• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatiya gelen misafiri sever misiniz?

Kizlar selam
Bazilari var ki ben cok ozeniyorum bir misafir gelir yatiya kal gondermeyiz falan derler, mutlulukla yatak sererler, aksam sohbet muhabbet sabahina birlikte kahvalti. Ben yatiya gelen misafiri hic sevmiyorum, annem cok sikayet ederdi biri yatiya kalacaginda, sanirim cocuk kafama bu kod oturdu kaldi oyle.
Nisanlimla birlikte yasiyoruz ve o benim tam tersim, onun ailesinde cumbur cemaat kalinirmis hep. Misafir giden gelen cok olurmus. Simdi bile bi arkadasi gelse saat hafif gec olsa “istersen kal” diye teklif eder. Cok sinir olurum.
Yarin kuzenim geliyor 2-3 gun sizde kalirim dedi. Idare edilmeyecek gibi degil tabii ama, bana hep yuk gibi geliyor temizligiydi yemegiydi, sizce bu dusuncemi nasil degistirebilirim? :)
Kim olduğuna bağlı, sevdiklerim gelirse seve seve ağırlar çok da mutlu olurum 😀

Kizlar selam
Bazilari var ki ben cok ozeniyorum bir misafir gelir yatiya kal gondermeyiz falan derler, mutlulukla yatak sererler, aksam sohbet muhabbet sabahina birlikte kahvalti. Ben yatiya gelen misafiri hic sevmiyorum, annem cok sikayet ederdi biri yatiya kalacaginda, sanirim cocuk kafama bu kod oturdu kaldi oyle.
Nisanlimla birlikte yasiyoruz ve o benim tam tersim, onun ailesinde cumbur cemaat kalinirmis hep. Misafir giden gelen cok olurmus. Simdi bile bi arkadasi gelse saat hafif gec olsa “istersen kal” diye teklif eder. Cok sinir olurum.
Yarin kuzenim geliyor 2-3 gun sizde kalirim dedi. Idare edilmeyecek gibi degil tabii ama, bana hep yuk gibi geliyor temizligiydi yemegiydi, sizce bu dusuncemi nasil degistirebilirim? :)
Başlığa cevap veriyorum : Sevmem , hem de hiç sevmem.

Valla hiç sevmem yatılı misafir Allah affetsin 😂çok çok sevdiğim bir arkadaşım falan olmalı anca.

Ben sevmediğim insana oturmaya da gitmem, bana geçerken ugrasinlar bile istemem
Ama sevdiğim biriyse kendim ısrar ederim. Hatta evim çok merkezi, konserlere tiyatrolara yakin. her gün 24 saat metrobüs var, haftasonu 24 saat metro var. Etkinlige giden arkadaşlarıma kendim teklif ederim, son araba kaçarsa sakin taksiye binme, bende kal, evde fazla yatak var diye.
Kendim de bayılırım misafirliğe. Ama ne hizmet beklerim ne de gelen kişi için biyerimi yırtarim. Yemek yoksa kahvaltı yaparız, nevresim yoksa beraber sereriz. Kimsenin nazını cekmem, otel hizmeti de vermem. Ama maske falan yaparım:)
Sabah arkadaşımla kahvalti yapmayı da severim.

Ben sevmediğim insana oturmaya da gitmem, bana geçerken ugrasinlar bile istemem
Ama sevdiğim biriyse kendim ısrar ederim. Hatta evim çok merkezi, konserlere tiyatrolara yakin. her gün 24 saat metrobüs var, haftasonu 24 saat metro var. Etkinlige giden arkadaşlarıma kendim teklif ederim, son araba kaçarsa sakin taksiye binme, bende kal, evde fazla yatak var diye.
Kendim de bayılırım misafirliğe. Ama ne hizmet beklerim ne de gelen kişi için biyerimi yırtarim. Yemek yoksa kahvaltı yaparız, nevresim yoksa beraber sereriz. Kimsenin nazını cekmem, otel hizmeti de vermem. Ama maske falan yaparım:)
Sabah arkadaşımla kahvalti yapmayı da severim.
Off canim mutfakta kahve yaparken arkadasla mutfak masasinda ayakları alta alaral oturup giybet yapmayi cekti ahshs cunku illa o mutfak masasinda oturulur, en kotu bulasiklari makinaya yerlestirirken oturulur :KK70:

