yatmaktan sırtım belim ağrıdı

muse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
106
0
46
Antalya
düşük tehlikem var o yüzden sürekli yatıyorum
ama heryerim ağrıyor yan yatıyorum genelde
bildiğiniz bi yöntem falan var mı ya da yatma şekli
5 haftalık hamileyim
yüzüstü sakıncalı diye yatamıyorum ama yatsam olur mu ki?

Bende bes ay yattim. Sadece wcye gitmek icin kalktim.

Rapor almak zorunda kaldim. Cok zor oluyor. Bunaldim.

Agri oluyor malesef. Yapicak birsey yok.

Simdi bebis buyudu. Tam tersi yatamiyorum, uyuyamiorum, nefes alamiyorum.

Her donemin sikintisi farkli.

Sabir diliyorum

teşekkürler. hakkaten her dönem farklı bi sorun.
gerçi bebeğimize kavuşalım da bunları atlatırız.

Daha 5.haftanın içinde yatmaktan sırtınız beliniz ağrıdıysa nasıl tamamlayacaksınız 9 ayı?
Bende ilk 3-3,5 ay hep yattım.
O zaman sırt üstü yatmak sakıncalı değildi,bir sürü seçeneğim oluyordu yatmak için.
Daha Bismillah çokkkkk erken sizin için..

çok yardımcı oldunuz gercekten

Yatarken en rahat pozisyonu sen kendin belirleyeceksin muse..
Karnın büyük değil henüz,yatabilecek her pozisyonu deneme imkanın var.
Nasıl bir yardım bekledin onu anlamadım.
Daha 5.haftadasın ve adetin geçeli en fazla 10 gün olmuştur.
Sencede rahatsızlanmak için erken değil mi?
Dediğim gibi genede çözüm olarak en uygun yatış pozisyonu senin elinde değil mi..
Ben yatakta dönerken çok zorlanıyorum mesela,tek çözüm yatakta sürünerek dönmek benim için.
Bu sıkıntılarım benim 4.ay gibi falan başladı sanırım,o vakit bile çok erken geliyor bana,ama benim biraz normaldede karnım vardı.
Su falan içince şişiyordum iyice.
Neyse Allah rahatlık versin,ve inşAllah bebeğin seninle kalır.

Son düzenleme:
Evet Muse, okurken bende haftanı göz önünde bulundurmamıştım. Ama gebeliğini zaten son 1 hafta içinde öğrenmiş olman gerekmiyor mu canım?
Daha zorlanman için çok erken, ne günler geçireceksin biliyor musun daha. :9:
Ben hergün şükrediyorum çünkü yarın, bugünden daha zor olacak canım. Bunu unutma.
hamileliğinin tadını çıkar ve bebeğin için güçlü ol.

Canım birde her tarafın hareketsizlikten de acıyor olabilir. Yatış pozisyonu açısından henüz sıkıntı çekmiyor olman lazım, ben o haftalarda hafifçe karnımın üzerine bile yatıyordum. Birşey olmaz merak etme.

tepkilerinize hakkaten şaşırdım.
benim derdim göbeğim büyüdüğü için yatamamak değil ki
sürekli yattığım için sırtımın gerçekten çok ağrıması.
evet yeni öğrendim öğrendiğim gibi de yatıyorum.
1 haftadır yatıp sıkıntıdan düşükle ilgili şeyleri okumaktansa
bi konu açıyım belki faydalanırım dedim resmen kızdınız yahu

neyse ben vazgectim

sırtı ağrıyanlar:
yan yatın sağa sola değiştirerek, el ve ayak bileklerinizi dairevi hareket ettirin, kol ve bacaklar gerdirilebilirmiş

herkes bebeğine kavuşur inşallah

Bi hafta on gün gibi bir süreçte sırt ağrısıda ne kadar olabilir ki en fazla..
Allah felçli hastalara sabır selamet şifa versin İnşAllah.
Sizede geçmiş olsun,inşAllah daha fazla yatmak zorunda kalmazsınız.

