yasmin dogum kontrol hapı

Yasmini ben de kullandim kist icin ama hic memnun kalmadim adetim ilk ay 15 gun surmustu sonra hep ara kanama falan yapmisti 2 ay sonra kanamalar gecmisti

Başka bir doktora gidip, farklı bir hap vermesini isteyebilirsin. Yasminde bu tarz şikayetler çok oluyor...

doğum kontrol amaçlı kullanıyorum ve çok memnunum ama kist olayı tabi farklıdır. yasmin dikkatli kullanılması gereken bir ilaç, başlaması da bırakması da kontrollü olmalı. o nedenle bence doktorunu aramalısın. en iyisini çünkü doktorlar bilir.

bende yaklaşık 2 senedir yasmin kullanıyorum hala çocuğum olmadığına göre iyi koruyor :) ama ben çok düzenli kullanıyorum yani telefonumun alarmı kurulu düzenli olarak içiyorum kutu bittiğinde 7 gün ara verip 8. gün başlıyorum bu ara süresinde 4. gün regl oluyorum. 4 günlük aşamada ad farklı korunma yollarına gerek duymuyoruz koruyor herhalde :) ama kesinlikle kullanmaya başladıktan sonra doktora gitmeli muayene ediyor çünkü yaramazsa değiştiriyor

neden hapla korunuyorsunuz.en iyisinin bile birsürü yan etkisi var. hem hamile kalmanızı zorlaştıracak daha sonra. eşiniz korunsa daha mantıklı değil mi herşeyi kadınlardan beklemesinler canım

neden hapla korunuyorsunuz.en iyisinin bile birsürü yan etkisi var. hem hamile kalmanızı zorlaştıracak daha sonra. eşiniz korunsa daha mantıklı değil mi herşeyi kadınlardan beklemesinler canım

ama kistte var onun ıcın de ıcıyorm aslında bır sey buldum yurt dısında cok kullanılıyır

Eki Görüntüle 1105910

koldan yapılıyor ömrü bir yıl 350 tl bunu dusunuyorum bu sıralar

allah allah çok ilginç.bunu hiç duymamıştım

yurt dısında cok yaygın derı altı kapsulu dogum kontrolu dıye gecıyor

dogum halkası da gecen ay kullandım oda güzel her yerde satılmıyor bulmak bıraz zor;(

yasmınle hala devam edıoyorm

yasmıne yıllık 220 verıyorum devlet artık ödemıyor

canım sen kistten ziyade doğum kontrolü için kullanıyorsun yasmini anladığım kadarıyla. özel bi soru ama neden eşin korunmuyor...

canım sen kistten ziyade doğum kontrolü için kullanıyorsun yasmini anladığım kadarıyla. özel bi soru ama neden eşin korunmuyor...

çünkü istemıyor birde hem korunma hem kist icin kullanıyorm ıste bu ay bıraktım kullanmıyorum ben artık kanamam sıklastı

Ben de kistim için kullandım, baş dönmesi ve halsizlik şikayetlerim olmuştu, pek sağlıklı bulmuyorum.
Geçen ay bıraktım, bu ay yine düzenli gelmiyor
Bıktım artık

Doğum kontrol haplarının aslında çokta bilinen yan etkileri yoktur. Hepsi yanlış bilgilerdir. Aksine bilinmeyen pek çok faydası da vardır. Özellikle ülkemizde, evlilik öncesi kadın doğum uzmanına gitmeye utanılır. Genç kızlık döneminde yaşanan adet gecikmeleri, karın ağrıları vs hep evlenince geçer diyerek geçiştirilir. Aslında çoğu kız bilmez ki, daha genç kızlık döneminde bir rahatsızlık yaşıyordur. Evleneceği zaman kalkar gider rast gele bir eczaneden doğum kontrol hapı alır ve kullanmaya başlar. Sonra da kontrolsüz bir şekilde bırakır. Bekler ki çocuk olsun, aylar geçer hamile kalamaz. Sonrada suçlu doğum kontrol hapı olur.

Ben bekarlık dönemimde aklıma takılan her soruyu sormak için doktora gittim, ultrason ile muayene oldum, hormon testlerim yapıldı. Korunma yöntemleri neler sordum öğrendim. Doğum kontrol hapı kullanmaya başladım düğünden bir süre önce. Eşimle çocuk düşünmeye başlayınca, "şimdilik devam edeyim adet olduğumda bırakırım " dedim. 7 Şubatta adet oldum ve ilacı bıraktım. hesaplamalara göre 23 şubatta hamile kalmışım. Bir de bir çok kişi ilk ay hamile kalamazsın deyip aklımı bulandırdı, tüm belirtileri hep "hapı yeni bıraktım ya dengem şaştı" diyerek yorumladım. Her hafta sonu cam sildim meğer hamileymişim

Bunlarda bazı örnekler

Doğum Kontrol Haplarının Bilinmeyen Faydaları

Adetlerin düzenlenmesi
İçerdikleri östrojen ve progesteron etkisi ile doğal adet siklusunu taklit ettikleri için adet düzensizliği olanlarda adetleri düzenlemek, yirmi sekiz günlük periyotlarda kanamanın olmasını sağlamak için kullanılır.