Benim kendime yakın hissetmediğim yanında rahat olmadığım kimse evimize gelmez biz de gitmeyiz
O yüzden akşam yemeğine davet ettiğimiz sohbetin saatin çok güzel aktığı yaw bu saatten sonra gidilmez haydi biraz daha takılıp yatalım dediğimiz dostlarımız çok oldu
Yada çat kapı gelen birkaç günü bizde geçirenler oldu
Habersiz gelene ya dışarıdan sipariş veririz ya dışarıda yer eve geliriz….normalde bizim düzenimizde her akşam 3 çeşit yemek salata meze turşu yoğurt olur sofrada, soframıza özeniriz, sonrasında çay-meyve mutlaka olur. Haberli misafirde tek yaptığımız porsiyonları büyütmek, gelen zaten tatlısını alır gelir. Başlarının altına bir yastık bir çarşaf bir battaniye veririz onlar yataklarını hazırlar zaten. Bulaşıkmış, sofra kurma kaldırmaymış, orası dağınıkmış burada toz varmış hiç takmam, gelen zaten benden biri beraber yaparız, çayı bitene çay doldurmam bütün gece kendine almaya kalktığında bana da koyar, zaten eşim var yanımda biz ortak hareket ederiz. Sabah evde misafir var diye ezanla bir kalkmam, önce kim kalktıysa çayı demler kahvaltı hazırlığına başlar, bir diğeri sıcak simit poğaça almaya gider. Misafirin hazır sofraya beni uyandırdığı çoktur. Onlar gitmeden yataklarını toplar, nevresimlerini çıkarıp banyoya koyar bize yıkamak kalır bu da atla deve değil yani. Misafir sonrası evi kırklamayızda gelende kalanda veba yok sonuçta, pis insanla da bizim işimiz yok. Dediğim gibi “misafirlcilik” ev sahipliği” olayı olacak insanlar evime gelmediği için bizde durum farklı. Ben bir dönem sık sık hastaneye yatıyordum ameliyat filan oldum, gündüz yardımcı abla gelir tarif ettiğim şeyleri pişirir giderdi akşam eşim sofra kurar misafir ağırlar misafirle sofrayı mutfağı toplar ben yatardım. Yatılı misafir çok büyük keyiftir bizim evde, oğlumuz da bayılır
Ayda yılda bir ailelerden büyükanne büyükbabalardan zorunlu nedenlerle kalanlar oluyor onda da evet keyifli zaman geçirmiyoruz ama ölmüyoruz da insanlığın gereği yani

Off canim mutfakta kahve yaparken arkadasla mutfak masasinda ayakları alta alaral oturup giybet yapmayi cekti ahshs cunku illa o mutfak masasinda oturulur, en kotu bulasiklari makinaya yerlestirirken oturulur :KK70:
Di mi, biriyle sohbet ederken o iş de pat diye biter. Hatta hazır lafa tutan varken ben dolabimi vs de arkadaşım gelince elden geçiriyorum bazen 😅 kahve yapılır, fal bakılır, çekirdek citlenir, sonra bitmek bilmez yastık sohbetleri olur, konu konuyu acar,sırlar dökülür 🥰
Bence harika bir şey. Ama nasıl ağırlayacagim telaşına düşsem otelci gibi ben de sevmezdim. O yüzden sadece yanında rahat hissettirdiklerim gelsin yatıya , kusur arayan - titiz insanlar değil:)

Ev dışında yaşayan herkes evime yabancıdır hanımefendi o anlamda söylüyorum. Kimse sokaktan geçeni yatıya davet etmiyor tabi
Anne-baba-kardeş-hala-amca-dede-nene-kuzen-yeğen-dost hepsi yabancı yani. Başka evde yaşayan çocuğunuz da yabancı, çocuğunuzun eşi torunlarınızda yabancı…. Acayip mantıklıymış bravo

Kizlar selam
Ben direkt evimde misafir ağırlamayı sevmiyorum yatılı misafir şöyle dursun 😂 İlla oturulacaksa dışarda 1-2 saat otururuz biter gider evime kimse gelmesin 😂😂

Di mi, biriyle sohbet ederken o iş de pat diye biter. Hatta hazır lafa tutan varken ben dolabimi vs de arkadaşım gelince elden geçiriyorum bazen 😅 kahve yapılır, fal bakılır, çekirdek citlenir, sonra bitmek bilmez yastık sohbetleri olur, konu konuyu acar,sırlar dökülür 🥰
Bence harika bir şey. Ama nasıl ağırlayacagim telaşına düşsem otelci gibi ben de sevmezdim. O yüzden sadece yanında rahat hissettirdiklerim gelsin yatıya , kusur arayan - titiz insanlar değil:)
Bir saatten sonra rahat bisiler giysene diye esofmanlar hatta pijamalar giyilir.

Aa ben baya baya yatili arkadas ozlemisim ahshdh

Kizlar selam
Degistirmen gerektigini kim soyledi? Sevmiyorsan sevmiyorsun zorla sevecek degilsin ya 🤣 ben de senin gibiyim ve gayet de memnunum hayatimdan ve kimsebin yatiliya kalmamasi oohhh mis gibi

Anne-baba-kardeş-hala-amca-dede-nene-kuzen-yeğen-dost hepsi yabancı yani. Başka evde yaşayan çocuğunuz da yabancı, çocuğunuzun eşi torunlarınızda yabancı…. Acayip mantıklıymış bravo
Allah Allah benim mantığım bu sana noluyo da laf sokuyosun? Durduk yere terbiyesizlik yapmanın ne gereği var? Evimde eşim var ben varım anam babam evimde yaşamıyo akrabalarım evimde yaşamıyo. Kamuya açık alan mı evim. Gelen misafirine iç çamaşırı çekmeceni açabiliyor musun? Demek ki aynı evde yaşadığın gibi yakınlık olmuyomuş.

İnsan gibi gelip kalana sözüm yok ama eve misafir diye gelip çalıp çırpan insandan nefret ederim.

Misafir sevmeyenleri anlamıyorum. İnsan dostuyla, arkadaşıyla, akrabasıyla evinde bir şey paylaşmaz mı yaa? Samimiyet biraz da ev ortamında muhabbetle oluşur bence. Bazen evde yatılı misafir de olabilir, ne olacak ki? Belki yetişme ortamımızdandır ama biz sık misafir ağırlarız ve misafirliğe gideriz, bazen de birbirimizde kalırız. Bu çok hoş bi şey ve sonucunda gerçek arkadaşlıklar oluşuyor.

Son düzenleme:
Back
X