Son düzenleme:
tepkilerinize hakkaten şaşırdım.
benim derdim göbeğim büyüdüğü için yatamamak değil ki
sürekli yattığım için sırtımın gerçekten çok ağrıması.
evet yeni öğrendim öğrendiğim gibi de yatıyorum.
1 haftadır yatıp sıkıntıdan düşükle ilgili şeyleri okumaktansa
bi konu açıyım belki faydalanırım dedim resmen kızdınız yahu

neyse ben vazgectim

sırtı ağrıyanlar:
yan yatın sağa sola değiştirerek, el ve ayak bileklerinizi dairevi hareket ettirin, kol ve bacaklar gerdirilebilirmiş

herkes bebeğine kavuşur inşallah

Sen bize bakma canım, sanal ortam arada oluyor yanlış anlaşılmalar.:9:

Diğer arkadaşlarımda eminim benim gibi başlığı okuduktan sonra 3-4 aydır yatıyor olduğunu düşündük, içeriye yazınca yeni hamile olduğunu görünce de şaşırdık haliyle.

Bence sen düşük tehlikenden dolayı stres ve üzüntü yaptığın için fizyolojik ağrı hissediyorsun. Hem sürekli yatmaktan ya da bundan sonra hep yatacak mıyım kaygısından sıkılmış, kendine de sıkıntı veriyor olabilirsin.

Kanepede yan uzanıp, kollarının altına yastık alıp yarı uzanır gibi TV seyredip, kitap okuyabilirsin. Sırtını koltuğa dayayıp ayaklarının altına tabure sehpa vs. koyabilirsin. Önemli olanın dinlenmek ve az hareket etmek olduğunu düşünüyorum. Yanlış yönlendirmek istemem ama illaki uyku pozisyonunda yatmak zorunda olmadığını düşünüyorum canım. Birde öyle dene istersen.:71:

Sen bize bakma canım, sanal ortam arada oluyor yanlış anlaşılmalar.:9:

Diğer arkadaşlarımda eminim benim gibi başlığı okuduktan sonra 3-4 aydır yatıyor olduğunu düşündük, içeriye yazınca yeni hamile olduğunu görünce de şaşırdık haliyle.

Bence sen düşük tehlikenden dolayı stres ve üzüntü yaptığın için fizyolojik ağrı hissediyorsun. Hem sürekli yatmaktan ya da bundan sonra hep yatacak mıyım kaygısından sıkılmış, kendine de sıkıntı veriyor olabilirsin.

Kanepede yan uzanıp, kollarının altına yastık alıp yarı uzanır gibi TV seyredip, kitap okuyabilirsin. Sırtını koltuğa dayayıp ayaklarının altına tabure sehpa vs. koyabilirsin. Önemli olanın dinlenmek ve az hareket etmek olduğunu düşünüyorum. Yanlış yönlendirmek istemem ama illaki uyku pozisyonunda yatmak zorunda olmadığını düşünüyorum canım. Birde öyle dene istersen.:71:

ne kadar iyisiniz teşekkürler
belki ben gereksiz alınganlık yaptım ama
napiim çok ağrı hissetmiştim başlığı açtığım anda. haliyle stres falan da fazla daha önce de bebeğimi kaybettim çünkü.
çok teşekkürler

Son düzenleme:
ne kadar iyisiniz teşekkürler
belki ben gereksiz alınganlık yaptım ama
napiim çok ağrı hissetmiştim başlığı açtığım anda. haliyle stres falan da fazla daha önce de bebeğimi kaybettim çünkü.
çok teşekkürler

Allah bu sefer sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. İyi şeyler düşün, iyi şeyler olsun.
Sevgiler :3:

muse merhaba,
Sağlığın ve bebeğin, nasıl oldunuz?
Özelden ileti gönderemiyorum. Merak ettim, burdan sorayım dedim.

Bi hafta on gün gibi bir süreçte sırt ağrısıda ne kadar olabilir ki en fazla..
Allah felçli hastalara sabır selamet şifa versin İnşAllah.
Sizede geçmiş olsun,inşAllah daha fazla yatmak zorunda kalmazsınız.

arkadaşı neden kendinizle ya da hamilelik haftasıyla kıyaslıyorsunuz anlamadım.sanki yazdıklarınızda biraz abartıyorsun manası gizli.belki arkadaşın önceden bir bel,sırt rahatsızlığı olabilir adı konmamış olan.daha önceden fıtık rahatsızlığı olanlar hamileliklerinde daha çok zorlanıyorlar çünkü..

arkadaşı neden kendinizle ya da hamilelik haftasıyla kıyaslıyorsunuz anlamadım.sanki yazdıklarınızda biraz abartıyorsun manası gizli.belki arkadaşın önceden bir bel,sırt rahatsızlığı olabilir adı konmamış olan.daha önceden fıtık rahatsızlığı olanlar hamileliklerinde daha çok zorlanıyorlar çünkü..

