişkin temizliği zordur , dokuz çocuğu varken bir gelinin başına terk edilmiş, dokuz kişi bir anaya bakamamış ,,, ölümü de şaibeli olduğu için , adalet isteyen var ama Manisa savcılığından ilgi görmemiş (buna da herkes çok şaşırdı), umalım ki başta o dokuz kişi ve eziyet edenler yargılansın VE BAM NOKTASI insanlar yaşlanınca ,kendi işlerini yapamaz hale gelince itilip kakılmak dan nasıl olup ta kurtulacak , adalet sistemi ne tür insanlarla işletilecek???belki yaşlı insanın kurtarıcısı 'bakıcı robotlar' olabilir yakın zamanda , belki geleceğin yaşlısı bu yolla rahat eder ezilmez belki ??? ya bugün ? bizler , vicdanı olanlar bu korkunç acıları bu hafızalarda , bu yüreklerde taşımaya mahkumuz,

Bu ülkede kadın , çocuk , yaşlı , hayvan hangisinin değeri var ki ?

Bu konuda ciddi düzenleme getirilmesi gerekiyor. Artık herkes çalışıyor. 65 yaşında emekli olacağız. Kim kime nasıl baksın? İşte o noktada sosyal devletin devreye girmesi lazım. Artık nasıl olur bilmiyorum ama adaletli ve kimsenin mağdur olmadığı bir yaşam alanı şart. Yaşlıların kendini kötü ve terkedilmiş hissetmeyeceği,ihtiyaçlarının karşılandığı, kendilerini fazlalık hissetmedikleri bir oluşuma ihtiyaç var. Sanmıyorum ki onlarda bu durumdan memnun olsunlar.

Huzur evi, yaşlı bakım merkezi, artık her ne ad ile biliniyorsa bunların yaygınlaşması ve öcü olarak görülmemesi gerektiği kanısındayım.
Kendim şimdiden yaşarsam ve bakıma muhtaçsam oralara giderim diyorum.
Bu kurumaların işleyişi durumu denetimi nasıldır bilmiyorum. Fakat bu kadar öcü gibi görüldüğüne göre iyileştirilmeye muhtaç gibi görünüyor.
Huzur evini seçenek olarak görmeyenlerin durumu da bence kötü.
Yaşlılar şiddet görmezse bile sürekli çocukların evi arasında mekik dokur halde, farklı düzene alışmaya çalışarak ya da alışmak yerine gelinle, kızla çatışarak, göçebe yaşıyor. Onlara da yazık.
Bu konu bence geleceğimizin büyük sorunu olacak. Çünkü nüfus iyice yaşlanıyor.
Çoğu çift çalışıyor, millet çocuğunu yaşlılara baktırma derdindeyken çalışan çift mi bakacak?
Hiç sanmıyorum.
Bu merkezlerin artık ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Bende özellikle çocuklarına sinir oldum sırf kendi üstlerinde kalmasın diye görmezden gelmişler hadi annenizi almadınız yanınıza hiçmi banyosunu yaptırmaya gitmediniz ,vicdansızlar atmışlar başalrından gelinin üzerine.herbiri bir ay baksaydı o kadın bu eziyeti çekmezdi .şimdi anneleri oldu . Sanki hiç bilmiyor numarası yapıyorlar birde ,gayette haberleri var belli.

Huzur evi, yaşlı bakım merkezi, artık her ne ad ile biliniyorsa bunların yaygınlaşması ve öcü olarak görülmemesi gerektiği kanısındayım.
Kendim şimdiden yaşarsam ve bakıma muhtaçsam oralara giderim diyorum.
Bu kurumaların işleyişi durumu denetimi nasıldır bilmiyorum. Fakat bu kadar öcü gibi görüldüğüne göre iyileştirilmeye muhtaç gibi görünüyor.
Huzur evini seçenek olarak görmeyenlerin durumu da bence kötü.
Yaşlılar şiddet görmezse bile sürekli çocukların evi arasında mekik dokur halde, farklı düzene alışmaya çalışarak ya da alışmak yerine gelinle, kızla çatışarak, göçebe yaşıyor. Onlara da yazık.
Bu konu bence geleceğimizin büyük sorunu olacak. Çünkü nüfus iyice yaşlanıyor.
Çoğu çift çalışıyor, millet çocuğunu yaşlılara baktırma derdindeyken çalışan çift mi bakacak?
Hiç sanmıyorum.
Bu merkezlerin artık ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Huzur evleri hakkinda bilgim yok ama denk gelip ortalama fiyatlarina bakmistim gecenlerde ve saglikli bir yaşlinin bakimi aylik 6bin civarina denk geliyor. Bunu herkes karsiyalamayaz veya karsilamak istemez. Aslinda o 9 cocuk el atsa cok rahat guzel bir huzur evine yerlestirebilirlerdi.
Her huzur evi dayakci degil gayet guzel bakilip kendi yasitlariyla sosyallesiyorlad hem. Ama boyle dayak atilan kadincagiza kim o kadar para verir ki 😔😔

En iyisini Allah bilir ... etme bulma dünyası..
Birde su var geline gelin degil evlat emanet gibi görülüp hor görülmemesi lazim yaşlılığıni sonunu düşünmesi lazım büyüklerin.... .. yatalak veya elden ayaktan düşmüş birinin yaşı ne olursa olsun bakımı zor..

