Laminantlar yeni yani kotu durumda degil ama kucuk bi kac yerde yeserme gordum artik alti nasil bilemiyorum.. kiraci oluncada ne yapsak bilmem ki temizlemek icin ne onerirsin yani bilgin var mi ? oda bos yani kuflu butun esyalari attik ama yinede koku var en son ordan suphelendim yani bide o kucuk kuf seylerini gorunce :26:
ayyy ozaman kesin parkelerin altı yeşermiştir en doğru çözüm sökmek altını temizlemek ama kiracıysan tabiki çok masraflı olur evsahibiyle konuşupta yaptırıp düşemezmisiniz kiradan enazından yatak odası ve çocuk odası filan yapılsa :26:
silerken çok sulu silme canım birde arap sabunu kullan sadece
sürekli havalandır birde kapısını kapatıp..
ayyy ozaman kesin parkelerin altı yeşermiştir en doğru çözüm sökmek altını temizlemek ama kiracıysan tabiki çok masraflı olur evsahibiyle konuşupta yaptırıp düşemezmisiniz kiradan enazından yatak odası ve çocuk odası filan yapılsa :26:
silerken çok sulu silme canım birde arap sabunu kullan sadece
sürekli havalandır birde kapısını kapatıp..
Merhaba arkadaslar sorun bendemi evlerdemi anlamis degilim.. Bundan onceki evimden kuf sorunu ile tasindim bu eve ilk sene cam kenarlarinda kuf oluyordu ama yazin geciyor tabi bu sene duvardada minik kufcukler olmaya basladi ve yatak odasindaki dolabim yatagimda kuflenmeye baslayinca sanirim eski evdeki nemin etkisiylede oldu bu attik esyalari.. simdi diger odada yatiyorduk o odada birsey yoktu ama orda uyumaya baslayincada simdi koseden kufler basladi ve cam kenarlarindada cogalmaya yahu aldigimiz nefestemi sknti var anlamadim ki nerde nefes alsak ordan kuf cikiyor mesela yatak odamda simdi uyumadigimiz icin kuflenme yok :26: yeni ev bulup tasinacagimda bu kuf benim yakami birakacakmi acaba.. herhalde kuflenmeyen ev kalmayana kadar tasinirim ben
canım ben dün bauhaustan 'astonish küf temizleyici' aldım.sıkıyosun 5 dakika sonra silmene bile gerek kalmıyor.9.50 ye aldım hem de.aman dikkat kıyafetlere cevreye.yatak odasında dolap acık kalmıs sprey sıçramış 3 tane bluzum gitti ama küf de gitti...
Ayni sorunla tam 1 hafta önce karsilastim.
Evimde 4 aydir oturuyorum, tasinmadan önce sivasi, badanasi boyasi tertemiz yapildi duvarlarin...
Bi zaman sonra yatak odamdaki kalorifer duvarinin tam kösesinde leke leke yesil küfleri gördüm.
Perde önün kapattigi icin muhtemelen hava ulasmiyor diye yorduk ilk önce...
Sürekli silip temizliyordum, ama cikiyordu yine de.
Sonra "tesadüf!" eseri yatak odasi dolabimdan bir yastik cikardigimda yastigin bir bölümünün komple küflendigini gördüm.
Hemen dolabi bosalttik esimle,o an resmen dolabin arkasindan iceriye küf gectigini anladik.
Dolabi cektik, arkasini temizledik, özel bir küf mantari ilaciyla. Iki kere islem yaptik ilacla,
komple camlari actik ve tabii o odada yatmadik.
Simdilik temiz gibi, ama sürekli kontrol edecegim tabii ki. Kimbilir kac hafta o pis havayi soluduk bilmiyoruz.
Internette arastirma yaptik;
1. sebep evi az havalandirmaktan geciyormus cogunlukla.
Kis ayinda oldugumuz icin ben cogunlukla üstten acardim camlari sabah,öylece havalaniyor saniyordum, ama yanlismis.
Camlarin tamamen acilmasi gerekirmis icerdeki havanin tamamen gitmesi ve temiz havanin gelmesi icin.
2.sebep ise yatak odasi dolabimizi cok duvara dayamamizdan kaynaklaniyor. Dolabin arkasinda da hava sirkülasyonu olmasi sartmis.
Zaten sirf yatakodasi dolabinin arkasi küfle dolmustu
Ha sabahlari özellikle evin neredeyse bütün camlari buharli olurdu,
bi türlü anlam veremezdik.Demek yogun nemdenmis.
Bi haftadir o sorun da kalkti ortadan Allahtan.