Konu sahibi ile muhatap olduğumu sanıyorum..Kendisi gereken cevabı verebilir değil mi?
'Sanki yazdıklarımda biraz abartıyorsun manası gizli değil!'
Fark ettiyseniz bariz o anlama getirdim.
Evet daha on günde çok abartı geldi bana olamaz mı?
Kendimle kıyasladığımı kim söyledi arkadaşım?
Daha on günde arkadaşın bu kadar ağrı vs çekmesi çok erken geldi,kaldı ki genel anlamda kime böyle bir sorundan bahsedilse
'daha dur çok erken' cevabını alır.
Benim çok erken bulmam arkadaşa morel vermek istemem olamaz mı?
Muhatabım konu sahibi ...!

Son düzenleme:
muse istedigin pozisyonda yatabilirsin yüz üstü haric.sonucta yatiyosun bebegine hangi pozisyon olsa bile bisey olmaz allahin izniyle.mesela ben hamileligin ilk 4 ayinda sirt üstü yatmaya bayiliyodum deli gibi sirt üstü yatmak istyodumki hamilelikten önce hic sirt üstü yatmazdim simdi dogumdan sonra gene yatmiyorum:)nedense ozamanlar öyle rahat ediyordum.ve heryerde okudugum sola yatin sola yatin sola yatmaktan solum agriyodu.ama aldirmadim ben sirt üstü yatmak istiyordum öyle rahat ediyordum ve öyle yattim.daha sonra karnim büyümeye baslayinca sagima yatmaya basladim.sola yatinca kan akisi daha rahat oluyormus ama ben 9 ay boyunca hic sola yatamadim cünki üzerimde baski vardi sola yat diye.dinlemedim ve nasil rahat ediyorsam öyle yattim allahima sükürler olsunki 4 kilo bir kizim dogdu 10 hafta önce.fazla etrafi dinleyip okuyup kendini sartlandirip sagini solunu uyusturma bosuna.o anda vücudun nasil istiyorsa öyle hareket et.

çok teşekkürler :)
kalp atışını duyduk çok şükür müthiş duygusal bi andı :)))
kahve lekeler gecti çok şükür.
yuvarlak olması gereken kesem oval gibi bi garip
doktor yatmaya devam dedi :(
bayramdan sonraki gün tekrar gidicez inşallah düzelmiş olur.

yatmaya gelince artık alıştım gibi ama bu seferde gece uyumalarım çok deli olmaya başladı yahuu :)
kendimi çok garip hallerde buluyorum arada uyanınca :D
heralde sabah hiç yorulmadığım için gece mi yoruyorum kendimi :)))))))))))))

ifsumnidial çok tesekkürler artık öle yapıyorum ben de. maşallah Allah uzun ömürler versin kızına. darısı başımıza :)

bu arada sadece yatmak değil sanırım. hareketlerimizi de baya bi yavas yapmalıymışız kalkarken yatarken,vs.

yorum yapan herkese teşekkürler

merak ettim lekelerin ne kadar zamanda geçti bende artık 5+3 üm ve 1 haftadır k.rengi akıntılarım var progestan kullanıyorum 4 gündür kullanıyorum ne zaman geçecek hatta geçecekmi merak ediyorum

merak ettim lekelerin ne kadar zamanda geçti bende artık 5+3 üm ve 1 haftadır k.rengi akıntılarım var progestan kullanıyorum 4 gündür kullanıyorum ne zaman geçecek hatta geçecekmi merak ediyorum

Çok geçmiş olsun.
Benimde 6.haftamdan itibaren başlamıştı leke ve ara ara kanama.
Günde 200 lük üç kez progestan aldım ve üç günün biri proluton depot kullandım ve halada kullanıyorum ama günleri uzattık.
O iğneyi kullanmanı şiddetle tavdiye ederim.Yılmadan kullanmalısın.
Eğer bebeğin kısmetindeyse o iğneler sana şifa olacaktır zaten.En azından leke kan görmez psikolojin rahatlar.
Benim 3 aydan sonra geçti şükürler olsun.Sabret ve sakin ol.İnşAllah geçer..

Back
X