• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yatak odama ses yalıtımı yaptırmamı isteyen yan komşu :/

Gecen erkek arkadaşımda soyleniyordu alt komsudan sesler geliyor abuk sabuk gidip basicam apartman burasi mustakil degil yasamayi ogrensinler diye :KK53: iki taraf icinde zor bi durum:KK22:

Maalesef bazı binalarda ses geçirgenliği oldukça fazla, yaşamayan anlayamayabilir.
Benim yan komşuyla da yatak odaları yan yana ben de oradan biliyorum maalesef. İnanın öksürük sesi bile geliyor. İlk zamanlar çok şikayetçiydim, komşudan değil, binanın ses geçirgenliğinden ki taşındığım bu yerde ilk defa karşılaştım.
Öksürme sesleri, konuşma sesleri, bebeğinin beşik gıcırtısına kadar geliyor hele de sizin bulunduğunuz ortamda ses yoksa daha çok duyuyorsunuz.
Öyle farklı sesler duymadım ama bu ses geçirgenliğini fark ettiğinizde onların seslerinden rahatsız olmasanız bile kendinizin sesi biraz yüksek çıktığında onların da sizi duyabileceğini düşünerek ses yapmasanız bile psikolojik olarak rahatsız oluyorsunuz ve hep dikkatli davranmak zorunda kalıyorsunuz.
Şimdilerde eskisi gibi değilim, alıştım ama başlarda çok anormal geliyordu.

Konu sahibini tenzih ederim kendisi çok hanımefendi tepkiler vermiş. Ama şunu bilir şunu söylerim herkesin mizacı apartman yaşamını kaldıramıyor. Müstakil evlerde kalmaları gerekiyor. Özgürlük gibi kavramların bile anlaşılmadığı bünyeler var. Şahsen bunun tam tersi durumlarda, buraya sesten rahatsız olanların açtığı konularda da rahatsız oluyordum ben. Orda da ses çıkaranlara çok yükleniliyordu. Ama bu konuda gördüm ki insanımız apartman kültürünü kaldıramıyor.

Annem ve babamla nişanlımı ziyarete onun şehrine geldik.
İyi de bir otele yerleştik.
Gece bir sesler yani yerin dibine girdim resmen.
Hemen resepsiyonu arayıp şikayet ettim.
Ama çocuk sesi gelseydi onların adına ben utanmazdım misal. Hani aynı kefeye koyanlar için söyledim.
Bazı sesler vardır katlanılır, normaldir, hafiftir de iş abartılıyorsa elbette ki karışılır.

Konu sahibi gayet ılımlı bir şekilde yaklaşıyor ve abartı bir ses olmadığını söylüyor ama. Hatta her türlü ses gidiyor duvarlar yüzünden diyor. Bu nedenle konu sahibi adına neden utanılsın ki? Zaten kendi imkanlarıyla önlem almayı düşünmüş hemen.

Aynı kefeye koyanlardan biri de benim, normal çocuk sesinden bahsetmiyorum. Çocuk apartmanı 24 saat yıkıyor konularında gelen ama çocuk o tepkisini kastetmiştim. İnanılmaz abartı ses yapan çift adına nasıl utanılıyorsa, ciddi anlamda rahatsızlık veren çocuğun anne babası adına da utanılır bence.

an itibariyle yan komşumun çığlıklarını dinliyorum.. sizinki nasıl bilmiyorum ama bizimki çok ince sanırım.. sanki yanımızda oluyor olay gibi... azda olsa duyuluyor valla...

yaptırın bence de.. zaten olmalı.. lazım..

Çatır çatır sevişirim diyenlerle dilerim aynı apartmanda denk geliriz. Aile büyüklerinin yanında - oo aslanım dün geceki performansınızda baya iyiydi- desem sizede ayıp olmaz galiba :confused: Ailem yok, öğrenci evindeyim ancak tek başımayken duyduğum sesler bile rahatsız ediyorken aile apartmanında bana tam anlamıyla iğrenç geliyor. Tamam herkes sevişiyorda ele güne ne duyuruyosun be ablam??

Çatır çatır sevişirim diyenlerle dilerim aynı apartmanda denk geliriz. Aile büyüklerinin yanında - oo aslanım dün geceki performansınızda baya iyiydi- desem sizede ayıp olmaz galiba :confused: Ailem yok, öğrenci evindeyim ancak tek başımayken duyduğum sesler bile rahatsız ediyorken aile apartmanında bana tam anlamıyla iğrenç geliyor. Tamam herkes sevişiyorda ele güne ne duyuruyosun be ablam??

Apartmanda çatır çatır hiçbir şey yapılmamalı zaten. Akşam 8den sonra çamaşır makinesi çalıştırmak bile yasak bazı ülkelerde mesela, ama bizim apartmanlarda dayak, kavga ya da ağlayan zıplayan çocuk sesi eksik olmaz.

Fısıltı bile gidiyorsa eğer, sıfır sesle seks yapmak imkansız sonuçta. Aile büyüklerinin yanında edilen lafla bir mi şimdi bu olay? Seks sesini ayırt etmek çoğu durumda mümkün bile değil, ama seks=ayıp algısı yüzünden genelde dikkat kesildiğini düşünüyorum insanların.

Konu sahibi sesli bir şekilde yapmadıklarını beyan etti.
Oğlumun odası (genc oglan sanırım) sesiniz duvaları deliyor cinsinden konusursa ben olayı yanlıs anlarım.
Bu benim yorumum. Benim fikrim. Sorgulanamaz, yargılanamaz.

