Yatalak Kaynana veya Kaynbabaya bakar msnz?

iki tane gorumcem var sanirim anne babalarina daha candan bakarlar ben bakamam tabi Allah kimseyi dusurmesin ben tuvalet alt alma konularinda hassasim birgun bekarken yan komsumuzun 95 yasinda bir annesi vardi birgun bakici gec kalmis altinin alinmasi gerekiyormus tabi bilmiyorum beni cagirdilar annem git sevaptir dedi neyse gittim meger altini degistiriyorlarmis ay o an ruhumu teslim ettim eve dar attim kendimi 1hafta cikardim agzima lokma sokamadim 2hafta tum bedenimde iri iri lekeler cikti dr psikolojik olmus demisti hic unutamam o yuzden bakamam ama bakimi icin birinin tutulmasini saglarim bana ne demem cunku bir gun bende yaslanacagim kendi cocugumun bile baslarda zor geliyordu buyuk insan hic yapamam huyum batsin ama boyleyim

Allah düşürmesin tabiki de bakarım ama gelinin bakmak zorunluluğu yok.
Ben her zaman kızın anne babasına daha iyi bakabileceğini düşünüyorum....

eşimin bir de kız kardeşi var.bakardım.dönüşümlü olarak.eğer müsaitsem,işim,evim müsait olduğu sürece bakardım.keyfiye bakmam tabii bende.elden ayaktan düşerse bakarım.rabbim kimseye muhtac etmesin.anneanneme bile baktım.ellerimde öldü.allah rahmet eylesin.merhametliyim o konularda ne bileyim.

hastaya da zor bakana da ama kaynana kayınbaba önemli değil Allah elden ayaktan dşürmesin ama bakarım kim olursa zor olur belki isyan etme noktasına geldğimiz anlar olur ama hayatın ölümlü olduğunu ve kimin başıan ne gelip gelmeyeceğini asla ama asla bilmedğimizi hatırlarım herlade belki uzaktan konuşması kolaydır ama ben bakarım çünkü yaşlılar benim için çok kıymetli ata onlar; beyaz melek filminde huzurevindeki kadına soruyorlar teyze sen niye bıurdasın, o da diyor ki anne babalar yüreklerine evlatlarını, torunlarını sığdırdılar ama evlatlar kocaman apartman dairelerine bir yaşlı ana babasını sığdırmadıkları için diyor... çok etkilenmiştim, çokz uzun yazdım galiba kızlar kusura bakmayın ama sanırım hassasım bu konuda biraz:çok üzgünüm:

bakmam da...bakamam da...
birilerini bulur baktırırım...kontrol ederim ayrı...ama bakmam...
kendi anne babamızla da kıyaslamayalım bence...elma ve armıt gibi...

Kimse kolay diyemez çok zor bir durum Allah kimseyi çaresiz durumlara düşürmesin...Ama ne olursa olsun bakarım...

İnsan böyle bir durumda bile karşısındaki için değil kendi için bir şeyler yapmış olur bence...

Kayınvalidem biz evlenmeden önce rahatsızdı, o dönem biz flört ediyorduk.. 1,5 yıl yatalaktı ve büyük görümcem baktı.. Küçük görümcem ve ortanca görümcem ise misafir gibi gidip geldiler geldiklerinde de niye yemek yok evde, insan bi çay koyar falan diye büyük görümceme sitem ettiler.. Kız temizlik mi yapsın annesine mi baksın size yemek mi hazırlasın....
1 gün eşinin işyerinde eşli bir yemek varmış iki görümcemi de aradı bir hafta öncesinden ctesi gelip bakarmısınız akşam 11 de gelirim en geç, eşim de sizi evinize bırakır diye... Önce ikisi de tamam dediler sonra ikisinn de mazereti çıktı ama saçma mazeretler yani... Ben dedim tamam biz duralım başında ama ben (sonda vardı) sonda falan boşaltamam nasıl yaıcaz dedim, büyük eltim biliyormuş ama o da rahatsız yeni göğsü alınmıştı ona rağmen gerekirse arayın ben gelir boşaltırım dedi..... Ben gece 11 e kadar durdum başında suyunu yemeğini verdim ama sonda boşaltmaya gerek kalmadı allahtan....
1,5 sene sonra vefat etti en çok da o annelerine bakmamak için bahaneler uyduran görümcelerim ağladılar.... Şimdi bana hiç samimi gelmiyorlar....
Yani demem o ki insanın kendi ocukları bile an geliyor bakamıyor... Yaşlıların bakımı kızlarına düşer bence.. Gelin yabancı sonuçta bir gü bakar 2 gün bakar 3. güm öff der...
Şimdi kayınpederime llah korusun bişey olsa ben nasıl bakarım, evet eşimin babası ama sonuçta yabancı bir adam yatalak olursa altını falamn almak çook zor....
En mantıklısı profesyonel bakm hizmeti sağlamak....
Sonuçta ikimiz de çalışıyoruz Allah korusun kendi annem babam ve eşimin babası elden ayaktan düşseler bkımlarını profesyonel biri tarafından yaptırırdım....