Huzur evleri hakkinda bilgim yok ama denk gelip ortalama fiyatlarina bakmistim gecenlerde ve saglikli bir yaşlinin bakimi aylik 6bin civarina denk geliyor. Bunu herkes karsiyalamayaz veya karsilamak istemez. Aslinda o 9 cocuk el atsa cok rahat guzel bir huzur evine yerlestirebilirlerdi.
Her huzur evi dayakci degil gayet guzel bakilip kendi yasitlariyla sosyallesiyorlad hem. Ama boyle dayak atilan kadincagiza kim o kadar para verir ki 😔😔
Dediğim gibi bu artık ihtiyaç meselesi ve bence acil geleceğe yönelik devlet planlama yapmalı.
6.000 ciddi bir rakam çoğu insan karşılayamaz. Evde bakım hizmeti almak muhtemelen daha ucuza gelecektir. Bir çare olmalı.
Sonuçta muhtaçlık söz konusu yazık yani. Programı bahsi geçen kadını bilmiyorum. Kadın kötü bile olsaydı, karşılığı dayak yemek olmamalı.
9 çocuk neden bakmıyor en doğru soru.
Muhtemelen deştikçe büyük büyük dramlar çıkacaktır.

Dediğim gibi bu artık ihtiyaç meselesi ve bence acil geleceğe yönelik devlet planlama yapmalı.
6.000 ciddi bir rakam çoğu insan karşılayamaz. Evde bakım hizmeti almak muhtemelen daha ucuza gelecektir. Bir çare olmalı.
Sonuçta muhtaçlık söz konusu yazık yani. Programı bahsi geçen kadını bilmiyorum. Kadın kötü bile olsaydı, karşılığı dayak yemek olmamalı.
9 çocuk neden bakmıyor en doğru soru.
Muhtemelen deştikçe büyük büyük dramlar çıkacaktır.

Bu rakamlari buldum. Full bakim evde de olsa ucuz olmuyor. Bu bakici parasi+ aylik mutfak alisverisi, faturalar olacak bu sefer. Yaslinin evi oldugunu varsayiyorum yoksa kira...

"Gündüz çalışan yaşlı ve hasta bakıcı ücretleri 3.500-5.500 TL arasında değişir. Yatılı bakıcılar ise 4.500-7.000 TL arasında ücret talep edebilir. "

Alinti

Bu hafta ' Müge Anlı' haber programında Manisa da gelininden dayak yiyen evde eziyet gören 88 yaşında bir hanım konuydu. Darp anlarını video ile belgeleyen küçük gelin sayesinde kamu tesadüfen bunu öğrendi. Eğer o videoları izlemediyseniz hiç izlemeyin... o minicik kadın tokat yerken o kadar minik, o kadar korunmasız, o kadar saf tokatlayana bakıyor ki , bebekleşmiş sesiyle öyle acı çığlıklar atıyor ki , kabus olur çöker üstünüze ; yaşlıya bakmak zordur, yetişkin temizliği zordur , dokuz çocuğu varken bir gelinin başına terk edilmiş, dokuz kişi bir anaya bakamamış ,,, ölümü de şaibeli olduğu için , adalet isteyen var ama Manisa savcılığından ilgi görmemiş (buna da herkes çok şaşırdı), umalım ki başta o dokuz kişi ve eziyet edenler yargılansın VE BAM NOKTASI insanlar yaşlanınca ,kendi işlerini yapamaz hale gelince itilip kakılmak dan nasıl olup ta kurtulacak , adalet sistemi ne tür insanlarla işletilecek???belki yaşlı insanın kurtarıcısı 'bakıcı robotlar' olabilir yakın zamanda , belki geleceğin yaşlısı bu yolla rahat eder ezilmez belki ??? ya bugün ? bizler , vicdanı olanlar bu korkunç acıları bu hafızalarda , bu yüreklerde taşımaya mahkumuz,
Hepimiz bir gün yaşlanacağız ve başımıza böyle olaylar gelmesi yüksek ihtimal.
şuanki gençlikte “ kayınvalidesi 1 tane bilezik fazla yapmadı diye yıllarca kin güden” yaşlı insanların önüne bir tabak çorba koymaktan aciz, bir bitki gibi verdiği komutlarla hareket etmesini isteyen, manevi duyguları asla gelişmemiş olan insanlarla çok çok daha yüksek ihtimal.
Şimdiden yaşlılığımı düşünür oldum. Allah hayırlı evlatlar, hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Bu rakamlari buldum. Full bakim evde de olsa ucuz olmuyor. Bu bakici parasi+ aylik mutfak alisverisi, faturalar olacak bu sefer. Yaslinin evi oldugunu varsayiyorum yoksa kira...
"Gündüz çalışan yaşlı ve hasta bakıcı ücretleri 3.500-5.500 TL arasında değişir. Yatılı bakıcılar ise 4.500-7.000 TL arasında ücret talep edebilir. "
Alinti
Öyle ya da böyle biri bakacak bu insanlara.
9 tane çocuğun bir insana bakamaması üzücü olan.
O teyze çok kötü bir insan olsa bile dayak yemeği hak etmiyor. Yazık yani...

