Emlak kısa vadede gelir getiriyor olsa da uzun vadede götüntüsüde çok olan bir yatırım şeklidir. Kiracı ne kadar dikkatli davransa da her dairenin bir yıpranma payı vardır. Bu her kiracı çıktığında size masraf olarak geri döner. Eğer her seferinde evinize gerekli tadilatları yaptirmazsanız bu sefer dairenizin kira bedeli düşer. Bunlara dikkat etseniz bile binanın değeri bina yaşlandıkça düşer. Kira getirisi için ev almayın diyemem ama bunları dikkate alın diyebilirim
EryamanAa mantıklı bir öneri, teşekkür ederim.
Yani ben arsadan da anlamıyorum çok. Bir de yatırıp unutacağım bir para olsun istemiyorum hani kira gibi bir ek gelir gelsin, ben de kendi kiramı rahat karşılayayım istiyorum.
Düzenli ödüyor mu kirasını kiracınız? Ben onları da nasıl anlayacağımı bilemiyorum mesela, çünkü kirayı ödemezse ben açıkta kalırım bu sefer. Memur olması sanırım avantajı.
Batıkentte mi orası?
KatılıyorumSokullu-Balgat-Dikmen Caddesi taravlarina bakin 220 ye falan güzel evler bulunuyor. En kötü dökülen evlerde bile kizilaya yakin diye kiralar 1000 oluyor.
altın uzun vadeli de emlak kısa vadeli mi ilahi?asil emlak oyle ha deyince satilmiyor, bir evim var 2 yildir satmaya calişiyorum, paraya sıkışık olsam yok pahasindan gider, ama altini ederinden bozdurmak 10 dakika sürmüyorEvet ben de şimdilik fikir edinmeye çalışıyorum. Hazır kiracılı dairelerde yazdıkları fiyat çıkmıyor ya da kiracısı çıkmış oluyor. Kendin kiracı bulmaya çalışsan ayrı dert. Ben de kiracıyım da bilemedim valla. Uzun vadeli altın gibi yatırımlar yapmak da istemiyorum açıkçası, en azından bir dairem olsun diyorum. Umarım gönlümüze göre bulabiliriz.
altın uzun vadeli de emlak kısa vadeli mi ilahi?asil emlak oyle ha deyince satilmiyor, bir evim var 2 yildir satmaya calişiyorum, paraya sıkışık olsam yok pahasindan gider, ama altini ederinden bozdurmak 10 dakika sürmüyor
Yatirimlik daire fikri bana sicak gelmiyor artik. Soyle ki,2015 yilinda altinin grami 105 liraydi,su anda 375 lira. 2015 yilinda aldigimiz evin fiyati 155bin iken su anda 350bin. Ortalama kazanc arasi ucurum var. Esasen ayni bile olsa Ne diye ayni olacak kazanc icin emlakciyla kiraciyla ugrasayim ki? Koyarim banka kasasina altina cevirip,dursun oyle. Tabii ben Ankaradaki ev fiyatlarini bilmiyorum,kendime gore cevapladim o yuzden. Bu yil 200 bine aldiginiz ev 5 yil sonra 1milyon olacaksa hic durmayin alin.
Altın almış başını gidiyor ayrıca artık altın hesabında da vergi kesiliyor maalesef altına yatırım için bence geç kalınmış daha önce yapsaydınız kazanç çok olurduAyrıca hiç ev bulamazsanız altına yatirin ,birazinida vadeli hesaba yatırın bir sene önce 50bine 500tl ye yakın para aliniyordu.
Altın almış başını gidiyor ayrıca artık altın hesabında da vergi kesiliyor maalesef altına yatırım için bence geç kalınmış daha önce yapsaydınız kazanç çok olurdu
Benimde bir miktar param vadeli hesapta ancak artık kazandırmıyor bir ara faizde %24ü gördüm şimdi %9 yani kazandırmıyor
Bence yine en güzel yatırım aracı ev almak aslında dükkan daha kazanç sağlıyor malum kira getirisi evden daha fazla
Benim dört yıl önce aldığım ev ikiye katlamış sahibindene baktığımda o fiyata gittiğini görünce çok mutlu oldum doğru yatırım yaptığımı gördüm ayrıca kira getirimde yanıma kalıyor
Çok dikkatli tasarlayın malum az para değil yapacağınız yatırım
Kiraciyla ugrasmak,emlakciyla ugrasmak sahsen beni cok yipratiyor. İstemem gelecek kira eksik kalsin diyorum o yuzden. Zaten o kirayi evin icine harcasan anca duzeltiyorsun evi. Alacagin kira zaten seni gecindirmiyor atla deve de degil. Yazik mis gibi eve. Bir de ev eskiyor bir yandan tadilati,tesisat bakimi bilmemnesi yaaa kim ugrasacak. Altin 2-3 yilda bile 2ye katlatacak duruma geldi Turkiyede. Mis gibi risksiz yatirimAynısını düşünüyorum
Altın uzun vadede yapacağınız bir iş ben on yıl önce üç beş çeyrek alıp köşeye atmıştım ama 200 lira gibi bişeydi belki yoktu bile satmadık yastık altı diye şimdi 600 lirayı gördü keşke çok alsaymışım diyorum öngörü mesele bir açıdan ben vadeli hesabımı altın hesabıma çevirmedim ama geçen sene vadeli çok iyi kazandırdı 100 bine iki milyar veriyordu düşünün yani kazancınızı
Bende altın alıp satarak para biriktirip ev 1+1aldim 2sene yi geçti evin fiyatı ikiye katladı evim kirada bende kiradayim bu arada ,arkadaşa benim önerim ev bulsmazsa altın yada vadeli hesap en azından aylık belli bir getirisi olur,TL olarak durunca parası değer kaybeder kâr etmez geliride olmaz,Altın almış başını gidiyor ayrıca artık altın hesabında da vergi kesiliyor maalesef altına yatırım için bence geç kalınmış daha önce yapsaydınız kazanç çok olurdu
Benimde bir miktar param vadeli hesapta ancak artık kazandırmıyor bir ara faizde %24ü gördüm şimdi %9 yani kazandırmıyor
Bence yine en güzel yatırım aracı ev almak aslında dükkan daha kazanç sağlıyor malum kira getirisi evden daha fazla
Benim dört yıl önce aldığım ev ikiye katlamış sahibindene baktığımda o fiyata gittiğini görünce çok mutlu oldum doğru yatırım yaptığımı gördüm ayrıca kira getirimde yanıma kalıyor
Çok dikkatli tasarlayın malum az para değil yapacağınız yatırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?