yatılı misafir

sekerportak

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
24
0
16
Balıkesir
mrb dert değil belki ama size danışmak istiyorum. eşimin teyzesigilin yaşadığımız şehirde işleri varmış geleceklermiş eşimi aradı öğretmen evi biliyormusunun diye o da bilmiyorum gelince görüşürüz dedi. şimdi eşim bize davet etmek istiyor. ancak kaç kişi gelecekler ve ne kadar kalacaklar bilmiyorum. teyzesini bir defa diğerlerini hiç görmedim. zaten işleri düştüğü için aradılar bence .şimdi ikimizde çalışıyoruz ve hafta içi geleceklermiş. yani ya evi onlara bırakıp gideceğiz ki tanımadığım kişilere bırakmak içime sinmiyor ya da işe gitmemem lazım ki buda sıkıntı çıkarır. sizce ne yapayım

canım teyzesigil sonuçta yedi kat yabancı değil ki bunlar.ben olsam evi onlara bırakır çıkardım,hırsızlık yapacak değiller ya.ha çocuk vardır bilmem ne o zaman kıymetli eşyalarını sakla ki problem çıkmasın.kendini bilen insanlarsa evi dağıtacak halleri yok hatta toplayıp yemek bile yapar teyzesi bence sen çalıştığın için.yani biz eşimin teyzesine böyle kalmaya gitmiştik,yemekleri ya ben yaptım ya dışarda yedik ya da dışardan söyledik.kadını hiç bir işe bulaştırmadım yani evini açmış bize bir de çalışıyor diye.bence için rahat olsun.hem eşinin gözünde de puan toplarsın,ilerde senin bir akraban gelecek olur mırın kırın edemez.olmaz dersen o da seninkiler de tatsızlık çıkarır büyük ihtimal.

mrb dert değil belki ama size danışmak istiyorum. eşimin teyzesigilin yaşadığımız şehirde işleri varmış geleceklermiş eşimi aradı öğretmen evi biliyormusunun diye o da bilmiyorum gelince görüşürüz dedi. şimdi eşim bize davet etmek istiyor. ancak kaç kişi gelecekler ve ne kadar kalacaklar bilmiyorum. teyzesini bir defa diğerlerini hiç görmedim. zaten işleri düştüğü için aradılar bence .şimdi ikimizde çalışıyoruz ve hafta içi geleceklermiş. yani ya evi onlara bırakıp gideceğiz ki tanımadığım kişilere bırakmak içime sinmiyor ya da işe gitmemem lazım ki buda sıkıntı çıkarır. sizce ne yapayım

Teyzesinin yanında gelecek olan diğerleri kim ben onu anlamadım.:44:

İşleri düşmese neden arasınlar ki?
Belli ki önemli bir işleri var ve en azından düşünceli insanlarmış ki,
direkt gelecegiz dememişler, ögretmenevi var mı diye sormuşlar...

Ben olsam kabul ederdim ki, bu güne kadar çok yatılı misafir agırlamışlıgım vardır...

Son düzenleme:

internet denen bir olay var, mesela ben gideceğim yerde nerede ne var bakarım otel vs re falan filan eminim ki her gezmeye ya da işi olan bunu önceden planlar, araştırır. onlar sana sordu ise bu büyük ihtimal " aaa olur mu ne öğretmen evi gelin bizde kalın" davetini duymak içindir. eğer içine sinmiyorsa hiç davete girme bile girildi ya da onlar beklenti içindeyseler müsait değiliz ve devamlı çalışıyoruz mesaiye kalıp gibi yalan uydurabilirsin. bir kere jest yaparsın bu jest zamanla iyiliğe dönüşür.

yegenin evi varken otele falan gidilmesi gereksiz bence. bu tarz seyler akrabalik baglari icin guzeldir. insan ihtiyaci oldugunda arayabilecegi birinin olmasini ister.

internet denen bir olay var, mesela ben gideceğim yerde nerede ne var bakarım otel vs re falan filan eminim ki her gezmeye ya da işi olan bunu önceden planlar, araştırır. onlar sana sordu ise bu büyük ihtimal " aaa olur mu ne öğretmen evi gelin bizde kalın" davetini duymak içindir. eğer içine sinmiyorsa hiç davete girme bile girildi ya da onlar beklenti içindeyseler müsait değiliz ve devamlı çalışıyoruz mesaiye kalıp gibi yalan uydurabilirsin. bir kere jest yaparsın bu jest zamanla iyiliğe dönüşür.

neden bu akraba ve misafir korkusu anlamadım.

bence bi kere bile görmüş olsanız o eşinizin teyzesi güvenilmick bişe yok ortada hadi diyelim tanımıyosunuz değerli eşyalarınızı koyun kitli bi kutuya yada saklayın sonuşta tv yi yada pc yi çantalarına götürcek halleri yokya en fazla yapsalar etrafı karıştırırlar oda sizin donunuzu görürler en mahrem:)
hemde sizi arayıp bizim orda bi işimiz var sizde kalabilirmiyiz demek istememişler sizden davet beklemişler ama etmezsenizde yer buluruz demeye getirmişler bence kibar insanlar ve yakın akrabalar geri çevirmeyin gelmeden bi gece önce yapın 2 çeşit yemek koyun dolaba işleri bitince giderler ha tabi 9-10 kişi gelmedikleri sürece yani benim evimin yapısı itibariyle yanlarında benim tanımadıgım bile olsa referasn olarak teyzesi var 6 ya kadar misafir alırım:) 6 dan fazlasını alamam çünkü yatırcak yerim olmaz 2 gün yorulursunuz belki ama sizin teyzenizin halanızın amcanızın oldugunu düşünün ben olsam ne öğretmen evi gelsinler derdim tabi kaç kişi olduklarını öğrendikten sonra........:)

benim eşim olsa direk olarak teyze ne öğretmeneviymiş bize bekliyoruz derdi, seninki dememiş bile demekki fikrin önemli, sen aa hayatım bizde kalsınlar, de olayı fırsata dönüştür, eşin minnet duyar sana, gelip kalmaları normal:34:

Back
X