Doğuma Hazırlık Yavaştan hazırlıklar başlasın :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sunreir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
214
46
118
Kızlarr ben daha 27. haftamdayım hiç bir hazırlık yapmadım daha geç mi kaldım yoksa erken mi bilmiyorum. Sadece iki çift çorabı var çocuumun :) Nerden nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum düşündükçe kafam karışıyo. Bir sürü şey almam lazım. Önce odasını mı yapsam hastane çantası mı kıyafetleri mi. Siz nerden başladınız nasıl hazırlandınız benim elim ayağıma dolaşıyo bişeyler bakayım alayım dediğim zaman. Bi de ilk bebek acemilik de var tabii. Aranızda vardır tecrübeli anneler bi yardım eli uzatın bana nolur :)

Kızlarr ben daha 27. haftamdayım hiç bir hazırlık yapmadım daha geç mi kaldım yoksa erken mi bilmiyorum. Sadece iki çift çorabı var çocuumun :) Nerden nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum düşündükçe kafam karışıyo. Bir sürü şey almam lazım. Önce odasını mı yapsam hastane çantası mı kıyafetleri mi. Siz nerden başladınız nasıl hazırlandınız benim elim ayağıma dolaşıyo bişeyler bakayım alayım dediğim zaman. Bi de ilk bebek acemilik de var tabii. Aranızda vardır tecrübeli anneler bi yardım eli uzatın bana nolur :)

tatlım ben daha gebeliğin başındayım ama kendimce nasıl bir yol izleyeceğimi biliyorum..

burdan okuduklarım ve çevremden duyduklarım ile bir taslak oluşturdum kafamda.. bence çok geç kalmış sayılmazsın..

benim fikrim şöyle ki: öncelikle bebeğin hastane çıkışı için gerekli olan şeyleri ve kendin için gerekli olan şeyleri temin et.. hiçbir şekilde temenni etmesem de bebişler bazen sabırsız olabiliyor en azından onlar elinin altında olsun.. normal zamanında gelirse inşallah zaten hazır olmuş olacak komple kafan rahat olur.. zaten bu hastane çıkışı için gerekli olan listeler bebek için baya bi temel ihtiyaçları içerdiği için başlangıç olarak yeterli olacaktır.. sonra zaten her şeye ulaşmak oldukça kolay artık çabucak tamamlarsın..

sonra da bebeğinin odası için hazırlıklara başlayabilirsin.. yanında yatıracaksan oda kurmadan önce bir beşik sana yardımcı olabilir..

daha sonra bebek arabası setini tamamlayabilirsin sonuçta hastane çıkışında ana kucağı vb. şeyler lazım olacak..

kıyafetler konusuna çok takılma, benim bir çok arkadaşım, tanıdığım bebeğine uzunca bir süre gelen hediyelerden bir şey alma fırsatı olmadı..

bir arkadaşımız da bu başlık altında yeni doğan bebekler için alınacaklar listesi hazırlayıp başlık açmıştı.. linki veriyorum.. sanırım sana baya yardımcı olacak..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/yeni-do%C4%9Fan-bebek-%C4%B0%C3%A7in-%C3%96ncel%C4%B0kl%C4%B0-alinacaklar-l%C4%B0stes%C4%B0.744874/

Hastane çıkışı ve battaniyeler gibi ilk ihtiyaçlarla başlayabilirsin. Bloglarda bu tür liste paylaşımları çok.
Çok fazla yeni doğan, minik kıyafetler alma bebekler çabuk büyüyor.
Daha sonra kendin için alışveriş yap. Pijama, gecelik vs.
Bebeğim kışa doğru doğacağı için bebek arabasını kullanacağımız bahara doğru almayı düşünüyoruz. Şimdilik taşıma amaçlı ana kucağı alacaz.
Şu anda 31. haftadayım alışveriş bana çok zor geliyor. Ayakta uzun süre kalmak iyice zorlaştı.
İleriki haftalara bırakmadan alışverişe başlamanı tavsiye ederim.

