- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.405
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Yani arkadasiniz en dogrusunu yapiyor. Hem sevdigi arkadasiyla tatil yapmis oluyor hemde tamamen ona yuklenmemis oluyor. O tarz bir insanin birseu ödemesine musade etmezseniz muhtemelen cekinir bir daha gelmez kendi istedigi olcude odesin siz yapmak istediginiz birsey oldugunda ekstradan yapin aksam yemegini disarida ismarlama, cocuklari oyun alanlarina goturme gibi artik tarziniza ne uyarsaMerhaba, biz yurtdisinda yasiyoruz ama gecen hafta Turkiye'deki evimize geldik uzaktan calisacagiz uzun bir sure, aile ve arkadaslarimizla vakit gecirmek icin. Turkiye'deki evimiz yazlik bir ilcede, benim cok yakin bir arkadasim ziyarete gelip 10 gun kalmak istiyor haftaya. Ikimizin de birer cocugu var, arkadasim ve cocugu gelecek, esi izin alamamis. Seve seve kabul ettim cunku uzun suredir bulusmamistik. Yalniz simdiden bana sana hesap odetmem, gelince tartismayalim dedi. Arkadasim sagolsun hep boyle nettir.Ben simdiden bunu konusmayalim, gelince konusuruz dedim ama ben misafir elini cebine atmaz ekolunu benimsemis bir aileden geldigim icin, surekli hesap odese cok rahatsiz olurum. O da zaten ev sizin, araba da sizden kullanilacak ben en azindan beach club/sezlong ucreti ve ogle yemeklerini oderim diyor. Benim esim muhtemelen bize her zaman katilmaz rahat edelim diye, 2 anne 2 kucuk cocuk ( 1.5 ve 2.5 yas ) olarak dusunun masrafi.
Siz nasil denge kuruyorsunuz boyle yatili misafirliklerde? Yemesi icmesi sezlongu falan hic onemli degil benim icin, zaten goze aldigimiz bir masraf oldugu icin seve seve kabul ettik, o yuzden biz odesek de sorun olmaz benim icin. Arkadasim zamaninda bana cok destek olmustu, yeri ayridir bende.
neredeyse %100 böyle benim deAra ara odetiyorum, ara ara oduyorum, ara ara da ikiye bolerek. Artik bir kisinin her yerde tum hesabi çekmesi ekonomik olarak mümkün olmuyor.
Ozellikle goturdugum yerlerde ben oderim. Mesela şu restorana goturecegim seni dersem odetmem. Dondurma kahve vs yaparsak ve odemek isterse karismam. Rakıya gittiysek ikiye bölerek. Gibi gibi.
Misafir olarak giden de kendini rahat hissetmiyor cunku.
Ara ara odetiyorum, ara ara oduyorum, ara ara da ikiye bolerek. Artik bir kisinin her yerde tum hesabi çekmesi ekonomik olarak mümkün olmuyor.
Ozellikle goturdugum yerlerde ben oderim. Mesela şu restorana goturecegim seni dersem odetmem. Dondurma kahve vs yaparsak ve odemek isterse karismam. Rakıya gittiysek ikiye bölerek. Gibi gibi.
Misafir olarak giden de kendini rahat hissetmiyor cunku.
neredeyse %100 böyle benim de
ama zaten 10 gün kalmıyor ki gelen bende
o yüzden rakıya zaten ben de gitmemiş oluyorum mesela gideriz öderim, tekrar 2. bir rakıya gitme turuna kalmıyor. 2-3 günlük oluyo bizde süreler.
sizde 10 gün, süre uzun. ödemesem ben otelde pansiyonda kalayım diyebilirim mesela ben misafir olsam.
Buyuk hesapları odetmek istemiyorsaniz bile dondurma, mısır, kahve, ne bileyim bir sabah kahvalti, bir gun deniz hesabi gibi seyleri odemesine izin verin bence. Cunku insan rahat edemiyor. Maddi kayginiz yoksa bile ici rahat etsin.Benim arkadasim da yurtdisinda yasiyor o yuzden maddi olarak bir tik daha avantajli durumdayiz ikimiz de. 10 gun kalmasinin sebebi de yurtdisindan gelecek olmalari, geldigine degsin dedik.
Evet ben de rahat etmem mesela odemek isterim ama kendi misafirim olunca senin paran burada gecmez!!! demek istiyorum.
En azindan cocuklara bir sey almak ister eminim plajda misir falan, onlara karismayayim diye dusunuyorum.
1. dunya dertleri ne yazayimMadem herkesin parasi var yiyin icin kim oduyor ne fark eder benim adima da ezin paralari
Yani ne güzel dertler bunlar diyorum.
Bdv de normalde millet bir hafta geldi elimizi avucumuzu yedi şeklinde konu açıyor malum.
Konuya gelirsek hepsini ödemese de arada müsaade ederdim ben olsam. Yani paylaşın anacığım, dövüşmeyin.
