merhaba, ben hamileliğimin sonlarına doğru alışveriş yapmıştım, ama o dönemde mağaza dolaşmak çok yormuştu

kızım 5 yaşında o dönemde çok fazla online alışveriş yoktu ama şimdi giyim, oyuncak gibi hemen herşeyi internetten alıyorum kızıma, çalışan anne de olunca alışveriş için vakit ayırmak bir de çocukla çıkmak çok zor ben genelde tüm ihtiyaçlarımı bebekdukkanim.com, ebebek.com, unnado.com vb sitelerden istediğim zaman yorulmadan yapıyorum, kardeşimin ikizlerine de hep internetten alıyoruz mama, bez , giysi, oyuncak vs. neler almak gerektiğine gelince:
giysi konusunda ben hep karışık bedende giysi almıştım bebekler çok hızlı büyüyorlar zira, hem yenidoğan hem 0-3 ay hem de 3-6 ay için öncelikle. ben genelde tek parçalık tulumlar giydirdim, çok ta rahattı, hastane çıkışlarının az parçalı olanlardan 2 -3takım (onların içinde hem body, hem tulum hem de 2 li setlerden var), 3-4 tane yeni dogan için body - benim kızım kusmadığı için giysileri kirlenmiyordu- az miktar yeterli olmuştu, ağız mendili,
şampuan olarak mustelayı kullandık, memnun kalduk
çocuk arabasını ana kucaklı set olarak aldığımız için doğumdan önce aldık, ana kucağını hastane çıkışında kullandık çünkü. arabada maxi cozy den çok memnun kaldık,
2-3 tane biberon (2 boy) eğer kullanmak zorunda kalırsanız bu sayı artıyor maalesef biz biberon kullanmak zorunda kaldık- biberon steril aleti, battaniye, biz çocuk odasını hazırladık ama o kadar minikti ki odada yatağında yatırmaktan vazgeçtik doğumdan 3 gün sonra gidip beşik aldık, 6 , 6,5 aylık olana kadar bizim odada beşikte yattı, sonra odasına geçirtik.
2-3 penye battaniye
1 -2 polar battaniye kış için seneye de kullanabilirsiniz
uyku tulumu
2 -3 örgü yelek farklı bedenlerde
2-3 patik
çorap
alt açma minderi,
tarak
tırnak makası,
pişik kremi almıştım ama kullanmadım, zeytinyağı sürdük bir de bepanthen,
ateşölçer , ilk zamanlar ihtiyacınız olmaz ama elinizin altında olmasında faya var.
hamileyken yorgan ve uyku seti aldık ki herikisi de çok gereksizmiş. aldığımız kuştüyü yorganı ve uyku setinin yorganını 4 yaşından itibaren kullanmaya başladık , o dönemde almak çok gereksizmiş, çünkü ilk zamanlar battaniye yeterli oluyor, daha sonra da hep uyku tulumu kullandım, üstlerini çok açıyorlar, ben uyku tulumu ile çok rahat ettim. emzirme yastığı hem emzirirken hem de oturmaya başladığı zamanlar çok kullanışlı oluyor.
anne için- hastanede , 2 gecelik , 1 sabahlık, terlik (ayyakkabı şeklinde olanlardan aldım daha rahattı benim için), göğüs pedi, tek kullanımlık çamaşırlardan bir paket (7'li ya da 5 'liydi galiba) , emzirme sütyeni 2 adet- daha sonra ihtiyacınız olursa alırsınız ilk etapta 2 adet yeterli .
şimdili aklıma gelenler bunlar ...
umarım yardımcı olmuştu,