Kansızlığın giderilmesi
Adet kanamasının miktarını azalttıkları için çok yoğun kanaması olan ve adet kanaması uzun sürenlerde bu yüzden anemisi (kansızlığı) olanlarda kanama miktarını azaltmak için kullanılır.

Adet sancılarının azalması
Dismonero dediğimiz çok sancılı adet görenlerde hatta bu yüzden her ay hastanelik olup sürekli iğne yaptıranlarda adet sancılarını azaltır, yok edebilir.

Premensturel Sendrom'da Azalma
Bazı kadınlarda sıkça görülen adet öncesi gerginlik, bulantı, göğüslerde dolgunluk hissi, iştahsızlık, şişkinlik hissi, depresif tablo, mutsuzluk hissi gibi şikayetlere adet öncesi dönem gerginliğine premenstural sendrom (PMS) denir. PMS’ un azalmasına yardımcı olur.

Premenepzal Sendrom'da Azalma
Menopoz son adet demektir. Menopoz öncesi perimeopozol dönemde adet düzensizlikleri başlamış ve PMS'da olduğu gibi sıkıntıların baş gösterdiği dönemde OK dediğimiz doğum kontrol hapları kullanıldığında bu sıkıntılar azalır.

Menstruel migrenin azalması
Bazı kadınlarda adet öncesi hâkim olan hormonların etkisi ile migren tipi baş ağrıları olur. Hormonal düzeni sağladıkları için haplar bu ağrıların azalmasına da yardımcı olur.

Over tümör ve kistlerin insidansında azalma
Haplar yumurtalıkların fazla çalışmasını baskıladıkları için yumurtalık tümörü ve basit kistlerin görülme olasılığını düşürürler.

Endometrium kanseri riskinde azalma
Rahim için döşeyen ve adet görünce kanayan tabakaya endometrium denir. Endometrium fazla östrojen etkisinde kalırsa kanser riski oluşur. Haplar karşılanmamış östrojen dediğimiz kanser riskini düzenli olarak östrojen ve progesteron salgılattıkları için baskılar ve endometrium kanserini önler.

Tüm bu nedenlerden dolayı biz hekimler doğum kontrol haplarını her zaman gebelikten korunmak için vermeyiz. Yukarıda saydığımız etkilerinden dolayı çoğu zamanda medikal tedavi amaçlı kullanırız.

canım daha evvellde uyarmıştım bir yerde bu hapı
bu hap hırvatistanda yasaklandı birkaç sene olacak
hırvatistanda şahit oldum ard arda gencecik kızlar ölmeye başladı
sebebi bu haptı ve yasakladılar ve artık herhangi bir d.kontrol hapını ancak doktor yazabiliyor
hatırladığım kadarıyla ölüm sebepleri kanlarının kuruması gibi br şeydi.
bilelem belkide değiştirdiler yeniledilermi şuanda bilemem ama güvenemiyorum
ve her duyduğumda uyarırım

çünkü istemıyor birde hem korunma hem kist icin kullanıyorm ıste bu ay bıraktım kullanmıyorum ben artık kanamam sıklastı

Öyle şey olur muymus istemiyor diye canım senin sağlığın söz konusu. Bebek yapin o zaman korunmak istemiyorsa kistlerden de dogumla kurtulursun :)

Canim öyle diyorsun da sonucta yapay bişey bu ya. Faydaları vardir belki ama tahribatlari emin ol daha fazladir. Sen ilk aydan hamile kalmissin o senin Şansın herkes senin kadar kolay hamile kalamiyor. Bak arkadas hirvatistanda yasaklandigindan bahsetmis. Şüpheyle yaklasmakta yarar var yine de.

Birde bunlar ilaç firmalarının satışları artirmak icin uydurdugu hic de masum olmayan yalanlar. Drlarla ilac firmalari da koordineli çalıştığı için onlarin sözüne bile çok da kulak asmamak lazim. Antibiyotigin zararlari son zamanlarda daha çok bilinir oldu.saymakla da bitmiyor. Ama gelgelelim ki antibiyotigi en çok tüketen 2. Ülkeyiz.peki bu ilaclari kim yazıyor !!!

ben evlenmeden 2 ay önce başladım bu ilacı kullanmaya, 6 ay kullandım hiç bir yan etkisini görmedim bıraktığım ay hamile kaldım çok şükür. ama düzenli kullanmak çok önemli ve tabiki doktor kontrolünde.

Ben de korunma amacı ve onun öncesinde farklı nedenlerle tam 7 8 sene Yasmin kullandım. Baş ağrısı ve kuruluk dışında bir etki yapmadı. Ben çok memnundum.
Kahverengi akıntının Yasmin'le alakası olmayabilir de. Çünkü kist kahve akıntı yapıyor zaten.

Bence halka çok iyi
Yasmin ve yazz bende daha fazla yan etki göstermişti
Nuvaring gayet iyi gelmişti bana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…