tatlım ben daha gebeliğin başındayım ama kendimce nasıl bir

yol izleyeceğimi biliyorum..

burdan okuduklarım ve çevremden duyduklarım ile bir taslak oluşturdum kafamda.. bence çok geç kalmış sayılmazsın..

benim fikrim şöyle ki: öncelikle bebeğin hastane çıkışı için gerekli olan şeyleri ve kendin için gerekli olan şeyleri temin et.. hiçbir şekilde temenni etmesem de bebişler bazen sabırsız olabiliyor en azından onlar elinin altında olsun.. normal zamanında gelirse inşallah zaten hazır olmuş olacak komple kafan rahat olur.. zaten bu hastane çıkışı için gerekli olan listeler bebek için baya bi temel ihtiyaçları içerdiği için başlangıç olarak yeterli olacaktır.. sonra zaten her şeye ulaşmak oldukça kolay artık çabucak tamamlarsın..

sonra da bebeğinin odası için hazırlıklara başlayabilirsin.. yanında yatıracaksan oda kurmadan önce bir beşik sana yardımcı olabilir..

daha sonra bebek arabası setini tamamlayabilirsin sonuçta hastane çıkışında ana kucağı vb. şeyler lazım olacak..

kıyafetler konusuna çok takılma, benim bir çok arkadaşım, tanıdığım bebeğine uzunca bir süre gelen hediyelerden bir şey alma fırsatı olmadı..

bir arkadaşımız da bu başlık altında yeni doğan bebekler için alınacaklar listesi hazırlayıp başlık açmıştı.. linki veriyorum.. sanırım sana baya yardımcı olacak..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/yeni-do%C4%9Fan-bebek-%C4%B0%C3%A7in-%C3%96ncel%C4%B0kl%C4%B0-alinacaklar-l%C4%B0stes%C4%B0.744874/

Tamam o zaman herşeyi sıraya koyup başlıyorum ben artık haklısınız bazı bebekler sabırsızlanıyor. Bu konu işime yarayacak çok teşekkürler
:KK54:

Hastane çıkışı ve battaniyeler gibi ilk ihtiyaçlarla başlayabilirsin. Bloglarda bu tür liste paylaşımları çok.
Çok fazla yeni doğan, minik kıyafetler alma bebekler çabuk büyüyor.
Daha sonra kendin için alışveriş yap. Pijama, gecelik vs.
Bebeğim kışa doğru doğacağı için bebek arabasını kullanacağımız bahara doğru almayı düşünüyoruz. Şimdilik taşıma amaçlı ana kucağı alacaz.
Şu anda 31. haftadayım alışveriş bana çok zor geliyor. Ayakta uzun süre kalmak iyice zorlaştı.
İleriki haftalara bırakmadan alışverişe başlamanı tavsiye ederim.

Evet pek fazla kıyafet almıycam zaten. Bebek arabasını sonra almak da mantıklı aslında ama ben travel alacağım için mecburen almam gerekli. Bende çok zorlanıyorum şimdiden fazla yürüsem hemen belim ağrımaya başlıyo kilitlenip kalıyorum. Allah yardımcımız olsun sizlerde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Kasım annesi olacakmışsın sen de ;) kasım anneleri başlığında alışveriş topiği var. Fotoğraflı hem de. Bir gözat istersen, fikir alırsın ;) 2014 kasım anneleri topiğimize de bekleriz ayrıca :)

Ben de giyim adina bisey almadim annem sağolsun hastane cikisi zibin çorap alt değiştirme için battaniye falan hepsini almis biz de iki ggün önce ciktik oyun park ve yatak uyku seti nevresim aldik kendimi için emzirme atleti pijama gecelik terlik gogus pedi bebis icin banyo kuvveti kovasi tasi küvet için yumuşak file emzik giysileri yikamak için sivi deterjan aldik bugün de internetten oto koltuğu/ana kucagi aldik bebek arabasini dedesi almis tirnak makasi banyo süngeri falan da alicaz şampuan bebek bezi de almadim daha başka eksik varmi bilmiyorum ki :)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...kasım-anneleri.688237/page-3243#post-36623459

Kasim Annesisin linkteki bölüme yani Kasım anneleri bölümünde yardim ederler. Aldiklarimizi resimli olarak bile paylastik bir baslik altindaa.

