- 20 Ekim 2014
- 1
- 0
- 286
Herkese merhaba. 39 yaş, 0.11 AMH ile tüp bebek tedavisi sürecine 19 Kasım 2025 itibariyle Etlik Şehir Hastanesinde başladım. 1 yıllık evliyiz ve korunmayı bıraktıktan bir ay sonra bu sürece girdik. Doğal yollarla denemek vakit kaybı olacağı için tüp bebek tedavisine yönlendirdi doktorum. Aslında dondurulmuş yumurtam da vardı ama şimdilik B planı olarak bekleyecekler. Süreçle ilgili güncel bilgileri buradan paylaşıyor olacağım. Öncelikle ilk gün dosya açtırdık. Eşim için spermiyogram testi randevusu aldık. Bunun için önce üroloji bölümünün olduğu kuleye gidip kayıt açtırmanız gerekiyor. Oradan sizi kadın doğum hastanesinde infertilite bölümünde yer alan androloji bölümüne yönlendiriyorlar. Orada da 3 gün cinsel perhiz bitimine randevu veriyorlar. Bana ise öncelikle adet bitiminde sis ( sulu ultrason) yapılacak. Öncesinde akciğer filmi, EKG çektirdim. Kan verdim, sonuçları çıkınca kadın doğum içindeki dahiliyeye gittim. Oradan da anesteziye gidip işlemlerimi tamamladım. Ultrason sonrası adetimin 2. günü sabah erkenden tüp bebek birimine gideceğim ve süreç başlayacak. Genel olarak tüp bebek birimi personeli oldukça ilgili ve güler yüzlü. Yoğunluk elbette var ancak mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyorlar. Benim doktorum İnci hoca. Sonrasında değişir mi bilmiyorum. Ayrıca emekli sandığı kapsamında olduğum için 15000 TL katkı payı ve ilaç ödemeleri ile her bir denemenin 40-50 bin arasında olacağı bilgisi verildi. 40 yaştan sonra devlet desteği kesiliyor. Benim yaş ve amh değerim nedeniyle direk tüp bebek tedavisi başlayacak. Şimdilik deneyimlerim bunlar. Süreç ilerledikçe buradan paylaşıyor olacağım. Edindiğim bilgilerin hepimizin işine yaramasını istediğim için başlık açmak istedim. Umarım herkes için keyifli ve sonucu pozitif bir yolculuk olur.