Aile Planlaması Yasmini bırakınca

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Artemisial

Yarın farklıdır bugünden, Adı değişir hiç olmazsa🌸
Pro Üye
21 Şubat 2021
936
3.084
63
Merhaba, evliliğimin 5. Yılındayım hep Yasmin ile korundum. Önümüzdeki bir süreçte yasmini bırakmak istiyorum. Başlamadan önce 30 günde bir şeklinde düzenli bir reglim vardı. Bıraktığımda kendi duzenimize ne zaman dönüyoruz tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ?
Bir de ben hipotiroidi hastasıyım. Şu an TSH 4 civarında sabit tutuluyor. Bazı sitelerde gebelik için 2-2.5 olmalı yazıyor. Benim bu TSH ile ileride gebe kalmam mümkün mu ? Yoksa doktora tekrar danışıp ayrıca bir tedavi mi görmem gerekiyor ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Döngü normale dönmesi kişiden kişiye değişiyor. Tsh önemli halledilmeli. Gebeligi de zorlar gebelik olursa da bebekte zeka sorununa yol acabilir.

Döngü normale dönmesi kişiden kişiye değişiyor. Tsh önemli halledilmeli. Gebeligi de zorlar gebelik olursa da bebekte zeka sorununa yol acabilir.
Teşekkür ederim cevabınız için, tsh şu an normal değer aralığında görünüyor sabit tutuluyor. O sebeple kararsız kaldım normal aralıkta ise hem gebeliğe engel olmamalı hem de bebeğe zararı olmamalı diye. Ancak internet bilgileri insanın kafasını karıştırıyor

Benin 3.5 idi. Aile hekimim bunu kadın doğum doktoruna söyle bu en az 2.5 altına inmeli dedi.

Benin 3.5 idi. Aile hekimim bunu kadın doğum doktoruna söyle bu en az 2.5 altına inmeli dedi.
Çok teşekkür ederim demek istediğinizi anladım ben de düşündüğüm sürecin öncesinde mutlaka görüşmeliyim. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :)

Çok teşekkür ederim demek istediğinizi anladım ben de düşündüğüm sürecin öncesinde mutlaka görüşmeliyim. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah :)
Teşekkür ederim. Rabbim uğraştırmadan nasip etsin.

Her doktor kontrolünüzde t4 tsh değerinize bakılacak zaten. Bu rutin tüm gebelerde bakılır. Siz durumunuzu belirtirseniz doktora ona göre ilaç tedavisi ile sabit bir değerde tutulur ve sağlıklı bir gebelik geçirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey doktor kontrollerinizi aksatmamak. Aile hekimliğinde de bakıyorlar zaten her gitmenizde

Merhaba yasmini bırakınca normal döngüye dönmeniz ne kadar zaman aldı ve gebelik oldu mu acaba bende 4 aydır kullanıyordum kist tedavisi için şimdi kistim eridi gebelik istiyorum kendi kafama göre mi bırakmalıyım doktora mı danışmalıyım sizin tecrübeleriniz nedir acaba öneriniz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…