Her konuda birbirimizden alinti yapiyoruz ilk kez durup bi'uyenin yazisini alintilamadim yani. Neyse neyse komsunuz dusunsun.

Apartmanda çatır çatır hiçbir şey yapılmamalı zaten. Akşam 8den sonra çamaşır makinesi çalıştırmak bile yasak bazı ülkelerde mesela, ama bizim apartmanlarda dayak, kavga ya da ağlayan zıplayan çocuk sesi eksik olmaz.

Fısıltı bile gidiyorsa eğer, sıfır sesle seks yapmak imkansız sonuçta. Aile büyüklerinin yanında edilen lafla bir mi şimdi bu olay? Seks sesini ayırt etmek çoğu durumda mümkün bile değil, ama seks=ayıp algısı yüzünden genelde dikkat kesildiğini düşünüyorum insanların.
Şu durumda evet ilintili bence. Zira çatır çatır sevişirim diyorsa kişiler ve büyük küçük kimseyi önemsemeden seslerini duyuruyorsa, aile büyüklerinin yanındada bunu önemsemicekleri ortaya çıkar düz bir mantıkla. Ve size katılmıyorum seksi ayıp olarak düşünmememe rağmen - bana göre sadece mahrem - ben çok net duyuyorum o sesleri. Yatak gıcırtısı olsun, kendi sesleri olsun ve gayet net anlaşılıyor. Şahsen o durumda ya başka bir yere geçmeli gıcırdamaması için ya yeni yatak yada başka bir çözüm bulunmalı. Ben başkalarının boşaldığı dakikaya kadar duymak zorunda değilimki.

Konu sahibini tenzih ederim kendisi çok hanımefendi tepkiler vermiş. Ama şunu bilir şunu söylerim herkesin mizacı apartman yaşamını kaldıramıyor. Müstakil evlerde kalmaları gerekiyor. Özgürlük gibi kavramların bile anlaşılmadığı bünyeler var. Şahsen bunun tam tersi durumlarda, buraya sesten rahatsız olanların açtığı konularda da rahatsız oluyordum ben. Orda da ses çıkaranlara çok yükleniliyordu. Ama bu konuda gördüm ki insanımız apartman kültürünü kaldıramıyor.

O kadar haklisin ki.. Gerçekten bazi insanlar müstakil evde yasamali..

Ben bu ozgur ruhlu kiracilardan çok çekiyorum yasadigim sitede dilimi isiriyorum beddua etmemek için... Laf desen suçlu oluyorsun demesen sinirinden deliye dönüyorsun..

Bunu soylemesi icin oglunun teyzeye soylemis olmasi gerekli ya teyze sizi dinliyor ya da oglu:KK14:

Konu sahibi gayet ılımlı bir şekilde yaklaşıyor ve abartı bir ses olmadığını söylüyor ama. Hatta her türlü ses gidiyor duvarlar yüzünden diyor. Bu nedenle konu sahibi adına neden utanılsın ki? Zaten kendi imkanlarıyla önlem almayı düşünmüş hemen.

Aynı kefeye koyanlardan biri de benim, normal çocuk sesinden bahsetmiyorum. Çocuk apartmanı 24 saat yıkıyor konularında gelen ama çocuk o tepkisini kastetmiştim. İnanılmaz abartı ses yapan çift adına nasıl utanılıyorsa, ciddi anlamda rahatsızlık veren çocuğun anne babası adına da utanılır bence.

Ayyy kızlar bana yardım edcek yokmu konu nereden açılıyo bulamadım bi türlü

şu saatte hangisi olduğunu hatırlamadığım bir ülkede (avrupa ülkelerinden biri) akşam belli bir saatten sonra duş almak, sesi komşuları rahatsız edeceği için yasakken; inlemeli bağırmalı yatak gıcırtılı sesleri başkalarının duyacağı şekilde çıkarmak da çok normal olmasa gerek...

Şu durumda evet ilintili bence. Zira çatır çatır sevişirim diyorsa kişiler ve büyük küçük kimseyi önemsemeden seslerini duyuruyorsa, aile büyüklerinin yanındada bunu önemsemicekleri ortaya çıkar düz bir mantıkla. Ve size katılmıyorum seksi ayıp olarak düşünmememe rağmen - bana göre sadece mahrem - ben çok net duyuyorum o sesleri. Yatak gıcırtısı olsun, kendi sesleri olsun ve gayet net anlaşılıyor. Şahsen o durumda ya başka bir yere geçmeli gıcırdamaması için ya yeni yatak yada başka bir çözüm bulunmalı. Ben başkalarının boşaldığı dakikaya kadar duymak zorunda değilimki.

Ben çoğu durumda öyle olduğunu düşünüyorum, sizin yaşadığınız durumda değil.

Yapılan yorumlarda gürültüye değil de içeriğe çok fazla vurgu yapıldığını görüyorum.

Tabi ki çözüm bulunmalı, ama bu kadar mahrem bir konuda uyarı yapmakta çocuk gürültüsünden, dayak gürültüsünden daha cüretkar davranılması da bana adaletsiz geliyor. Uyarılmadığında gürültü devam eder, kişinin haberi olmaz. Uyarıldığında kişi utanır, ve konuşmayla da direkt mahremlerine dahil olmuş olursunuz.

Her açıdan özen gösterilmeli apartman yaşamı konusunda.

Back
X