10 gün kelimesini okuyunca bana fenalık geldi. Devamını düşünemiyorum bileMerhaba, biz yurtdisinda yasiyoruz ama gecen hafta Turkiye'deki evimize geldik uzaktan calisacagiz uzun bir sure, aile ve arkadaslarimizla vakit gecirmek icin. Turkiye'deki evimiz yazlik bir ilcede, benim cok yakin bir arkadasim ziyarete gelip 10 gun kalmak istiyor haftaya. Ikimizin de birer cocugu var, arkadasim ve cocugu gelecek, esi izin alamamis. Seve seve kabul ettim cunku uzun suredir bulusmamistik. Yalniz simdiden bana sana hesap odetmem, gelince tartismayalim dedi. Arkadasim sagolsun hep boyle nettir.Ben simdiden bunu konusmayalim, gelince konusuruz dedim ama ben misafir elini cebine atmaz ekolunu benimsemis bir aileden geldigim icin, surekli hesap odese cok rahatsiz olurum. O da zaten ev sizin, araba da sizden kullanilacak ben en azindan beach club/sezlong ucreti ve ogle yemeklerini oderim diyor. Benim esim muhtemelen bize her zaman katilmaz rahat edelim diye, 2 anne 2 kucuk cocuk ( 1.5 ve 2.5 yas ) olarak dusunun masrafi.
Siz nasil denge kuruyorsunuz boyle yatili misafirliklerde? Yemesi icmesi sezlongu falan hic onemli degil benim icin, zaten goze aldigimiz bir masraf oldugu icin seve seve kabul ettik, o yuzden biz odesek de sorun olmaz benim icin. Arkadasim zamaninda bana cok destek olmustu, yeri ayridir bende.
Amaaan ben artık bu kadar çok düşünmüyorum. Durumu varsa öder, arkadaşım değil mi? Hem evimi de açmışım, misafir ediyorum. Bu da az şey değil zaten.Maddi kaygidan ziyade benimki 'hiper bagimsizlik', 'kimseden bir sey kabul edememe!!', hele ki misafirse 'Rosalind, arkadasin sizde ve sen hesap mi odetiyorsun?' diyen dunyanin en otoriter annesinin (benimki) kulagimda cinlayan sesleri...Bilmiyorum bana sorun gibi geliyordu cunku gercekten stres oldum bu konusma sonrasi ama siz boyle deyince, terapistimle konusmam gereken bir sorunmus gibi geldi
misafir elini cebine sokmasin da tam pansiyonlu yazlikta 10 gun bedava tatil mi yapsin?ben misafir elini cebine atmaz ekolunu benimsemis bir aileden geldigim icin,
Gecen sene ablamda kaldim yurt disi ziyareti. Disarida odememe pek izin vermedi cogu zaman. Ama bazen ben ondan habersiz gidip onden odedim. Ev alisverisinde de markete hep beraber gittik ve arada market alisverisini ben odedim. O asla izin vermedi ama ben zorla yaptim acikcasi. Kimseye maddi yuk olmayi sevmiyorum. Surekli ablam odese rahatsiz olurum. Bana gelen misafir de arada odemek isterse kibarca kabul ederim. Cunku bazen tersi insana kendini kotu hissettiriyor. Hic odememe izin vermese bi daha gitmem mesela.Merhaba, biz yurtdisinda yasiyoruz ama gecen hafta Turkiye'deki evimize geldik uzaktan calisacagiz uzun bir sure, aile ve arkadaslarimizla vakit gecirmek icin. Turkiye'deki evimiz yazlik bir ilcede, benim cok yakin bir arkadasim ziyarete gelip 10 gun kalmak istiyor haftaya. Ikimizin de birer cocugu var, arkadasim ve cocugu gelecek, esi izin alamamis. Seve seve kabul ettim cunku uzun suredir bulusmamistik. Yalniz simdiden bana sana hesap odetmem, gelince tartismayalim dedi. Arkadasim sagolsun hep boyle nettir.Ben simdiden bunu konusmayalim, gelince konusuruz dedim ama ben misafir elini cebine atmaz ekolunu benimsemis bir aileden geldigim icin, surekli hesap odese cok rahatsiz olurum. O da zaten ev sizin, araba da sizden kullanilacak ben en azindan beach club/sezlong ucreti ve ogle yemeklerini oderim diyor. Benim esim muhtemelen bize her zaman katilmaz rahat edelim diye, 2 anne 2 kucuk cocuk ( 1.5 ve 2.5 yas ) olarak dusunun masrafi.
misafir elini cebine sokmasin da tam pansiyonlu yazlikta 10 gun bedava tatil mi yapsin?
tabii ki o da birseyler ismarlar, bazen alisveris yapar. siz de zaten birseyler alirsiniz.
gerisi insan sömürmeye girer zaten.
Ay benim çevremde neden böyle insanlar yok yarabbim, ağlıcamBenim ailemin yazligi da bizim evimizin ilcesinde ve kendimi bildim bileli bizim yazliga kim gelse boyle bedava tatil yapti. Ailem cok secicidir kimi kabul edecegi konusunda cok az kisi davet edilir ama gelene hem yazligin bir kati tamamen tahsil edilir rahat etsinler diye hem de zorla gidip odemezlerse hesap odetilmez. Ben de o yuzden stres olmustum ama yorumlari okuyunca sadece benim ailem mi boyleymis diye dusunuyorum
Gecen sene ablamda kaldim yurt disi ziyareti. Disarida odememe pek izin vermedi cogu zaman. Ama bazen ben ondan habersiz gidip onden odedim. Ev alisverisinde de markete hep beraber gittik ve arada market alisverisini ben odedim. O asla izin vermedi ama ben zorla yaptim acikcasi. Kimseye maddi yuk olmayi sevmiyorum. Surekli ablam odese rahatsiz olurum. Bana gelen misafir de arada odemek isterse kibarca kabul ederim. Cunku bazen tersi insana kendini kotu hissettiriyor. Hic odememe izin vermese bi daha gitmem mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?