Part yatak ve icine yatak
Araba & Puset
Ana kucagı ev tipi (benim aldigm setti, alt açması, canta, kangusu, portbebe vardi)
Salıncak aldım ben , bi tanidigim çok rahat kullaniyor..
Bakım seti aldim
Unibaby yeni dogan islak havlu (ama ilk ay pamuk ve su kullanacam sadece,en saf islak mendil unibaby)
Unibaby (şampuan, pisik kremi, bebe yagi,kulak çöpü)
Tarak & fırca
Bebek bezi (ben molfix yeni dogan aldim.)
Tek kullanimlik alt acma ortusu(molfix aldim, kırlnmedikce kullanilir)

Emzik chicco marka 1tane
Biberon avent aldim cam, 240 ml. (Yeni dogan almadim sut gelmezse aldiracam)
Termometre aldim webaby

5li bir tane zibin takimi aldim.
Halasida almis 5li.
9 tane corap var.
Zibin takimlarnin eldiveni haric 3 eldiven aldim.
4 tane ayaksiz pijema
3tane ayakli pijema aldim.
1 tane tulum (toplam 3 tane olsa yeter)
4tane zibin aldim, dis zibin.. (pijemalarla takim yaptim kendim)
Patik aldik 2 tane.
Ben yun 3tane patik ördüm.
Penye yelek 1tane aldim.
Citcitli zibin uzun kol 5 tane, yarim kol 5 tane aldik..
Bugunde 10lu hastane cikisi alinacak..
Battaniye 1penye , 1 polar alacaz.
Alt acma minderi 1tane
Nevresimi 3 tane ölsa yeter.

Aklima gelenler bnlar dedigim topicte resimleriyle attik.. hem fiyatlarda yaziyor.. ben bol bol almadim. Aldiklarm hep 0-3 ay, bugun kv 3-6 ay alacak genelde.. saglikli dogumlar.

Ben de giyim adina bisey almadim annem sağolsun hastane cikisi zibin çorap alt değiştirme için battaniye falan hepsini almis biz de iki ggün önce ciktik oyun park ve yatak uyku seti nevresim aldik kendimi için emzirme atleti pijama gecelik terlik gogus pedi bebis icin banyo kuvveti kovasi tasi küvet için yumuşak file emzik giysileri yikamak için sivi deterjan aldik bugün de internetten oto koltuğu/ana kucagi aldik bebek arabasini dedesi almis tirnak makasi banyo süngeri falan da alicaz şampuan bebek bezi de almadim daha başka eksik varmi bilmiyorum ki :)

Allah sağlıkla kavuştursun yavrunuza inşallah. Benim annemde arabasından kıyafetinden yatağına bana alınacaklara kadar biz alıcaz dedi. Oda takımını da kayınvalidemler alıcaklar. Sağolsunlar. Bende yukarıdaki linkten yardım alarak bi liste hazırladım önümüzdeki hafta sonu çıkıcaz alışverişe. Liste yapınca yüküm hafifledi biraz. Şimdilik sadece bambu beşik var evde bakalım yavaş yavaş alıcam artık. Bebek arabası almadınız siz galiba? Çok araştırıyorum ama karar veremedim 700 tlnin üstüne çıkmak istemiyorum annemleri zorlamamak için. Tavsiye edeceğiniz bi araba var mı sizin?

Kasım annesi olacakmışsın sen de :KK66: kasım anneleri başlığında alışveriş topiği var. Fotoğraflı hem de. Bir gözat istersen, fikir alırsın :KK66: 2014 kasım anneleri topiğimize de bekleriz ayrıca :)

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2014-kasım-anneleri.688237/page-3243#post-36623459

Kasim Annesisin linkteki bölüme yani Kasım anneleri bölümünde yardim ederler. Aldiklarimizi resimli olarak bile paylastik bir baslik altindaa.