Öyle ya da böyle biri bakacak bu insanlara.
9 tane çocuğun bir insana bakamaması üzücü olan.
O teyze çok kötü bir insan olsa bile dayak yemeği hak etmiyor. Yazık yani...

Malesef benim de bir tanidigim 90 kusur yasinda ne cocuklari bakti ne torunlari... Benim akrabamin evinde kaldi kadincagiz son yillarinda ama o kadar yaslaninca cocuk gibi oluyorlar. Kendisi istemeyen torunlarini ozlemiş, gece kalkip oraya gitmek istemiş hep 😔😔😔
Rahmetli oldu. Bunlarin hesabi nas verilir bilmem.

Hepimiz bir gün yaşlanacağız ve başımıza böyle olaylar gelmesi yüksek ihtimal.
şuanki gençlikte “ kayınvalidesi 1 tane bilezik fazla yapmadı diye yıllarca kin güden” yaşlı insanların önüne bir tabak çorba koymaktan aciz, bir bitki gibi verdiği komutlarla hareket etmesini isteyen, manevi duyguları asla gelişmemiş olan insanlarla çok çok daha yüksek ihtimal.
Şimdiden yaşlılığımı düşünür oldum. Allah hayırlı evlatlar, hayırlı insanlarla karşılaştırsın
Bence siz zihniyetinizi değiştirin.
Gençlik dediğinizde bile gelin üzerinden örnek veriyorsunuz.
İyi anne baba olun da doğru düzgün, size sahip çıkacak, bakacak, sevecek, bir kap yemeği önünüze koymaktan aciz olmayacak, duygusuz bitki gibi karısının başına atıp sırtını dönmeyecek, duyguları olan, merhameti gelişmiş evlat yetiştirin.
Bencede şimdiden düşünün yaşlılığınızı.
Hayırlı evlat yetiştirin.
Gelin damat size karşı hayırsız olsa da olur.
Önemli olan çocuklarınız...
Bahsettiğiniz tipte bir altın için kin güden insana bende kızıyorum ama sizler yukarıda saydığınız tavrı hak ediyorsunuz.
Hala daha kendi anasına babasına bakmayana el kızı bakacak kafasındaysaynız yazık size.
Gelin bu yapacak, boşa mı aldık? kafasındaki kayınvalidelere bakanda ahmaktır.

Malesef benim de bir tanidigim 90 kusur yasinda ne cocuklari bakti ne torunlari... Benim akrabamin evinde kaldi kadincagiz son yillarinda ama o kadar yaslaninca cocuk gibi oluyorlar. Kendisi istemeyen torunlarini ozlemiş, gece kalkip oraya gitmek istemiş hep 😔😔😔
Rahmetli oldu. Bunlarin hesabi nas verilir bilmem.
Bilmiyorum... Gençliğinde yaptıklarının karşılığını almamışsa ödenmez o hesap.
Konu çok başka yere gitsin istemem.
Benim babam kanser hastasıydı.
Kendimi bildim bileli ya ben öleyim ya o diye dua ettim.
Hastalığını öğrenmeden önce ilişkimi bitirmiştim öldü kabul etmiştim. Son nefesini verene kadarda huzurlu uyumamışım dedim.
Gidip babama bakmadım.
Sadece anneme ve kardeşimin haline üzüldüğüm için onlara yardıma gittim bir kaç sefer. (uzak mesafe)
Bakmadığıma pişman değilim.
Bakılmayı hak etmiyordu.
Yaşlı hasta olması önemsiz.
Ben bunun için hesap vereceksem muhtemelen mahsuplaşırız alacağım çıkar.
Çok duygusuz gibi görünüyor olabilirim ama kendimden pay biçarek söylüyorum.
Bazen dönüp bakmayı kenara bırakalım yüzüne tükürmekten imtina etmek gerek.
Bu kadar sert olmama rağmen kalkıp babama şiddet uygulamak aklıma gelmedi. Bu bambaşka bir sorun bence.
Eğer benimki gibi bir hikayesi yoksa o insanların bakmamak, sırtını dönmek için hiç bir bahaneleri yok.
Üstüne üstlük bir insana işkence etmek nasıl bir aklın mahsülü aklım almıyor...

Büyüklerimiz aile baglarini daha çok mu elinde tutuyordu?
Ya da böyle seyler hep vardi da, global gelişme, teknoloji, bilgiye ulaşma kolayligi saglandigi icin mi, daha çok gün yüzüne cikiyor?!

Back
X