Yatılı Kur'an Kursu Deneyimi Olan?

oltug

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
2
0
6
İstanbul
Merhaba;

Eylül ayı itibari ile kursuna başlayacağım Allah kısmet ederse inşallah. Daha önce kursa gitmiş olanlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

ama ne kursu olduğu bence yorumları etkiler. Çünku buna bağlı olarak çok şey değişiyor. (ne kursu sorusundan kastım: cemaat vs.)
ben gitmedim ama arkadaşımdan dolayı az çok fikrim var. Bazı kurslar çok sıkı tutyor giyceğin iç çamaşırı bile farklı olmak zorunda. tuvalet kağıdı yerine bez parçaları kullanıyorsun hepsinin açıklaması var tabi. sonra kızlar arasında çok çekişmeler oluyormuş. Arada bir gezmeler oluyor arkadaşlıkları güzel olabiliyor ama dedikodular canını sıkabiliyor insanların.sıkıya alışık biri değilsen günlerin çok zor geçebilir.

Sorunu tam olarak anlayamadım ne sebeple gideceksin, nerede kursa başlayacaksın ama.. Kur'an kursu derken arapça öğrenmek (okuyabilmek) adına mı yoksa Kur'an'ı anlamlarıyla öğrenmeye çalışmak, tasavvuf eğitimi almak, hadisler hakkında geniş bilgi sahibi olmak adına mı gitmek istiyorsun?

Eğer arapça öğrenmek için ise evde de öğrenebilirsin çok zor değil öğrenmesi ama 2. sorduğum seçenekse Diyanetin belirlediği eğitim proğramları olabilir.. Ordan bir araştır istersen yatılı olmayan eğitimler de olabilir belki... ama arkadaşın dediği gibi cemeatte alınacak bir eğitimse kısıtlamalar söz konusu olabilir..

Diyanet İşleri Başkanlığı

Son düzenleme:
Back
X