Part yatak ve icine yatak
Araba & Puset
Ana kucagı ev tipi (benim aldigm setti, alt açması, canta, kangusu, portbebe vardi)
Salıncak aldım ben , bi tanidigim çok rahat kullaniyor..
Bakım seti aldim
Unibaby yeni dogan islak havlu (ama ilk ay pamuk ve su kullanacam sadece,en saf islak mendil unibaby)
Unibaby (şampuan, pisik kremi, bebe yagi,kulak çöpü)
Tarak & fırca
Bebek bezi (ben molfix yeni dogan aldim.)
Tek kullanimlik alt acma ortusu(molfix aldim, kırlnmedikce kullanilir)

Emzik chicco marka 1tane
Biberon avent aldim cam, 240 ml. (Yeni dogan almadim sut gelmezse aldiracam)
Termometre aldim webaby

5li bir tane zibin takimi aldim.
Halasida almis 5li.
9 tane corap var.
Zibin takimlarnin eldiveni haric 3 eldiven aldim.
4 tane ayaksiz pijema
3tane ayakli pijema aldim.
1 tane tulum (toplam 3 tane olsa yeter)
4tane zibin aldim, dis zibin.. (pijemalarla takim yaptim kendim)
Patik aldik 2 tane.
Ben yun 3tane patik ördüm.
Penye yelek 1tane aldim.
Citcitli zibin uzun kol 5 tane, yarim kol 5 tane aldik..
Bugunde 10lu hastane cikisi alinacak..
Battaniye 1penye , 1 polar alacaz.
Alt acma minderi 1tane
Nevresimi 3 tane ölsa yeter.

Aklima gelenler bnlar dedigim topicte resimleriyle attik.. hem fiyatlarda yaziyor.. ben bol bol almadim. Aldiklarm hep 0-3 ay, bugun kv 3-6 ay alacak genelde.. saglikli dogumlar.

Çok teşekkür ederim hemen geliyorum topiğe :)

merhaba, ben hamileliğimin sonlarına doğru alışveriş yapmıştım, ama o dönemde mağaza dolaşmak çok yormuştu:( kızım 5 yaşında o dönemde çok fazla online alışveriş yoktu ama şimdi giyim, oyuncak gibi hemen herşeyi internetten alıyorum kızıma, çalışan anne de olunca alışveriş için vakit ayırmak bir de çocukla çıkmak çok zor ben genelde tüm ihtiyaçlarımı bebekdukkanim.com, ebebek.com, unnado.com vb sitelerden istediğim zaman yorulmadan yapıyorum, kardeşimin ikizlerine de hep internetten alıyoruz mama, bez , giysi, oyuncak vs. neler almak gerektiğine gelince:

giysi konusunda ben hep karışık bedende giysi almıştım bebekler çok hızlı büyüyorlar zira, hem yenidoğan hem 0-3 ay hem de 3-6 ay için öncelikle. ben genelde tek parçalık tulumlar giydirdim, çok ta rahattı, hastane çıkışlarının az parçalı olanlardan 2 -3takım (onların içinde hem body, hem tulum hem de 2 li setlerden var), 3-4 tane yeni dogan için body - benim kızım kusmadığı için giysileri kirlenmiyordu- az miktar yeterli olmuştu, ağız mendili,

şampuan olarak mustelayı kullandık, memnun kalduk

çocuk arabasını ana kucaklı set olarak aldığımız için doğumdan önce aldık, ana kucağını hastane çıkışında kullandık çünkü. arabada maxi cozy den çok memnun kaldık,

