aynı yan etkileri büyük ihtimalle tekrar yaşarsınız, bi uzmana danışarak kullanmaya karar verin bence..kızlar bişey sormak istiyorum,bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarım bana yardımcı olabilir mi?.ben 2 yıl kadar önce yasmin kullanmaya başlamıştım adet sancılarım için vermişti doktorum.ama bende aşırı bacak ağrısı,mide bulantısı,duygu değişiklikleri fln yaptı.1 kutu içip bırakmıştım.şimdi evlenicem ve tekrar kullanmak istiyorum.aynı yan etkileri yaşarmıyım acaba? hadi mide bulantısı fln neyse de bacak ağrısı beni korkutuyo açıkcası, damar tıkanıklığı yaptığını okudum.size bi sorayım dedim.böyle ilk aylar ağrı yaşayıp sonradan normale dönenler var mı aranızda? doktora gidicem hap kullanmaya karar verirsem.ama bacak ağrısı gözümü korkuttu :26:
hapı yarıda kestiğiniz için kanama olmuş olabilir, hamilelikle ilgisi olacağını sanmıyorum..ben 6 aydır düzenli olarak yasmin kontrol hapı kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım. (Son ay ciddi bir grip rahatsızlığı geçirdim ve yasminle birlikte oseflu 75mg kullanmak durumunda kaldım) yasmin pazar günü bitti. 4 gün sonra, perşembe günü adet oldum. ama o 4 günlük arada cinsel ilişkiye girdik ve ek bir korunmaya gerek duymadık. ben yine de regly olmadan bir gün önce eczanelerde satılan testlerden alıp yapmıştım ve sonuç negatif çıktı. Pazatesi günü yasmine tekrar başladım. 1 hafta kullandım. fakat ciddi bir baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi sorunlar yaşadım ve bugüne kadar böyle bir sorun olmadığı için yasmine bağlamadım. doktora gittim hiçbir test yapılmadı ve soğuk algınlığıdır denildi. ben sonra yasminin yan etkilerinde bu belirtiler olduğunu okuyunca ilaca başladıktan tam 1 hafta sonra (yani pazar günü) ilacı bıraktım. baş dönmesi, mide bulantısı kesildi. ilacı bıraktıktan 2 sonra (salı) tekrar regly oldum. Bu normal mi? Hamilelikle ilgisi olabilir mi?
bende de ilk aylar aşırı sivilce yapmıştı, ne kullandıysam geçirememiştim, ama geçti şuanda, demek ki böyle bir yan etkisi de varmış yasminin:26:yasmin kullanmaya başladıktan sonra yüzümde aşırı derecede sivilcelenme oldu..bugün cildiyeye gittiğim de hormon ilacı kullanıp kullanmadığımı sordu direk..yasmin kullandığımı söyleyince etkisi olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi..(adetimin 2. günü tekrar gidicem daha net belli olcak) bende düşününce yasmin kullanmaya başladıktan sonra olduğunu düşünüyorum..valla sivilcelere iyi geldiğide söyleniyor ama bende de böyle bi etki yaptı işte..
hapı yarıda kestiğiniz için kanama olmuş olabilir, hamilelikle ilgisi olacağını sanmıyorum..
:26:
yazz kullanan arkadaşım var, memnun.ben jinekoloğa gittim canım,bu defa yazz 24+4 verdi.henüz kullanmadım adetimin ilk gününü bekliyorum.bu ilacın yasminden daha az hormon içerdiğini söyledi.umarım yan etki yaşamam sağlıklı bi şekilde kullanırım.benim gibi yasminden memnun kalmayıp yazz kullanan var mı acaba arkadaşlar?
hap kullanmaya başlayınca adetinin miktarı da azalabilir. Benim azaldı mesela tatlım, 5 gün sürüyordu, artık 4 gün sürüyor, bide miktarı da eskisine göre daha az.Deryacıııııııım ben sanırım yanlış tahminde bulunmuşum ayın 29nda adet oldum .. 4 Şubatta da biter
Genelde 7.nü alıyorum duşumu son damlasına kadar bekleyerek sonradan süpriz olmaması açısından .. İlk günler ki gibi olmuyor yani kanama 6.veya 7.günde
yazz kullanan arkadaşım var, memnun.
İnşallah sen de memnun kalırsın.
hap kullanmaya başlayınca adetinin miktarı da azalabilir. Benim azaldı mesela tatlım, 5 gün sürüyordu, artık 4 gün sürüyor, bide miktarı da eskisine göre daha az.
Merhaba Biz yeni evli bir çiftiz. Doktor önerisiyle en az yan etkili olduğu için YASMİN Doğum kontrol hapını kullanmaya başladık.
21 gün kullandıktan sonra 7 gün ara vermemiz söylenmişti uyguladık ve 7 günden sonra ilacı kullandık o gün etkili olmuş mudur? tereddütler içerisinde kaldık uff tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz..
banada bir yardim etseniz, adet oldugum günden 1 gün sonra basladim (unuttum ilk gün almaya), adetim 3 gün sonra kesildi..
hapi kullanmaya basliyali 2 hafta oldu ara ara adet agrilarim gibi karin agrisi oluyor kasiklarimda ve devamli lekelenme akinti oluyor adet olmadan önceki gibi
sizce normalmi?? nezamana kadar devam eder bu durumm?? lütfen yardim edinnnnnn
arkadaşlar yasmin kullanıyorum bir aydır yeni bitti kullandığım süre içinde sürekli ara kanama yaptı ,şimdi ikinci kutuya başlamayı düşünmüyorum ,acaba ilacı bırakınca ara kanamada dururmu.
merhaba arkadaşlar,
ben bu ilacı "doktor tavsiyesi ile" yaklaşık 10 ay kullandım bir gün aşırı sırt daha doğrusu yan ve göğüs ağrısı şikayetlerim başladı bir kaç gün kas tutulmasıdır diye önemsemedim en sonunda boğazımdan kan gelince hastaneye gittim bir sürü tetkik sonucu akciğer embolisi teşhisi konuldu ve çok zor teşhis edilen atlanabilinen bir durummuş. ben şanslıymışım ki üstüne gidip ne olduğunu buldular. buna neden olan şeyinde doğum kontrol ilacı olduğunu söyledi doktorlar. doğum kontrol ilaçları emboli riskini arttırıyor ve bu emboli beyne, kalbe, ciğerlere gidiyor, şakası yok! ilacı kullanan arkadaşlar kullanmayın demiyorum fakat bilinçli kullanın lütfen doktor kullan dedi ben de kullanıyorum ya da arkadaşımdan duydum demeyin. kan testi yaptırıp vucudunuzun bu ilacı kullanmaya uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor.
çok zor günler yaşadım. günlerce yatamadım nefes alamadım.. 6 ay tedavi görücem.. ayrıca ağır ilac ve antibiyotik yüklemesine maruz kaldığım için bi de mantar belası çıktı başıma.. kısacası lütfen bilinçli kullanın ve kendinize zarar vermeyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?