Bana çok sıkıntıları oldu beni çok kırıp üzdüler
haketmediğim davranış ve tutumda bulundular
eğer böyle bir şey başıma gelse
yinede seve seve bakardım

canım sen en ıyısını yapmıssın emın ol.. vereliniortak ne de olsa yaslı hasta ınsanlar.. onların soyledıgıne yaptıklarına gucenılmez.. ne de olsa esın aılesı .. ustelık herseyden once Allah rızası ıcın bakılmalı yapılan en once oyuzden yapılmalı.. :delphin: Rabbım kımseyı kımseye muhtac etmesın elden ayaktan dusurmesın ama olursa gunun bırınde Rabbım hayırlı uzun omurler nasıp etsın herkese..bakarım.. zorunluluk degıl bu ama Rabbın rızasını kazanmak sevabıı cok buyuk.. :1closedeyes:

öncelikle kendi ailemin başına böyle birşey gelse ve eşim onları istemese çok kırılır ve bu kadar anlayışsız olduğu için üzülürdüm.

Dolayısıyla aynı duyguları ona yaşatmak istemem, oğullarını koynuma alırken anne ve babasınına sırt çevirmek bana yakışmaz.

bende bakarım.kimin ne zaman ne olacağı belli olmazki.bu gün ona yarın bize.allah kimseyi elden ayağa düşürüp kimseye muhtaç etmesinde işallah...kaynanamın beni çok üzmesine rağmen sağlığı yerindeyken bile çorabını,eteğini ben giydiriyorum.ne ekersen onu biçersin..

büyük konuşmak istemiyorum ama kayınvalideme bakmazdım para verir baktırırdım

allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin..
yediğim aşla bağladığım başla der hep annecim..

sahip çıkacak başka kimseleri yoksa tek çocuk ise vede imkanlar dahilinde baktırılacak kimse tutulamıyosa tabikide bakarım bana her ne kadar zulmetmiş olsada bakmamaya benim alllah korkum ve vijdanım el vermez kul görmese allah görüyo.....

Son düzenleme:
çookkkk hemde çookkk zor yatalak bir hastaya bakmak fakat ne olursa olsun ben yinede bakarım ne yapmam gerekiyorsa fazlasıyla yaparım yeter ki o halde bile mutlu olsunnlar küçücük sevnçler onlar için ne kadar önemli ki kelimeler bile yetrsiz kalır....

allah kımseye o gunlerı yasatmasın ama ben bakamam üzgünüm ki sadece kendı anneme babama bakarım....

allahh korusun allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ama yalan konusamam bakamam maddi imkanlarım dogrultusunda kadın tutarım sevgimi esirgemem ama ben gelin halimle kalkıp kayınpederimin altını değişemem ya da kayınvalidemin.. ama kendi annemi yada babama bakarım hatta onlara ölürüm..

mecbur hıssederım kendımı bakmaya nedense
sonucta ne kadar kotu olursa olsun yatalak olmus yanı muhtac durumda
bu durumda ne kotu gelın olursa olsun baskasına mınnet etmekten ıyıdır elbet yatan ıcın
onları sevmesem de bakarım en azından evımı acarım
ımkanım varsa yardımcı alırım eve 24 saat ılgılenebılmesı ıcın
ama yardımcı ıcın ımkanım yoksa da elımden gelenı yapmaya calısırım

eğer eşimden ve anne babasından bu konuda yardım destek ve minnet görürsem seve seve bakarım, bir komşumuz hem kayınpederine hem kayınvalidesine ikisi de yatalakken aynı anda baktı.ikiside bezlerine ellerini sokup b..klarını yattıkları yatağa duvarlara sürerlerdi geline inat olsun eşşek gibi temizlesin diye...

Şartlarım müsaitse (zaman_mekan), şartları müsait olan kardeşlerle dönüşümlü olarak anlaşıp, duruma göre yardımcı tutarak bakarım..

Back
X