- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #1.461
Gümüş cakilinca çok pis cakiliyor ya cesaret edemiyorum :)
Gümüş cakilinca çok pis cakiliyor ya cesaret edemiyorum :)
Pandemide borsa cok cakildi.
Sonrasinda altin cakildi.
Uzun vade dusunuluyorsa bence cok sorun olmaz ya...
Ben de acicam gumus hesabi. 3 gunde bir alsam iyidir kumbaraya para atiyor gibi.
Ytd
Aynı mantıktayız kumbaraya para atıyor gibi atıyorum. Biz kullanmayız oğlum kullanır
Çıkar geri, şimdi 6 lira iyi fiyat. Yakın zamanda 7leri gördü sonbaharda falan. 2-3 ay sonra satacaksan önermem ama.Gümüş cakilinca çok pis cakiliyor ya cesaret edemiyorum :)
Ben altın hesaba cevirmistim yaptırdığım TL altın üzerinden değerleniyorPeki kızlar bir şey soracağım, bireysel emeklilik normal tlde değilde farklı fon ya da dolar üzerinden vs oluyormuş. Bilen var mı ? Bana biraz anlatsanız.
Ben de oglum icin aliyorum.
Enflasyon sebebiyle kumbaraya 5 lira atsam aklim kaliyor
Valla yatırımla ilgilenince zaten para tl kalınca insan bi üzülüyorbende oğluma yatırım hesabı açılışı veriyorum hafta başı, hisse alacağım ona 18 yaşına gelince kullanacak ona da anlatıyorum
Bunu ben de dusundum ama nasil secmeli nasil almali ne yapmali cok bilemedim. Neye gore alim yapacaksin? Al unut mantigi olmaz bedelliye giren falan olur.
Valla yatırımla ilgilenince zaten para tl kalınca insan bi üzülüyorbende oğluma yatırım hesabı açılışı veriyorum hafta başı, hisse alacağım ona 18 yaşına gelince kullanacak ona da anlatıyorum
Mesela suan hesabimda nakit param var. Gunluk giderler, acil biseyler falan icin. 5000 tl duruyor.
Bankacim diyor ki o 5000i orda birakiyorsan hala yatirimci kafasinda degilsin
1000 kalir ok ama diyor altin al hisse al sepet yap. Acil durumda kart kullan, olmayacak biseyse ekside olmayan herhangi biseyi sat. Ne kaybedersin?
Ama yapamam ben yadaha tam olmamisim
Valla doğru demiş ben hayatta 5 bin bırakmambırakırsam da harcama potansiyelim olur. Fazladan 1000 tl olsun onu bile yatırıyorum mesela 500 tl extra para geldi hemen yatırıma
Bende çok acil bi şey olursa eksi hesaptan kullanıyorum sonra ödüyorum fazla faizi de olmuyor ay olmadan kapatınca.
Ayrıca hesapta duran parayı da öyle durdurmam ayrı bi hesap var oraya atarım para işler ihtiyacım kadar çekerim :) tatillerde öyle yapıyorum mesela 15 bin ayırdım tatile o ayrı hesapta 2 bini günlük vadeli de çekebiliyorumda. Diğeri aynı bankanın borsa hesabında günlük oynuyorum üzerine ekleniyor500 tl kâr aldım çekiyorum onu harcıyorum yamaç paraşütü yapacaktı eşim mesela hemen hisse al sat bedavaya getirmiş oldum gibi
Sırf bu nedenden dolayı ana param yatırım şirketi hesabımda kullandığım 2 banka var aktif o bankalarda da borsa hesabım aktifyatırım hesabımdan yatır çek uğraşmamak için.
Ben bunu yapamam
Yapmalısın çok keyifli
Kesinlikle eminim keyifli olduguna ama belki sen neyi alip satacagina rahatca, emin sekilde karar veriyorsun. Ben cok nokta atisi yapamiyorumbuyuk tek krediyle girip kazaniyorum onlar da tek gunde pek bisey getirmez belki de eksiye girer
Bunu ben de dusundum ama nasil secmeli nasil almali ne yapmali cok bilemedim. Neye gore alim yapacaksin? Al unut mantigi olmaz bedelliye giren falan olur.
Evet mesela ben gümüşeyenGEnC Sayesinde ısındım. Hesap açmayı kafama koydum.
Şimdi pazartesi biraz gümüş alcam ama almak için doğru zaman mı acaba?
Yüksekten almış olmayayım.
Ben de bu güzel cumartesi pandemimi bu grubu okuyup gaza gelmeyi düşünerek geçirmeye başlamıştım sabah, konuya bakarken böyle bir anda etiketlenmek şaşırttı beni :)
Bunun açıklamasını yapar mısın?
Ben alıp unutmayı düşünmüştüm.
Zararı ne olbilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?