Ev almak kolay mı , hele bekarken, hiç ama hiç gerek yok. Evlenmeyi düşünüyorsanız ilerde eşinizle alırsınız. Ülkemizde ev almak demek, 10 yılını bağlamak demek. Siz kendinizi sıkıp , bütün hayat tarzınızdan feragat edip ev alacaksınız, yarın sizin vazgeçtiğiniz şeyleri dibine kadar yaşamış biriyle evleneceksiniz , hooop adamı ev sahibi yapacaksınız giden sizin gençliğiniz olacak

Araba bence mühim ama eksikliğini hissetmiyorsanız onu da boşverin, yaşayın yaşayabildiğiniz kadar.
Evlendiğiniz anda çevrenin ev alın araba alın baskılarına boyun eğip borca batacaksınız nasılsa. Elbet istisnalar vardır ama ülkemizde gençlerin büyük çoğunluğu bu şekilde yapıyor( bknz ben )
Dün, kızımın bir arkadaşının ( 9yaş) ailesinin, çocuğun bayram harçlıklarını alıp altın yaptırdığını öğrendim. Şoktayım. Ne çok harçlığı varmış

şaka bir yana, hayatımda duyduğum en saçma şey, o çocuğa ne faydası olacak bunun? Çocuk sadece 9 yaşında, evlenince mi harcayacak? Ne yani ne olabilir? Ben almıyorum kızımın harçlıklarını. Kendi isteğiyle harcamasına yardım ediyorum sadece. Bir paten istedi mesela, bir de yeni çıkan barbie. Onları görünce bize siz sosyetesiniz böyle şeylere harcabiliyorsunuz parayı diyorlar

9 yaşındaki çocuk altın biriktiriyor asıl zengin sosyete kim acaba