2-3 tane biberon (2 boy) eğer kullanmak zorunda kalırsanız bu sayı artıyor maalesef biz biberon kullanmak zorunda kaldık- biberon steril aleti, battaniye, biz çocuk odasını hazırladık ama o kadar minikti ki odada yatağında yatırmaktan vazgeçtik doğumdan 3 gün sonra gidip beşik aldık, 6 , 6,5 aylık olana kadar bizim odada beşikte yattı, sonra odasına geçirtik.
2-3 penye battaniye
1 -2 polar battaniye kış için seneye de kullanabilirsiniz
uyku tulumu
2 -3 örgü yelek farklı bedenlerde
2-3 patik
çorap
alt açma minderi,
tarak
tırnak makası,
pişik kremi almıştım ama kullanmadım, zeytinyağı sürdük bir de bepanthen,
ateşölçer , ilk zamanlar ihtiyacınız olmaz ama elinizin altında olmasında faya var.

hamileyken yorgan ve uyku seti aldık ki herikisi de çok gereksizmiş. aldığımız kuştüyü yorganı ve uyku setinin yorganını 4 yaşından itibaren kullanmaya başladık , o dönemde almak çok gereksizmiş, çünkü ilk zamanlar battaniye yeterli oluyor, daha sonra da hep uyku tulumu kullandım, üstlerini çok açıyorlar, ben uyku tulumu ile çok rahat ettim. emzirme yastığı hem emzirirken hem de oturmaya başladığı zamanlar çok kullanışlı oluyor.

anne için- hastanede , 2 gecelik , 1 sabahlık, terlik (ayyakkabı şeklinde olanlardan aldım daha rahattı benim için), göğüs pedi, tek kullanımlık çamaşırlardan bir paket (7'li ya da 5 'liydi galiba) , emzirme sütyeni 2 adet- daha sonra ihtiyacınız olursa alırsınız ilk etapta 2 adet yeterli .
şimdili aklıma gelenler bunlar ...
umarım yardımcı olmuştu,

merhaba, ben hamileliğimin sonlarına doğru alışveriş yapmıştım, ama o dönemde mağaza dolaşmak çok yormuştu:KK43: kızım 5 yaşında o dönemde çok fazla online alışveriş yoktu ama şimdi giyim, oyuncak gibi hemen herşeyi internetten alıyorum kızıma, çalışan anne de olunca alışveriş için vakit ayırmak bir de çocukla çıkmak çok zor ben genelde tüm ihtiyaçlarımı bebekdukkanim.com, ebebek.com, unnado.com vb sitelerden istediğim zaman yorulmadan yapıyorum, kardeşimin ikizlerine de hep internetten alıyoruz mama, bez , giysi, oyuncak vs. neler almak gerektiğine gelince:

giysi konusunda ben hep karışık bedende giysi almıştım bebekler çok hızlı büyüyorlar zira, hem yenidoğan hem 0-3 ay hem de 3-6 ay için öncelikle. ben genelde tek parçalık tulumlar giydirdim, çok ta rahattı, hastane çıkışlarının az parçalı olanlardan 2 -3takım (onların içinde hem body, hem tulum hem de 2 li setlerden var), 3-4 tane yeni dogan için body - benim kızım kusmadığı için giysileri kirlenmiyordu- az miktar yeterli olmuştu, ağız mendili,

şampuan olarak mustelayı kullandık, memnun kalduk

çocuk arabasını ana kucaklı set olarak aldığımız için doğumdan önce aldık, ana kucağını hastane çıkışında kullandık çünkü. arabada maxi cozy den çok memnun kaldık,

2-3 tane biberon (2 boy) eğer kullanmak zorunda kalırsanız bu sayı artıyor maalesef biz biberon kullanmak zorunda kaldık- biberon steril aleti, battaniye, biz çocuk odasını hazırladık ama o kadar minikti ki odada yatağında yatırmaktan vazgeçtik doğumdan 3 gün sonra gidip beşik aldık, 6 , 6,5 aylık olana kadar bizim odada beşikte yattı, sonra odasına geçirtik.
2-3 penye battaniye
1 -2 polar battaniye kış için seneye de kullanabilirsiniz
uyku tulumu
2 -3 örgü yelek farklı bedenlerde
2-3 patik
çorap
alt açma minderi,
tarak
tırnak makası,
pişik kremi almıştım ama kullanmadım, zeytinyağı sürdük bir de bepanthen,
ateşölçer , ilk zamanlar ihtiyacınız olmaz ama elinizin altında olmasında faya var.

