Yatili misafir

altop

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
1.072
545
333
Ankara
Bugun kv aradim .konustuk teli kapatmak uzereyken koyden benim hic tanimadigim biri bizim burada universite yi kazanmis. Okul acilacakmis pazar gunu gelip bizde kalicakmis. Esim onu okula goturecekmis. Neyse ben de hic birsey demeden kapattim. Sonra dusundum. Bana neden sorulmadi diye . Gelip benim evim de kalicak. Ne kadar kalacagini da bilmiyoruz. Esime anlattim o da bana hakverdi. Emrivaki yapmis annem dedi. Cocugun babasi neden gelip ilgilenmiyor ben nasil ilgileneyim calisiyorum diyor. Ikimiz de sinir olduk. Cocugun annesi neden beni arayip musaitmisiniz oglumla ilgilenebilecekmisiniz diye sorulmuyor. Gelen erkek. Esimin uzaktan akrabalari oluyomus. Ne yapacagimizi sasirdik. Esim ve bende gerginiz. Ne yapmaliyiz ya

Çok can sıkıcı bir durum. İnşallah yurt ayarlanmıştır da sadece tanısında öğrendim diye yanınızda kalacaktır bir ya da iki gün diğer turlu zor isiniz.

Naneyi yiyen kv olduğu için temizlemek ona düşer. Eşiniz annesiyle görüşsün. Baktınız oralı değil, arayın çocuğun ailesini "abi-abla annem böyle böyle demiş elbette yardımcı olmak isteriz lakin bizim durumumuz da bu, hiç müsait değiliz" falan diye konuşun olmaz mı? Hem meselenin aslını öğrenirsiniz, çocuk kaç gün kalacak gibi.
Hayret bir şey kesin k.v "aa benim oğlum var orda ayol, gitsin kalsın nolucak, sormak abes" şeklinde prim yapmıştır ortamda:)

Yurda gitsin yurt var ala alÄ 1 2 gün kalır ama sürekli sürekli nereye kadar ki ablam

Bence eşinin haberi var, Pazar günü okula bırakacak demesinden belli. Belki adamın işi var nereden biliyor belki bir şey çıktı işi ile alakalı mesela? Kesin yargı "bırakacak" dediğine göre ben öyle hissettim mutlaka ikinizden birisinden onay alması gerek çünkü "acak, ecek" eki kullanması için.. Bu iş böyle değil bence.. :KK51:

Sadece yabancı bir şehir ve ilk gün diye size gelecektir.uzun süre kalmaz bence
Uzun kalacak olsa size değilse bile eşinize haber verirdi heralde kayinvalide
Keşke kaç gün kalacak diye sorsayınız
Gerilmezdiniz ozaman

Eşiniz annesiyle konuşsun, emrivaki olmuş resmen. En azından bundan sonra söz vermeden sizi arar.

İnsanlık ölmüş gerçekten. Siz haklısınız ama eşiniz pek haklı gelmedi bana. Eşim evde yatılı misafir istemeyebilir. Ama gelen benim muhtaç bir akrabamsa eşimi ikna etmeye çalışırım. Hele bir gelsin. İlkokul çocuğu değil. Gelip yurdunu kendi ayarlar. Köydeki anne ve baba okur yazar olmayabilir. Çocuk kendini idare ediyor olabilir. İsterseniz kaç gün kalacak diye sorun ama hiç kalmasın demek bana zalimce geliyor.

arkadaslar benı kesınlıkle yanlıs anlamayın ama esınızın ıs saatlerıyle gelen yatılı mısafrırın eve gırıs cıkıs saatlerı nasıl olacak..sonucta unıyı kazanmıs hıc tanımadıgınız bır delıkanlı ...kesınlıkle kabul etmeyınn...

Yapacak birşey yok. Geri çevirmemelisiniz. Sonuçta öğrenci ve akraba.
Gelip sizde kalacak hali yok. Yabancı bir şehir olduğu için guvendikleri birine emanet etmek istemişlerdir. Götürüp okuluna yerleştirirsiniz işte.
Kalacak olursa o zaman olmaz dersiniz.
Kv.nizlede eşiniz konuşsun , bundan sonra danışmadan iş yapmaması açısından uyarır.

Gelecek olan çocuk köyden geliyormuş yol iz bilmeyebilir kalacak yeri olmadığı için siz de kalmak istemiş olabilir yurt cikincaya kadar yada ev tutuncaya kadar bir şekilde idare edilebilir aslında.

Back
X