Yatırımm

valla bu konulardan bende pek anlamam ama canım nişanlım çok ilgilidir birikim konusuyla,bizim kuveyt türkte bi altın hesabımız vardı kuveyttürk hesap işletim ücreti almıyor ve alım satım yaparkenki fiyatlarda çok hafif oynama oluyor öyle dışardaki gibi 5 tl filan oynamıyor canım tanıdık kuyumcuyla birlikte hareket ettiler bi yanlışlık olmasın diye bankada rafineri uzmanları tarafından altınlar 24 ayar altın olarak hesaplandı gramı çıkarıldı ve bankaya verildi. Tabi verilen altınlar hurdaya gidiyor ve bankaya 24 ayar külçe altın olarak geri geliyor.şimdi aynı hesaba devam ediyoruz hesapta ne kadar gram altınımız varsa o görünüyor elimize geçtikçe de mesela 100 tlmiz var bakıyoruz kaç gram altın yapıyor ve hesaba ekliyoruz

anladım canım :) yani toplam kaç gr altın varsa o görünüyor ozaman biz misal tanıdık bir kuyumcada hesaplatıp bird bankada hesaplatıp teyit etme şansımız var ? Böyleyse eğer çok iyi.... Elimize geçen parayıda altın gramına göre yatırabiliosak buda çok güzel.... Peki bu parayı almak istediğimizde ne yapıyoruz? Bankadan bu grama göre nekaadara geliosa tl olarak onumu alıyoruz?

hımm ay çok iyiymişş ozaman :) basına birşey geldiği taktirde güvenceleri ne peki ?
bu kart kasayı açmak içinmi anahtar ve kart yardımıylamı açılıyor? depozitesi ve yıllık parası peşin olarak mı alınıyor?
kasaya koyduğum şeyleri hesabıını kendimmi tutuyorum ? misal 5 altın koydum ama aslında 4 koymuşum... bankaya gidip eksik altınım var diyorum bu durumda ne oluyor?

Bankada çalışıyorum. 1 yılık kira ve depozito ilk açılışta alınır, sonra yıllık olarak kasa kirasını ödemeye devam edersiniz. Kiralık kasa kişiye özeldir, kasaya sizdeki anahtar ve bankadaki kılavuz anahtarla birlikte açabilirsiniz. Yani sizdeki anahtar da tek başına kasayı açamaz bankadaki kılavuz anahtarda. Ayrıca kasaya tek başınıza girersiniz, kasayı açtıktan sonra görevli çıkar. Eşinize ya da bir yakınınza da vekalet verebilirsiniz. Eğer siz gidemezseniz vekaelt verdiğiniz kişi de kasaya girebilir. sizin kasanızda ne olduğu hiç bir zaman bilinmez ve hiç bir zaman güvence verilemez. Belik altın değilde bi mektup saklıyorsunuz banka bunu bilemez ki.
Eğer güvence istiyorsanız altınları bozup vadeli hesaba yatırın. Devlet vadeli hesabınıza güvence veriyor. Eğer banka batarsa 100bin TLye kadar olan paranızı devletten alabiliyorsunuz.
Eğer altın olarak saklayacaksanız kolay kolay hiç bir bankada kiralık kasada sorun olmaz merak etmeyin.
En tehlikeli çözüm ise evde saklamaktır:)

daha geçen gün bende bankayla görüştüm bu konuyla alakalı kasa kiralamak istiyorum demiştim o da kasa kiralama için yıllık 300-400 civarı masrafı olduğundan bahsetti, ve zahmetli gidip gelmek insanlara zor geliyor sanırım artık kasa kiralama oranı azaldı dedi bende onun yalancısıyım ,

e dedim napim artık dedi altın hesabı açıyor herkes ama öyle kuyumcu vs gibi değil atıyorum 10.000 tl var elinde bankaya yatırıyosun tabi bunu hesaplıyolar diyelim 100 gr altın yapıyor bu altın hesabında birikiyor, altın arttıkça oda artıyor , birde altın hesabında da normal hesaptaki gibi vadeli vadesiz var vadeliye yatırırsan ordan da ufak bir rakam kazanılıyormuş,

böyle işte

anladım canım :) yani hesap açtırıp altın gramlarına göre para koyuluyor hesaba gram olarak görünüyor ve altınla birlikte artıyor.... Herhangi bir para talep etmiyorlar... Ama kasada durduğu yerde duruyor + 400 500de para veriyoruz

benim düğün zamanı altının gramı 107 TL olmuştu
şimdi 90larda geziniyo duruyo
o yüzden biraz da bozdurmuyorum altın durduğu yerde zarar ettirebilir karda
bekliyorum kara geçer mi acep diye ihihi :)

Bankada çalışıyorum. 1 yılık kira ve depozito ilk açılışta alınır, sonra yıllık olarak kasa kirasını ödemeye devam edersiniz. Kiralık kasa kişiye özeldir, kasaya sizdeki anahtar ve bankadaki kılavuz anahtarla birlikte açabilirsiniz. Yani sizdeki anahtar da tek başına kasayı açamaz bankadaki kılavuz anahtarda. Ayrıca kasaya tek başınıza girersiniz, kasayı açtıktan sonra görevli çıkar. Eşinize ya da bir yakınınza da vekalet verebilirsiniz. Eğer siz gidemezseniz vekaelt verdiğiniz kişi de kasaya girebilir. sizin kasanızda ne olduğu hiç bir zaman bilinmez ve hiç bir zaman güvence verilemez. Belik altın değilde bi mektup saklıyorsunuz banka bunu bilemez ki.
Eğer güvence istiyorsanız altınları bozup vadeli hesaba yatırın. Devlet vadeli hesabınıza güvence veriyor. Eğer banka batarsa 100bin TLye kadar olan paranızı devletten alabiliyorsunuz.
Eğer altın olarak saklayacaksanız kolay kolay hiç bir bankada kiralık kasada sorun olmaz merak etmeyin.
En tehlikeli çözüm ise evde saklamaktır:)

:16: anladımmm canım :) kasa işide biraz masraflı buyüzden hesap daha iyi gibi ama experlere nasıl güvenicez:1: çok teşekkür ederm bilgiler için:)

Back
X