hamileyken yorgan ve uyku seti aldık ki herikisi de çok gereksizmiş. aldığımız kuştüyü yorganı ve uyku setinin yorganını 4 yaşından itibaren kullanmaya başladık , o dönemde almak çok gereksizmiş, çünkü ilk zamanlar battaniye yeterli oluyor, daha sonra da hep uyku tulumu kullandım, üstlerini çok açıyorlar, ben uyku tulumu ile çok rahat ettim. emzirme yastığı hem emzirirken hem de oturmaya başladığı zamanlar çok kullanışlı oluyor.

anne için- hastanede , 2 gecelik , 1 sabahlık, terlik (ayyakkabı şeklinde olanlardan aldım daha rahattı benim için), göğüs pedi, tek kullanımlık çamaşırlardan bir paket (7'li ya da 5 'liydi galiba) , emzirme sütyeni 2 adet- daha sonra ihtiyacınız olursa alırsınız ilk etapta 2 adet yeterli .
şimdili aklıma gelenler bunlar ...
umarım yardımcı olmuştu,

Yardımı olmaz mı hiç. Zaman ayırıp böyle ayrıntılı olarak cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Tecrübeleriniz benim için önemli gerçekten. Çok sağolun.

Bende 22. haftadayım canım şuanda. Bence geç kalmaışsın bir beşik ve birkaç tuumla başlayabilirsin bence. Bende daha alışverişe çıkmadım ama hediyeler şimdiden gelmeye başladı bile. Bunu düşünerek özellikle en küçük kıyafetlerini fazla almayı düşünmüyorum

Bende şimdiden oda takımlarına bakıyorum. Beğendiğim dekorasyon örneklerinin fotoğraflarını http://bebekmigeliyor.blogspot.com.tr adlı bloğumda paylaştım bile. isteyen arkadaşlar benimle hamilelik haycanını yaşamak için ziyaret edebilirler.

Bende şimdiden oda takımlarına bakıyorum. Beğendiğim dekorasyon örneklerinin fotoğraflarını http://bebekmigeliyor.blogspot.com.tr adlı bloğumda paylaştım bile. isteyen arkadaşlar benimle hamilelik haycanını yaşamak için ziyaret edebilirler.

Teşekkürler incelicem bloğunuzu :) Bende bebeğin tüm ihtiyaçlarını geçtiğimiz haftasonu aldım. Burda arkadaşların da yardımları çok oldu sağolsunlar. Bebek arabası ve benim ihtiyaçlarım kaldı. Oda takımını da beğendim sayılır bu hafta içi sipariş vericez 40 güne kadar ancak gelir dediler çünkü :KK17:

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi, tüm bebek isteyenlere de Rabbim bi an önce nasip etsin inşallah.

20140907_133425.webp
20140907_133419.webp
20140907_133419.webp
20140907_133400.webp
20140907_133339.webp
20140907_133324.webp
20140907_133315.webp

Teşekkürler incelicem bloğunuzu :) Bende bebeğin tüm ihtiyaçlarını geçtiğimiz haftasonu aldım. Burda arkadaşların da yardımları çok oldu sağolsunlar. Bebek arabası ve benim ihtiyaçlarım kaldı. Oda takımını da beğendim sayılır bu hafta içi sipariş vericez 40 güne kadar ancak gelir dediler çünkü :KK17:

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi, tüm bebek isteyenlere de Rabbim bi an önce nasip etsin inşallah.
Alışverişin büyük bir kısmını bitirmişsin. Oda takımında nasıl yatak tercih ettin? sonradan büyüyebilenlerdenmi?

Fotoğrafta yerde renkli bir halı olan beyaz kulplu olan modeli beğendim.

Bende iki gün önce gidip sizinde beğendiğiniz takımı sipariş ettim :) Evet yatağın komodinleri çıktıktan sonra 1.80 oluyormuş uzunluğu. Epey bi zaman kullanılır sanırım. Teşekkürler yorumunuz için.

Back
X